HOCHEISTII MAGHIARI din nationala Romaniei, premiati de CONSILIUL SECUIESC

22-01-2012 1 minut Sublinieri


Sportivii de origine maghiara din nationala de hochei a Romaniei au fost premiati de catre Consiliul Secuiesc, dupa ce au cantat imnul Ungariei in cadrul turneului Euro Challenge Ice Cup (a avut loc in luna decembrie a anului 2011), informeaza szekelyhon.ro. Si-au asumat public identitatea si au dovedit o conduita exemplara pentru care merita recompensati de Consiliul National Secuiesc cu premiul Gabon Aron”, se precizeaza pe szekelyhon.ro.

“Componentii echipei nationale de hochei a Romaniei, care au participat la turneul international de hochei, desfasurat, in perioada 14-17 decembrie, la Miercurea Ciuc, si-au asumat public identitatea de secui-maghiari si au dovedit o conduita exemplara pentru care merita recompensati de Consiliul National Secuiesc cu premiul Gabor Aron. Inaintea partidei de hochei dintre Romania si Ungaria, sportivii nostri de elita au dovedit respect fata de ambele tari. Dupa intonarea imnului Romaniei, ei au cantat impreuna cu spectatorii din patinoar, imnul Ungariei si pe cel al tinutului Secuiesc.

Prin gestul lor de a-si asuma public identitatea, au aratat un exemplu de urmat tuturor secuilor, tuturor locuitorilor tinutului secuiesc si au obtinut merite deosebite in lupta pentru autonomia tinutului secuiesc“,se precizeaza pe szekelyhon.ro, conform Prosport.

Nationala Romaniei a fost formata la turneul din luna decembrie (s-a desfasurat la Miercurea Ciuc) din 26 de jucatori, dintre acestia 24 fiind de origine maghiara.  Considerat cel mai bun jucator al nationalei Romaniei de hochei in 2011, jucatorul echipei HSC Miercurea Ciuc, Tihamer Becze (24 de ani), a vorbit in presa maghiara despre scandalul imnului.

“Tinutul Secuiesc a invins Ungaria cu 4-1 (n.r pe gheata s-au intalni Romania si Ungaria). Aceasta este formularea corecta, fiindca romanii nu au, practic, nici o legatura cu nationala de hochei, dar nici cu sportul acesta, in general. In lotul de 26, avem un ucrainean si un jucator cu nume romanesc, portarul, care este nascut la Gheorgheni, si vorbeste bine ungureste, mama lui fiind unguroaica”, a precizat Becze dupa scandalul de la Miercurea Ciuc.


Categorii

1. DIVERSE, Destramare teritoriala? (Regionalizare, autonomie), Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “HOCHEISTII MAGHIARI din nationala Romaniei, premiati de CONSILIUL SECUIESC

  1. Pur si simplu ar trebui desfiintata antinationala de hochei!

  2. Ce faceee??!!! Au cintat imnul Ungariei?????!!!!!!

    Si echipa asta de adevrati golani anti-romani mai exista? Nu a fost desfiintata inca?! Si cu amenzi zdravene pentru FIECARE asa-zis jucator-huligan in parte?

    ESTE INCREDIBIL? Pai daca astia nu sint desfiintati sau daca populatia din sali nu incepe sa arunce in ei cu tot ce le-o cadea in mina in caz ca mai indraznesc sa mai poarte meciuri pe teritoriul acestei tari insemna ca inca sintem de mamaliga (ca sa nu zic altceva).

  3. Si apropo de reactia salii. Acum mai multi ani eram in sala la campionatul national de dansuri de societate care automat implica o tinuta mai deosebita si in imbracaminte si in comportament nu numai la dansatori, dar si publicul din sala era …mai civilizat sau mai educat. Si iata ca in pauza sint anuntati ca ne va “distra” formatia Parazitii. Mi-aduc aminte ca am vazut rosu’in fata ochilor. Si ca mine multi altii, pentru ca in momentul in care ei au intrat pe ring (era la POlivalenta)i-a intimpinat un urias Huo, si nu i-am lasat pina cind nu si-au luat talpasita…unul a avut chiar tupeul sa arunce cu o sticla de apa in public in semn de furie. Parazitii nu-si aveau locul acolo…tot asa cum nici nenorocitii astia care maninca din taxele platite de romani (ca sint nationala, deh)nu-si au locul pe patinoarele romanesti.

    Observ ca suporterii lu’ peste se lupta pentru toate timpeniile, sint manipulati si infiltrati de securisti, insa ca sa-i vezi sa aiba o reactie cu adevarat sanatoasa, macar de aparare a mindriei nationale….asta nu!

  4. Ce …`magari`!! 😉

  5. Cu siguranta ca asta este un mod real de a ne demonstra dragostea fata de tara: sa linsam vreo 20 de hocheisti maghiari, sau secui, sau ce or mai fi.

    Nu intaleg de ce asa o mare drama ca au cantat si imnul Ungariei ? Probabil ca majoritaea celor de acolo (spectatori + jucatori) erau unguri. Lasa-i domne’ sa cante ce vor. Daca ei se simt mai secui decat se simt romani, sa fie sanatosi.

    Petra, cu siguranta ca ar fi fost (inca) o dovada de civilizatie a suporterilor sportivi daca incepeau ‘sa arunce in ei cu tot ce le-o cadea in mina’. Exact asa se comporta si suporterii cluburilor de fotbal. Ar fi fost un pas inainte si pentru amatorii de hochei.

    Exista insa o problema. Fondurile pentru aceasta nationala de hochei, de unde vin ? Daca vin din partea statului roman (care structura, minister ?) atunci mi se pare corect ca statul roman sa-si poata impune regulile. Daca-i asa, atunci declaratia lui Becze mi se pare ceva mult mai grav decat intonarea imnului Ungariei. Cred ca ar trebui fie sa-si ceara public scuze pentru ce a spus, fie sa zboare din echipa. Ah da, mai este si numele echipei, sa fie schimbat in Echipa Tinutului Secuiesc, daca tot se vor asa de emancipati.

  6. @m.g.:

    Nu e cazul de linsaj, insa cate o rosie stricata, moale si inofensiva ar reprezenta o subliniere a argumentului expus si de fratia ta in ultimul paragraf. 🙂

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare