Turcia se pregateste de conflict militar?

4-04-2012 51 secunde Sublinieri


Aviaţia şi forţele navale ale Turciei au început aplicaţii de mare amploare, cu denumirea „Vulturul anatolian”. Canalele de televiziune din Turcia informează că de data aceasta Turcia se pregăteşte pentru orice fel de scenarii în Orientul Mijlociu.

Aceste aplicaţii sunt o reacţie la aplicaţii comune ale Israelului, SUA şi Greciei cu denumirea „Noble Dina”, care se desfăşoară în Marea Mediterană. În timpul aplicaţiilor sunt perfecţionate acţiunile comune de contracarare a pericolului din partea adversarului convenţional, în imediata apropiere a coastelor Turciei.

În afară de asta, flota şi aviaţia prelucrează sarcina axată pe ocrotirea zăcămintelor de gaze din Marea Mediterană de atacurile unor submarine. Acest lucru modelează opoziţia din zona unui posibil conflict, care este legat de explorarea unui zăcământ de gaz lângă coastele Ciprului, la care pretinde Turcia.


Categorii

1. DIVERSE, Israel, Razboi Turcia Grecia Cipru Rusia

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “Turcia se pregateste de conflict militar?

  1. Nu zicea ceva Parintele Paisie Agioritul de razboi intre turci si ciprioti? Sau ma insel?

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare