Presedintele Chinei cere marinei sa fie GATA DE LUPTA

6-12-2011 51 secunde Sublinieri

Presedintele Chinei, Hu Jintao, a cerut marti Marinei sa fie gata de lupta si sa continue modernizarea pentru a salvgarda securitatea nationala a tarii, anunta agentia de stat China Noua, citata de AFP. Presedintele Hu a cerut Marinei sa-si “accelereze modernizarea” si sa “conduca preparative intense pentru lupta militara” cu scopul de a “salvgarda securitatea nationala si pacea mondiala”, scrie agentia oficiala, in contextul ambitiilor maritime ale Chinei, care provoaca ingrijorarea vecinilor sai si a Statelor Unite.

Hu Jintao a facut aceste declaratii in fata membrilor puternicei Comisii militare centrale, pe care o si conduce, si in prezenta celui care este cotat drept succesorul sau in fruntea tarii, vicepresedintele Xi Jinping, devenit numarul doi in aceasta comisie. Armata chineza a anuntat ca va efectua manevre navale in “vestul oceanului Pacific”, pe fondul tensiunilor in crestere legate de aceste teritorii, disputate cu vecinii sai. Acest anunt vine dupa vizita efectuata in Asia-Pacific de presedintele american Barack Obama, in cursul careia acesta a anuntat ca Statele Unite isi vor intari prezenta militara in Australia.


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, SUA versus Rusia

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “Presedintele Chinei cere marinei sa fie GATA DE LUPTA

  1. Pingback: Rusia si China fac exercitii militare navale comune - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare