ASA POATE INCEPE “REVOLUTIA” IN ROMANIA?

13-01-2012 2 minute Sublinieri


Oamenii s-au adunat în jurul orei 18.00 în Piaţa Universităţii, pentru susţinerea lui Raed Arafat, informează MEDIAFAX. Ei au scandat “Jos Băsescu”, cerând trecătorilor să li se alăture. Totodată, oamenii strigă lozinci de susţinere pentru medicul Raed Arafat şi pentru SMURD. Protestul nu este autorizat.

În jurul orei 19.15, protestarii au plecat în marş din Piaţa Universităţii spunând că se îndreaptă spre Palatul Cotroceni.
Mitinguri pentru susţinerea lui Raed Arafat au loc vineri seară în Timişoara, Sibiu şi Braşov.

Îmbrânceli la Braşov

Peste 500 de persoane s-au adunat, vineri seară, în jurul orei 19.00, în Piaţa Sfatului, din Braşov, pentru susţinerea lui Raed Arafat, într-o acţiune neautorizată, la ora transmiterii acestei ştiri manifestaţii, care s-au îmbrâncit cu jandarmii, îndreptându-se spre sediul Prefecturii.

Manifestanţii s-au adunat, vineri seară, în jurul orei 19.00, în Piaţa Sfatului, din Braşov, jandarmii masaţi în zonă încercând fără succes să le oprească deplasarea spre sediul Prefecturii, care, la ora transmiterii acestei ştiri, este închis, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Oamenii scandează lozinci împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi împotriva guvernanţilor şi poartă pancarte pe care scrie: “Viaţa are prioritate, înaintea intereselor politice şi a banilor”, “Îl vrem pe Arafat”, “Arafat ministru“. De asemenea, ei au cântat “Deşteaptă-te, române!” şi poartă steaguri tricolore găurite în mijloc.

La un moment dat, manifestanţii s-au îmbrâncit cu jandarmii care au încercat să le blocheze înaintarea spre Prefectură, făcând cordon în jurul lor, însă oamenii au reuşit să rupă aceste cordoane şi au luat-o pe strada Republicii spre sediul Prefecturii judeţului Braşov.

Acţiunea de susţinere a lui Raed Arafat nu este autorizată.

Proteste şi la Timişoara

Aproximativ 200 de persoane participă, vineri seară, în Piaţa Victoriei din Timişoara, la un miting pentru susţinerea lui Raed Arafat, manifestarea neautorizată fiind anunţată prin intermediul reţelelor de socializare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cele 200 de persoane care participă la miting s-au adunat în jurul orei 18.30 în Piaţa Victoriei din Timişoara, acţiunea fiind anunţată de joi seară prin intermediul reţelelor de socializare.

Manifestanţii scandează “Băsescu nu uita, va veni şi vremea ta”, “Jos Băsescu”, “Tineri, veniţi cu noi”, “Azi în Timişoara, mâine în toată ţara”, în timp ce unii dintre ei au afişat foi A4 pe care scria “Pro Arafat”.

Unii dintre manifestanţi au declarat presei că nu sunt de acord cu proiectul Legii sănătăţii şi cu intenţia preşedintelui Traian Băsescu de a desfiinţa SMURD. Mitingul nu este autorizat, însă este supravegheat de poliţişti şi jandarmi.

Îmbrânceli între jandarmi şi oamenii care protestează la Braşov pentru susţinerea lui Raed Arafat şi împotriva modificării Legii Sănătăţii. “Jos Băsescu!”, “Ruşine!” scandează protestatarii din Piaţa Sfatului din Braşov.

“Este o manifestare neautorizată. Ne-am deplasat în Piaţa Stafului pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice “, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Braşov, Ciprian Aldea, la România TV.

Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut premierului Boc să retragă proiectul Legii Sănătăţii, invocând faptul că reforma în sănătate are prea mulţi opozanţi. Decizia şefului statului vine după ce, în ultimele zile, mii de oameni au ieşit în stradă pentru a-şi declara susţinerea faţă de creatorul SMURD, Raed Arafat.

La această oră, sute de susţinători au ieşit în stradă în Bucureşti, Timişoara şi Braşov.


Categorii

1. DIVERSE, PROTESTE ROMANIA 2012, Revolte populare, revolutii, Sistemul romanesc de sanatate

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

76 Commentarii la “ASA POATE INCEPE “REVOLUTIA” IN ROMANIA?

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. Si sa va mai spun ceva. Nu stiu de ce dar mi-a venit sa pling. Si chiar am plins cind am vazut sirul de oameni cu copiii in circa strigind: si noi sintem romani. Pentru ca dinmcolo de toate pacatele noastre ca popor, dincolo de orice, este atita suferinta pe care o ducem in circa…o atit de mare suferinta generala.

  2. inca o data Romani vor ca sa rastoarne guvernu…dar vor veni alti si mai flamazi…Romania nu va ajunge nici peste o suta de ani la nivel cu alte tari din Uniune…

  3. @ mary_pinky:

    Nu asta era problema, cu ajunsul la nivelul altora. Problema e daca mai ramane ceva din si dupa noi sau nu.

    ***

    Pe de alta parte, se pare ca protestele au fost deja compromise de infilitrarea unor gasti de provocatori care au “lucrat” la unison cu jandarmii (ne referim la sefii lor, care au ordonat) pentru a forta realizarea unor incidente violente, cu orice chip, desi initial pareau cu totul improbabile. Se procedeaza cam ca la Piata Universitatii si Mineriade, se pare.

  4. Frati crestini hai sa ne rugam MAI MULT pentru pace,pentru luminarea mintii,pentru dragoste si credinta in tara asta. violenta si huliganismul nu sunt solutii, Hai sa ne rugam toti romanii pentru aceasta tara si pentru romanii de pretutindeni,sa ne rugam ca aceste valuri de proteste sa nu degenereze in ceva mult mai rau.. FRUSTRAREA ACESTOR 20 DE ANI PLINI DE CORUPTIE,PLINI DE AVORTURI, PLINI DE GRESELI S-A STRANS IN SUFLETELE MULTOR ROMANI. Catre Pastori(arhierei, preoţi şi diaconi)..va rog din suflet sa ne sfatuiti cat mai bine. suntem in deriva..tineri si batrani. personal cred ca e bine sa ne rugam toti la aceleasi ore. multi au remarcat efectul rugaciunilor in comun..poate ma considerati naiv..insa cred ca daca in fiecare biserica s-ar spune – rugati-va si pentru tara( nu doar pentru coltul unde traim & pentru oamenii din jurul nostru) ceva s-ar schimba in bine.

  5. Mircea,
    dvs nu sunteti deloc naiv. Aveti dreptate, mult poate rugaciunea staruitoare a dreptului, dupa cuvantul Sfantului Apostol Pavel. Gresiti insa cand spuneci ca daca s-ar spune in biserica…Pai in biserica se fac rugaciuni pentru “poporul roman ortodox de aici si de pretutindeni” si “pentru conducatorii binecredinciosi”. Biserica nu doar spune, chiar face. Problema este cat facem noi in timpul cat nu suntem la biserica din ceea ce invatam in Biserica.

  6. @ Ioana:
    n-am negat faptul ca in Biserica se fac astfel de rugaciuni..ci doar ca ar fi bine sa le facem si cand plecam de la Biserica(sa le includem in rugaciunile noastre de zi cu zi, intr-un mod organizat daca se poate) si sa le facem din inima..pentru a nu ajunge cum spunea parintele Arsenie Papacioc – “tipic, tipic, si la inima nimic”. Legat de rugaciunea in Biserica as vrea ca atunci cand se fac aceste rugaciuni sa lasam cu adevarat grija cea lumeasca. iertati daca am suparat.

  7. http://www.gandul.info/news/jandarmeria-protestele-din-bucuresti-au-degenerat-din-cauza-ultrasilor-de-la-dinamo-si-steaua-9148192

    Si, cine si ai cui or fi acesti ultrasi care se infiltreaza peste tot?

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/11/01/romania-sub-tirania-dementei-ce-denota-cazul-incredibil-al-agresiunii-din-meciul-de-la-ploiesti-cine-si-cum-face-legea-disolutia-totala-a-autoritatii/

    “Ultrașii pot deveni miză electorală, dar și masă de manevră pentru eventuale timorări și mișcări de forță”.

    De ce Serviciul Român de Informații nu monitorizează o asemenea facțiune? “Ba da, SRI adună date despre aceste grupuri, refugiate în galerii, dar din perspectiva radicalismului sau din alte motive, nu împotriva violenței pe stadioane”, explică o sursă.

  8. Mircea,
    nu e vorba de suparare. Pana la urma cred ca ne-am completat unul pe celalalt nu ne-am contrazis.
    In ceea ce priveste lasarea grijilor lumesti, eu mai am mult pana sa ajung acolo – daca voi ajunge vreodata 🙁
    De-abia ce pot sa ma rog pentru cei dragi, pentru binefacatori…Pentru cei care imi fac rau, nu prea imi reuseste mare lucru. Ma straduiesc pe cat pot sa nu raspund raului cu rau, ca sa nu fie raul si mai mare. Cine poate sa se roage pentru unul ca Basescu, jos palaria! Eu de-abia reusesc sa nu confund persoana lui cu faptele si comportamentul pe care il afiseaza.

  9. Parerea mea este ca iesirea in strada este cea mai buna solutie. M-am saturat de atata democratie in care angajatii sunt de fapt slugile angajatorilor, rromi “nostri” isi fac de cap dintr-o tara intr-alta, prostitutie, camatarie, omoruri s.a. si in tara noastra sunt sefii celor pe care ii jegmanesc cu taxe de protectie si intervale (halal Romanie), graul se exporta doar pentru a fi importat la loc la un pret mai mare, fabricile s-au vandut pentru o nimica toata altora doar ca sa dea bine in acte, politisti iti mai cer inca o suta doua daca vrei sa nu iti dea puncte k nu ai avut farurile aprinse ziua sau k nu ai centura pusa,primarii inchid ochii k nu stiu ce interlop mai are vreo 2 vile construite ilegal. Imi doresc sa vina un razboi mondial si sa ne cucereasca nemtii sau francezi sa vedem cu adevarat ce inseamna sa traim bine.
    M-am nascut in 1988 dar imi aduc totusi aminte cum o duceam prin 90 si ceva cand Amonil Slobozia(combinat chimic) mergea bine, tata fiind angajat acolo, avea un salariu decent, lucra in ture, dar totusi ne permiteam un concediu pe undeva prin tara de 2 ori pe an, ne permiteam iesiri in oras sau petreceri de familie, si mereu imi spunea sa fac facultate ca voi ajunge bine, mai bine ca el. Acum insa mi-au dat lacrimile vazand ca cei care au facultati nu mai au nici macar bani de mancare, muncesti ca o sluga in fiecare zi de la 8 la 7, inclusiv sambata si tot deceaba, un psiholog a fost batut de jandarmi doar pentru ca a vrut sa-si ceara drepturile in tara lui – e dramatic ce se intampla.
    Nu mai avem nimic in tara asta, nimic al nostru, totul s-a vandut, totul s-a privatizat, DAR…PLATIM TAXE DIN CE IN CE MAI MARI, T.V.A MARE,. AMENZI MARI, PLATIM IMPOZITE MARI, INVENTAM TAXE AUTO…TAXE VERZI…TAXE POLUARE.S.A.
    In atare situatie nu putem astepta sa aleaga Dumnezeu pentru noi.E drept k sa ai credinta e foarte important, mai ales in tara noastra in care unii preotii slujesc satanei si fac perversiuni sexuale in altar si nu stau de cat un an inchisi si gata au scapat..k doar nu sunt ei un pericol public, (cel putin nu mai de cat cel care a luat bani pentru a il judeca si elibera)
    APEL : Iesiti fratilor in strada cat mai multi, in fond istoria spune clar ca Romania a ajuns aici in 2012 pentru ca stramosii nostrii au purtat lupte si razboaie sa apere ceea ce era al lor. Romania este a noastra nu a lui Basescu! Sa se faca dreptate!

  10. @adriana nicoleta:

    Imi doresc sa vina un razboi mondial si sa ne cucereasca nemtii sau francezi sa vedem cu adevarat ce inseamna sa traim bine.

    Nu stiti ce cereti, a spus Mantuitorul ucenicilor Sai cand acestia au cerut sa coboare foc din cer pentru pedepsirea celor care ii alungasera. Nu iti dori asa ceva surioara, ca nu stii despre ce vorbesti. Razboiul mondial – care oricum bate la usi – va duce la un asemenea dezastru incat lumea se va arunca in bratele unui pretins salvator care va fi culme a tiranilor totalitari – antihristul. Mai degraba sa iti doresti sa nu traiesti acele timpuri…

    un psiholog a fost batut de jandarmi doar pentru ca a vrut sa-si ceara drepturile in tara lui – e dramatic ce se intampla.

    Episodul acela e dubios, amplificat de televiziuni, mai ales de antena3. Dar jandarmeria oricum a provocat si s-a purtat nejustificat de dur cu protestatarii.

    In atare situatie nu putem astepta sa aleaga Dumnezeu pentru noi.E drept k sa ai credinta e foarte important, mai ales in tara noastra in care unii preotii slujesc satanei si fac perversiuni sexuale in altar si nu stau de cat un an inchisi si gata au scapat..k doar nu sunt ei un pericol public, (cel putin nu mai de cat cel care a luat bani pentru a il judeca si elibera)

    TOCMAI ca acum e momentul sa Il lasam pe Dumnezeu sa intre catusi de putin in inimile noastre ca sa aleaga El pentru noi! Pentru ca tot ”noi”, poporul, l-am ales pe acest Basescu, iar acum cativa ani doar, inca se faceau mitinguri in care oamenii isi lipeau poza lui de frunte!

    In ceea ce priveste scandalurile de care zici, alea sunt supra-expuse mediatic, accidente izolate sau de-a dreptul iesite dintr-o imaginatie bolnava (nu exista perversiuni in altar!). Luati seama ca mass-media le cauta special! http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/09/29/cotidianul-adevarul-strategie-perversa-de-a-scormoni-dupa-scandaluri-sexuale-cu-preoti/

  11. Adriana Nicoleta, sa stii ca acum traim poate cele mai bune timpuri din istorie. Nu te exmatriculeaza nimeni din facultate pt ca parintii tai sunt anticomunisti. Nu te schingiuieste nimeni daca te prinde ca iesi dintr.o biserica. Poti sa.i injuri linistita si la rand pe ceausescu,iliescu,basescu, nu vei face pt asta puscarie sau munca la canal. Gasesti o mare varietate de produse, pt toate gusturile si toate buzunarele. Majoritatea romanilor au in proprietate o locuinta. Zici ca visezi la un trai ca in Germania? Sa stai din chirie.n chirie sa te muti de colo colo ca tiganii cu cortul, sa dai pe chirie jumatate de salar net sau mai mult si 45% impozit din cel brut? Cred ca nu stii bine ce.ti doresti. Iar societatea salubra si disciplinata, daca asta doresti, poti sa o creezi incepand cu tine si primul pas dupa rugaciune este sa stingi televizorul.

  12. @Anonyma:

    Adriana Nicoleta, sa stii ca acum traim poate cele mai bune timpuri din istorie.

    …care au un singur ”mic” defect: sunt …vremurile de pe urma.

  13. Da, scoasa din context fraza asta suna dubios 🙂 dar legat de comentariul anterior, cred ca nu gresesc prea mult. Suntem niste rasfatati fata de inaintasii nostri. Cat despre vremurile din urma…asta numai Tatal o stie! Daca vrem neaparat sa privim lucrurile asa, global, vremurile din urma au fost si in timpul ciumei negre cand din 3 europeni unul murea. Si de la revolutia franceza incoace tot vremurile din urma le traim…

  14. @adriana nicoleta:

    parte din dorinta pe care o manifestati mai sus (v)a si fost indeplinita: francezii si germanii ne-au cucerit. Sau, pe diverse alte paliere, americanii. Sau austriecii. Sau italienii…

    Unde credeti ca s-au privatizat toate industriile producatoare, una dupa alta? Unde s-a dus sistemul bancar? Ce multinationale fac legea in servicii si nu numai? Cine a pus gheara pe terenuri, pe pamantul Romaniei? Cine ne taie padurile si le duce bustean sau mobila afara? In mainile cui ne sunt resursele naturale? Cui platiti factura la gaz? Dar cea de telefonie? Mancarea din ce supermarket o cumparati, din cele cu numele frantzuzit sau din cele teutone? Ratele cui si pentru ce le platiti?

    Incotro se indreapta si ce a mai ramas, ultima reduta: sectorul sanatatii?
    Eu ma opresc aci. Dar pe dumneavoastra va vaz tanara si plina de energie asa ca va indemn sa cercetati si sa aflati raspunsurile.

    Abia dupa aceea, daca mai aveti chef, sa iesiti, pe baricade sau in cuvant, cerand dreptatea in numele cine stie cui…

    Cat despre Biserica si preoti, vad ca si acolo v-ati raspuns la intrebari tot atat de bine ca si in ceea ce priveste celelalte subiecte. Pacat.
    Necuratii in altar, pfui, domnisoara, dumneata stii ce spui?

  15. “Ultima solutie, inc-o revolutie”? sau explozia strazii, falimentul parlamentarismului.
    De o buna vreme asistam la numeroase abuzuri facute de puterea anticristica, instaurata prin fals contra votului popular. Isi mai aduce cineva aminte acea seara din ziua ultimelor alegeri prezidentiale?
    In tabara lui Geoana veselie mare, cu exceptia versatului Iliescu si a secretarului general PSD Liviu Dragnea, care pareau circumspecti.
    In cealalta tabara, rumoare, agitatie, toti parca mirandu-se de rezultatul votului, dand telefoane peste telefoane. Era ora 20:55 cand actualul presedinte se autoproclama invingator, nevrand sa astepte rezultatul exit poll-urilor ce se dadea imediat dupa ora inchiderii oficiale a urnelor (21:00). La cateva ore dupa, trecand si de spectacolul “Viorica, vino la noi ca avem toate rezultatele!” marca Videanu, Basescu mai face un anunt de factura cinematografica, parafrazand o replica dintr-un film al lui Sergiu Nicolaescu:”Un fleac. I-am ciuruit!”
    Nu multi au realizat in acele zile la cine se referea cel autointitulat “un presedinte jucator”. Au trecut doi ani de-atunci, iar poporul intre timp si-a dat seama ca “romanii”, “poporul” au incetat de a mai fi termeni cu o prezenta constanta in discursurile prezidentiale, fiind treptat inlocuiti de “interesul national”, “Romania”.
    Ca orice jucator-antrenor-portar-atacant si presedintele nostru a schimbat tactica de joc, la pachet cu regulile jocului, blagoslovind guvernarea eternului Boc, “ascultatorul asumator de raspundere”.
    Au facut ce-au vrut, avand si majoritate parlamentara, formata ca rezultat al tradarii electoratului, au votat, au numarat (dupa abacul d-nei Anastase), au participat in sala si n-au votat (“Prezent! Nu votez!”), au transformat principala institutie a democratiei intr-o mare inutilitate.
    Ca atare, era si cazul ca poporul lipsit de orice incredere in actuala clasa politica sa iasa in strada, sa-si strige necazurile.
    Romanii au gasit in cazul Arafat detonatorul problemelor lor de zi cu zi. Protestele au degenerat, dar cauza acestui derapaj poate fi pur intamplatoare, dar si rezultatul unei manipulari grosolane.
    E drept, vantul strazii ridica tot praful si toate gunoaiele sociale. De acest lucru a profitat aceasta putere pentru a duce in derizoriu marile probleme ale romanilor.
    Decisiva, in privinta soartei manifestarilor va fi ziua de luni 16 ianuarie. Daca se va continua protestul, eventual si extinde in alte zone ale tarii, atunci situatia se va complica. Masa rasculatilor, uneori manifestand si tendinte violente, va fi asimilata unui animal haituit avid de sange. De sangele cui?
    Politicienii satanisti vor sti asemeni lui Nero sa gaseasca o categorie sociala pe care sa arunce anatema.
    In vremea sus-numitului, crestinii. In timpul nazistilor, evreii. La Revolutie, securistii teroristi. Acum, cine urmeaza?

  16. @alin -7 -dap….stiu ce spun…..http://www.brasovultau.ro/Sex-In-altar-31785.html, http://www.ziuaconstanta.ro/stiri-calde/stiri-calde/cazul-doru-iuga-si-prostituatii-se-extinde-scandal-cu-acuze-de-perversiuni-sexuale-la-biserica-de-la-palatul-cotroceni-78841.html…din pacate asta e adevarul, mai exagereaza si mass media dar fara foc nu iese fum.
    @Anonyma visez la un trai ca in Germania pentru ca din cauza “democratiei” noastra imi este rusine ca sunt roman, in curand Romania va deveni RRomania. De ce Germania este tara cea mai puternica si nu este afectata de criza, de ce ei sunt capabili sa ofere locuri de munca si strainilor si nu au rata somajului atat de mare ca a noastra? cat de mult conteaza ca majoritatea nu detin o casa, atata vreme cat isi permit un trai decent?Dau jumate din salariu pe chirie dar cu cealalta jumatate se intretin lejer o luna pana la salariu urmator. Dar privind la noi in tara, dai tot salariu pe o chirie, k de cumparat o casa noua nici nu se pune problema.Cine are casa sa o stapaneasca sanatos sa nu i-o ia banca iar cine nu are sa se poarte frumos cu parinti daca vrea sa aibe unde sta! Frumoasa priveliste!
    Majoritatea romanilor au o locuinta proprie pentru ca au dobandit-o inainte de ’95-2000 sau cam asa ceva! Gresesc?
    Mi-ar place sa cred ca am intalnit si romani fericiti! Mi-ar place sa imi confirmati ca aveti pana in 25 de ani si ca detineti locuinta proprie dobandita dupa anul 2000 fara credit bancar sau ajutorul parintilor!
    Majoritatea sufera, la noi in tara am ajuns fara nici un drept!

  17. @adriana nicoleta:

    Iarta-ne, dar …unde iti e discernamantul?! Scandalul acela ne este cunoscut si singurii care l-au raspandit au fost oarecari bloguri tabloid-anti-sistem. Este o prostie bazata pe spusele cuiva. E ca si cum un oarecare x ar spune despre tine toate magariile posibile si, nu-i asa, noi ar trebui sa il credem doar pentru ca le spune, pe principiul “nu iese fum fara foc”…

  18. Pingback: “Revolutia” din Piata Universitatii: ULTRASII PROVOCATORI, VIOLENTELE, TEHNOCRATII SI DETURNAREA PROTESTELOR - Razboi întru Cuvânt
  19. nu mi-e rusine deloc ca sunt roman. In schimb mi-e rusine ca l-am votat prima data pe basescu, iar a doua oara am refuzat sa votez pt ca mi s-a parut ca nimeni nu merita increderea mea; prin urmare sunt si eu vinovata de situatia de azi. Mi-e rusine ca nu am reusit sa fac nimic concret pentru tara asta, ca in urma mea nu ramane nimic. Si da, imi este rusine ca de cele mai multe ori egoismul meu nu ma lasa sa urmez calea cea buna. Ar mai fi multe rele in mine pt care ar trebui sa-mi fie rusine, insa nu am dreptul sa spun ca imi e rusine ca sunt romanca eu nefiind un bun exemplu pt ceilalti. Iar daca as fi un roman exemplar, cu atat mai mult mi-ar fi interzis sa-mi denigrez propria nationalitate si propria tara. Prin urmare nici daca as fi cel mai bun roman pe care l-a dat Romania vreodata, nici atunci – si mai ales atunci, nu as avea dreptul si nici justificarea sa spun ca imi este rusine.
    Sunt de acord cu ce spunea unul dintre manifestanti: “Sa fie judecati toti cei care au condus Romania din ’89 pana azi, atat presedintii cat si guvernele”
    Si ar fi bine ca cei care nu participam la proteste in strada sa ne rugam pentru Romania si pentru cei care isi sacrifica timpul si poate viata luptand pentru mai bine.

  20. Adriana, germania e unde e si din cauza ca e stat fondator ue si astia 2, merkozy impart de ceva timp cascaval european. Si pt ca si.au protejat industria ca principal factor pib in timp ce noi ne.am sugrumat agricultura pentru ca astea sunt standarde impuse de la centru. Pe de alta parte daca emigrezi azi in Germania nici cand vei iesi la pensie poate ca nu vei avea o locuinta proprietate personala. Da, am peste 30 ani, am locuinta de la parinti care au avut ca punct de plecare o alta casa mostenita de la bunici samd. Daca nu te dezradacinezi, prin munca incet incet vei reusi sa ai o locuinta in proprietate. Si eu sper ca pt copiii mei sa pot reusi sa le asigur, in timp, stabilitatea de acest tip. Trebuie stranse randurile cu familia, muncit cot la cot. Pe porti straine nimeni nu te sustine, nici macar moral, dimpotriva. O spun din experienta am plecat cu gand sa nu ma mai intorc, aveam varsta ta de acum. Dar la fata locului am dat de cu totul altceva decat ce ma asteptam si multumesc in fiecare zi lui Dumnezeu ca m.am intors, desi nu e usor. Dar acolo singura intr.o lume cu oameni morti sufleteste era infernul si oricat de dezolant ar fi peisajul actual in Romania, faptul ca aici am familia, prietenii, duhovnicul, amintirile si radacinile ma ajuta sa.l suport mai usor decat alienarea in mijlocul stralucirilor occidentului. Ti.o spun ca unei surori. Ai rabdare si credinta si viata ta se va aseza in calm fie ca ramai, fie ca pleci. Dumnezeu este oriunde vei incerca sa.l cauti si e Singurul in masura sa te ajute in rezolvarea problemelor 🙂

  21. Il privim de ani de zile pe Traian Basescu cum ranjeste satisfacut si odios la tv. in timp ce ne anunta eforturile lui neostoite pentru distrugerea tarii. In penultima aparitie l-a ”executat” pe R. Arafat, acest venetic sirian, pentru care oamenii au iesit in mod spontan si miraculos in strada. Dar odata ajunsi in strada, oamenii si-au adus aminte de dusmanul lor comun – T. Basescu. Intolerabil !, din punctul de vedere al celui mai asiduu propagandist religios al zilelor noastre, G. Becali, care a declarat ca ”Mi-e scarba de romanii care au iesit in strada pentru un arab, in detrimentul presedintelui tarii mele”.

    In Romania se impune fara doar si poate o schimbare de regim. Trebuie distrusa puterea Finantei Mondiale, satrapul Romaniei, care prin oamenii ei de legatura, politicieni corupti care nu cred decat in politica propriei bunastari si huzurului aferent, le-au pus puterea economica a Romaniei in brate, aducand-o in peisajul economic de azi si a dus poporul roman spre cale de disparitie prin lipsa valorilor morale, sociale si etice.

    Daar, ce magnific spectacol al iluzionarii, ce dulce violența a sperantei, sa credem ca cei care-i vor urma vor fi mai buni (cu noi) !
    Totusi, faptul ca acest popor manifesta in aceste zile o reactie, fie si violenta, nu ma face decat sa sper… ca poate, in tara asta nu este chiar totul pierdut. Ca se poate, ca putem lupta si impreuna pentru supravietuire, nu numai de unul singur.

  22. @ admin:
    In fine…nu vreau sa fiu Gica contra,dar am dat decat 2 exemple despre preoti falsi dar sunt o gramada.Parintele Arsenie Papacioc spune asa :”Dar Sfintii Parinti spun ca diavolul are indrazneala sa intre si in biserica si in Altar, numai in Sfantul Potir nu-i ingaduie Dumnezeu sa intre.” deci totul este posibil. As putea continua cu alte cazuri mai mediatizate dar voi primi acelasi raspuns. La noi, daca iti moare cineva pe nepregatite si nu ai bani preotul nu il ingroapa pana nu ii dai banii, nici sa nu auda sa te astepte o zi doua. Stai cu mortul in casa sau il duci la groapa ca pe sinucigasi. Asa a zis Dumnezeu, sa dai milioane la preoti daca vrei sa ai o inmormantare crestineasca, botez sau cununie? asta nu e povestita, e traita, e adevar. Poate inca sunt imatura si nu am suficient discernamant dar in viziunea mea,sunt putini cei care poarta adevarata credinta in suflet, sunt putini cei care il slujesc cu adevarat pe Dumnezeu. Tot repsectul meu pentru Parintele Alexandru care nu a luat niciodata banii cand vine sa sfinteasca locuintele oamenilor si este un credincios desavarsit, si nu are inca vila si un X5.Binenteles si pentru alti domni preotii aidoma lui. Primul pas in a indrepta o greseala, o eroare este insasi recunoasterea ei. Cand spunem lucrurilor pe nume si ne recunoastem defectele deabea atunci stim ce trebuie sa schimbam.Daca acceptam realitatea si ii inlaturam pe aceia care nu isi fac treburile si obligatiile asa cum se cuvine poate vom reveni la normal si vom deveni un popor mai bun si mai organizat.
    Si am incheiat subiectul cu ce fac si ce nu fac alti pentru ca nu sunt in masura sa judec pe alti, atata timp cat si eu la randul meu am pacatele mele – sa arunce cu pietre cine nu are pacate-
    Inalt Preasfintitul Antonie Plamadeala spune ca
    “Numai prin jertfe, vechiul poate fi biruit de nou, irationalul de rational.” Revenind la Romania, fie luptam pentru o viata mai buna, fie il lasam pe Basescu sa vanda tot ce mai e, inclusiv pe noi!Vom muncii pentru datoriile pe care le-a facut Basescu!
    Chiar nu se vede cum am ajuns? Nu instig la violenta, nu vreau asta, dar in momentul de fata avem nevoie de o schimbare. Avem nevoie de transparenta,de informare, de comunicare!

  23. Multumesc pentru sfat anonyma, ai dreptate cu rabdare si cu calm treci peste toate. Numai ca dorinta de a-mi forma o familie proportionala cu lipsa celor necesare si nivelul scazut de trai ma isterizeaza cel mai rau. Nu imi exprim frustrarile pe care lipsurile mi le produc dar mama cand era de varsta mea impreuna cu tata aveau doi copii si o casa locuinta proprie pe care le-a dat-o statul in rate convenabile si pe care au achitat-o intr-un an desi nu era decat o vanzatoarea intr-un simplu magazin iar tata operator chimist. Iar acum nici macar prin prima casa nu am putut sa-mi iau o locuinta, (asta oricum ar fi insemnat credit pe 30 de ani). De aceea imi doresc, poate are dreptate admin cand spune ca nu imi dau seama ce cer de la viata, dar chiar imi doresc sa pot duce macar viata parintilor mei!

  24. Te inteleg perfect cunosc pe pielea mea aceasta situatie. Nu e vorba de frustrari personale pt ca tinerii de varsta noastra majoritatea se confrunta cu asta ci de una mare, colectiva. Dar eu zic sa.ti intemeiezi familia si impreuna, cu sprijinul lui Dumnezeu si cu munca voastra o sa vezi ca va fi bine. Bunicii nostri au trecut prin razboaie, persecutii comuniste dar si.au adunat fortele din credinta si familie si au fost in stare sa creasca copii, cate 4-5, nepoti… Prin comparatie, noi suntem niste mamaligi 🙂 deci sa ne rugam pt pace, sanatate, ca restul le.om face.

  25. @admin
    ” un psiholog a fost batut de jandarmi doar pentru ca a vrut sa-si ceara drepturile in tara lui – e dramatic ce se intampla.

    Episodul acela e dubios, amplificat de televiziuni, mai ales de antena3. Dar jandarmeria oricum a provocat si s-a purtat nejustificat de dur cu protestatarii. ”
    Cu tot respectul dar cu aceasta afirmatie nu pot fi de acord. Am urmarit intamplarea inca de la inceputul ei, sotia lui a sunat la Antena3, fiind in fata sectiei de politie cu fetita in brate, sotul ei era in sectie, apoi a fost un alt telefon din care nu se intelegeau decat niste tipete, ale femeii si intrebarea ei: “ce-i faceti? de ce l-ati batut?” ceva de felul asta. Apoi a fost difuzat acel film facut in sectia de politie, cand barbatul zbiera si incerca sa iasa iar politistii l-au bagat inapoi in sectie si pe femeie au scos-o afara cu fetita in brate…Povestea pe scurt.

  26. @ Eugenia:

    Aveti dreptate, probabil. S-au inmultit relatarile despre abuzurile autoritatilor care au retinut si/sau batut (sau in ordine inversa) oameni nevinovati, uneori chiar simpli trecatori fara legatura nici macar cu protestele pasnice, doar ca sa-si faca norma de retineri si sa aiba o justificare ca “au facut ceva”, tocmai ca sa-i poata lasa liberi in schimb pe nemernicii care au savarsit violentele si vandalizarile.

  27. @admin
    “@ tocmai ca sa-i poata lasa liberi in schimb pe nemernicii care au savarsit violentele si vandalizarile.”
    Sambata seara, in mod evident s-a intamplat astfel, aseara nu stiu pentru ca m-am uitat doar pana pe la 23.30, nu am vazut mai departe cati au retinut, pe cine…etc…
    In schimb am vazut mai devreme ca jandarmii se codeau sa-i anihileze pe cei ce vandalizau Pta Unirii, desi mijloace aveau destule si nu intelegeam de ce stau si se uita la ei cum fac rele, fara sa intervina.

  28. @ Eugenia:

    Aseara a fost mult mai rau. Si mai multe abuzuri.

  29. Si atunci ce facem? Stam in casa? Iesim pe strada? Ne uitam la TV?
    Si la Cluj au iesit suporterii de la U si CFR, dar nu s-au luat la bataie nici macar intre ei (desi altfel si-ar trage pumni zdravan intre ei!!!!), daramite cu jandarmii!

  30. @ Eugenia:

    Noi, ca si crestini, trebuie sa ne rugam si sa fim de zece ori mai treji, mai atenti. E vreme de tulburari, de manipulari, de haos, posibil si de anarhie, care vor putea duce la orice fel de stratageme diversioniste. Noi nu putem spune decat ca nu participam la proteste, dar nu descurajam protestele civice civilizate, pasnice si a-politice (adica fara partizanat pt vreo formatiune politica) pe timpul zilei (in Bucuresti, cel putin), insa implicarea in ele va fi, probabil, din ce in ce mai riscanta si mai expusa nu doar agresiunilor, ci si antrenarii in agendele ascunse ale unora si altora. Mai departe fiecare trebuie sa actioneze potrivit constiintei sale si in sfatuire cu duhovnicii proprii.

    Legat de suporteri, acolo unde nu sunt folositi de serviciile secrete si de alte structuri ale autoritatilor, fireste ca nu se intampla nimic. Deocamdata interesul a fost focalizat numai pe Capitala.

  31. Din punctul meu de vedere acest protest incepe sa semene tot mai mult cu ce s-a intamplat in Londra si in Germania anul trecut in registru minor. Dv cum interpretati? mi se pare ca se provoaca haos in mod deliberat. da, pe fond au perfecta dreptate. dar nimic nu justifica vandalizarile. Daca protestez contra lui Basescu nu e logic sa distrug bunurile unui om ca si mine, poate la fel de oprimat de Basescu, lovit in plin de impozitul forfetar de acum vreo 3 ani. Sunt doua chestii incompatibile in cazul de fata. Copiii de 18 ani protesteaza… impotriva a ce? ce pot ei sti? Nu au IMM-uri, nu au asigurari de sanantate, nu au, majoritatea, contracte de munca. azi am deschis si eu tv si impresia este aceeasi pe care o au si alti comentatori si a carei intuitie am avut-o de acum cateva zile: se profita de prostiile Guvernului devenite legi nedrepte prin asumare de raspundere pentru a se crea agitatia fara sens fara scop – adica, Haos. Si acum daca imi amintesc dezastrul de bacalaureat, consider ca ati avut dreptate cand ati afirmat ca sunt 50% din copiii de 18 ani care pot fi folositi pentru manipulare in sensul pe care il vedem toti acum, sa iasa in strada sa protesteze impotriva… a ce?

  32. @ Anonyma:

    Pai credeam ca am explicat deja de aseara suficient de dezvoltat, nu despre asta a fost toata discutia? 🙂 Unii sunt protestatari, altii sunt provocatori si diversionisti prin violenta. Ultimii nu protesteaza. Nicio legatura intre ei.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare