JAF AMERICAN, sub obladuirea FMI si a regimului Basescu, pregatit ultimelor companii strategice! CRIMA CU PREMEDITARE SI SUBMINAREA ECONOMIEI NATIONALE

20-02-2012 2 minute Sublinieri

…si despre liberalizarea pretului la gaze

JAFUL AMERICAN care se pregateste pentru Romgaz, Petrom, Nuclearelectrica si Hidroelectrica


Prof. Mircea Cosea si Bogdan Chirieac la emisiunea Panorama (18 feb.), despre intentia fondului american Elliot de a vinde (prin intermediului Fondului Proprietatea) parti din Petrom, Romgaz, Nuclearelectrica si Hidroelectrica s.a., cele mai profitabile companii ale statului roman, stat care cedeaza, practic, orice control sau pretentie asupra propriilor sale actiuni.

Bogdan Chirieac considera aceasta miscare drept o “crima” impotriva poporului roman facuta de PDL. Este gresit sa vinzi asemenea bunuri cand ai nevoie asa mare de gaz pentru piata interna si cand toate privatizarile s-au vadit a fi nefaste, “producand” doar someri.

Prof. Mircea Cosea arata ca asistam la o vanzare la taraba si, de fapt, la subminarea economiei nationale. In conditiile actuale, statul, in restul lumii, se intareste, isi intareste asset-urile. La noi se face invers. Actiunea de vanzare este o mare greseala fata de acest popor – e doar un joc impus de FMI, in dezavantajul nostru.

Consumatorii casnici platesc doar 50% din pretul mediu la nivelul UE27 iar cei industriali 68%. Rusine, privilegii, liberalizare grabnica, nu? Cifrele sunt si in programul de guvernare la capitolul energie, dar lipsesc datele la nivelul salariului mediu din Romania vs cel din UE, pentru o comparatie completa. Or, cand ai mai putin de 25% din media europeana la venituri, de ce sa cedezi presiunilor FMI grabindu-te sa scoti bani din buzunarele cetatenilor pentru a trai mai bine… OMV?

Stiu, statul n-are decat sa vanda la pretul pietei gazul sau iar cu ce castiga in plus sa subventioneze facturile nevoiasilor, nu? Nu uitati insa ca productia de gaz autohton e impartita 50%-50% cu OMV. Liberalizarea preturilor face deci OMV sa vanda mai scump iar statul sa dea pe pere ce ia in plus pe mere, adica ce rezulta din pretul mai mare la gaze pentru companii se duce in subventii pentru populatie (si nu uitati ca actionarii Romgaz devin tot mai mult privati tot prin grija FMI, deci subventiile or sa vina tot mai putin din dividendele Romgaz varsate statului si tot mai mult din alocarile de la buget). Cu ce ma incalzeste pe mine, posesor de centrala pe gaz, ca vor plati mai mult si combinatele de ingrasaminte daca mie mi se dubleaza factura si nu am veniturile necesare pentru a primi subventii? Suveranitatea e un termen cam vag, dar ma gandesc ca statul cu ceva resurse ar trebui sa decida de unul singur cu ce pret vinde propriei populatii (daca FMI are ceva de obiectat sa rezolve mai intai chestiunea in zona Golfului, Rusia, ma rog, statele unde mai exista ceva resurse si preturi mai mici pentru populatie). Cand stiu cu ce pret de nimic a cumparat OMV Petromul, cand stiu ce artificii a facut sa ascunda an de an profitul (mai tineti minte lantul de benzinarii cumparat de Petrom de la OMV?) doar ca sa nu livreze statului partea care i se cuvenea sub forma de dividende, n-am nici un chef sa le plang de mila austriecilor ca nu pot vinde “la pretul pietei”in Romania. Le ajunge ca vand titeiul romanesc la pretul international desi costurile de extractie sunt de peste 4 ori mai mici.

In plus, tineti cont ca in Romania cam jumatate din cheltuielile gospodariilor se duce pe alimente, bauturi, tigari si o cincime pe “utilitati” (in urban sumele sunt mai mari pentru ca la tara gazele si apa nu sunt chiar atat de raspandite pe cat am vrea). Dublati cheltuielile cu utilitatile si vedeti ce obtinem: eliminarea unor mofuri neesentiale gen cheltuieli cu sanatatea, transportul, concediile, educatia copiilor. Da, dar actionarii OMV vor fi fericiti. Merita sa ne sacrificam pentru ei de vreme ce am luat 20 de miliarde euro imprumut si trebuie sa stam drepti in fata FMI. Sau poate ca nu.


Categorii

Batalia pentru resurse, Razboiul impotriva Romaniei, Tradatori si lichele, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

17 Commentarii la “JAF AMERICAN, sub obladuirea FMI si a regimului Basescu, pregatit ultimelor companii strategice! CRIMA CU PREMEDITARE SI SUBMINAREA ECONOMIEI NATIONALE

  1. Oleaca offtopic ca nu m-am priceput sa pun acest anunt altundeva: as semnala faptul ca Ponta Victor a facut deunazi o deplasare in SUA, la Inalta Poarta, cel mai probabil in vederea obtinerii firmanului. Se prefigureaza o schimbare, vom scapa de PDL, uraaaaaaa!
    (deci, zic, sa fim optimisti, sa nu ne facem griji, sa traim bine, oricum devalizarea Romaniei va continua pana la ultima parcela, pana la ultimul sclav.)

    In acest context:

    Dacă duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare, USL ar caştiga cu 57% din voturi, arată un sondaj CCSB dat duminică publicităţii. Pe locul doi se situează PDL cu 18%, urmat de PP DD – 12%, UDMR-4%, PRM-3%, PNG şI PER cu cate 2%, iar UNPR şI PNŢCD cu cate 1%. Potrivit sondajului, 52% dintre cei chestionaţI au spus că merg la vot, 33% că nu vor merge, iar 15% că nu sunt in ţară.

    Sondajul CCSB a testat totodată şI notorietatea şI independentţa politică ale noului premier, Mihai Răzvan Ungureanu, arătănd că 81% dintre cei chestionaţI au o părere bună despre demisia lui Emil Boc din fruntea Guvernului . Astfel, 93% dintre cei chestionaţI stiu că noul premier, fost şef al SIE este noul şef al Executivului. 54% spun că Ungureanu va reprezenta interesele preşedintelui Traian Băsescu şI ale PDL, 27% spun că este independent, iar 19% nu ştiu/nu răspund. Totodată, intervievaţilor le-au fost prezentate mai multe afirmaţii despre premierul Ungureanu. Astfel, 72% dintre repondenţI au fost de acord că inlocuirea lui Emil Boc din funcţia de premier a fost doar o mişcare de imagine a lui Traian Băsescu, 69% susţin că este nevoie de alegeri anticipate cat mai curand pentru ca Parlamentul să reflecte voinţa oamenilor. Tot 69% au fost de acord că preşedintele Traian Băsescu trebuie să demisioneze din funcţia de şef al statului, in timp ce 60% susţin ideea că noii miniştri ai guvernului Ungureanu sunt manevraţI de vechii miniştrii ai Guvernului Boc.

    Băsescu, la coada clasamentului increderii
    De altfel, sondajul CCSB arată că doar 24% din cei chestionaii sunt mulţumiţI de activitatea lui Traian Băsescu in cel de-al doilea mandat de preşedinte al Romaniei, in timp ce 75% sunt nemulţumiţi. Nici la capitolul incredere şeful statului nu stă mai bine. intr-un clasament al increderii, el se situează pe ultimele loc cu 14%, fiind urmat in coada clasamentului de Emil Boc-13%, Elena Udrea- 11%, Kelemen Hunor (liderul UDMR)- 10% şI omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu- 4%. Primele locuri ale topului increderii sunt ocupate in sondajul CCSB de către guvernatorul BNR Mugur Isărescu cu 48%, urmat de primarul general al capitalei, Sorin Oprescu- 43%, la egalitate cu Patriarhul Daniel, Regele Mihai – 42%, Crin Antonescu- 39%, Victor Ponta-37%, actualul premier Mihai Răzvan Ungureanu bucurandu-se de increderea a 28% dintre romani, după senatorul PSD Ecaterina Andronescu- 33% şI actorul şI senatorul PNL Mircea Diaconu-31%.

    La capitolul instituiţii, pompierii se bucură de cea mai multă incredere cu 94%, urmaţI de Armată- 81%, Biserică- 79%, jandarmerie-69%, BNR- 62%, mass-media- 58%, ultimele locuri fiind ocupate de Preşedinţie- 21%, Guvern- 20%, Parlament- 15% şI partidele politice- 12%.

    Potrivit sondajului CCSB, Antena 3 este postul de ştiri preferat de 23% din cei chestionaţI, pe locurile următoare situandu-se Protv -21%, Realitatea tv- 19% şI Tvr 1- 6%.

    Sondajul a fost realizat in perioada 11-14 februarie 2012, pe un eşantion de 1003 persoane şI are o marjă de eroare de +- 3%.

    sursa: http://www.jurnalul.ro/observator/majoritatea-romanilor-vor-anticipate-usl-ar-castiga-cu-57-604683.htm

  2. Deja frumusica de Vass are proiectul pregatit pentru vanzare ,de vandut ceea ce a mai ramas, ,la o valoare de 0,4% din valoarea reala!!!Tinerii astia din proaspatul guvern imi dau fiori, de o vreme, de fapt de demult se flutura doua abureli mari tinerii sa iasa in fata si privatizarile ca statul ar fi neputincios sau tre sa fie minimal, teze basesciene…

  3. @Alin-7

    Partea proasta e ca nici aceasta schimbare nu va aduce nimic bun pentru noi. Aceeasi Marie… Nu am incredere absolut deloc in Ponta, nu ca in astia de acum as avea, dar va face acelasi lucru, va continua ce au facut acestia.
    Antonescu va fi dat deoparte, in avantul lei revolutionar pe care-l afiseaza in ultima vreme, e cam naiv, si-l vor da colegii lui de alianta… la fel si Constantin.

  4. @Eugenia:

    evident. asta subliniam si eu, ce-i drept am facut-o cu o doza serioasa de ironie si umor negru.
    (…)

  5. Apropo de sondajul semnalat de subsemnatul undeva mai sus, iata cum este reflectat in oficina de propaganda a PDL-ului, anume evenimentul zilei, ziarul cu bulina portocalie, pardon, rosie.

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/exclusiv-evz-ungureanu-in-topul-increderii-politicienilor-967266.html

    MRU politician; i’auz, domle…ce chestie…

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/60-dintre-romani-greva-parlamentara-a-usl-un-lucru-rau-pentru-tara-967275.html

    Asta adevarat umor negru, nu ce-am incercat eu mai sus. Simtz asa, cum ma ia cu lesin.

  6. http://www.gandul.info/politica/alerta-in-modrogan-pdl-incearca-sa-si-revina-dupa-ce-a-fost-depasit-in-sondaje-de-partidul-lui-dan-diaconescu-solutia-de-avarie-pentru-bucuresti-9248765

    cateva cuvinte despre Miscarea Populara care se prefigureaza la orizont, ca solutie de avarie pentru PDL (care se pare ca, pe langa alte masuri, va arunca haina cea veche la gunoi pe principiul lupului care isi schimba parul. cat despre narav, stim noi…)

  7. Victor Ponta a declarat, într-un interviu acordat NARPA (Asociatia Jurnalistilor Romani din SUA si Canada), că nu crede într-o Opoziţie care distruge tot ce a făcut Puterea, ci într-una care “va face şi mai mult”.
    http://www.cotidianul.ro/ponta-nu-cred-intr-o-opozitie-care-sa-distruga-tot-173407/

    deci.. ne-am înţeles, … hal de alegere ce avem de făcut în toamnă!

  8. Banuiala mea e ca cei de la Fondul Proprietatea vor sa vanda de frica ca statul sa nu repete solicitarile de “donatii” cum s-a intamplat la Romgaz http://www.ziare.com/bani/bursa/cererea-de-anulare-a-donatiei-romgaz-catre-stat-respinsa-1074744

    Americanii nu fac decat sa fie “proactivi” si sa incaseze ce se mai poate inainte sa puna statul gheara pe orice urma de profit. Principala furtaciune aci s-a facut cu fondul asta prin chiar ceea ce reprezinta el.

  9. si inca o chestie: daca ar prevede vremuri bune, americanii nu ar vinde acum; daca nu asteapta vremuri bune nici macar pentru “perlele coroanei” e nasol de tot, mai ales ca la ei acum banii sunt gratuiti, dobanda e apropiata de zero, in mod normal ei acum cauta oportunitati de investitii

  10. Pingback: COMPANIILE STRATEGICE DE STAT: cum se fura din ele, cui vrea sa le vanda Jeffrey Franks… (VIDEO) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  11. Pingback: Ilie Serbanescu: Hidroelectrica, ”baietii destepti” si STRATEGIA DIVERSIONISTA A FMI-UE/ Transelectrica reia EXPORTUL DE ENERGIE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  12. Pingback: REFERENDUMUL PENTRU DEMITEREA PRESEDINTELUI – opinii in raspar cu propaganda orwelliana a “intelectualilor” de casa ai regimului Basescu - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  13. Pingback: DE CE E CRUCIAL REFERENDUMUL? Ce ne asteapta dupa 29 iulie? RAZBUNAREA vanzatorului, EXECUTIA tarii - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  14. Pingback: PONTA E GATA SA RENUNTE LA TRANSGAZ, COMPANIE STRATEGICA PENTRU ECONOMIA NATIONALA - Recomandari
  15. Pingback: "RESTART ROMANIA" - sau cine si cum a creat miscarea "#Rezist" (VIDEO): CEI 140000 DE TINERI "ALESI" DE AMBASADA SUA si ALTE AMBASADE OCCIDENTALE sa fie FINANTATI pentrua fi "AGENTI AI SCHIMBARII" si pentru A SUSTIN
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare