CINE ISI VA MAI PERMITE SA PLATEASCA INTRETINEREA? Romanii, sclavi in propria tara

16-02-2012 1 minut Sublinieri

CATI ROMANI VOR MAI PUTEA PLATI INTRETINEREA? LA CE DUCE PRIVATIZAREA ENERGIEI?

Monica Tatoiu, Toader Paraschiv (vicepresedinte Sinidcatul politistilor), Mihai Mereuta (presedintele Ligii Habitat) in emisiunea “Esential”, realizata de Alina Petrescu, 15 februarie 2012

Conditiile de iarna grea, alaturi de taierea subventiilor pentru sistemul central de caldura, pretul gazului, vor determina cresteri substantiale ale facturilor de intretinere. In perspectiva, liberalizarea pretului la gaze si privatizarea companiilor din energie, conditiile FMI-UE, ne vor pune intr-o conditie de ”sclavi pentru companiile occidentale”, de statut de colonie sud-americana.

”Ne vom transforma toata Romania intr-un favelas, unde vor trai toti la limita saraciei, si va exista un grup minuscul la varf, care va servi interesele celor puternici, care vor detine reursele statului roman si vor trai paziti de bodyguarzi.” (Monica Tatoiu).

Cu cât afară este mai frig cu atât facturile ard mai tare buzunarele bucureştenilor. În ianuarie facturile vor fi cu cel puţin 25% mai mari decât cele din decembrie şi asta pentru că a fost mult mai frig.

Temperatura medie exterioară a fost în decembrie de plus 3,3 grade Celsius, iar în ianuarie a scăzut la minus 0,7 grade, ceea ce înseamnă că oamenii au avut nevoie de mai mult agent termic ca să se încălzească.

Cât despre facturile din decembrie, acestea au fost cu cel puţin 30% mai mari faţă de anul trecut. Din datele de la RADET, rezultă că pentru o garsonieră căldura a costat în medie 130 de lei, pentru un apartament cu 2 camere – 200 de lei. Cei care stau în apartamente cu 3 camere au de plătit în jur de 250 de lei, iar cei care au 4 camere plătesc în jur de 310 lei.

Chiar dacă avem de plătit mai mulţi bani pentru căldură în luna decembrie am cam făcut frigul în case pentru că agentul termic a fost mai slab decât cu un an în urmă. Motivul: datoriile pe care primăria le are la ELCEN. […]


Categorii

1. DIVERSE, Acordul cu FMI, Batalia pentru resurse, Criza preturilor, criza alimentara, IARNA GREA ROMANIA, Razboiul impotriva Romaniei, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE), Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “CINE ISI VA MAI PERMITE SA PLATEASCA INTRETINEREA? Romanii, sclavi in propria tara

  1. mai bine nu publicati tarifele , admin . Acum , noi cei din provincie , avem motiv sa va aratam cu degetul pentru ca aveti preturi subventionate ( nu ca n-am fi stiut dar mai uitam si noi ) . Cum fratilor , intretinerea in decembrie 2011 pentru un apartament cu 2 camere a fost de doar 200 de lei in Bucuresti ?????? Intretinere insemnand caldura , apa calda non stop , apa rece , gunoi si toate celelalte cheltuieli de asociatie ?????? Ma iertati , dar va invidiez si credeti-ma , de obicei nu invidiez pe nimeni din cei ce locuiesc in larma Bucurestiului .
    Si din nou , ma iertati ca , in loc sa comentez vis-a-vis de post-ul fratiilor voastre , eu ma leg de cu totul altceva . Revenind la articol , aceasta este cireasa de pe tortul ( oare bomboana de pe coliva era mai potrivit ? ) romanului in anul de gratie 2012 . Dar timp mai este , pentru ca anul este la inceput si surprize-surprize vor mai fi . Fereste-ne , Doamne , de inundatii , de cutremure si de alte catastrofe ca restul le vom duce , cu ajutorul Tau .

  2. @fane:

    Corect…nu am fost prea atenti. Estimarea e nerealista si pentru Bucuresti, intretinerea a fost mult mai mare, aproape dubla, si asta pentru garsioniera. Dar da, sunt atat de multe zone in provincie unde situatia e mult mai grea…

  3. Preturile sunt cam mici pt Bucuresti. Stiu ca la o garsoniera din Militari, in sistem centralizat (fara repartitoare), intretinera a fost ceva mai scumpa. Pe luna trecuta (decembrie) doar caldura a costat vreo 200 de ron.

  4. Daa… nu ei au zis ca e mai bine sa munceasca la patroni de pe aiurea, decit la stat? Acu, daca comunismul nu a fost bun… -capitalismul e bun!

  5. Nu vă faceţi griji.. asociem liberalizarea preţurilor la energie cu renunţarea la leu şi trecerea la euro (renunţând şi la pâine şi la cuţit) şi vom descoperi doi dimensiuni ale sărăciei. S-ar putea ca aceste clipe să reprezinte amintirile noastre viitoare, din vremurile de când eram moguli..
    Iertaţi-mă! Doamne, ajută!

  6. La televiziunea respectiva nu se abordeaza si problema baietilor destepti din energia electrica ? Ar fi niste chestii foarte interesante…Sau e subiect tabu ?

  7. Si mai devreme s-a abordat, tot la ‘televiziunea respectiva’ in extenso, de catre Oana Stancu:

    http://inregistrari.antena3.ro/view-18_Feb-2012-Exces_de_putere-51.html

  8. Pingback: JAF AMERICAN, sub obladuirea FMI si a regimului Basescu, pregatit companiilor strategice ROMGAZ, NUCLEARELECTRICA, HIDROELECTRICA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  9. Oameni buni, dupa ce cititi – ganditi si pe urma comentati. In articol nu scrie ca intretinerea este de 200 lei, ci doar caldura.”Din datele de la RADET, rezultă că pentru o garsonieră căldura a costat în medie 130 de lei, pentru un apartament cu 2 camere – 200 de lei. Cei care stau în apartamente cu 3 camere au de plătit în jur de 250 de lei, iar cei care au 4 camere plătesc în jur de 310 lei.”
    Despre intretinere spune doar ca va fi mai mare cu 25%.
    Fereste-ne , Doamne , de prostie , ca de cutremure si de alte catastrofe ne ferim noi , cu ajutorul Tau .

  10. 🙂

    mai cu ingaduinta…

  11. Pingback: COMPANIILE STRATEGICE DE STAT: cum se fura din ele, cui vrea sa le vanda Jeffrey Franks… (VIDEO) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare