Continua presiunile pentru amendarea legii offshore. AMBASADORUL (CUI?) EX-SRI, GEORGE MAIOR, intalnire cu secretarul de stat pe energie al SUA

28-07-2018 4 minute Sublinieri

marea neagra sonda

A CAPITULAT ROMÂNIA PE #RESURSE ?

Cine și cu ce mandat l-a împuternicit pe George Maior sa negocieze cu secretarul american al energiei Perry problema Legii gazelor offshore?

Dacă nu a avut mandat sa discute modificarea unei legi adoptate de Parlament in sensul cedării totale și gratuite a resurselor din Marea Neagră, revin și întreb: DE CE MAI ESTE MAIOR AMBASADOR IN SUA?

Sa înțeleagă cine are de înțeles ca menținerea lui Maior in funcție echivalează cu recunoașterea de către Guvernul României a faptului că încă are in vedere capitularea in fața “partenerului strategic” și cedarea necondiționată a resurselor noastre!
Să nu piardă nimeni din vedere că

CEDAREA RESURSELOR ROMÂNIEI ESTE UN ACT DE TRĂDARE!
Și aceasta trădare nu va fi judecată doar de istorie…

Domnul Teodor Melescanu, Ministrul de Externe al Romaniei, ne anunta (sa ne bucuram ca s-a trezit, totusi!!!), cu surle si trambite, ca secretarul american al energiei, Rick Perry, l-a chemat la el pe ambasadorul lor, din partea Romaniei, la Washington D.C., pe “patriotul” George Maior, si l-a mobilizat sa faca demersuri pe langa autoritatile romane competente, pentru a le determina sa modifice Legea offshore, adoptata recent de catre Parlament. Perry i-a spus printre altele lui Maior, si acesta a fost imediat de acord, ca ei vor gratuit resursele de hidrocarburi din Marea Neagra, a caror exploatare are un impact major pentru securitatea energetica din regiune si nu numai, si ca preluarea lor, fara sa dea ninic statului roman, vine ca o consecinta fireasca a parteneriatului dintre cele doua state, cel cotropitor si cel vasal. George Maior, in stilu-i caracteristic, l-a asigurat de tot concursul, fara sa-i reaminteasca faptul ca si ridicarea vizelor pentru romani face parte tot din parteneriatul strategic, desi este nesemnificativa in comparatie cu pretentiile americane…

Va intrebati de ce s-a pus pe treaba imediat, urmasul lui Pacepa, George Maior???

El abia astepta sa fie chemat de un oficial din partea Americana, ca sa primeasca un sprijin in demersurile pe care le initiase deja pe langa oameni politici romani foarte importanti, pentru promovarea intereselor americane. Mai mult, luase legatura si cu cei din conducerea SRI, care l-au asigurat ca vor sprijini acest demers si au si facut-o deja, sugerandu-ne, in diverse moduri, ca daca nu le dam gratis resursele de hidrocarburi americanilor, vor veni rusii si vor ocupa Insula Serpilor si ne vor lua aceste resurse, dar cu riscul sa dea si statului roman ceva din ele.

Poate ne spune domnul Maior de ce este asa de ingrijorat de faptul ca Romania, in virtutea Legii offshore, va incasa ceea ce i se cuvine din exploatarea acestor resurse si ca isi asigura autonomia din punct de vedere energetic! Dar pana va raspunde el, am sa o fac eu. Daca nu stiati domnul George Maior face lobby puternic pentru colosul american ExxonMobile, ca un veritabil ambasador al celei mai mari companii petroliere listate din lume in Romania, si pe care vrea sa o ajute sa plece cu sutele de miliarde de dolari ce apartin poporului roman, fara sa dea nimic in schimb. Cum sa nu fie suparat domnul Maior cand vede ca Parlamentul a adoptat Legea offsore intr-o varianta total diferita de ceea ce doresc americanii, si prin noile prevederi, acestia sunt obligati sa lase, ca taxe, statului roman, zeci de miliarde de dolari, diminuindu-le semnificativ profitul baban pe care credeau ca-l vor realiza din aceasta activitate. Dar aceasta nu este singura influenta negativa asupra intereselor americane pe care o are noua lege adoptata recent de Parlament. Mai este una la fel de importanta,aceea la care se referea si sectretarul american al energiei Rick Perry si anume impactul asupra securitatii energetice a Europei.

De ce il ingrijoreaza pe Perry atat de mult aceasta chestiune? Am sa va expic: Cotropitorul nostru strategic doreste sa ia pe gratis resursele noastre si sa le livreze pe toate acolo unde doreste el, putand sa le foloseasca ca moneda de schimb, sau pentru promovarea intereselor, economice, politice, dar si de alta natura in diverse state europene. Cine detine resursele impune si conditiile pe care le doreste. Poate crea presiuni asupra consumatorilor acestor resurse si in perioadele de dificultate pe care le traverseaza pot impune uneori conditii pe care acestia nu le-ar accepta in situatii normale. Asa ca domnul Maior, desi stie ca in acest mod Romania este lipsita de aceste resurse, ca devine dependenta, din aceasta perspectiva, de partenerul strategic, face lobby puternic pentru a se modifica amintita lege in favoarea americanilor. Nu este suficient cat ne-a tradat cat a fost seful SRI, continua si acum sa ne tradeze iar noi il tinem acolo pe banii nostri. Poate vad aceste lucruri si domnii Iohannis si Melescanu, doar daca primul se intoarce din vacanta perpetua, iar pe al doilea il trezeste din somn secretara. Ce-i drept, nu este asa de usor sa dormi in fotoliul ministerial.

Apropo! Unii spun ca domnul Maior a luat comisioane substantiale de la colosul ExxonMobile, ca sa le reprezinte interesele in Romania! Mie imi vine greu sa cred si de aceea il intreb daca este asa, sau nu. Spuneti-ne dumneavoastra domnule Maior care este situatia, si noi va credem, mai ales ca va bucurati de atata credibilitate….!!!???

Presiunile cresc după adoptarea de către Parlamentul României a Legii offshore. Prima care a luat poziție a fost comunitatea de afaceri după care a urmat o ieșire violentă a ambasadorului SUA la București, Hans Klemm, care a clamat încălcarea de către partea română a principiilor transparenței și negocierii. Presiunile au fost destul de puternice încât să îl facă pe președintele PSD, Liviu Dragnea, să recunoască că ar urma să fie modificată.

Se pare însă că partenerii străini ai României cu interese directe în perimetrele aflate în explorare din platoul continental al Mării Negre nu mai ai răbdare. Un comunicat al Ambasadei României la Washington anunță că ambasadorul George Maior a avut o întâlnire exact pe tema energiei:

”Ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, a avut, miercuri, 25 iulie 2018, o întrevedere cu secretarul energiei al Statelor Unite, Rick Perry.

Cu această ocazie, cei doi interlocutori au subliniat impactul major al exploatării resurselor de hidrocarburi din România pentru securitatea energetică din regiune, ca o componentă importantă pentru dezvoltarea Parteneriatului Strategic dintre SUA şi România.

În context, secretarul american al energiei, Rick Perry, a reafirmat interesul față de dezvoltarea dialogului pe teme de energie, inclusiv cu ocazia  Summit-ului la nivel înalt al Iniţiativei celor Trei Mări, care va avea loc la Bucureşti, în perioada 17-18 septembrie 2018.”, se spune în comunicatul Ambasadei României în SUA remis redacției STIRIPESURSE.RO

Dan MV Chitic: 

Că “ambasadorul” nu e al nostru ci al “lor” și ca apără doar interesele stăpânului lui și al multora din clasa noastră politică… știm de multă vreme.

Ce nu știm și nu înțelegem e DE CE MAI E MAIOR AMBASADOR AL ROMÂNIEI?

Coldea a plecat, Kovesi a plecat… nu ar fi timpul ca și Maior sa-și vadă de drum?

Nu a venit timpul sa avem un ambasador care sa spună ROMANIA FIRST celor care au ca slogan AMERCA FIRST?

Ambasadorul României la Washington, George Cristian Maior, s-a întâlnit cu secretarul american al energiei, Rick Perry, întrevederea venind în contextul în care Parlamentul a adoptat Legea offshore. Reamintim în acest contezt și faptul că liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că aceasta va fi modificată prin ordonanţă de urgenţă.[…]

Ce a anunțat Liviu Dragnea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, duminică seară, că se poartă discuţii pentru o posibilă ordonanţă de Guvern pentru legea off-shore, el precizând că prevederile actului normativ nu sunt bine definite în anexe şi nu sunt clare.

„Ceea ce s-a adoptat în lege trebuie să fie pus limpede, pus clar şi fără echivoc şi în anexa care cuprinde formula de calcul pentru deducerile pentru impozitul pe veniturile suplimentare şi pentru deducerile din acest impozit. Şi anume este vorba de valoarea investiţiilor despre care se vorbeşte în lege că este firesc să se deducă investiţiile, dar nu este foarte bine clarificat în lege. Şi nu se deduc toate investiţiile o dată, ci într-o perioadă de timp, în aşa fel încât statul român să primească bani, dar, în acelaşi timp, şi companiile care investesc să poată să se menţină deasupra costurilor. Ideea e că noi avem nevoie de acele gaze, avem nevoie ca cineva să le scoată, dar cei care le scot să nu lucreze în pierdere şi să aibă şi nivelul de cash flow firesc şi necesar. Asta va trebui să cuprindă ordonanţa”, a declarat liderul PSD, Liviu Dragnea, marţi la Parlament.

Legea offshore, mărul discordiei

Acesta a adăugat că a vorbit deja cu premierul Viorica Dăncilă şi cu ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, urmând să mai existe o discuţie pe această temă cu ministrul Energiei, Anton Anton, Teodorovici şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Pe 9 iulie, Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul care stabileşte măsuri pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră, cu 175 de voturi pentru, 30 împotrivă şi 30 de abţineri. Iniţiativa legislativă adoptată de deputaţi reglementează modul de implementare a operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri referitoare la perimetre petroliere off-shore.


Categorii

1. DIVERSE, Batalia pentru resurse, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “Continua presiunile pentru amendarea legii offshore. AMBASADORUL (CUI?) EX-SRI, GEORGE MAIOR, intalnire cu secretarul de stat pe energie al SUA

  1. Pingback: KLAUS IOHANNIS retrimite spre reexaminare LEGEA OFFSHORE. Motivele sunt legate de schimbarile din ultimul moment de la Camera Deputatilor
  2. Pingback: Lobby netransparent pentru gazele din Marea Neagra. Reprezentanti aii EXXON si OMV, intalniri ”discrete” la Parlament cu Liviu Dragnea. OBIECTIVUL: LEGEA OFFSHORE SI REDEVENTELE/ CARREFOUR scoate 40 milioane de euro din România, profit declarat
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare