Bulgaria renunta la tratatul ACTA

14-02-2012 53 secunde Sublinieri

proteste bulgaria acta

Bulgaria renunţă la acordul multilateral de combatere a pirateriei pe internet ACTA, a anunţat marţi ministrul economiei şi energiei Traicio Traikov. Acesta a spus că va înainta un proiect de decizie pentru suspendarea participării Bulgariei la acord. Aceasta înseamnă că guvernul nu va propune parlamentului să ratifice ACTA şi că nu vom face nici un pas înainte ca Uniunea Europeană să aibă o poziţie comună, a declarat Traikov. Decizia în acest sens va fi votată la şedinţa guvernului de miercuri, potrivit Agerpres.

Câteva mii de persoane au ieşit sâmbătă pe străzile a 15 oraşe din Bulgaria pentru a cere ca ţara lor să nu ratifice acordul. Presa sofiotă de marţi informează că autorităţile bulgare au fost avertizate de grupul de hackeri Anonymous. Într-o înregistrare video difuzată pe YouTube Bulgaria este îndemnată să nu ratifice acordul multilateral de combatere a pirateriei pe internet ACTA. Autorii mesajului semnat de Anonymous afirmă că vor acorda o şansă Bulgariei să se retragă din ACTA. ‘Protestul de la 11 februarie a fost unul paşnic, dar următoarele vor fi diferite. Dacă veţi continua să vă bateţi joc de cetăţenii Bulgariei, suntem siguri că următorii paşi ai noştri nu vă vor plăcea‘, spune o voce în limba engleză.


Categorii

1. DIVERSE, Era Big Brother, Guvernarea electronica (E-GUVERNARE), Internet, New Media, Noile Tehnologii

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “Bulgaria renunta la tratatul ACTA

 1. Super bulgarii! Incep sa-i admir din ce in ce mai mult. Si nu e singura data cand stau vertical!!!!(relatia cu SUA- dna Clinton, gazele de sit,etc) pe cand ai nostri…

 2. Mi-a trecut ceva prin cap: ne facem iar antene de bulgari? ca pe vremuri?

 3. “Romania Libera: Bulgaria renunta la ACTA”
  Ce-mi place! Bulgaria renunta la ACTA, iar Romania e libera 🙂

 4. Tot eu. Am inteles ca au un prim-ministru bun. Aveti ceva informatii despre el? oare nu ni-l imprumuta si noua?

 5. Bulgaria are un mare avantaj istoric: este a ‘N’-a republica sovietica (dupa ce au fost cateva sute de ani Pasalic=Colonie otomana). Ca sa fiu explicit, au stiut care le este stapanul, nu ca noi, obisnuiti tot de istorie sa jucam la 2ua (sau mai multe) capete.

 6. Nu va bucurati prea devreme pt. ca Bulgaria nu spune ca renunta la ACTA ci “nu vom face nici un pas înainte ca Uniunea Europeană să aibă o poziţie comună”. Asta inseamna ca se asteapta o pozitie general acceptata de toate tarile din UE care poate sa fie pro Acta, caz in care Bulgaria se va conforma ei.

 7. Noi bineinteles ca vom “dori” ACTA.Toti obsedatii de control deja saliveaza la gandul “profitului” obtinut din ACTA pe seama cetatenilor care nu doresc decat sa fie liberi pe internet,daca in realitate nu.

 8. Pingback: Totul despre ACTA, noua decizie a Curtii Europene de Justitie SI TUPEUL OFICIALILOR STS SI ORDA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 9. Pingback: Romania suspenda ACTA pana la decizia CEJ - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 10. Pingback: LECTIA DEMNITATII: Ministrul de finante al Bulgariei: FMI ESTE PARTE A CRIZEI, NU SOLUTIA! Bulgaria nu are nevoie de asistenta FMI! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 11. Pingback: Romania inconjurata de flacari nematerialnice… deocamdata. CONSTIENTIZAM PE CE LUME TRAIM? - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare