China introduce IDENTIFICARE BIOMETRICA pentru STRAINI

4-01-2012 1 minut Sublinieri

Cetăţenii străini care vor dori să viziteze China vor trebui să se supună unui sistem de verificare – monito­rizare biometrică, iniţiativa aflându-se în stadiul de propunere legislativă. Proiectul de lege care acoperă procedurile de intrare şi de ieşire din China va permite Ministerului Securităţii Publice şi Ministerului Afa­cerilor Externe să pună în aplicare un sistem de colectare a datelor de identificare cum sunt amprentele di­gitale ale vizitatorilor străini. Proiectul prevede, de asemenea, ca străinii să fie amprentaţi de serviciile de securitate publică atunci când aceştia solicită un certificat de rezidenţă.

Regulamentele aflate în vigoare stipulează că străinii care stau mai mult de un an trebuie să solicite un cer­tificat rezidenţial, în timp ce pro­iec­tul propus obligă străinii să se su­pu­nă noilor reguli în termen de o lună de la intrarea în China, „în cazul în care tipul de viză necesită acest lucru”.

Potrivit proiectului de lege, în cazul în care un străin este supus suspiciunii de intrare, şedere şi încadrare ilegală în muncă sau este suspectat că pune în pericol securitatea naţională sau ordinea socială, poate fi reţinut pentru o durată de până la 60 de zile pentru anchetă. Străinii care stau mai mult de un an în China sunt, de obicei, angajaţi şi studenţii străini. Deja, unele ţări ale UE au impus asemenea reglementări privind am­pren­ta­rea străinilor.

Yang Huanning, viceministru responsabil cu securitatea publică, a declarat că amprentele digitale şi alte informaţii biometrice fac parte din „măsurile eficiente” privind identificarea şi pot accelera procedurile vamale de intrare şi ieşire din ţară.

Potrivit cotidianului China Daily, dezvoltarea rapidă a adus atât oportunităţi economice, cât şi „noile situaţii şi probleme”, fapt care impune un nivel special de gestionare socială. China a înregistrat 260 de milioane de sosiri şi plecări din ianuarie până în septembrie 2011. Aceasta în­seam­nă o creştere masivă de la 12,1 mi­lio­a­ne în anul 1980. Numărul de sosiri şi plecări a fost în creştere cu 10%, începând cu anii 1990, potri­vit datelor furnizate de ministerele Securităţii Publice şi Afacerilor Externe.


Categorii

1. DIVERSE, Carduri electronice/ cipuri, China, Era Big Brother

Etichete (taguri)

,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “China introduce IDENTIFICARE BIOMETRICA pentru STRAINI

  1. Canada amprenta strainii care voiau imigrarea de acum 10 ani cel putin…

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare