Seful Armatei Rusiei: RAZBOIUL CU IRAN AR PUTEA INCEPE PANA LA VARA

14-02-2012 1 minut Sublinieri

makarovUPDATE

Statul Major Rus nu exclude posibilitatea ca unele tari occidentale sa atace Iranul. Teheran este un ”punct inflamat pentru ei”, a spus Nikolai Makarov, seful statului Major Rus. Armata urmareste indeaproape situatia din Iran, a spus el. Makarov crede ca Vestul va lua decizii militare in privinta Teheranului ”pana la vara”.

Situatia legata de programul nuclear controversat al Iranului este pe cale sa se indrepte catre un deznodamant pana la vara, a spus seful statului major al Fortelor Armate Rusesti, Nikolai Makarov.  Washington, care suspecteaza Iranul ca incearca sa produca o bomba nucleara, a afirmat ca nu a exclus nicio optiune de actiune.

”Iranul, desigur, este un punct fierbinte/inflamat. Unele decizii vor trebui luate, probabil pana la vara”, a spus Makarov. Ministerul Apararii din Rusia monitorizeaza situatia din Iran si intregul Orient Mijlociu cu ajutorul unui centru creat special pentru aceasta sarcina, a mai adaugat seful militar.

”Obisnuiam sa avem cate un general la datorie pentru fiecare comanda importanta. Acum am creat un centru care primeste toate informatiile necesare in timp real”, a spus Makarov.

Rusia îşi va folosi armele nucleare dacă integritatea sa va fi ameninţată, a declarat miercuri şeful Statului Major rus Nikolai Makarov pentru postul de radio Ecoul Moscovei, citat de RIA Novosti, în pagina electronică.

“Nu intenţionăm să desfăşurăm un război împotriva NATO, acest lucru nu face parte din misiunile noastre. Dar doctrina noastră militară arată clar condiţiile în care avem dreptul să folosim armele nucleare. Dacă integritatea Rusiei se dovedeşte a fi ameninţată, putem să recurgem la arme nucleare şi o vom face”, a declarat generalul Makarov.

Rusia are vecini caracterizaţi de “instabilitate, dacă ne putem exprima în acest fel, iar (în caz de conflict) nu va avea nevoie de arme nucleare”. “Ea trebuie să aibă forţe armate puternice, mobile şi bine formate, care să poată rezolva orice conflict în Rusia. Iar noi trebuie să fim pregătiţi pentru acest lucru”, a adăugat generalul.

Forţele nucleare constituie baza echilibrului strategic. “Desfăşurăm o activitate serioasă în vederea modernizării potenţialului nostru nuclear“, a declarat el. Rusia achiziţionează în special noi submarine, strategice şi polivalente. Ministerul rus al Apărării intenţionează să îşi reînnoiască şi să îşi modernizeze parcul aeronautic strategic, în special în ceea ce priveşt avioanele Tupolev Tu-160 şi Tu-95. Trupele balistice strategice pun în serviciu noi rachete Iars, a căror performanţă o depăşeşte pe cea a predecesoarelor lor, a conchis generalul Makarov.


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, Iran, SUA versus Rusia, Traduceri

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

18 Commentarii la “Seful Armatei Rusiei: RAZBOIUL CU IRAN AR PUTEA INCEPE PANA LA VARA

  1. Daca si rusii zic asta, atunci e groasa treaba… scuzati limbajul de cartier

  2. Iranul este ultimul avanpost pentru Rusia in fata Noii Ordini Mondiale. Putin a incurcat tare interesele americane in Rusia, dupa prostia lui Gorbaciov si betiile lui Eltin. Daca Iranul va fi lovit nuclear cred cu tarie ca rusii vot raspunde cu aceeasi moneda. Se joaca jocul final.

  3. Suntem in plin razboi de manipulare media. Ma intreb daca nu cumva NATO si/sau RUSIA pregatesc o debarcare in Normandia (prea multi Montgomery la vorbitor) ?

  4. @Lira:

    Nu, va inselati. Putin nu este un oponent al noii ordini mondiale, ci face parte din categoria autocratilor care acum, din varii motive, au fost pusi pe lista neagra a globocratilor, dupa ce a facut parte din ei (http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/02/04/proteste-in-rusia-ce-spera-opozitia-anti-putin-neoliberalismul-a-la-russe-si-spectrul-unor-schimbari-dramatice/ ). De altfel, a ajuns la putere numit chiar de Eltin. Insa, intr-adevar, e clar ca Rusia va reactiona daca va fi atacat Iranul.

  5. Eu cred ca rusii sunt “mana in mana” cu americanii, cu chinezii, cu nemtii, cu francezii … si toti la un loc, unii cu buna stiinta, altii neavand habar, sunt slujitorii ocultei internationale, fiecare actionand ca parte dint-un anumit plan mondial.
    Totul este dezinformare si manipulare, incat aproape nimic nu este din ceea ce pare a fi.

    Conducerea rusilor a fost mana in mana cu Hitler in timpul celui de-al II-lea razboi mondial si impreuna au ucis zeci de milioane de oameni.
    Numai Stalin a exterminat in decursul a 10 ani, aproximativ 30 de milioane de cetateni rusi. Si-a exterminat propriul sau popor.
    Eu unul, nu m-as baza pe nimeni si in nici-un caz pe sprijinul rusilor.

    Dumnezeu le va ingadui pe toate la timpul lor. Multa pocainta, rugaciune, milostenie din partea noastra, iar Dumnezeu va randui pentru fiecare unde anume sa fie ca spatiu si timp, de-a lungul oricaror evenimente, in asa fel ca sa se mantuiasca cat mai multi dreptcredinciosi.

  6. @Un crestin ortodox:

    Fratia ta esti la extrema cealalta. Nu e asa, istoria nu e o chestiune facuta de niste elite mana in mana peste tot, mergand ceas dupa un plan fix aplicat matematic. E mai complicata. Iar imparatiile intotdeauna s-au luptat si s-au inghitit una pe cealalta, dupa cum arata Scripturile.

  7. @c2: intr-adevar, din pacate.
    pentru cine doreste, o lectura suplimentara:
    http://www.psihologiaonline.ro/download/carti/C001_Tehn_manipTV.pdf

  8. @admin
    Daca are vre-o importanta, vreau sa va asigur ca nu sunt la extrema cealalta, ci doar pun in fata raul. Pun in fata un rau care s-a mai intamplat in istorie, un rau care se repeta cel putin periodic si care nu este exclus sa se intample si in viitor.
    Eu unul, nu pun baza pe nici-o declaratie oficiala sau asa zisele “scapari” ale nu stiu caror oficiali rusi, americani, chinezi, s.a.m.d.
    Tot ceea ce am spus in comentariul de mai sus s-a intamplat in realitate si dumneavostra sau multi altii stiu deja asta.
    Incerc doar sa fiu prevazator si sa nu-mi las nici-o portita de scapare la mana rusilor sau a nu stiu carei natiune ce se pretinde a fi aparatoarea nu stiu carui popor.
    Bineinteles ca oculta internationala nu-si poate duce planul la indeplinire atat de riguros ca un ceas. Dumnezeu este cel Atotputernic si el este cel care ingaduie ce anume sa se intample si ce nu.
    Dar eu sunt constient de pacatele mele si sunt constient ca merit tot ceea ce mi se intampla la nivel personal sau facand parte dintr-un grup mai mare, respectiv poporul roman.
    Sper doar ca Domnul nostru Iisus Hristos va fi milostiv si ma va ajuta. El este singurul in care imi pun nadejdea. Restul, americani, francezi, rusi … nu-i intereseaza catusi de putin de mine si isi vad de interesele lor, chiar daca indeplinirea acestor interese depind de exterminarea catorva zeci sau chiar sute de milioane de oameni.
    S-a mai intamplat de-a lungul timpului si cu siguranta se va intampla iar. De fapt, se intampla chiar acum, prin mancare otravita, apa otravita, vaccinuri otravitoare, lipsa serviciilor medicale …

  9. @Un crestin…:

    Restul, americani, francezi, rusi … nu-i intereseaza catusi de putin de mine si isi vad de interesele lor, chiar daca indeplinirea acestor interese depind de exterminarea catorva zeci sau chiar sute de milioane de oameni.

    6. Că nici de la răsărit, nici de la apus, nici din munţii pustiei, nu vine ajutorul; 7. Ci Dumnezeu este judecătorul; pe unul îl smereşte şi pe altul îl înalţă.
    http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=65&cap=74#6

  10. @admin
    Va rog sa ma iertati. N-am vrut sa va supar.

  11. @Un crestin ortodox:

    Nu ati suparat cu nimic. Tocmai ca am completat ce ati scris acolo cu un citat din psalmi.

  12. Seful de Stat Major al armatei Rusiei , generalul Makarov a declarat pentru radioul Ecoul Moscovei ( citat de Ria Novosti ) : “Dca integritatea Rusiei se dovedeste a fi amenintata, putem sa recurgem la armele nucleare si o vom face “!!!! Ce ziceti ? interesant

  13. Pingback: Nave de razboi iraniene in Marea Mediterana - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  14. Pingback: Cand PUTIN il citeaza pe Lermontov. Mobilizare electorala AGRESIVA sub semnul “BATALIEI PENTRU RUSIA” sau Putin invata lectia americana a RAZBOIULUI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  15. Pingback: Fortele aeriene ale Israelului sunt pregatite sa atace Iranul - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  16. Pingback: MEDVEDEV vorbeste despre BOMBA ATOMICA/ SUA sunt pregatite pentru RAZBOI CU IRANUL/ Rusia critica Turcia pentru protestele care ii vizeaza INTEGRITATEA TERITORIALA/ Turcia ameninta cu represalii pentru explorarile CIPRULUI - Razboi întru Cuvânt - Recoma
  17. Pingback: Alegeri in Rusia si scenariul unui nou “PACT” RUSIA-GERMANIA. E credibila ipoteza? - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare