Rusia AVERTIZEAZA Israelul sa nu declanseze o ACTIUNE MILITARA impotriva Iranului

9-12-2011 1 minut Sublinieri

Rusia a avertizat Israelul impotriva unei operatiuni militare impotriva Iranului. “Un alt conflict armat in regiune, mai ales la scara asta, ar deveni catastrofic”, a afirmat Serghei Ryabkov de la Ministerul de Externe rus. “Ar trebui sa cautam un acord pe marginea problemei programului nuclear iranian. Am explicat colegilor israelieni de ce Rusia va face astfel de eforturi”, a spus el, adaugand ca Moscova a avertizat Israelul impotriva “unei posibile decizii de a incepe o actiune militara”. […]

Nu exista componenta militara in programul nuclear al Iranului, a spus Serghei Ryabkov de la Ministerul de Externe. […] “Am verificat date care arata ca nu exista dovezi solide pentru existenta unei componente militare. […]

Radarul pe care SUA intenţionează să îl instaleze în Turcia, în cadrul scutului antirachetă va controla o parte importantă a teritoriului rus, a declarat joi şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, după o reuniune a Consiliului NATO-Rusia, ce a avut loc la Bruxelles.

Pentru a controla regiunile din sudul ţărilor membre NATO, există deja un radar şi funcţionează de mult timp. Permite controlarea zonei de unde, potrivit americanilor şi colegilor lor din NATO, provin ameninţărilor”, a subliniat el.Când un nou radar va fi desfăşurat în Turcia, rolul său va fi pur şi simplu să dubleze un radar existent, permiţând, în acelaşi timp să controleze o parte importantă din Rusia”, a adăugat şeful diplomaţiei ruse.

Turcia a decis în septembrie să găzduiască un radar în cadrul scutul antirachetă al NATO. Sistemul urmează să fie instalat în provincia Malatya, din sud-estul Turciei, unde se află deja o bază aeriană turcă şi forţe tereste. La summitul NATO de la Lisabona din noiembrie anul trecut, Rusia şi NATO s-au înţeles să coopereze în problema scutului, însă dacă NATO susţine ideea a două sisteme antirachetă independente între care să existe un schimb de informaţii, Rusia vrea un sistem comun cu interoperabilitate deplină.


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, Iran, Israel, Scutul antiracheta (Deveselu), SUA versus Rusia, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “Rusia AVERTIZEAZA Israelul sa nu declanseze o ACTIUNE MILITARA impotriva Iranului

  1. Pingback: Iran: inca o EXPLOZIE-SABOTAJ ce vizeaza programul nuclear? SUA VREA DRONA INAPOI/ Ce-o fi cu parteneriatul strategic ROMANIA - TURCIA?
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare