AGENDA DIGITALA 2020. Oficial din Ministerul Comunicatiilor: PATRIARHIA ROMANA S-A ANGAJAT SA PROPOVADUIASCA TARII DIGITALIZAREA! Preotii de tara vor predica despre avantajele internetului…

9-11-2011 3 minute Sublinieri

In Romania nu exista cerere de internet, peste 55% din populatie nu a folosit niciodata internetul, si industria trebuie sa gaseasca modalitati de stimulare a cererii, a declarat miercuri Iosif Popa, consilier al presedintelui autoritatii de reglementare in comunicatii (ANCOM), in cadrul conferintei INET pe tema accesului si libertatii pe internet. Prezenti la eveniment, oficialii Ministerului Comunicatiilor au spus ca au inceput o campanie de alfabetizare digitala in tara si s-au intalnit inclusiv cu Patriarhia Romana pentru ca mesajele de incluziune digitala sa ajunga la oameni si prin preoti.“Stimularea cererii si oferirea de motive pentru accesarea internetului ar trebui sa ne preocupe si pe noi, ca autoritate de reglementare, si industria. Oamenii nu stiu ce este internetul si nu stiu cum sa-l foloseasca. Ca profil al pietei ar putea fi simplu sa spunem ca suntem o piata in dezvltare sa subdezvoltata dar nu este asa. Avem printre cele mai mari viteze la internet din lume, suntem prima tara din UE la viteza de internet. Preturile sunt cele mai mici din europa si nu pretul este cel care ii determina pe oameni sa nu acceseze internetul, ci mai degraba lipsa computerelor”, a declarat miercuri Iosif Popa, consilier al presedintelui autoritatii de reglementare in comunicatii (ANCOM).

Declaratia a fost facuta in cadrul unei conferinte pe tema accesului si a libertatii pe internet – INET Bucuresti, organizata miercuri de Internet Society (ISOC). Precizarile acestuia au facut referire la datele Comisiei Europene care arata ca in Romania 58% dintre romani nu au folosit niciodata internetul. De asemenea un studiu Gallup prezentat la mijlocul lunii martie din acest an evidentia faptul ca “majoritatea gospodariilor romanesti (56%) nu dispune de acces la internet si ca aproape jumatate din populatie (47%) nu a utilizat niciodata internetul.

“Succesul Internetului in viitor depinde in mare masura de deschiderea sa, de acces si de transparenta”, a declarat Frederic Donck, director al Biroului European Regional al Internet Society. Acesta a mentionat faptul ca accesul la Internet este o provocare, in special in afara oraselor.  In special in zonele rurale fara acces la Internet, este nevoie de un efort deosebit din partea factorilor de decizie si a oamenilor de afaceri din domeniul ITC pentru a asigura un progres rapid catre conectarea on-line a persoanelor si a mediului de afaceri. Aceasta este una dintre provocarile majore cu care se confrunta tarile, pentru a deveni competitive si a ajuta societatile sa se dezvolte”, a spus Frederic Donck.

Patriarhia ar putea propovadui o cultura informationala adecvata pe internet, sustine un director din Ministerul Comunicatiilor

Prezent la eveniment, Emil Zahan, directorul de cabinet al ministrului Comunicatiilor, a anuntat faptul ca in luna iulie din acest an, dupa vizita comisarului european Neelie Kroes in Romania, s-a demarat o ampla campanie de alfabetizare in tara. Este vorba de conferinte cu firme private, universitati, autoritati, asociatii, ONG-uri, in incercarea de creare a unei aliante digitale.

Am luat legatura inclusiv cu Patriarhia Romana pe tema reducerii decalajului digital si a incluziunii digitale si ne-au asigurat de tot suportul. Mai ales in zonele rurale influenta preotilor este foarte mare si incercam ca mesajele noastre de incluziune digitala sa ajunga la oameni si pe aceasta cale. Preotii la momentul predicilor ar putea propovadui faptul ca aceste cunostinte digitale ii ajuta in cautarea unor locuri de munca si cresterea nivelului de trai, in eliminarea barierelor spatiale date de izolarea geografica dar si pentru accesarea unor servicii si informatii de interes public”, a precizat pentru HotNews.ro Emil Zahan.

Potrivit acestuia, plusul cu care ar putea veni Patriarhia ar fi acela de “a propovadui dimensiunea etica, o cultura informationala adecvata si nu accesarea pornografiei pe internet, spre exemplu”. Emil Zahan a mai spus ca Ministerul Comunicatiilor a lansat in dezbatere publica un proiect de act normativ care creaza cadrul national legislativ de impplementare a Agendei digitale a UE Agenda 2020. “S-au creat niste actiuni generice si institutii responsabile. Aceasta versiune va fi asumata de Guvernul Romaniei printr-un act normativ pentru a deveni strategie nationala. Pasii urmatori sunt de a realiza planuri sectoriale de actiune si am definit grupuri de lucru pentru fiecare pilon in parte“, a precizat Emil Zahan.

Agenda Digitala 2020, lansata in luna mai 2010, defineste sapte domenii prioritare de actiune in UE: crearea unei piete unice digitale, interoperabilitate crescuta, sporirea sigurantei si a increderii in internet, accesul mult mai rapid la internet, mai multe investitii in cercetare si dezvoltare, ridicarea nivelului aptitudinilor si incluziunii in materie de ‘alfabetizare digitala’ si aplicarea tehnologiei informatiei si comunicatiilor pentru a solutiona problemele cu care se confrunta societatea, de exemplu schimbarile climatice si imbatranirea populatiei.

Unul dintre obiectivele pentru 2020 este de a pune la dispozitia tuturor cetatenilor europeni internet la viteze de minimum 30 Mbps, cu 50% din familiile europene abonate la conexiuni de minimum 100 Mbps.

Nota noastra:

De la pasopt incoace liderii noii ordini mondiale au cautat mereu sa se foloseasca de, altminteri, atat de hulitii preoti pentru diseminarea ideilor lor revolutionare. De ce? E simplu – Biserica este “institutia” cu cea mai mare influenta sociala din rasaritul Europei, cel putin la noi. Ce altceva sa faci decat sa incerci tu, ca mason, modernizator, reformator, europenean decat sa o transformi intr-o remorca la agenda ta utopica?

Iar Agenda cu pricina se numeste, in 2011, AGENDA DIGITALA (de curand fusese recensamantul european). Ca alt lucru nu are Patriarhia a predica oamenilor decat conectarea la internet! E incredibil… dar adevarat. Nu cumva o sa indemne, in curand, Patriarhia, romanii de la sate sa isi faca bloguri de propovaduire? 🙂

Dincolo de caragialescul situatiei si prostia Patriarhiei (trebuie sa fie si prostie la mijloc, nu doar oportunism. In mod sigur se putea gasi un raspuns, o atitudine care sa para macar mai inteligenta decat asigurarea fara rezerve a sprijinului patriarhal pentru Agenda Digitala) e o situatie foarte grava: in timp ce tarii i se aplica politici de exterminare si se duce o batalie la baioneta impotriva statului national si social, Patriarhia da o mana de ajutor planurilor europene de conectare totala a populatiei la internet.

Ca sa nu mai mentionam zecile de studii care arata efectele devastatoare pentru mintea umana ce le poate avea folositea intensiva a internetului si a noilor tehnologii digitale… In loc sa propovaduiasca revenirea la un mod de viata traditional, la revenirea in sine a oamenilor si la ferirea de capcanele virtuale, Patriarhia se angajeaza sa ii mane pe oameni in reteaua de paianjen a internetului dictat de Bruxellles.

Pana la urma, situatia se va intoarce impotriva ei: internetul este singurul loc unde gospodariile pot nimeri, fie si din intamplare, peste surse de informare alternativa, altele decat canalele oficiale ale Bisericii. Asta pana nu se va impune o cenzura a continutului sau o eliminare a anonimitatii postarilor online.

Si cat de presanta, de urgenta, este aceasta Agenda Digitala, de nu mai prididesc oficialii nostri sa o propovaduiasca poporului intreg!


Categorii

"Reforma" in biserica/ aggiornamento, Internet, New Media, Noile Tehnologii, Opinii, analize, Patriarhul Daniel

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “AGENDA DIGITALA 2020. Oficial din Ministerul Comunicatiilor: PATRIARHIA ROMANA S-A ANGAJAT SA PROPOVADUIASCA TARII DIGITALIZAREA! Preotii de tara vor predica despre avantajele internetului…

  1. Totusi, faptul Patriarhia i-a asigurat pe guvernanti de “tot suportul” in ceea ce priveste agenda digitala nu inseamna deocamdata nimic, deci nici vorba de angajament. Cred ca v-ati “aruncat” oleac’ cu titlul acesta.
    Una peste alta, era necesar ca subiectul digitalizarii sa ajunga sa atinga si ierarhia din Biserica astfel incat sa genereze reactii pe masura (pana acum, reactiile au fost mai mult pe latura mireana). Daca nu de bunavoie atunci de nevoie.
    Sa nu ne grabim dara cu aprecierile si cu titlurile prea dure pentru momentul actual.

    In alta ordine de idei, dupa cum vedeti, agenda digitala (cu termen de executie 2020) si eguvernarea au parte de un nou start. Cei mai tehno-evanghelisti dintre noi probabil fac deja legatura cu recensamantul 2011, bazele de date cu informatiile despre cetatenii Romaniei si necesitatea de a impune obligativitatea comunicarii CNP-ului la recensamant…

  2. ” Nu cumva o sa indemne, in curand, Patriarhia, romanii de la sate sa isi faca bloguri de propovaduire? ”

    nu , frati admini , nu sa-si faca bloguri dar poate o mica spovedanie , fie pe chat , fie pe mess , sa nu mai fie nevoiti saracii oameni care vin seara obositi de la camp , sa se spele repede , sa se imbrace curat si dea fuga la biserica . Ba eu as merge chiar mai departe si as propune ca in camp , pe o raza de 3-4 km sa se instaleze un laptop conectat la internet , astfel incat sa nu mai pleci de la sapa mai devreme , ci stai 5-10 min la spovedanie pe net si pleci inapoi sa dai cu sapa , sa iasa productie , sa nu ne mai acuze basesCu(za) ca umblam cu ocaua mica pe la crasma .
    Ei , ce ziceti , poate imi puneti si mie o pila la ANCOM , ca mai am idei din astea 🙂

    Doamne , izbaveste-ne de cel rau !

  3. E incredibil cum in ultimul timp apar din ce in ce mai multe articole in care vedem cate, ce si cum ar trebui preotii sa faca, de parca preotii ar fi niste verigi si ei dintr-un lant al papusarilor. Nu de mult se dadeau indicatii ca preotii sa boteze copilul pana la gat, sa dea Sfanta Impartasanie cu lingurita de plastic, la sfatul specialistilor, bineinteles. Acum tot preotul trebuie sa-i spuna lui nea Ion de la tara ca poate sa-si gaseasca mai usor serviciu daca e conectat la intrnet:

    “Preotii la momentul predicilor ar putea propovadui faptul ca aceste cunostinte digitale ii ajuta in cautarea unor locuri de munca si cresterea nivelului de trai, in eliminarea barierelor spatiale date de izolarea geografica dar si pentru accesarea unor servicii si informatii de interes public”

    Ce sa mai zic de faptul ca e cu totul revelator noua propovaduire…a cuvantului pe internet, care ia locul propovaduirii Cuvantului. Doamne miluieste!

    Si mai apoi, imi este greu sa inteleg cum se face ca “aceste cunostinte digitale” vor “contribui la cresterea nivelului de trai”. Asta mi se pare tot o pervertire si o intoarcere pe dos a ceea ce inseamna foame si sete de Dumnezeu. Altceva nimic mai mult. Poate doar daca internetul este vazut ca un drog, cand omul uita ca ii e foame, uita in ce stare se afla, si crede ca i-a crescut astfel nivelul de trai. Iar asta nu poate fi decat tot o deformare a realitatii.

    Mai departe, se spune ca aceste cunostinte digitale ajuta la “eliminarea barierelor spatiale date de izolarea geografica“. Asta ar insemna cu alte cuvinte tot o chemare la uitarea de Dumnezeu. Pentru ca omului modern trebuie tot timpul sa-i bazaie ceva in cap, trebuie tot timpul sa se hraneasca cu ultimile noutati care mai de care mai spectaculoase si sa uite ca Dumnezeu ii graieste tainic in inima. El trebuie sa aibe 4895 de prieteni pe facebook taind atatea bariere spatiale cat nici nu s-ar imagina. Din moment ce omul respectiv are acces la biserica, pentru ca se are in vedere ca asculta predica preotului, la ce ii mai trebuie sa elimine barierele spatiale, cand vorba parintelui Cleopa, cu “un posmag poate sa ajunga mai sus decat pe luna”?

    Oare sa fie grija autoritatilor ca singuratatea omului contemporan sa fie “tamaduita” prin conectarea la internet?

    Se mai prezinta in continuare un alt avantaj al acestor cunostinte digitale care, in lipsa lor, il fac pe romanul nostru analfabet, si anume faptul ca o sa aiba acces la niste “servicii si informatii de interes public”. Pai si de ce trebuie ca preotul sa-i spuna lucrul asta? Ca sa-l destepte? Ca sa nu mai zicem de faptul ca este si o tentatie ca omul sa creada ca are dreptul la niste servicii, ca este scos din anonimatul lui, din mizeria lui, si i se pun la picioare niste servicii. Totul de-a gata, ajunge doar sa faci click. Citit mai corect asta ar putea insemna: “in viitor o sa-ti oferim posibilitatea sa platesti impozitul facand o tranzactie pe internet. Deci ce mai stai, hai,pana atunci inavata sa te descurci cu tastele!”.

    Acelasi Emil Zahan mai motiveaza ca: “plusul cu care ar putea veni Patriarhia ar fi acela de “a propovadui dimensiunea etica, o cultura informationala adecvata si nu accesarea pornografiei pe internet”.

    Printre randuri fie spus, imi amintesc de o gluma, in care se spune ca preotul intreaba la spovedanie pe un tanar: “Ai fost la casa de toleranta?”. Raspuns: “Nu,dar mi se pare o idee buna”. Asa si acuma, poti sa-ti imaginezi, conform celor spuse, ca preotul de la tara “propovaduieste” lumii sa nu acceseze pe internet pornografia. “Nu accesati: www. … .ro!”, dar, in schimb se poate sa accesati site-ul cutare si cutare, care au “dimensiuni etice”, conforme cu programa.

    Vorba aceia: Tot inainte vrednici pionieri!”

  4. Din ce am inteles Pro Tv-ul in fiecare seara loveste in preoti si implicit in biserica, lucrurile sunt grave si vor degenera si mai mult! Eu cred ca si aceasta stire e facuta pentru a afecta imaginea biserici, sa o compromita, mai oameni buni, daca Romania adera la euro in 2015 multi vom fi obligati sa ne intoarcem la tara pentru ca, costul vietii la oras va fi impovarator(s-ar putea sa ne faca un mare bine, celor care nu avem inca suficient curaj sa ne mutam singuri). Cel mai probabil vor da “smart-phone-uri” la pret de 10 lei, calc. vor fi deja istorie atunci. Pana in 2020 sa ne intareasca Prea Bunul Dumnezeu credinta, mi-e ca va fi ultima grija a noastra daca au bagat internetul la tara sau nu, la ce vremuri vin!

  5. Pingback: In timp ce PSIHOZA ”BOTEZULUI BARBAR” IA AMPLOARE, iar BISERICA ESTE TERFELITA IN MASS-MEDIA, Patriarhia pare a dormi pe durerea oamenilor
  6. Si uite asa conducerea BOR, daca isi va tine promisiunea data ministrului, se face coada de topor pentru implementarea agendei masonice antihristice.

    Este o mare ispita internetul, prin accesul la site-urile pornografice, si in general la imagini deocheate, care smintesc. Cum sa promiti, ca si conducere a Bisericii, ca vei inlesni aceasta? Tocmai cei care propavaduiesc fuga de smintelile lumii, si fuga de lumesc in general sa faca reclama la internet? Daca se va face si asta, chiar ca s-au intors lucrurile cu sus-ul in jos… Bine ar fi pentru Patriarhie sa nu se pripeasca, si sa fi fost doar un raspuns politicos, caci daca se va da ordin pentru a face reclama pentru internet in biserici, vor fi raspunzatori in fata lui Dumnezeu pentru sufletele vatamate.

    “Vai lumii, din pricina smintelilor! Ca smintelile trebuie sa vina, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala.”

  7. Pingback: Patriarhia Romana si cea Rusa VERSUS Patriarhiile Grecesti - O FALIE IN ORTODOXIE?/ PF Daniel premiat de ministrul Gabriel Oprea/ ARCA LUI NOE, GASITA IN TURCIA. Biblia - confirmata/ PATRIARHIA SI INTERNETUL - capra, varza si lupul (Stiri religioase)
  8. Pingback: SCHIMBAREA BULETINELOR SE AMANA/ Digitalizarea scolii merge inainte cu o mega-corporatie IT: INTEL. Primele MANUALE DIGITALE vor fi gata in 2014 [VIDEO]/ Pregatiti pentru GUVERNAREA ELECTRONICA: suntem printre primii la internet pe banda larga din EUROPA
  9. Pingback: BARROSO avertizeaza asupra …TOTALITARISMULUI spionajului electronic al SUA. Telefonul lui ANGELA MERKEL, ascultat. De nu spun nimic POLITICIENII ROMANI despre NSA?/ DIGITALIZAREA ROMANIEI MERGE MAI DEPARTE - Recomandari
  10. Pingback: “BISERICA ELECTORALA” sau… cat de mult costa PRESTIGIUL SI VERTICALITATEA BISERICII banii dati cu taraita de oamenii politici? | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare