Fructe si legume IRADIATE, INJECTATE CU PESTICIDE SI ALTE OTRAVURI. Iata mancarea “naturala” si “sanatoasa” pe care o dam zilnic si copiilor nostri…

28-10-2011 1 minut Sublinieri

  • Financiar:

Oferta supermarketurilor: fructe îmbibate cu “otrăvuri” pentru a rezista cât mai mult la raft

Multe din fructe şi legume sunt impregnate cu pesticide „otrăvitoare”, iradiate sau injectate ca să se coacă sau să reziste mai mult pe rafturile supermarketurilor. Fructele sînt aduse din ţările de origine în containere speciale. Pentru a fi protejate de alterare, pe parcursul transportului şi în depozite, coaja lor este tratată cu substanţe chimice. Aceste substanţe nu au miros uşor de sesizat şi sunt greu de detectat.

Medicii nu obosesc să recomande fructe şi legume. Un sfat bun, dacă rafturile supermarketurilor n-ar fi pline de produse „otrăvite”cu pesticide sau iradiate ca să se coacă la foc automat.

Peste 60% din legume şi 30% din fructele de pe piaţă conţin pesticide, potrivit Agenţiei Europene pentru Securitatea Alimentară (EFSA). Strugurii, bananele, merele, roşiile şi ardeiul sunt cele mai contaminate alimente, în timp ce una din 25 de vinete testate conţine chimicale peste limita admisă. Cele mai curate (lipsite de pesticide) sunt, în schimb, ceapa, varza şi mazărea.

Cele mai multe fructe din import se culeg verzi, pentru a se transporta dintr-o parte în cealalată a planetei, iar înainte de livrare se gazează sau se iradiază, pentru a-şi relua coacerea. E cazul bananelor, care nu se coc decât după “gazare” sau al portocalelor.

În Romania, foarte multe gospodine folosesc, pentru a da aromă prăjiturilor, coaja rasă de portocale sau de lămâi, conservată cu zahăr. În acest fel, substanţele cu care au fost tratate fructele ajung direct în preparatele noastre, care devin astfel un pericol, în special pentru cei mici, dar şi pentru adulţi. Putem fi afectaţi prin apariţia unor intoxicaţii sau alergii. Aşadar, atenţie la prăjituri! Nu mai folosiţi coaja rasă!

Iată substanţele folosite pentru conservarea citricelor şi efectele produse ele (potrivit informaţiilor prezentate de un grup de cercetători de la Universitatea din Wageningen, Olanda, în colaborare cu profesori din cadrul Universităţii Dunărea de Jos, din Galaţi):

* E 230 Difenilfenol – Conservant artificial. Este un pesticid care împiedică dezvoltarea mucegaiurilor pe coaja fructelor. Se recomandă spălarea pe mâîni după decojirea unui fruct. Testele de laborator au demonstrat că poate provoca sângerări interne, dacă este ingurgitat în concentraţii mari. Doza maximă admisă prin lege este de 0,1 mg / kg corp.

* E 231 Ortofenilfenol – conservant de suprafaţă. Poate produce alergii la contactul cu pielea, îndeosebi la copii. Doza maximă admisă prin lege este de 0,2 mg / kg corp.

* E 233 Tiabendazol – fungicid utilizat pentru suprafaţa fructelor.Doza maximă admisă prin lege este de 0,1 mg / kg corp.

Un studiu publicat inca din anul 2008 si citat de Reuters, arata ca substantele chimice descoperite in fructele, in legumele si in cerealele de pe piata europeana pot fi toxice pentru creier.Testele de pana acum nu au luat in calcul riscul pe care il prezinta pesticidele asupra creierului. Daca inainte se stia ca ele afecteaza activitatea creierului la insecte, acum putem spune ca aceste efecte se manifesta si in cazul omului”, a declarat Philippe Grandjean, cercetator la Harvard School of Public Health si la University of Southern Denmark, citat de Reuters. Concluziile studiului au fost elaborate pe baza evaluarii a peste 200 de rapoarte internationale privind influenta pesticidelor asupra creierului.

Datele preliminare ale unui raport oficial, arata ca o jumatate din produsele vegetale comercializate in cele 27 de state membre ale Uniunii Europene sunt contaminate cu pesticide. Cinci dintre substantele cel mai des intalnite duc la aparitia cancerului si afecteaza sistemul hormonal.

O mare parte din chimicalele periculoase se gasesc in coji. Merele si lamaile mai ales trebuie decojite, caci contin nu doar pesticide, ci si o ceara speciala, numita morfolina, considerata foarte periculoasa de catre OMS.

Imidaclopridul – un controversat pesticid interzis in Franta, raspunzator pentru moartea in masa a albinelora fost depistat printre cele mai comune pesticide regasite in alimentatie. Un alt pesticid numit atrazina, folosit frecvent in agricultura din intreaga lume, se gaseste in aproximativ 20% din legumele si fructele din Romania in concentratii mult prea mari.


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “Fructe si legume IRADIATE, INJECTATE CU PESTICIDE SI ALTE OTRAVURI. Iata mancarea “naturala” si “sanatoasa” pe care o dam zilnic si copiilor nostri…

  1. Putem sa ne lipsim de unele dintre ele si sa le consumam pe cele autohtone, daca vrem sa ne asiguram necesarul de vitamine.
    Pentru asta e nevoie de putina infranare…
    Dumnezeu sa ne ajute!

  2. @ramona

    Dar oare putem sa avem incredere in cele autohtone? Personal, doar daca as avea gradina proprie, sau pe cineva la tara, sau bani pentru produse eco..

  3. @IoanC

    Se pare ca “eco” a devenit ce nu credeam ca voi vedea vreodata,am ajuns sa stam sa alegem produse special alese de altii si sa platim in plus pe ceva ce AR TREBUI sa fie de la natura GRATIS…mai mira oare pe careva diferitele tipuri de cancer ? Totul e o harababura corporatista,ajungem sa mancam diferite fructe exotice pentru ca sunt delicioase,dar nu ne-am intrebat niciodata cum rezista,cum arata atat de proaspete chiar si iarna,iar cand cumparam produse de sera,majoritatea aleg la nimereala,doar pentru “gust”…unii spun ca “moartea silentioasa” sta in internet,tv,banci sau cultura…e adevarat,dar sta si in mancare,si mai ales unde nu te astepti

  4. Da… este un semn ca si societatea romaneasca incepe sa devina o societate “civilizata” sau civilizata. Agricultura nu se mai face cu sapa, acuma taranii dau cu erbicide, ca-i mai usor, mai modern. E un semn ca am evoluat, taranii s-au emancipat, nu mai sint taranii de altadat. Eu cred ca societatea actuala e dementizata. Produce alimente cu costuri mai mici, numai ca costurile medicale si suferinta, au explodat.

  5. Este adevarat!
    Nici produsele autohtone nu mai sunt sigure! Locuiesc la tara, am gradina proprie, dar daca nu ai un sistem de irigatie nu prea reusesti mare lucru.
    Taranii nostrii s-au facut comozi, dau cu erbicide si cu ingrasamamt foliar chiar si pe legumele pt consumul propriu.
    Sa nu mai spun ca aproape nu mai este casa care sa nu creasca pui de carne indopati cu concentrate, care intr-o luna sunt buni de taiat. E groaznic ce se intampla!

  6. Pingback: Emisiunea In premiera despre "OTRAVA DIN GALANTARE" - o ancheta socanta privind ESCROCHERIILE UCIGASE ALE HIPERMARKETURILOR si "INGREDIENTELE" NESTIUTE DIN ALIMENTE (VIDEO) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  7. Pingback: MANCAM ANTIBIOTICE SI PESTICIDE? - Ancheta "In premiera" (VIDEO) despre PERICOLUL DIN MANCAREA NOASTRA (II) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  8. Pingback: PACALEALA MEZELURILOR "TRADITIONALE", "NATURALE" - intre pervertirea gustului si perversiunea marketingului (Reportaj "Romania, te iubesc", VIDEO) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  9. Pingback: Nu hrani cancerul! - DR. PAVEL CHIRILA - CONFERINTA DESPRE ALIMENTATIE SI STILUL DE VIATA SANATOS/ BOLNAV (video)/ Ce sa mancam in Post?/ SAREA IN EXCES UCIDE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  10. Pingback: CUM SUNTEM MINTITI ZILNIC, LA SUPERMARKET, despre alimentele "sanatoase" pe care le cumparam - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  11. “Un alt pesticid numit atrazina, folosit frecvent in agricultura din intreaga lume, se gaseste in aproximativ 20% din legumele si fructele din Romania in concentratii mult prea mari.”

    Atrazine: Chemical Used to Chemically Induce Homosexuality & Sexual Confusion
    https://www.youtube.com/watch?v=WmytXKe0OcM

    November 14, 2018
    Seasonal spikes of atrazine, a weed killer that disrupts hormones and harms the developing fetus, contaminate the drinking water of millions of Americans .
    Nearly 30 million Americans in 28 states have some level of atrazine in their tap water.
    https://www.ewg.org/research/hormone-disrupting-weed-killer-taints-drinking-water-millions-americans

    Atrazine has been a suspected teratogen, with some studies reporting causing demasculinization in male northern leopard frogs even at low concentrations, and an endocrine disruptor. A 2002 study by Tyrone Hayes, of the University of California, Berkeley, found that exposure caused male tadpoles to turn into hermaphrodites – frogs with both male and female sexual characteristics.
    A 2010 Hayes study concluded that atrazine rendered 75% of male frogs sterile and turned one in 10 into females.
    In 2012, Syngenta, manufacturer of atrazine, was the defendant in a class-action lawsuit concerning the levels of atrazine in human water supplies. Syngenta agreed to pay $105 million to reimburse more than one thousand water systems for “the cost of filtering atrazine from drinking water”.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Atrazine#Amphibians

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare