“Modern Warfare 3”: ISTERIA unui joc video ce reproduce RAZBOAIE DRAMATICE IN CAPITALELE EUROPENE, cu vanzari RECORD mai mari decat AVATAR (video)

18-12-2011 1 minut Sublinieri

“Call of Duty: Modern Warfare 3” a reusit in doar 16 zile de la lansare sa depaseasca 1 miliard de dolari incasari, a anuntat Activision Blizzard. Nu a fost publicat un numar exact al numarului de copii vandute, insa se estimeaza ca ar fi in jur de 16 milioane!

Nota noastra:

Nu stim daca nu cumva e o smecherie de marketing pentru a vinde si mai mult din acest joc video, insa sunt cateva elemente dubioase: modern warfare 3, o denumire care aduce aminte de war world 3; reprezentarile destul de realiste, cu soldati si arme care copiaza, in buna parte, din realitate si din armatele moderne de azi; scene de razboi “realiste” in marile capitale ale tarilor europene: Anglia, Franta, Germania.

Pe scurt, isteria in jurul acestui joc video arata macar atat: ca, in acest moment, razboiul vinde chiar mai mult decat utopia amagitoare din Avatar. Este si acesta un indiciu al starii de spirit globale – atat cea deja existenta, cat si cea (de)formata de industria cinematografica sau a jocurilor video.

Recent, a fost eliberat si cel mai scump film din istoria cinematografica a Chinei. Subiectul? Istoric dar… tot despre RAZBOI:

În China va fi lansat, vineri, filmul cu cel mai mare buget din istoria ţării, “Flori de Război”. Pelicula durează nu mai puţin de două ore şi 25 de minute şi este consacrată unui episod tragic din istoria recentă a Chinei: masacrul comis de trupele japoneze în 1937, la Shanghai. Din distribuţie face parte şi o vedetă de la Hollywood, englezul Christian Bale.

“Flori de Război” se petrece pe fondul unui eveniment cunoscut, încă din anii şcolii, de orice chinez. În 1937, după ce armata japoneză a cucerit oraşul Nanjing, mii de localnici necombatanţi au fost ucişi iar un număr şi mai mare de femei şi copii au fost victimele violurilor. Christian Bale interpretează un medic legist care încearcă să salveze un grup de eleve din mâinile invadatorilor şi, între timp, se şi îndrăgosteşte de o localnică.

Filmul este marcat de spiritul naţionalist caracteristic producţiilor chineze cu asemenea teme, iar Bale este acuzat că s-a lăsat manipulat de propagandişti. Gurile rele spun, de asemenea, că personajul său a fost creat doar pentru ca filmul să aibă şanse la un premiu Oscar. Faptul este dezminţit de regizorul Tziang Imou, deja laureat la festivalurile de la Cannes şi Veneţia.

Filmul a avut cel mai mare buget din istoria cinematografiei chineze: 94 de milioane de dolari, folosiţi, în mare parte, pentru reconstituirea oraşului Nanjing din 1937, pe un platou din Beijing. Filmările au durat şase luni.


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, Video

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la ““Modern Warfare 3”: ISTERIA unui joc video ce reproduce RAZBOAIE DRAMATICE IN CAPITALELE EUROPENE, cu vanzari RECORD mai mari decat AVATAR (video)

  1. Aluzia la al treilea razboi mondial (WW3) este evidenta la finalul reclamei.
    Cand copilul meu a implinit 6 ani, sotul i-a daruit o consola pt jocuri video. Si a jucat copilul “Mario”, iar dupa o vreme (nu mult, probabil vreo doua saptamani) imi spune ca el are trei feluri de vise: vise frumoase, vise urate si vise Mario!
    Jocul devenise un plan al trairii psihice.

    Ce “realitate” psihica isi construiesc cei care petrec timpul jucand MW3 (adica WW3, cum sugereaza grosolan reclama)?
    Nu numai ca posibilitatea razboiului nu-i va infricosa, ci li se va parea inevitabil, incitant (trairile cultivate, antrenate de joc), poate chiar il vor astepta cu entuziasm.
    Nu trebuie sa subapreciem impactul jocurilor video.
    Au mare forta de modelare.
    (Daca mai este necesar un exemplu, copilul meu s-a jucat cu o aplicatie de geografie.. Foarte simpla, trebuia sa aseze tari una peste alta, sa faca o o constructie care nu se rastoarna. Dupa o saptamana, nu numai ca stia toate tarile din lume cu capitale cu tot, dar desena doar contururi de tari, recunostea tari in nori, in pete de ketchup.. in orice forma intamplatoare el recunostea o tara).

    Dupa ce joci razboi, probabil ca orice act de violenta pare legitim, indreptatit, firesc.

  2. Logoul jocului (doi de M cu susul in jos), care arata ca WW3, par o referinta cat se poate de directa la ideea de al treilea razboi mondial…

  3. sentimentele prin care treci cand joci, primul ar fi cam cel mai des intalnit atunci cand esti omorat, de frustrare si indignare ca celalalat a reusit si-ti vine sa dau cu mouse-ul in monitor, cunosc pe cineva care scuipa pe monitor de nervi cand primea gol la fifa. injuraturile ca la usa cortului vin in valuri indiferent daca te omoara adversarul (din frustrare), sau daca tu il elimini si il desconsideri pentru ca nu e suficient de bun. La anumite jocuri exista o voce care spune in finctie de cate tinte elimini cam asa: prima, kill, a doua double kill, a treia multi kill, a patra killing spree, pentru a cincea vine cea mai interesanta GODLIKE, da esti un zeu al jocului.

    am avut parte de jocuri violente, in cea mai mare parte jucam violente, si imi amintesc visele, pana si un tetris cand jucam visam numai figurine

    interesant e cum am inceput sa ma joc, ascultand muzica la calculator si ca sa nu stau uitandu-ma in gol in timp ce ascultam muzica imi puneam cate un joc cum le zic eu la cele simple “cu bilute” mah-jong, sau bubble breaker etc, care par inocente ca si muzica pe care o ascultam, dar pe masura ce ascultam mai multa muzica simteam nevoia ca aceasta sa fie putin mai … rapida si am trecut la heavy metal, odata cu trecerea aceasta, jocurile cu bilute nu ma mai satisfaceau si am trecut la counter strike si call of duty pe care l-am jucat dar doar pe primul ca intre timp m-am lasat. am “evoluat” cu muzica de la heavy metal la black metal si jocurile au devenit de o violenta incredibila, monstrii pe care trebuia sa-i omor si ma gandeam ca e ok, ca omor demoni deci sunt bun, dar la un moment dat unul dintre monstrii era o copila pe care trebuia s-o omor si intr-unul dintre jocuri trebuia sa eliberez o biserica de nazisti si a trebuit sa omor oameni in biserica ceea ce m-a facut sa dezinstalez jocul, n-am mai suportat…

    nici nu ma mai interesa sa ascult ce se intampla in joc, cand jucam capture the flag si ne chinuiam de 2 ore sa capturam un steag si nu reuseam, m-am asezat confortabil in scaun si mi-am dat sunetele jocului la minim si mi-am pus metallica si am capturat primul steag, m-am simtit chiar ca un zeu cand toata echipa mea imi scanda numele, apoi pentru ca cealalta echipa s-a demoralizat am mai capturat steagul odata si s-au balzat de tot si au capiturlat adrenalina mai avea putin si-mi iesea prin pori

    visam seara de seara ca sunt urmarit de demoni sau zombi si ma trezeam transpirat, ma uitam doar la filme horror si aveam postere pe pereti care reprezentau demoni si cantareti de black metal care sunt vopsiti pe fata si arata ca niste demoni

    mergeam la biserica cu castile in urechi si ascultam muzica aceea satanista, dupa slujba plecam acasa cu aceeasi muzica in urechi, pana intr-o zi cand deja imi mergea din ce in ce mai rau si am vorbit cu un preot, nu vorbisem cu preoti pana atunci si i-am zis ca am impresia ca mi s-au facut vraji, dar eu nu cred in aceste prostii. s-a uitat la mine si mi-a zis sa vin la maslusi dupa aceea , dupa 4 saptamani mi-am dat jos toate posterele si acum in locul lor sunt puse pe periti icoane, si ca orice om mai am ispite, dar gandindu-ma la Dumnezeu zi de zi nu mai cad in depresii

    Slava Lui Dumnezeu, Maicii Sale si tuturor sfintilor Sai

    Satisfactiile si bucuriile oferite de Domnul Dumnezeul si Mantuitorul nostru Iisus Hristos sunt minunate si ma bucur ca m-a luminat si prin harul Sfantului Duh m-a ajutat sa-L gasesc.

    Astept nasterea Lui cu multa bucurie in suflet si va urez un Craciun fericit plin de Har.

  4. I think that MW3 means: Mind Warfare 3, which is synonymous, obviously, with Modern Warfare 3…

    … dar n-avem noi treaba (treaba asta in sine e o “mind diversion”), caci s-a spus:

    l. Zis-a Domnul Domnului Meu: “Şezi de-a dreapta Mea, până ce voi pune pe vrăjmaşii Tăi aşternut picioarelor Tale”.
    2. Toiagul puterii Tale ţi-l va trimite Domnul din Sion, zicând: “Stăpâneşte în mijlocul vrăjmaşilor Tăi.
    3. Cu Tine este poporul Tău în ziua puterii Tale, întru strălucirile sfinţilor Tăi. Din pântece mai înainte de luceafăr Te-am născut”.
    4. Juratu-S-a Domnul şi nu-I va părea rău: “Tu eşti preot în veac, după rânduiala lui Melchisedec”.
    5. Domnul este de-a dreapta Ta; sfărâmat-a în ziua mâniei Sale împăraţi.
    6. Judeca-va între neamuri; va umple totul de ruini; va zdrobi capetele multora pe pământ.
    7. Din pârâu pe cale va bea; pentru aceasta va înălţa capul.

    (PSALMUL 109 al lui David)

    Nasterea Mantuitorului sa nasca in fiecare dintre noi omul cel preschimbat in cetatean al Imparatiei Cerului ca sa putem si noi spune odata cu Apostolul: “Nu eu traiesc, ci Hristos traieste in mine…”

    La multi intru mantuire ani
    si sarbatoarea Nasterii Mantuitorului cu har si pacea inimii sa va fie!

  5. @ Alexei:

    Amin si tie, frate! Mesajul iti intrase la spam, fara voia noastra, iarta-ne, te rugam! Te rugam sa ne semnalezi daca se mai intampla sa nu iti apara mesajul.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare