UPDATE: FONFLEU JALNIC DE “PRESA” Vegetarianismul si indragostirea NU au fost decretate de OMS boli psihice

27-03-2012 1 minut Sublinieri

VEZI COMENTARIILE!

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a publicat o listă extinsă cu tulburări şi afecţiuni psihice de natură să fie tratate de medicul psihiatru, incluzând la categoria afecţiuni dieta cu alimente crude şi vegetarianismul, relatează luni portalul MedVesti.

Unul din argumentele care au dus la decizia de a clasifica dieta cu alimente crude ca afecţiune a fost cazul unei familii din oraşul Malaga (Spania), care se hrănea doar cu alimente netratate termic şi şi-a adus copiii în stare de comă. Micuţii au putut fi salvaţi doar datorită vecinilor care au chemat la timp salvarea.

Părinţii copiilor au fost trimişi la tratament obligatoriu într-o clinică psihiatrică şi le-a fost interzis să-şi mai vadă copiii.

Cu toatea acestea, Asociaţia americană a nutriţioniştilor nu împărtăşeşte poziţia radicală a OMS privitor la hrana vegetariană. În condiţiile unui regim alimentar bine echilibrat, vegetarianismul poate aduce beneficii pentru sănătate şi poate asigura organismului cu toate elementele necesare.

Anul trecut, pe lista afecţiunilor care pot fi tratate pe cale medicală, OMS a inclus iubirea. În schimb, a eliminat homosexualitatea de pe lista cu tulburări pshice.

AGERPRES

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a inclus dragostea în registrul maladiilor, fiind considerată o tulburare mintală.

Experţii în sănătate afirmă că dragostea provoacă dependenţă (!), la fel ca drogurile, alcoolul sau jocurile de noroc.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, simptomele acestei maladii sunt gândurile obsesive despre altă persoană, schimbările bruşte ale dispoziţiei, mila faţă de sine, insomnia, acte negândite, impulsive, dureri de cap şi chiar reacţii alergice.

Cu toate acestea, din motive fizice, dragostea nu poate dura mai mult de patru ani (!), cred specialiştii mexicani, care consideră că starea mentală a unei persoane îndrăgostite poate fi comparata cu cea dată de cele mai grave boli psihice.

Iar acestea vin dupa o alta stire halucinanta in acelasi sens:

Pare destul de clara intentia de a pregati terenul pentru repetarea la nivel international, a ceea ce totalitarismul comunism savarsea in mod curent la nivelul populatiei supuse terorii sale, in secolul trecut – si anume posibilitatea de represiune a persoanelor sau grupurilor incomode pentru “regim” prin stigmatizarea medicala si internarea lor fortata in institutii psihiatrice.

Este de ajuns de grav ca se creeaza precedentul includerii in registrele oficiale, internationale de afectiuni psihice ale unor comportamente absolut normale, de cand lumea, si unele chiar sanatoase, ceea ce creeaza premisele ca absolut orice lucru “incorect politic”, pana la urma,sa poata fi incadrat aici, fara sa mai starneasca protestele nimanui, dupa ce deja am fost “vaccinati” si ne-am obisnuit cu declararea normalului anormal. Iar pe de alta parte, in sens opus, homosexualitatea a fost de mult scoasa din lista de boli, iar toti pasii societatii merg vertiginos in directia consfintirii ei, prin forta, prin indoctrinare si prin propaganda, ca normalitate din toate punctele de vedere, inclusiv moral:

Masinaria propagandei pro-gay duduie: SE CERE REEDUCAREA TINERILOR CARE SUNT PREA HOMOFOBI SI ANTISEMITI SI PREA MARCATI DE TRADITIONALISM SI RELIGIE

Prin toate acestea, putem spune ca suntem doar la o jumatate de pas de implinirea chiar si in litera, nu doar in sensul figurat, a cuvantului profetic al Sfantului Antonie cel Mare:

“Va veni vremea ca oamenii să înnebunească şi când vor vedea pe cineva că nu înnebuneşte se vor scula asupra lui, zicându-i că el este nebun, pentru că nu este asemenea lor”.


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

24 Commentarii la “UPDATE: FONFLEU JALNIC DE “PRESA” Vegetarianismul si indragostirea NU au fost decretate de OMS boli psihice

  1. Aiureli! Bag sama ca dinsii sint mincatori de ciuperci d-alea…

  2. Dar cine credeti ca baga in seama ce zice OMS ?
    In occident sunt o multime de grupari, secte, care mananca numai alimente crude, sau numai alimente vegetariene, credeti ca-i va deranja ce zice OMS ?
    Cred ca dati prea multa importanta unor idei bizare propagate de o “organizatie” care isi da doar cu parerea 🙂 !

    De asemeni vad ca in Romania nu se eutanasiaza cainii maidanezi, fiindca nu stiu ce “protectori” de animale se opun.
    Nu conteaza pentru ei adultii si copiii omorati de acesti caini.
    In occident toate animalele fara stapan, care in maxim 6 luni nu gasesc un stapan, sunt eutanasiate !
    Orice ar zice Organizatiile de protectia animalelor si Brigitte Bardot & co
    Le este mila sa omoare haitele de caini care agreseaza semeni de-ai lor, dar nu le este mila de oi, miei, porci, capre, gaini, care nu fac niciun rau nimanui si le omoram ca sa le mancam.

    Cata ipocrizie in lumea asta!

  3. E un fals, o diversiune informațională a rușilor.
    Nu există nici o declarație a căruiva reprezentant sau oficial OMS.
    toate aceste știri au surse rusești.

    Ar trebui să cercetăm mai bine!
    Recunosc, inițial am căzut și eu pradă acestor minciuni…

  4. @ Hrisanti
    Da, numai ca recomandarile OMS pot deveni rapid politica de stat.
    Tot in Occident exista si minunata tara in care daca OMS decide ca e pandemie si pericol ( vai!) , guvernul poate decide sa oblige (subliniez sa oblige) cetateanul sa se vaccineze !
    Si legea se numeste … Loi de la santé publique !

  5. @ Oleg:

    De unde pana unde, care e dovada ca e o dezinformare?

  6. @Hrisanti

    In Acatistul pentru cei adormiti se spune:

    “…Ne aducem aminte de cuvântul lui Isaac Sirul, care spune: “Inima care iubeşte pe oameni şi dobitoace, se roagă întotdeauna cu lacrimi şi pentru ca toată zidirea să se curăţească”…”

    si iarasi:
    “Vinovaţi suntem de necazurile lumii şi de suferinţele făpturilor necuvântătoare şi de suferinţele nevinovaţilor copii, fiindcă în căderea omului s-a distrus fericirea şi frumuseţea făpturii. ”

    Si deloc de neglijat si parerea unor sfinti precum Sf. Luca al Crimeii legata de posibilitatea ca animalele sa aiba suflet…

    Ca iubitoare de animale – si mai ales maidaneze pentru ca ele sunt cu adevarat oropsite si chinuite si inspaimantate si …se pot adauga multe- impartasesc parerea Sf Luca al Crimeii.

    Un alt aspect deloc de neglijat, a lovi in animale inseamna a lovi implicit in sufletul oamenilor care le iubesc, le ingrijesc tocmai pentru ca nu pot trece indiferenti pe langa suferinta, fie chiar si numai a animalelor.

    Nu neg ca pot face rau- in anumite conditii numai- dar sa identificam cauza reala a situatiei create: egoismul si nepasarea noastra a oamenilor.
    Si este inadmisibil pentru mine sa lovim tot in ele – victime ale noastre, oamenii-in loc sa gasim solutii omenesti!

    Sufletul omenesc este dupa Dumnezeu, infinit larg: poate cuprinde in el si oameni si animale , de fapt toata creatia si pe Creator.
    Nu trebuie sa dam afara animalele ca sa incapa oamenii! In nici-un caz!

    Iertati-ma dar ati nimerit un punct nevralgic.
    Si sa nu uitam: exista riscul ca azi sa acceptam eutanasierea animalelor, pt ca fac rau, maine cea a handicapatilor ca sunt nefolositori, a batranilor ca nu mai produc si …tot asa!
    Inceputul e greu!

  7. Si eu am dubii apropo de stire. Nu inteleg de unde Agerpress a preluat informatia?! DUpa cunostintele mele si ale altora ea nu apare pe site-ul OMS. Poate nu ne-am uitat bine dar…..sursa e neclara

  8. Nu e nevoie sa-mi dati mesajul de mai sus. DOar incerc sa va atrag atentia sa verificati mai bine sursa….stiu, ea este una oficiala, Agerpress dar intrebarea e, de unde si-au luat EI informatia pentru ca nu apare evident ca OMS ar fi dat publicitatii ceva de genul asta.

  9. @ Petra:

    Pai ne ajuta daca oricine ne poate da informatii suplimentare. Pe vreun site anlo-saxon sau francez exista ceva de genul asta sau nu? Stirea cu “boala dragostei” era, oricum, mai veche. Si aceea e falsa?

  10. Am modificat titlul pana la clarificare.

  11. Sunt curios cum se trateaza iubirea…:)) Ce leacuri minune or avea sau or fi descoperit astia de la OMS pt tratamentul iubirii, al indragostelii??:))

    De ce n-au descoperit leac/leacuri si pentru viclenie, ”diplomatie”, ticalosie, calomnie, lasitate si altele ??

  12. Nu, n-am vazut inca nimic de genul asta p-aici….cel putin din ce am verificat eu pe mainstream-ul lor (online)_ BBC, Telegraph, The Guardian, The DAily Express, The Mirror).

  13. Probabil s-au pierdut ceva nuante prin simplificari si traduceri succesive, dar s-au adaugat unele noi, cum ar fi numele O.M.S.

    Este clar si din articol (din exemplele date) ca nu toti vegetarienii sunt vizati, ci aceia care sunt atat de obsedati incat isi infometeaza copiii, refuzand chiar si laptele nou-nascutilor. Imi amintesc ca am citit mai demult intr-un articol sau chiar mai multe (in presa online de limba engleza) ca preocuparea obsesiva pentru alimentatia sanatoasa poate sa ia forma unei suferinte psihice asemanatoare cu anorexia si cu bulimia. Mi-am amintit si cum se cheama, ortorexie, si am gasit si pe wikipedia pagina:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Orthorexia_nervosa

    Acolo scrie ca inca n-a fost recunoscuta oficial, dar va fi (poate) in 2013, insa nu de OMS, ci de Asociatia Psihiatrilor Americani. Dar in pagina dedicata subiectului nu scrie de niciuna dintre ele:

    http://en.wikipedia.org/wiki/DSM-V

    Iar cealalta este cu siguranta gresit tradusa, adica nu este vorba de dragoste, ci de indragostire, si anume tot in situatia in care ia o forma obsesiva. Dar nu-mi aduc aminte sa fi citit decat genul de articol de senzatie “Psihiatrii considera ca indragostitii sunt un fel de nebuni/idioti”.

    Nu stiu in ce situatie ar fi necesar tratamentul medical — probabil in situatia in care alte persoane au de suferit (cum ar copiii acelor vegetarieni obsedati sau “obiectul pasiunii” indragostitului). Nu pot sa-mi imaginez nicio situatie in care existenta unui asemenea diagnostic ar permite abuzuri psihiatrice asupra cuiva de felul celor practicate in Uniunea Sovietica si tarile “vecine si prietene”, inclusiv la noi.

  14. Pare mai degraba o lista cu terminologia specifica; un fel de incadrare intr-un anumit cod. Nu stiu care poate fi insa efectul asupra noastra.
    Ps: nu apare nici o referinta la acel vegetarianism sau iubirea de care se discuta, codurile F63.8 si F63.9 (cele mentionate de siteul rusesc) facand referire la cu totul altceva.

  15. Se pare ca Oleg are dreptate, pana la urma: cineva in Rusia a fabulat, infasurand mici samburasi de adevar intr-o gogoasa gogonata, care implica si OMS.

  16. @Alta Alina,

    Nu stiu la ce “minunata tara te referi”, daca cumva este Franta, atunci sa stii ca gresesti.
    Niciun vaccin, dintre cele noi aparute, NU SUNT OBLIGATORII !
    Si spun asta cu toata taria si responsabilitatea.
    Singurele vaccine obligatorii, ca si in Romania, sunt cele care se fac de zeci de ani, si care si-au dovedit eficienta (antipolio, anti-tetanos, etc)
    Imi pare rau ca colportati asemenea idei neadevarate !

    AnaR

    Dumnezeu a spus omului sa stapaneasca animalele, iar in Faptele Apostolilor gasim pasajul in care i-a spus Apostolului Petru, daca nu ma insel, sa taie, sa injughie animale, pasari si sa manance.
    De asemeni atunci cand animalele se inmultesc prea mult si devin agresive este permisa vanatoarea, nu ?
    Adica tie iti pasa mai mult de un “suflet” de animal, decat de aproapele tau ? Nu cred ca Dumnezeu ne-a zis ca aproapele nostru sunt animalele !
    Sa stii ca si eu iubesc animpalele, am trei caini, un iepuras si doi perusi !
    Dar au locul lor de animale, daca intr-o zi ar musca un copil sau un vecin, sigur eu as chema jandarmeria sa le eutanasieze. Pentru ca inseamna ca nu sunt in stare sa le stapanesc, si atunci e mai bine sa dispara animalele, decat oamenii din apropierea mea.
    Sfantul Ioan Botezatorul se imbraca in piei de animale…oare era asa nemilos ? ca azi “iubitorii” de animale acuza imbracamintea, incaltamintea din piele sau blana….
    Acuma sa nu punem ce spun unii sfinti sau duhovnici mai presus de ce ne-a spus Dumnezeu, ca sa nu cadem in idolatrie !
    Fiindca acei sfinti nu spun ce spun pentru a proteja animalele, ci pentru a

    Ma iertati.

  17. Ma ierttai am apasat gresit, vroiam sa spun ca acei sfinti nu spuneau ce spuneau pentru protectia animalelor, ci pentru ca omul sa nu ucida totusi din placerea de a ucide un animal, pacatul acesta al cruzimii gratuite vroiau ei sa-l combata…de asemeni saz trezeasca constiinta omului asupra Creatiei, caci in Rai Adam si Eva traiau alaturi de animale, dar nefiind pacat atunci, nici animalele nu erau agresive, ci au devenit agresive dupa caderea omului….In fine nu facem aici teologie, un parinte cred ca ti-ar putea explica mult mai bine sensurile spuselor acelor sfinti.
    Daca citim din sfinti si dam un sens ce ne convine sau ce corespunde parerilor noastre, este ca si cum am citi Biblia si am interpreta-o cum ne convine…Nu foloseste la nimic
    E o mare diferenta intre idei sfintilor, si ideile celor carora le este mai mila de maidanezei, decat de copii si adulti raniti sau chiar ucisi de acestia !
    Imi pare rau sa o spun, nu vrfeau sa supoar pe nimeni, dar asta este idolatrie fata de animale, si trebuie subliniat cu orice risc !

    Rog sa ma ierte pe cei pe care ar putea sa-i supere vorbele mele.

    Doamne ajuta !

  18. Si inca ceva, cum putem sa asemanam eutanasierea animalelor, cu cea a oamenilor ?
    Pai atunci sa nu mai taiem nici mielul de Pasti, ca poate intr-o zi o sa ne vina sa taiem oameni….
    Haideti, sa nu ducem asa in derizoriu niste idei, doar de dragul de a combate 🙂

  19. @Hrisanti

    Imi pare rau ca v-am suparat asa de tare!
    Dar oricum azi ma simt mai bine decat ieri cand nimeni nu m-a lamurit!

    Nu am afirmat nici-un moment ca tin la animale mai mult decat la oameni!
    Din contra, am zis ca daca ne largim inimile, putem cuprinde in suflet si oamenii si animalele , FIECARE cu locul lui.

    De fapt , eu vorbeam despre altceva. Despre alunecarea noastra a oamenilor spre impietrirea inimii. Si despre cat de repede ne vom putea gasi justificari in viitorul apropiat pentru o multime de faradelegi, daca nu facem efortul sa ne pastram o inima CALDA. Alunecarile se produc pe nesimtite!
    Doar am fost avertizati ca semnul vremurilor de pe urma va fi racirea dragostei. Credeti ca exista oameni scutiti de acest pericol?

    Am “sarit “un pic -e adevarat- pentru ca ce ati spus dumneavoastra am auzit si aud deseori pe aici prin Romania.Se strang chiar semnaturi pentru asa ceva. Si ma doare.

    Dar, daca ati face o vizita in adaposturile de animale din Romania- una singura- si ati vedea atroocitatile de acolo, sunt sigura ca ati gandi si simti altfel. Veti ajunge la concluzia ca trebuie sa existe solutii omenesti pentru rezolvarea situatiei.

    Inca o data iertare, dar nu m-ati convins.

    Dar toate aceste probleme le-am discutat cu duhovnicul si stie cum gandesc.

    Nu voi mai comenta pe acest subiect!

    Post binecuvantat!

  20. @AnaR
    “Dar, daca ati face o vizita in adaposturile de animale din Romania- una singura- si ati vedea atroocitatile de acolo, sunt sigura ca ati gandi si simti altfel”.
    Sfintii ajungeau ca in sensibilitatea lor harica sa evite uciderea unei neinsemnate muste.
    Totusi as recomanda o vizita in altfel de “adaposturi”:
    http://inpremiera.antena3.ro/reportaje/pe-un-picior-de-iad-76.html

  21. Eu cred ca Hrisanti se refera foarte corect, de altfel, la exagerarea atasamentului fata de animale in dauna oamenilor. Si se refera la un fenomen care a luat amploare in Romania ultimilor decenii. Am mai observat la unii comentatori un lucru pe care l-am observat si la multi asa-zisi “iubitori de animale”, logica lui: Daca esti iubitor de animale/ciini- esti si iubitor de oameni, dar daca nu iubesti animalele nu esti nici iubitor de oameni. Iar definitia sucita a acestora apropo de ce inseamna “sa urasti” animalele este atunci cind cineva spune ca scara blocului sau gradina blocului nu este un loc propice pentru astfel de ciini care ar trebui luati de hingheri din motive de genul:ai fost de n-ori atacat de ciinii agresivi din bloc hraniti de batrine si indivizi inca si mai agresivi, la iesirea din bloc calci in rahat de ciine si miroase a urina pe scara blocului, copiii au fost muscati de astfel de ciini, oamenii nu pot iesi sa faca jogging de dimineata in cartier pentru ca sar ciini la el/ea(cazul unor prieteni),cind se cresc cinii in apartamente de bloc fara un minim de igiena sau de respect fata de linistea vecinilor,etc,etc. Asta nu este de fapt dragoste de animale ci este un egoism deghizat prin care cineva isi apara cu dintii si in pofida bunului simt “placerea” de a avea un animal linga el (cu orice pret) sau necesitatea de a-si umple singuratatea (din nou, cu orice pret). Ceea ce in sine nu este rau. Devine rau atunci cind schimbi prioritatile.

    Si inca ceva: animalele sint oglinda oamenilor. Si in Grecia sint maidanezi, mai ales in centru. Dar comportamentul lor este foarte diferit de al celor din Romania: nu sint deloc agresivi, sint bine -hraniti (chiar daca sint maidanezi), sint lenesi si, repet,nu au istericale la adresa trecatorilor. Si, nu sint nici atit de multi.

    In Anglia, nu exista ciini maidanezi, iar caracteristica ciinilor cu stapin de aici este ca sint foarte disciplinati si, “retinuti”, daca pot sa spun asa pentru un ciine.

    Ca nu este vina animalului- pai nu este! Dar este vina noastra ca incurajam comportamente iresponsabile. NU sintem capabili sa tinem in friu un animal atunci sa facem bine sa renuntam la el, nu sa ne agatam cu dintii de mica noastra “placere”. Sau te pomenesti ca e mai bine sa sufere un om decit un animal?

  22. @Cristi_g

    Asta este o alta fata a suferintei atroce , de data asta e vorba de oameni.
    Si de vina suntem noi semenii lor.

  23. @AnaR
    “Inca o data iertare, dar nu m-ati convins.”

    Nu este nevoie sa va cereti iertare, nici dvs. nu m-ati convins pe mine :-).
    Eu insa nu am comentat ca sa va conving, ci ca sa combat o mentalitate gresita in privinta relatiei om-animal, dar si a relatiei om-om.
    Cand ne dor mai mult cruzimile fata de animale, decta cruzimile fata de oameni, aproapele nostru, atunci ar trebui sa ne ingrijoram in legatura cu evolutia noastra crestina.

    Domnul sa ne miluiasca pe toti !

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare