REVOLTELE ZGUDUIE GRECIA: zeci de mii de oameni la Atena, centrul orasului in FLACARI (VIDEO/FOTO)

12-02-2012 8 minute Sublinieri

AUSTERITATEA – SIMILARA CU PROGRAMUL APLICAT IN ROMANIA – A FOST VOTATA DE PARLAMENTUL GREC

Postarea se actualizeaza


Parlamentul grec a aprobat duminica noaptea noile masuri de austeritate solicitate de Uniunea Europeana si FMI in schimbul eliberarii unui pachet de asistenta financiara internationala in valoare de 130 de miliarde de euro, de care Grecia are nevoie cruciala pentru a nu intra in incapacitate de plata a datoriilor in luna martie.

Dupa o seara marcata de manifestatii violente anti-austeritate, la Atena si in mai multe orase ale tarii, programul economic, care include un pachet de masuri de austeritate in schimbul unui nou plan de salvare financiara a tarii din partea creditorilor sai institutionali si o operatiune de stergere a datoriilor suportata de creditorii privati, a fost adoptat cu majoritate de voturi, cu putin timp inainte de ora locala 1.00.

Politia a recurs la masuri extreme dupa ce o demonstratie impotriva masurilor de austeritate ce a avut loc in fata Parlamentului grec a capatat o turnura violenta.

­­O multime de mai multe mii de oameni s-au adunat in Piata Syntagma pentru a protesta impotriva dezbaterii parlamentare pe marginea masurilor de austeritate.  Daca masurile vor fi votate, se va putea incheia acordul cu UE si FMI in valoare de 130 milioane euro.

Tineri mascati au aruncat cu cocktailuri Molotov in trupele de ordine. Piata a fost inundata in curand de gaz lacrimogen, izbucnind incendii in diferite locuri.  Tinerii protestatari au aruncat cu bete, pietre si chiar gunoi catre politie.

Nota noastra:

O corespondenta a unei televiziuni romanesti relata ca incidentele violente ar fi fost provocate de infiltrati in randurile demonstrantilor. Lucrul e confirmat si de comentatorul petra:

cifrele difera destul de mult de la o sursa la alta. De exemplu politia spune ca au fost 25.000 dar alte TV grecesti cum este SKAI dau cam in jur de 80.000 la Atena si 20.000 la Tesalonic. Iar altele, cele straine (vezi http://www.telegraph.co.uk/finance/financialcrisis/9077958/Greek-protestors-greet-bailout-vote-with-fire-bombs.html) dau in jur de 45.000. NU se stie exact dar se pare ca nu au fost mai mult de 100.000.

atena

Si cred ca asta este realitatea pentru ca mi-a spus cineva care a fost la fata locului urmatoarele: Undeva pe la ora 5 dup-amiaza se adunasera demonstrantii PASNICI in strada cam la vre-o citeva zeci de mii. Dar aproape imediat au aparut koukouloforii, adica cei cu cagule pe cap care au inceput sa scoata bucati de marmura din piata si sa arunce cu ea in politiei, politie care a ripostat imediat cu gaze lacrimogene. Asa ca lumea care venise acolo a inceput sa se imprastie de teama atit a politistilor dar si a koukoulofori-lor. Rezultatul este ca centrul Atenei a ramas un loc de lupta intre politisti si niste mascati si cam atit….Eu sint aproape convinsa ca foarte multi dintre acesti indivizi cu cagule sint de fapt infiltrati pentru ca au facut o treaba foarte buna: i-au imprastiat pe demonstranti aproape imediat de cum s-au adunat! 

In plus, un blog grecesc crede ca a gasit dovada nu doar a conlucrarii anarhistilor violenti cu trupele de ordine, ci chiar a infiltrarii de politisti printre demonstranti pentru a declansa violente. Totul plecand de la acelasi tip de bocanci pe care l-ar avea atat politia cat si “recalcitrantii”:

bocanci

Cu bocanci sau fara, e limpede ca scenariul imprastierii demonstrantilor prin actiunea clasica a agentilor provocatori e pus in aplicare metodic si in Grecia. Si, la fel cum s-a intamplat si in cazul huliganismelor provocate special la noi, presa straina a preluat in relatari ca demonstrantii obisnuiti ar fi facut acele violente si incendieri…

Programul de austeritate votat asta noapte este intr-adevar “nemilos” si seamana tot mai mult cu ce se intampla si la noi – grecii sunt obligati sa taie de la medicamente si chiar sa desfiinteze posturi de primari (?! oare sunt alesi? ca daca da atunci chiar ar fi mare problema!) si sa cheltuiasca mai putin cu alegerile. Pai nu ar fi mai ieftin sa le elimine de tot? Desigur, nu lipsesc programele de informatizare si celebra, deja, anti-coruptie (ceruta de creierul coruptiei, adica troica FMI-UE-BM). Suna cumva familar?

Iar reactia marilor partide fata de cei care au indraznit sa voteze nu fata de planul austeritatii pare ca merge in aceasta directie anti-democratica: ND (conservatorii lui A. Smaras) au exclus toti cei 21 de parlamentari “disidenti”, iar PASOK (socialistii lui G. Papandreou, fostul premier) a dat afara 23!

Asta da austeritocratie

O clădire de un etaj, sediul unui magazin de cristale de lux, a fost incendiată duminică seara în cursul manifestaţilor împotriva măsurilor de austeritate, la Atena, transmite AFP.

Click aici pentru imagini LIVE

Magazinul Kosta Boda, vecin cu un cinematograf foarte cunoscut din centrul Atenei, ardea deja de o oră în momentul în care au sosit pompierii, către ora 19.00 GMT (21.00, ora României), a declarat un martor al scenei pentru AFP.
Acoperişul ceramic al magazinului s-a prăbuşit, iar flăcările depăşeau nivelul clădirii.

Potrivit postului de televiziune Skai, incendii au izbucnit şi la alte clădiri din centrul capitalei. În cursul serii, strada Stadiu, unde se află magazinul în flăcări şi cinematograful şi care porneşte din Piaţa Syntagma, a fost teatrul unor confruntări între poliţie şi grupuri de manifestanţi.

Pe jos, pe stradă, se află bucăţi de marmură, utilizate de către manifestanţi ca muniţie. Mediafax


În capitala elenă este în desfăşurare o amplă manifestaţie de protest,  la apelul principalelor două sindicate greceşti, Adedy pentru sectorul public şi GSEE pentru cel privat, precum şi al stângii radicale, împotriva adoptării noilor măsuri de austeritate impuse de UE şi FMI în schimbul unui nou împrumut.

Un grup de manifestanţi din faţa Parlamentului a făcut presiuni asupra cordonului de securitate mobilizat în jurul clădirii, iar poliţia a ripostat trăgând cu gaze lacrimogene. Ulterior, manifestanţii s-au retras pe străzile adiacente, unde incidentele au continuat. Manifestanţii aruncau cu pietre, bucăţi de marmură şi cocteiluri Molotov asupra forţelor de ordine, iar piaţa Syntagma era înecată de fum.

Confruntările au continuat mai mult de două ore în centrul oraşului. Manifestanţi mascaţi au spart vitrinele unor magazine pe bulevardele Pandepistimiou şi Stadiou, în timp ce o bancă a fost incendiată şi o cafenea a fost evacuată, potrivit unei surse din poliţie.

Poliţia greacă a recurs duminică la gaze lacrimogene împotriva unui grup din rândul celor aproximativ 25.000 de manifestanţi reuniţi în zona Parlamentului de la Atena, unde urmează să fie votat în cursul serii un nou plan de austeritate impus de UE şi FMI, relatează AFP. La ora locală 18.00 (18.00, ora României), poliţia estima că sunt 25.000 de persoane în centrul Atenei, unde circulaţia autovehiculelor a fost interzisă.

Un grup de manifestanţi din faţa Parlamentului a făcut presiuni asupra cordonului de securitate mobilizat în jurul clădirii, iar poliţia a ripostat trăgând cu gaze lacrimogene. “Nu este uşor să trăieşti în aceste condiţii. De acum până în 2020, vom fi sclavii germanilor”, a declarat Andreas Maragoudakis, un inginer de 49 de ani.

“Noile măsuri îmi semnează moartea“, a afirmat un alt protestatar, Dimitris. Manifestanţii au început să vină în piaţa Syntagma după-amiază, pentru a protesta la apelul principalelor două sindicate greceşti, Adedy pentru sectorul public şi GSEE pentru cel privat, precum şi al stângii radicale, împotriva adoptării noilor măsuri de austeritate impuse de UE şi FMI în schimbul unui nou împrumut.

Manifestaţia a atras familii întregi, în timp ce un bunic cu mască de gaze şi ochelari subacvatici se afla în mijlocul mulţimii, iar un vânzător ambulant vindea măşti de hârtie împotriva gazelor şi drapele. Circa 3.000 de poliţişti au fost mobilizaţi, în condiţiile în care protestele anterioare s-au soldat cu violenţe.

Circa 100.000 de persoane au manifestat în total, 80.000 la Atena şi 20.000 Salonic, împotriva unui nou program de austeritate impus de UE şi FMI Greciei, pe care deputaţii se pregătesc să îl voteze pentru evitarea “falimentului” ţării, a anunţat poliţia.

UPDATE 00:00 Peste zece clădiri, goale, erau cuprinse de flăcări duminică seara în centrul Atenei, majoritatea incendiate cu cocteiluri Molotov lansate în cursul manifestaţiilor împotriva măsurilor de austeritate, au anunţat pompierii şi poliţia.

Aproximativ zece clădiri sunt în flăcări, majoritatea din cauza cocteilurilor Molotov”, a anunţat Nikolaos Tsongas, purtătorul de cuvânt al pompierilor.

El a precizat că vehiculele de pompieri nu se pot apropia de locurile sinistrate din cauza numărului de oameni aflaţi pe străzi. Potrivit poliţiei, care a îndemnat cetăţenii să ajute pompierii să participe la lupta împotriva incendiilor, numărul clădirilor indendiate se ridica la 18.

Pe strada Stadiu, o clădire de un etaj, sediul unui magazin de cristale de lux, dar şi cinematograful vecin continuau să ardă către ora 19.45 GMT (21.45, ora României), în pofida intervenţiei a două brigăzi de pompieri, a constatat un jurnalist AFP. Magazinul Kosta Boda, vecin cu cinematograful, ardea deja de o oră atunci când au sosit pompierii, la ora 19.00 GMT (21.00, ora României).

Acoperişul din ceramică al magazinului s-a prăbuşit, iar flăcările depăşeau nivelul clădirii, extinzându-se la cinematograful Attikon, unul dintre cele mai cunoscute din oraş. În cursul serii, strada Stadiu, pe care se află magazinul în flăcări şi cinematograful şi care porneşte din Piaţa Syntagma, a fost teatrul unor confruntări între poliţie şi grupuri de manifestanţi. Pe jos, pe stradă, se află bucăţi de marmură, utilizate de către manifestanţi ca muniţie.

Între timp, dezbaterile din Parlament cu privire la votul asupra măsurilor de austeritate contestate în stradă continuau.

UPDATE 23:35 În capitală, şase persoane au fost rănite, iar ulterior spitalizate, în cursul unor confruntări între forţele antirevoltă şi grupuri de tineri pe străzi adiacente Pieţei Syntagma, în faţa Parlamentului, potrivit unei surse din cadrul Ministerului Sănătăţii.

Incidentele au început în momentul în care un grup de contestatari adunaţi în faţa Parlamentului a exercitat presiuni asupra unui important cordon de poliţie dispus în jurul clădirii. Poliţia a ripostat imediat, utilizând gaze lacrimogene.

Manifestaţii s-au retras, în acel moment, pe străzile adiacente, care s-au transformat în adevărate câmpuri de luptă. Manifestanţii aruncau cu pietre, bucăţi de marmură şi cocteiluri Molotov asupra forţelor de ordine. Confruntările au continuat mai mult de două ore în centrul oraşului. Manifestanţi mascaţi au spart vitrinele unor magazine pe bulevardele Pandepistimiou şi Stadiou, în timp ce o clădire a fost incendiată şi o cafenea a fost evacuată, potrivit unei surse din poliţie.

Manifestanţii au început să vină în piaţa Syntagma după-amiază, pentru a protesta, la apelul principalelor două sindicate greceşti, Adedy pentru sectorul public şi GSEE pentru cel privat, precum şi al stângii radicale, împotriva adoptării noilor măsuri de austeritate impuse de UE şi FMI în schimbul unui nou împrumut.

“Nu este uşor să trăieşti în aceste condiţii. De acum şi până în 2020 vom fi sclavii germanilor”, a declarat Andreas Maragoudakis, un inginer de 49 de ani. “Noile măsuri îmi semnează moartea”, a afirmat un alt protestatar, Dimitris.

Manifestaţia a atras familii întregi, în timp ce un bunic cu mască de gaze şi ochelari subacvatici se afla în mijlocul mulţimii, iar un vânzător ambulant vindea măşti de hârtie împotriva gazelor şi drapele.

“Deputaţii se pregătesc să voteze măsuri care vor conduce la moartea Greciei (…), dar poporul nu va ceda”, a declarat compozitorul grec Mikis Theodorakis, care s-a alăturat contestatarilor la Atena.

În interiorul Parlamentului, care era păzit de aproximativ 3.000 de poliţişti, discuţiile continuau, fiind marcate de incidente frecvente de şedinţă între formaţiunile guvernamentale şi opoziţia de stânga.

“Până duminică seara, Parlamentul trebuie să adopte deja” noul program de redresare, sub ameninţarea unui “faliment” al Greciei, a declarat, vizibil tensionat, ministrul de Finanţe Evanghelos Venizelos.

El a subliniat că europenii, care ar putea să se reunească miercuri, reclamă un vot pozitiv al deputaţilor înaintea deblocării celui de al doilea plan de salvare a ţării, constând în împrumuturi publice în valoare de 130 de miliarde de euro şi o reducere a creanţelor prin ştergerea unor datorii în valoare de 100 de miliarde de euro.

Ţara speră să declanşeze această a doua operaţiune împreună cu creditorii privaţi până la 17 februarie, a precizat Venizelos. De asemenea, reprezentantul creditorilor privaţi Charles Dallara i-a îndemnat pe deputaţi să spună “da”, avertizând că Grecia nu are niciun minut de pierdut, într-un interviu pentru cotidianul Kathimerini.

Premierul Lucas Papademos a averizat sâmbătă că Grecia îşi joacă supravieţuirea financiară şi rămânerea în zona euro, scopul fiind împiedicarea “haosului”.

Guvernul său socialist-conservator de coaliţie dispune de o majoritate teoretică de 236 de deputaţi din 300, care ar putea fi redusă cu aproximativ 20 de disidenţi anunţaţi sau presupuşi, dar fără ca o respingere să fie considerată probabilă imediat.

Fără această aprobare, Grecia nu are nicio şansă să primească vreun ajutor destinat evitării unui default necontrolat în martie, când sunt scadente creanţe în valoare de 14,5 miliarde de euro. De asemenea, liderii socialist Gheorghios Papandreu şi conservator Antonis Samaras i-au avertizat pe deputaţii lor că orice pas greşit va aduce excluderea, într-un moment în care duritatea curei de austeritate prescrise pune sub presiune sistemul politic.

Planul deschide calea unei diminuări brutale a salariilor în sectorul privat, menit să ofere ţării competitivitate.

Grecia “la momentul judecăţii”, titra Kathimerini, în timp ce To Vima (centru-stânga) aprecia că ţara este zguduită de un “cutremur” care face “politica, economia şi societatea bucăţi”.

Sindicatele au apreciat că acest plan sapă “mormântul societăţii”, în timp ce stânga comunistă şi radicală a reiterat în Parlament solicitarea de alegeri imediate, apreciind că Grecia nu are nimic de pierdut în a-i pune pe creditori în faţa unei provocări.

Afectată de blocarea transporturilor, mobilizarea a fost limitată în cursul primelor manifestaţii, la care au participat până la 20.000 de persoane, în cadrul grevelor generale de marţi, vineri şi sâmbătă.

Deputaţii urmau să se pronunţe asupra unui text care prevede o scădere cu 22% a salariului minim, adus la un nivel de 586 de euro brut pe 14 luni, suprimarea în acest an a 15.000 de posturi publice şi noi tăieri ale anumitor pensii.

Votul vizează, de asemenea, modalităţi ale unui program de schimb de obligaţiuni cu creditorii privaţi, în vederea reducerii datoriei suverane la 120% din PIB până în 2020, dar şi o schemă de recapitalizare a băncilor greceşti.

Acordul guvernamental, afişat joi, asupra acestui plan s-a fisurat rapid, odată cu demisia, vineri, a şase membri ai Guvernului, şi anume doi socialişti şi patru din cadrul formaţiunii de extremă dreapta Laos, care s-a alăturat în noimebrie Guvernului de coaliţie. Formaţiunea Laos i-a îndemnat pe cei 16 deputaţi ai săi să voteze împotrivă, fiind acuzată de foştii săi parteneri că vrea să facă, astfel, un joc în vederea alegerilor legislative anticipate prevăzute în primăvară.

Memorandumul de politica economica incheiat de guvernul de la Atena si creditorii internationali UE-FMI prevede o relaxare a pietei muncii, pentru a reduce costul salarial, si noi economii bugetare care trebuie realizate inainte de varsarea primei transe din noul credit european, relateaza AFP.

Acesta contine un nou calendar de privatizare si reforme structurale, in special in materie de impozite si justitie.El fixeaza tinta unui deficit bugetar mai mic de 2,06 miliarde de euro in 2012, pentru a se ajunge la un excedent de cel putin 3,6 miliarde in 2013, care va trebui adus la 9,5 miliarde in 2014. MASURI DE ECONOMIE BUGETARA PREVAZUTE IN 2012:

  • Reducerea cheltuielilor cu medicamentele cu cel putin 1,076 miliarde euro in 2012 si economii cu orele suplimentare realizate de medici de cel putin 50 de milioane de euro
  • Reducerea cheltuielilor militare cu 300 milioane euro
  • Desfiintarea a aproximativ 500 de posturi de primari, adjuncti si angajati din colectivitatile locale (economii de 30 de milioane de euro), reducerea cheltuielilor guvernamentale centrale legate de alegeri cu cel putin 270 milioane euro
  • Reducerea bugetului de investitii publice cu 400 mil euro
  • Reducerea pensiilor sau a pensiilor complementare cele mai mari, in asa fel incat sa se reduca subventiile cu 300 mil. euro
  • O economie suplimentara de 325 mil euro urmeaza sa fie identificata si pusa in practica in consultare cu Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International.
  • Salariile speciale din sectorul bugetar (magistrati, politie etc …) si care nu sunt cuprinse in noua grila salariala vor trebui reduse cu 10% in medie, incepand cu 1 septembrie.

PRIVATIZARI

  • Vanzarea de participatiuni publice, in primul semestru, la companiile gazifere (Depa), de apa (Eydap-Eyath), petroliera (Helpe), si Jocuri (Opap). Obiectivul este incasarea, pana la finele acestui an, a 4,5 miliarde si, pana la sfarsitul lui 2015, a 15 miliarde euro.

PIATA MUNCII

  • Salariul minim va fi redus cu 22% in raport cu nivelul din ianuarie 2012
  • Pentru tineri sub 25 de ani, reducerea este de 32%
  • Desfiintarea majorarilor automate de salarii, inclusiv sporul de vechime
  • Limitarea la trei ani a acordurilor colective privind salariile

LEGEA FISCALA

  • Adoptarea unei reforme cadru pana in iunie 2012, cresterea controalelor fiscale, angajarea de inspectori fiscali, inchiderea birourilor de impozite ineficiente, infiintarea unei retele electronice a impozitelor si taxelor, pregatirea unui plan anti-coruptie pana in septembrie 2012

SECTORUL BUGETAR

  • Inainte de sfarsitul lui 2012, 15.000 de bugetari vor fi trecuti in concediu tehnic si vor fi platiti cu 60% din salariul de baza, inainte de a fi concediati la capatul a unu sau doi ani, pentru cei aflati aproape de varsta de pensionare.

SANATATE

  • Continuarea reformelor incepute in 2010 (dezvoltarea de medicamente generice, retete electronice, centralizarea achizitiilor de medicamente)

RECAPITALIZAREA BANCILOR\

  • Fiecare banca va primi de la Banca Centrala o data limita pentru a proceda la o recapitalizare pe piate, limita finala fiind septembrie 2012.
  • Institutiile financiare vor putea avea acces la Fondul grec de stabilitate financiara. Guvernul va veghea ca bancile sa isi mentina autonomia de jure si de facto. Drepturile de vot pe care fondul le va detine vor fi limitate la decizii strategice.

incendiu atena

atena demonstratii

atena demonstratiiatena demonstratii

reuters-panayiotis-tzamaros***


Categorii

Acordul cu FMI, Cuvantul cititorului, Revolte populare, revolutii, Traduceri, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE), Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

31 Commentarii la “REVOLTELE ZGUDUIE GRECIA: zeci de mii de oameni la Atena, centrul orasului in FLACARI (VIDEO/FOTO)

  1. De câteva zile și în Atena și în Tessalonik sunt mitinguri și proteste, iar acum în Atena pompierii încearcă să stingă focul aprins în mai mult de 10 clădiri (magazine și bănci). Problema este că aceste deturnări spre haos nu au decât efectul înăspririi controlului și al represiunii…

    Ieri sindicatul polițiștilor a amenințat că delegații FMI și UE sunt dați în urmărire în Grecia, deci vor fi arestați. Incredibil!

    Iar austeritatea se anunță a fi doar la început…

  2. Nu, 400.000 se pare ca nu au fost. Insa cifrele difera destul de mult de la o sursa la alta. De exemplu politia spune ca au fost 25.000 dar alte TV grecesti cum este SKAI dau cam in jur de 80.000 la Atena si 20.000 la Tesalonic. Iar altele, cele straine (vezi http://www.telegraph.co.uk/finance/financialcrisis/9077958/Greek-protestors-greet-bailout-vote-with-fire-bombs.html) dau in jur de 45.000. NU se stie exact dar se pare ca nu au fost mai mult de 100.000. Si cred ca asta este realitatea pentru ca mi-a spus cineva care a fost la fata locului urmatoarele: Undeva pe la ora 5 dup-amiaza se adunasera demonstrantii PASNICI in strada cam la vre-o citeva zeci de mii. Dar aproape imediat au aparut koukouloforii, adica cei cu cagule pe cap care au inceput sa scoata bucati de marmura din piata si sa arunce cu ea in politiei, politie care a ripostat imediat cu gaze lacrimogene. Asa ca lumea care venise acolo a inceput sa se imprastie de teama atit a politistilor dar si a koukoulofori-lor. Rezultatul este ca centrul Atenei a ramas un loc de lupta intre politisti si niste mascati si cam atit….Eu sint aproape convinsa ca foarte multi dintre acesti indivizi cu cagule sint de fapt infiltrati pentru ca au facut o treaba foarte buna: i-au imprastiat pe demonstranti aproape imediat de cum s-au adunat!

  3. @petra:

    Da, deja e strategie clasica si practicata de mai bine de o suta de ani, aceea cu agenti provocatori.

    Si se confirma si dezinformarea penibila, gen Dan Diaconescu Direct Senzational Extraordinar!!! care da cifra manifestantilor doar de… 4 ori mai mare decat cea mai “optimista” estimare. Multumim pentru informatii.

  4. SI as mai vrea sa atrag atentia asupra unui fapt nu foarte evident dar, parerea mea, foarte relevant.

    Demonstrantii au incercat in repetate rinduri sa intre in Parlament sau sa trimita reprezentanti in Parlament. CUm s-a si intimplat cu compozitorul Mikis Theodorakis si cu Mihalis Glezos (cel din razboiul II). Koukouloforii insa fara exceptie si-au indreptat furia distructiva (sau pseudo-furia) NU asupra Parlamentului. NU se vede nici o incercare din partea lor a de a-si indrepta tirul catre cladirea Parlamentului. TInta lor este spargerea de cladiri private si publice altele decit cele in care chiar se iau decizii.

  5. Iar in ceea ce priveste victimele, se pare ca sint cam in jur de 50 de raniti de partea demonstrantilor.

  6. @ Petra:

    Deci e la fel ca la noi, cu aceiasi “ultrasi” folositi si aruncati in lupta de servicii, numai ca la alta scara. Insa si la noi se poate mari scara, daca e sa iasa mai multi oameni… Of. Cata manipulare peste tot. Si cata prostie a maselor…

  7. Daca ati fi citit blogurile si forumuri crestine din Grecia ati fi aflat cu adevarat cati s-au strans,peste 400.000 de oameni atat in centrul Atenei cat si in apropierea lui.Fara suparare dar nu stiu de unde ati aflat voi si Petra ca nu sunt peste 100.000 de persoane,ati numarat voi mai bine decat oamenii care au fost la fata locului?

    In lista aceea cu masuri de austeritate lipsesc multe lucruri care nu au fost scrise de presa,cum ar fi limitarea tranzactiilor in numerar la 100 euro,desfiintarea mai multor batalioane,vanzarea unor nave militare,tancuri,elicoptere, special pentru a slabi armata greaca.

    E total fals ca vor fi disponibilizati doar 15.000 de bugetari,ci peste 100.000.

  8. Bun acum am recitit ce a scris Petra si am observat ca o cunoscuta de a lui Petra a numarat cati oameni au fost. Probabil ca acea cunoscuta se afla la periferia orasului de a numarat doar 45.000.

    @Petra
    Pune-o pe acea cunoscuta sa-si puna ochelarii, asta doar in cazul in care ea stie greaca, ca sa citeasca parerile mai multor oameni de pe mai diverse site-uri crestine cum sunt : anti-ntp.net,hggiken.

    Deci Petra in cazul in care aceea stie greaca pune-o sa traduca sa zicem acest articol : http://anti-ntp.blogspot.com/2012/02/300_6312.html

    Adminii,ce va mai place sa sariti ca arsi si sa judecati oamenii intr-un hal fara de hal cum ar fi pe mine sau pe saccsiv sau mai bine zis pe cei care sunt impotriva cipurilor.

  9. @un_mare_pacatos:

    1. Asadar, amica lui Petra nu a numarat protestatarii, dar niste bloguri oarecare i-au numarat, nu, pe fiecare in parte? Ce credibilitate prezinta o cifra aruncata asa, la impresie? Sau orice se zice pe net este credibil si real?

    Am verificat si noi din multiple surse. Cifra de 400 000 ni se pare exagerata si nu am intalnit-o la nicio sursa credibila. De obicei, partile combatante obisnuiesc sa maximizeze sau sa minimizeze. Politia, de obicei, da numarul cel mai mic, organizatorii umfla si ei cat pot. E foarte cunoscuta treaba asta!

    2. A arunca ceva ce este flagrant de departat de estimarile realiste inseamna a dez-informa. Asa cum a prezenta estimari realiste inseamna a informa.

    3. Pur si simplu am cautat informatii pe net despre demonstratii, cautand pe google, si ne-a frapat diferenta. De la 400 000 la 100 000 totusi… e o diferenta! Si am remarcat asta intr-un oarecare comentariu care nu facea trimitere directa la nimeni!

    4. Chiar ne repugna stirile de tip Dan Diaconescu Direct. Asa credem noi, ca nu e bine sa ne aruncam in halul asta. Acum, daca cineva se simte cu musca pe caciula…

    5. Nu te cunoastem si habar n-avem ce treaba ai si ce pozitie ai tu fata de cipuri. Dar desigur ca din cauza de cipuri dezinformezi si tot de aia noi dam stiri corecte. Mare legatura! Si mare minciuna! Pozitia noastra fata de cipuri este si pozitia Bisericii. Si cine spune altceva sau cine perpetueaza, inca, minciuni fata de pozitia noastra, sa stie ca va da socoteala la Judecata, acolo unde nu mai merge cu manipularea!

  10. Daca primul meu comentariu nu mai apare degeaba am mai scris comentariul de mai sus. Nu mai am rabdarea sa mai scriu din nou primul meu comentariu in care erau scrise si cateva informatii reale si extrem de ingrijoratoare pentru populatia greaca ,informatii pe care nici presa nu are de gand sa le publice.

    ps: inainte de a trimite acest comentariu am dat copy si vad ca in prima incercare nu a vrut sa apara pe site-ul vostru. de ce?

  11. Oameni buni eu ma retrag si nu vreau sa ma cert cu voi pentru niste acuze nefondate pe care mi le aduceti.Eu v-am dat o dovada clara ca nu am introdus cifre ireale dar vad ca voi inainte sa ma judecati nu ati apucat nici sa va uitati la acea stire.

  12. @un_mare_pacatos:

    Oricine are ochi sa vada si urechi sa auda isi poate da seama ca situatia e foarte grava in Grecia. Nimeni nu poate fi (i)luminat cu stiri senzationale si exclusive, decat daca traieste numai cu asa ceva. Dar acela e dependent de adrenalina ca de un drog (vezi aici:http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/01/04/social-media-schimba-mintea-omului-pregatindu-l-pentru-participarea-la-marea-scamatorie-infografic/ ) si nu are treaba, de fapt, cu evenimentele tragice care se intampla in realitatea total ne-virtuala. Nu e prima oara cand aratam aici mizele jocului cu Grecia. Iar arestarea parintelui staret Efrem, hulit de multi zeloti pe nedrept, si mentinerea lui in continare in arest, este o proba cat se poate de elocventa a ceea ce se intampla acolo. Prin urmare, chiar nu avem nevoie de astfel de “exclusivitati”.

  13. @un_mare_pacatos:

    Repetam:

    Am verificat si noi din multiple surse. Cifra de 400 000 ni se pare exagerata si nu am intalnit-o la nicio sursa credibila. De obicei, partile combatante obisnuiesc sa maximizeze sau sa minimizeze. Politia, de obicei, da numarul cel mai mic, organizatorii umfla si ei cat pot. E foarte cunoscuta treaba asta!

    Linkul pe care l-ai dat contine estimarea de 300 000 (At least 300 000 people, the command is to disperse them)! Frate, tu chiar nu ai proprietatea cifrelor? 🙂 Ca asa poate se explica. Deci chiar e diferenta, sa stii, intre 100 000, 300 000 si 400 000! 🙂 Cateva sute de mii de oameni, colo, un fleac! 🙂

  14. Eu v-am dat doar o stire dintr-o sumedenie de stiri pe care le am citit in ultimele 12 ore. Pe acelasi site sau in alte site-uri se gaseau si alte cifre ametitoare 450.000,500.000 chiar si 1 milion(care probabil reprezenta numarul total de manifestanti pe plan national).Daca as fi scris acea cifra de 1 milion difuzata de un site, probabil ca m-ati fi sfatuit sa iau Xanax sau orice altceva asemanator sau m-ati fi considerat ca fiind cel mai mare dezinformator din istoria tarii.

    Eu nu vreau sub nicio forma sa dezinformez lumea intrucat stiu prea bine ca nu ma ajuta cu nimic ,de asemenea stiu ca a dezinforma un om e mai rau decat a spune un milion de minciuni grosolane.

  15. Uite ca am gasit o stire credibila care spuna ca s-au strans peste 400.000 de oameni.Sunt alte zeci de stiri cu aceleasi date reale.

    http://www.tsantiri.gr/koinonia-kinimata/o-laos-milise-ekatontades-chiliades-sto-kentro-tis-athinas-simera-1-000-000.html

    Repet pentru a mia oara: inainte ca voi sa jigniti si sa judecati pe cineva va rog sa nu o faceti inainte de a va documenta cum trebuie.
    Nu va zic aceste lucruri din rautate sau din mandrie ci frateste.

  16. @un_mare_pacatos:

    Frate, internetul e plin de tot felul de informatii aruncate de tot felul de oameni. Asa e si cu sursa asa zis credibila, care citeaza, de altfel, o alta si tot asa, si care nu face decat sa mobilizeze lumea pentru alte demonstratii (vezi ultima propozitie). Daca ne stii site-ul, atunci stii ca noi nu avem incredere in orice vine de pe internet si, mai ales, in cele aruncate in duh de agitatie si de spectacol. Si mai stim si noi oameni care sunt in sau au legatura cu Grecia, ca sa ne luam doar dupa ce apare pe net. Am verificat si avem toate motivele sa ii credem pe ei, nu colportajele dubioase de pe net.

    Referitor la numarul de oameni – in Parlamentul Greciei lidera gruparii comuniste radicale a revendicat ca au iesit in strada 500 000 de oameni. Dar comunistii (si inca aia radicali) au fost printre organizatori. Pur si simplu nu e credibil si e normal, e de asteptat, ca niste comunisti radicali sa se laude ca au scos in strada atata lume. Cei care vor sa scoata lumea au tot interesul sa dea o amploare si mai mare – s-a vazut si in Rusia, unde estimarile politiei, ale organizatorilor si ale mediei au diferit radical. Dar vedem ca printre organizatori sunt si comunisti, care sunt cei mai vocali.

    Pe de alta parte, ceea ce conteaza sunt doua lucruri:

    1. procesul de inrobire al Greciei

    2. faptul ca oamenii se opun insa intr-un mod, chiar daca masiv, dezorganizat, ca sunt infiltrati, ca miscarea comunista e foarte puternica (si foarte anti-clericala) si ca iata, se fac foarte usor provocari! Ca aceste provocari au mers pana la incendierea unor cladiri din centrul Atenei. In stilul asta, si la modul in care au reactionat marile partide fata de cei care au votat nu, Grecia se indreapta catre starea de necesitate sau catre razboi civil! Despre asta se discuta mai putin. Mai important ar fi sa transmitem ”live”, in contextul asta, ce zice Biserica lor, foarte prezenta de altfel, nu doar ce se intampla acolo.

    Nu am zis de fratia ta ca dezinformezi intr-un mod intentionat, insa, daca poti sa accepti o observatie, fii mai atent, pentru ca ai toate datele unui transmitator de stiri alarmiste si necredibile care poate cadea usor in capcana dezinformarilor profesioniste facute de cei care se ocupa de asa ceva. Daca vrei sa primesti observatia asta, bine, daca nu si te simti jignit, atunci nu mai insista, te rugam. Mergi in pace si sanatos. Si sa ne rugam pentru neamurile noastre ortodoxe, mai bine, decat sa ne certam pe cati au iesit in strada.

  17. @un mare pacatos.

    In primul rind, este foarte greu, in aceste conditii sa verifice cineva exact numarul de oameni. Estimarile care se fac sint numai aproximative….DAR oricit de aproximative ar fi ele exista o anumita marja in care ele se pot incadra.

    Dar, in afara de asta, surse grecesti(site) cum este de exemplu http://www.zougla.gr (pe care am si dat-o inainte) sint departe de a fi pro-guvern. Din contra. Skai, la rindul sau este unul din canalele ne-simpatizante ale guvernului (ex: acum 1-2 ani cind se faceau demonstratii anti-guvern, Skai erau printre foarte putinele tv care prezentau aceste demonstratii, in timp ce ERT – tv, nationala se faceau ca ploua sau dadaeau citeva imagini fugitive). Deci nu vad de ce estimarile facute de aceste surse ar fi exagerate in sensul convenabil guvernului.

    Si inca ceva foarte important. Este adevarat ca in jur de 5 p.m. se adunasera citeva zeci de mii de oameni, dar mi s-a spus si puteti sa ascultati ce se spune de catre diversi demonstranti
    vezi aici: http://www.youtube.com/watch?v=c5YOMtEMsxw
    ca s-ar fi adunat mult mai multi DACA nu ar fi aparut koukouloforii (sau ultrasii, cum le spunem noi)la foarte PUTIN TIMP dupa ce multimea incepuse sa se adune. Asa incit, cei care au venit putin mai tirziu au trebuit sa-si ia talpasita din cauza gazelor si a pietrelor iar cei inca si mai multi care erau pe drum au fost intorsi de cei care fugeau din piata. Deci ultrasii securisti au actionat foarte repede, ne-lasind multimea sa se adune….demonstratiile nu au ore foarte exacte(cel putin nu in Atena).Si atentie, ora 5 era data ca ora oficiala la care se incepea demonstratia, ori la numai jumatate de ora koukoloforii si aparusera.

    In al treilea rind: Cunosc topografia centrului Atenei. Si ca mine si altii. In functie de gradul de ocupare (cu demonstranti) al acestei zone care incepe din Piata Omonia, trece prin Panepistimiou si ajunge la Syntagma, adica, la Parlament se poate estima cu o oarecare marja cam citi demonstranti sint. Mi s-a spus si am observat si eu din poze si din video ca in jur de ora 5 gradul de ocupare (care era maxim) al zonei era astfel: Multimea invadase bulevardul Singrou din fata Parlamentului si ajungea in jos pe BUlevard undeva prin zona Panepistimou care este la jumatatea distantei intre Parlament si Omonia (in linie dreapta). In Sintagma lumea era comasata aproape exclusiv doar pe bluevardul din fata Parlamentului oprindu-se undeva in fata Parcului central (care urmeaza dupa Parlament) dar NU si in Platia Sintagmatos (unde este iesirea de la metrou, cea aflata un nivel mai jos (lumea fiind mult mai putina aici, desi este spatiul deschis cel mai mare dintre toate cele trei puncte: Omonia, Panepistimiou si Sintagma). Asta vara/toamna cind au fost acele demonstratii mamut cind intr-adevar NUMAI in Atena au iesit peste jumatate de milion de oameni (foarte probabil chiar mai multi), gradul de ocupare al acestei zone centrale era 100%. Adica Incepind din piata Omonia, trecin prin Panistimiou si ajungind in Sintagma nu exista loc liber. In sfirsit, imi este greu sa descriu in cuvinte niste imagini vizuale – poate se gasesc niste poze comparative de la diverse demonstratii de anul acesta.

    Si in al patrulea rind: nu inteleg totusi de ce trebuie sa exageram ceva ce nu este nevoie sa fie exagerat. Situatia este chiar exploziva in Grecia cu 100.000 sau cu 400.000 de oameni iesiti in strada.Adica conluzia este aceeasi.

  18. Si in al 5-lea rind, habar n-aveam ca cifra de 400.000 a fost vehiculata de un anumit site.(am realizat care era site-ul abia acum cind un mare pacatos a venit cu informatia). In nici un caz nu ar trebui sa ne batem pe amanunte de acest gen, dar ar trebui sa se inteleaga totusi ca atunci cind se exagereaza ceea ce este afectata este credibilitatea sursei, mai ales daca aceste surse se declara ortodoxe.

  19. In ce hal m-am exprimat….scuze pentru “imagini vizuale” si alte cuvinte scrise aiurea (gen Panepistimiou…)

  20. @petra
    Cât pe ce să vă sancţionez când am văzut asemenea grozăvie.. cu Panepistimiou! 🙂
    Vă mulţumesc pentru informaţii! Doamne, ajută!

  21. Cateva adaugiri:

    1. in ceea ce priveste jocul Germaniei referitor la Grecia (si la urmatorii pe lista: Portugalia si Irlanda; de altfel, in Portugalia au deja loc proteste masive, inca nu am vazut stiri despre asta). In esenta, s-ar parea ca Merkel vrea sa impinga lucrurile cat de departe posibil chiar sa impinga Grecia in afara eurozonei – lucru care se pare ca, pana la urma, le-ar conveni nemtilor mai mult (intrucat bancile lor au o pozitie puternica acum si s-ar parea ca ar rezista unui faliment al Greciei; cel putin in viziunea nemtilor).

    http://synonblog.dailymail.co.uk/2012/02/germanys-nasty-little-game-to-push-the-greeks-until-they-break.html

    In other words, the Germans and EU powers running Greece now know the answer is to get the country out of the eurozone. But for political reasons no one, least of all Mrs Merkel, will say so.

    So this dishonest game is being played of putting so much pressure on Greece, of heaping so much humiliation on the politicians and the people, that at some point they will break and say ‘Enough, we are getting out.

    Unfortunately, this dishonest manoeuvre means that the German-led EU is piling tens of billions more in un-repayable debt on Greek shoulders as they wait for the country to reach breaking point.

    Exactly the way the German-led EU has piled billions in un-repayable debt on Ireland’s shoulders. As I said at the start, this game won’t stop in Athens.”

    2. Despre ipocrizia Germaniei (si a Frantei), cele doua tari care, de fapt, au dat tonul acestui dans al mortii, in 2003.

    “Of course, neither Germany nor France were quite as disciplined when creating and nurturing the euro in its formative years. Indeed, two more dysfunctional parents would be hard to find. First off, was bending the Maastricht rules on the national debt to GDP ratio to allow Italy to join with a debt of 120 percent when the criteria for euro membership allowed a maximum of 60 percent. Surely a case of European country club politics overriding pesky economic realities. The real damage, though, was done in 2003 when both France and Germany were allowed to break the sacred 3 percent annual deficit limit, setting the tone for other euro zone countries to follow.

    Now Germany is ordering the rest of the euro zone to march to its balanced budget drum during a period of economic contraction, propelling the continent into an ever tightening downward spiral, which ratings agency S&P describes as “self defeating.” Even for Harvard’s Niall Ferguson, never a fan of unsustainable deficits, the German inspired fiscal rules agreed to in Brussels on Monday are essentially a “pact of death that nobody runs a budget deficit.“”

    de aici: http://www.huffingtonpost.com/david-miles/angela-merkel-eurozone_b_1250911.html

    3. A vazut cineva ultimele declaratii ale lui Monti, italiano vero? Acesta ar fi spus asa:

    Monti to CNBC: “It was not Greece that undermined the stability pact in the first place. It was France and Germany in 2003.”

    . Confirmand, iata, acele extrase (din articolul de) mai sus.

  22. Din nou despre ipocrizia nemtilor si despre nesimtirea lor, de data asta articole din presa britanica (se pare ca “the brits” nu se simt nici ei prea bine, simt cutitul aproape – Irlanda e urmatorul porcusor de sacrificiu).

    Germany’s Carthaginian terms for Greece
    http://www.telegraph.co.uk/finance/comment/ambroseevans_pritchard/9077586/Germanys-Carthaginian-terms-for-Greece.html

    Articolul incepe cu o comparatie interesanta: modul in care Germania a beneficiat de reducerea datoriilor de razboi (dupa WW II) si de esalonarea lor a.i. sa le permita cresterea economica VS. modul in care Germania ii preseaza acum pe greci, in ceea ce priveste datoriile lor catre nemti. Ti se face sila.

    Scurt citat, pentru cei care is sub presiunea timpului, concluzia de final:

    “If you think, as I do, that Greece did indeed commit a host of sins but is also the first of several victims of a mad ideological experiment that shackled together economies with different growth rates, wage bargaining systems, productivity patterns, sensitivity to interest rates, and inflation proclivities – without fiscal transfers or sufficient labour mobility to cushion the effects – and that this disaster was compounded by Germany’s (beggar-thy-EMU-neighbour?) wage squeeze, and compounded yet further by sharp monetary and fiscal contraction at the wrong moment in the states most at risk, then you will expect the crisis to grind on whatever happens in Greece.
    The EMU end-game is harrowing for Greece, but it is also ghastly for Germany. Berlin has accumulated ruinous liabilities without yet solving anything, and is fast squandering sixty years of diligent statecraft.
    By demanding a budget viceroy for Greece, and now an escrow account to seize Greek revenues at source, the Merkel-Schäuble government has crossed a diplomatic line and brutalised EU politics. “Memorandum Macht Frei”, as one Greek newspaper splashed.”

    Si inca un aticol din presa britanica in care se spune iarasi ca, de fapt, Grecia e impinsa, de la spate, in prapastia falimentului in timp ce, pe fata, Merkel si acolitii se prefac ca se dau de ceasul mortii sa o ajute.

    Votul din Parlamentul grec pentru mai multa austeritate in vederea primirii noii transe de imprumut a fost conditionat de anumiti termeni/masuri de austeritate (nu le mai mentionez, se stiu deja). La care, insa, s-au mai adaugat alte cereri in ultimele zile a.i. grecii s-au trezit ca trebuie sa mai “taie” inca 300 de milioane de euro (!! o suma minuscula, practic un pretext) si sa semneze cum ca vor plati INDIFERENT DE CARE VA FI VOINTA POPULARA EXPRIMATA PRIN VOT! Concluzia este, cred, clara pentru toata lumea: ADIO, Democratie!

    Cititi mai mult aici: http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2012/feb/10/greece-euro-crisis-continues

    Si un citat, pentru cititorii care se descurca si cu limba engleza:

    “What’s Greek for constructive dismissal? Because that’s an apt term to describe how Greece is being treated by the other members of the eurozone. Consider: party leaders in Athens have spent days agonising over how to make €3bn (£2.5bn) of extra spending cuts (or over 1% of Greek GDP), apparently essential to qualify for the next round of loans from the EU and the IMF (these are relatively high interest loans, not a free bailout). After drawing up a list of painful reductions, including a 20% cut to the minimum wage and public sector job losses, the Greeks were told this week to go away and find another €300m. Or consider the insistence by Luxembourg prime minister Jean-Claude Juncker that Greece’s politicians must turn these cuts into law, without allowing the public a vote. This is reminiscent of the disclosure last month that Germany wanted to install a European commissar in Athens to oversee Greece’s budget-setting process. And here’s the clincher: consider the number of briefings in Berlin suggesting that were Greece to leave the euro it would not be such a calamity.”

  23. @Alin-7

    the first of several victims of a mad ideological experiment that shackled together economies

    Cum, austeritatea este un experiment ideologic nebunesc? Nu e garantia dezvoltarii economice? Vai…

  24. @admin:

    pai doar n-au innebunit cu totii. plus ca, lucrurile se vad deja cu ochiul liber. A venit furtuna si a risipit norii negrii, acum se vede.

  25. Au cam inceput sa vie inspre mainstream semnale cum ca, orice ar fi, Grecia se va prabusi (prin Germania deja se vehicula ideea de ceva vreme, din cate am inteles).

    “The Greek parliament has approved new harsh austerity legislature needed to secure a 130-billion-euro bailout from the EU and the IMF in efforts to avoid devastating default. This comes amid violent riots against the vote in Athens. ­The lawmakers voted early Monday in favor of the bill that will cut 15,000 public-sector jobs and lower the minimum wage by 20 per cent. Patrick Young, from investment consultants, DV Advisors, says whatever happens in Greece, there’s no saving it from a collapse that will be felt across Europe.”

    Citat de la emisiunea RT Today pe Youtube (in limba engleza): http://www.youtube.com/watch?v=N6OCIn1QArw

  26. Si direct de la ministrul de finante, Schaeuble, inca de pe 12 februarie:

    Schaeuble said Greece would be supported “one way or another” but warned the country needed to do its homework on improving its competitiveness and hinted it might have to leave the euro zone to do that.

    “Greece needs to do its own homework to become competitive — whether that happens in conjunction with a new rescue programme or by another route that we actually don’t want to take…”

    http://www.reuters.com/article/2012/02/12/us-germany-greece-idUSTRE81B05N20120212

  27. Germanii nu au incredere in greci zice un sondaj al institutului de cercetare “Forschungsgruppe Wahlen”; sondaj comandat de canalul teve ZDF (intre 7-9 februarie, pe un esantion de 1.272 cetateni).

    “Two thirds of Germans voiced doubt in a poll published on Friday that heavily-indebted Greece is serious in its commitment to pare down its spending in order to receive a bailout and avoid bankruptcy.

    Some 27 percent said they believed serious efforts would be made to implement austerity measures hammered out by rival Greek politicians, while 66 percent were sceptical, according to the poll for ZDF public television.

    Nearly half of those asked said other eurozone countries should accept that Greece faced bankruptcy without further aid, while 62 percent expect that if that happens, the German economy will suffer as a result.”

    Asta in timp ce un alt sondaj arata ca partidul conservator (Crestin Democrati) al matusii Merkel e la cel mai bun nivel in preferintele electoratului german, de la castigarea alegerilor in 2009 incoace.

    Pe un asa fond, nu m-ar mira sa vedem cum Grecia o sa fie aruncata cat de curand in intunericul vremilor falimentului. In opinia mea, cam asta se pregateste.

    Altfel, imprumuturilor de pana acum li s-a mai adaugat si asta recent, la care vor veni noi dobanzi. Pietele au reactionat votului din parlamentul grec si au deschis in crestere deci toata lumea e fericita. Cu exceptia grecilor, desigur. A poporului grec, ca sa fiu mai clar. Tradatorii de neam se simt bine numai tradand, cu ranjet arogant pe buze. Ii stim si de la noi.

    Acu, mai ramane sa tot plateasca grecul vreo cateva generatii; sclavia e asigurata cu sau fara un guvernator al Troicii care sa decida in problemele economice. De altfel, nici nu cred ca va mai fi nevoie de pasul asta dupa falimentul statului grec. Vor fi zburati din UE si lasati sa se descurce singuri (sau mai bine zis, sa si sape groapa si apoi sa moara singuri, precum romanii nostri moldoveni de sub zapezi).

  28. Pingback: PROTESTELE VIOLENTE DIN GRECIA: dovada ca incendiile din Atena au fost opera AGENTILOR PROVOCATORI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  29. eram undeva in zona Poiana Campina….acum cativa ani…..si am vazut PERSONAL un grup de aprox 60 de barbati imbracati civili , insotiti de colegi ai lor jandarmi (toti erau angajati ai jandarmeriei romane,atat civilii cat si cei in uniforma,luand parte la un exercitiu tactic banuiesc…..)…ce executau anumite SIMULARI….(de tipul celor intalnite atat la noi in Piata Universitatii cat si vazute la greci…..)…in care asa zisii civili “atacau” fortele de ordine…..apoi fortele de ordine (reprezentate in aceste exercitii de jandarmii echipati ) se repliau si porneau la o contraofensiva…..cu strigate de lupta si huiduieli ca in realitate…..asa ca tot ce se intampla…nu-i deloc intamplator….toate au un sens si se desfasoara “conform PLANULUI “

  30. Pingback: Nigel Farage, fulminant in Parlamentul European: TROICA (UE-FMI-BCE) taraste Grecia in HAOS SI REVOLUTIE! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  31. Pingback: Grecia, conform Financial Times: “PRIMA COLONIE EURO”, va SANGERA PANA LA MOARTE daca nu iese din zona. Problema: zona euro a fost construita FARA IESIRI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare