ASSISI 2011 A INCEPUT: ZIUA INTAI a evenimentului pre-antihristic (FOTO, VIDEO). Participa si patriarhul ecumenic Bartolomeu, IPS Iosif Pop si PS Siluan

28-10-2011 2 minute Sublinieri

EPISCOPII ORTODOCSI DIN FRANTA “SALUTA SPIRITUL ASSISI”, ADICA… SPIRITUL PUR ANTIHRISTIC AL “RELIGIEI VIITORULUI”.

PE CINE OMAGIAZA PAPA?

DISCURSUL LUI BENEDICT XVI – JOSEPH RATZINGER – SI ALTE IMAGINI DE LA CEREMONII SI DISCURSURI (VIDEO)

 

[nggallery id=9]

Delegatia Patriarhiei Romane a fost formata din IPS Iosif, mitropolitul Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale si PS Siluan, episcopul Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei. La eveniment a participat si Patriarhul Ortodox Ecumenic Bartolomeu I de Constantinopol.

Adunarea Episcopilor Ortodocsi din Franta (AEOF) a publicat pe site-ul oficial un comunicat in care se spune ca episcopii saluta spiritul Assisi, care a marcat acea intalnire istorica [din 1986 -n.m.], spirit care trebuie perpetuat si in lumea de astazi. Ei reamintesc, totodata, importanta cruciala, de-o maniera generala, a tuturor formelor de dialog si a dialogului inter-religios in particular, ca factor de cunoastere reciproca si de recunoastere, de pace, de progres si de respect mutual”.

La Assisi, “Papa a reafirmat că religia trăită în mod corect „este o forţă de pace”; a vorbit despre manipularea terorismului „motivat religios; a amintit că „în istorie şi în numele credinţei creştine s-a făcut recurs la violenţă. “Recunoaştem aceasta, plini de ruşine. Dar este absolut clar că aceasta a fost o utilizare abuzivă a credinţei creştine, în contrast evident cu adevărata ei natură”; a vorbit despre violenţa celor care pretind dispariţia religiei: ’Nu-ul’ spus lui Dumnezeu a produs cruzime şi o violenţă fără măsură, care a fost posibil doar pentru că omul nu mai recunoştea nici o normă şi nici un judecător care să fie deasupra sa, dar se pretindea ca normă doar pe sine însuşi. Ororile lagărelor de concentrare arată în toată claritatea consecinţele absenţei lui Dumnezeu”. „Absenţa lui Dumnezeu duce la decăderea omului şi a umanismului”.

dan.camen.

***

Papa Benedict al XVI-lea a adus joi, la Assisi, un omagiu unor agnostici si atei care cauta adevarul si pe Dumnezeu, afirmand ca acestia pun intrebari corecte si ca atitudinea lor se explica si prin lipsa de credibilitate a numerosi religiosi, relateaza AFP. Scriitoarea franceza Julia Kristeva, filosoful italian Remo Bodei, filosoful mexican Guillermo Hurtado si economistul austrian Walter Baier au acceptat invitatia Papei de a se alatura celor aproximativ 300 de episcopi, pastori, imami, rabini, calugari budisti in orasul Sfantului Francisc.

“Lupta lor interioara si intrebarile lor sunt un apel catre credinciosi de a-si purifica propria lor credinta (…). De aceasta, inivit in special reprezentantii acestui grup la intalnirea noastra din Assisi”, a explicat Papa. “Este vorba de a se regasi impreuna in aceasta fiinta in mars spre adevar, de a se angaja hotarat pentru demnitatea omului si a servi impreuna cauza pacii impotriva oricarei forme de violenta distructiva a dreptatii”, a spus Papa, care anterior condamnase violentele in numele religiei, inclusiv cele comise de-a lungul istoriei de crestini.

Alaturi de cele doua realitati ale religiei si anti-religiei, exista de asemenea, in lumea in expansiune a agnosticismului, o alta orientare de fond (…) Oameni care nu afirma simplu: nu exista niciun Dumnezeu. Ei sufera din cauza absentei sale si, cautand ce este drept si bun, ei sunt, interior, in drum spre El. Ei sunt pelerinii adevarului, pelerinii pacii”. Aceste persoane “pun intrebari atat unei parti, cat si celeilalte. Ele resping falsa certitudine a militantilor atei, prin care acestia pretind ca nu exista Dumnezeu, si ii invita sa devina, mai degraba decat polemisti, persoane in cautare”.

“Dar ele pun in discutie si adeptii religiei, pentru ca ei nu il considera pe Dumnezeu drept o proprietate care le apartine, cu atat mai mult daca se simt autorizati sa foloseasca violenta unii impotriva altora”, a adaugat  acesta. Depinde doar de credinciosi, “cu imaginea lor redusa sau chiar deformata a lui Dumnezeu”, ca acesti agnostici sa se “reuneasca in gasirea lui Dumnezeu”.


Categorii

Ecumenism, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri..., Ierarhi romani, IPS Iosif Pop, Papa (Papism), Patriarhul ecumenic Bartolomeu, PS Siluan Șpan, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la “ASSISI 2011 A INCEPUT: ZIUA INTAI a evenimentului pre-antihristic (FOTO, VIDEO). Participa si patriarhul ecumenic Bartolomeu, IPS Iosif Pop si PS Siluan

 1. 14. Nu vă înjugaţi la jug străin cu cei necredincioşi, căci ce însoţire are dreptatea cu fărădelegea? Sau ce împărtăşire are lumina cu întunericul?
  15. Şi ce învoire este între Hristos şi Veliar sau ce parte are un credincios cu un necredincios?
  16. Sau ce înţelegere este între templul lui Dumnezeu şi idoli? Căci noi suntem templu al Dumnezeului celui viu, precum Dumnezeu a zis că: “Voi locui în ei şi voi umbla şi voi fi Dumnezeul lor şi ei vor fi poporul Meu”.
  17. De aceea: “Ieşiţi din mijlocul lor şi vă osebiţi, zice Domnul, şi de ce este necurat să nu vă atingeţi şi Eu vă voi primi pe voi.
  18. Şi voi fi vouă tată, şi veţi fi Mie fii şi fiice”, zice Domnul Atotţiitorul.

  http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?cap=6&id=13

 2. Pe unde mă uit, văd că papa organizează, papa cheamă, papa cuvântă despre, papa stă în centru, papa… peste tot şi toţi. Nici nu văd rostul celorlalţi din jurul său, poate doar decorativ?!
  Sau poate că patriarhul Bartolomeu al II-lea şi ceilalţi prelaţi ortodocşi din poze sunt acolo ca să facă misionarism, urmându-i Sf. Apostol Pavel, Sf. Apostol Petru şi altora asemenea…. Să dea Dumnezeu!

 3. Biserica Ortodoxa nu are nevoie de nimic de la alte credinte, iar aceste intalniri par a avea rolul unui schimb de “experienta”, cat si de cautarea in comun a “adevarului”. Cat de confuzi trebuie sa fie acesti ierarhi ortodocsi. Probabil ca ei insisi au cu adevarat nevoie de asemenea intalniri, si nadajduim ca intr-un sfarsit vor afla unde se afla banalul dar usturatorul Adevar.

  Si poate intr-o zi vor explica si la ceilalti credinciosi ce motivatie canonica si teologica au pentru a face ceea ce fac. Momentan putem doar spera ca se vor lamuri ca pozitia de ierarh al Bisericii se deosebeste de cea de lider lumesc, sau chiar dictator.
  Sa ne rugam ca vor intelege si aplica intr-o zi esenta vietilor Sfintilor Ierarhi, si nu doar sa le memoreze si sa le predice cu o capacitate demna de invidiat.

 4. Nici nu stiu ce sa zic. Daca as intelege macar 1% motivatia reala a ierarhilor care participa la aceste intalniri ar fi ceva, dar nu ne spun nimic substantial. Asa ca e treaba lor, mantuirea lor individuala, responsabilitatea lor fata de noi si marturisirea Adevarului. Cred ca noi nu putem decat sa ne rugam pentru toti si ca toate sa fie bine.

 5. Nu pot sa nu observ taietura reverelor la sacoul lung al papei si pantofiorii rosii. Elegant si la moda papa!

  Ma iertati , iar nu m-am putut abtine !

 6. Prin prezenta lor ierarhii ortodocsi scuipa pe obrazul Bisericii. A facut Biserica lui Hristos crime? a fortat vreun sfant pe cineva la credinta crestina?
  “a amintit că „în istorie şi în numele credinţei creştine s-a făcut recurs la violenţă. “Recunoaştem aceasta, plini de ruşine…..” vrem noi sa intram in aceeasi ciorba cu ei? Trebuie sa acceptam plini de rusine ca nu ducem viata crestineasca cum ar trebui, ca nu-L marturisim pe Hristos…asta da si in frunte cu ierarhii ortodocsi care sunt prezenti acolo, care asa cum bine zice Cristian sunt acolo de decor, decorul antihristului.
  Si ce noutati aflam! poate nu stiam cine sunt adevaratii pelerini bun de laudat, aclamat si aplaudat:
  “Oameni care nu afirma simplu: nu exista niciun Dumnezeu. Ei sufera din cauza absentei sale si, cautand ce este drept si bun, ei sunt, interior, in drum spre El. Ei sunt pelerinii adevarului, pelerinii pacii”.
  Nebunie curata. Acum multi credinciosi vor cauta sa citeasca articolele si cartile filosofilor acestei lumi….ca deh, Mantuitorul spune “ca n-am venit sa aduc pace ci sabie” iar astia sunt infatisati ca adevaratii aducatori de pace…..
  Fratilor e foarte grav ce se intampla…e din ce in ce mai grav iar ritmul e nebunesc.

  Va rog de ma ierati pentru rabufnire.

 7. Trebuie sa ne pregatim pentru marturisirea ADEVARULUI si pentru prigoana. Ce vor face preotii ortodocsi carora li se va cere sa faca slujbe ecumeniste cu ereticii? Sa faca ascultare pentru ,,pacea lumii”?

 8. Pingback: BLASFEMIE LA PARIS: teatru murdar intrerupt de protestele unor crestini "fundamentalisti". EPISCOPII CATOLICI CONDAMNA... PROTESTUL, IAR NU HULELE!
 9. N-am decit un singur cuvint de spus apropo de acest eveniment: Groaznic! Si groaznic mai ales in lumina profetiilor antihristice…pentru ca asa cum spunea profetul Daniel (daca nu ma insel…daca ma insel corectati-ma!) “uriciunea pustiirii” este impiedicata sa se instaleze tocmai de catre jertfa continua care se face in bisericile ortodoxe la Liturghie….Jertfa euharistica posibila tocmai pentru ca Biserica Ortodoxa este UNICA care beneficiaza de harul dumnezeiesc.

 10. Pingback: ASSISI 2011: rugaciuni si intruniri pan-religioase (FOTO SI VIDEO). "LUPTA PENTRU PACE" ALATURI DE TOATE RELIGIILE SI, MAI NOU, ALATURI DE AGNOSTICI SI ATEI
 11. Pingback: NOUA ORDINE RELIGIOASA A LUMII, PANRELIGIA (Ecumenismul inter-religios total) SI TACTICILE FOLOSITE
 12. Pingback: ADUNAREA CLERICILOR SI MONAHILOR ORTODOCSI din Grecia si Muntele Athos ia atitudine fata de MANEVRELE Patriarhului Bartolemeu de a ATACA semnatarii Marturisirii de credinta impotriva ecumenismului
 13. Pingback: LEGILE NOAHIDE (TALMUDICE), MASONERIA SI UNIUNEA EUROPEANA. Ce legatura este intre iudaism, SUA, revolutia franceza si "dreptul international"?
 14. Pingback: PARINTELE METALLINOS: de la marturia dreptei credinte a Sfintilor Parinti la eretica teologie POST-PATRISTICA a ECUMENISMULUI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 15. Pingback: SINCRETISM RELIGIOS PRE-ANTIHRISTIC la intalnirea “pentru pace” de la Sarajevo (FOTO, VIDEO), cu participarea “iluminatilor” Van Rompuy, Mario Monti, Dalai Lama si a 3 IERARHI ROMANI: PS SILUAN MANAILA (Ungaria), IPS IOAN SELEJAN (
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare