MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU – nou interviu incendiar despre baze militare rusesti in Marea Egee pentru a neutraliza TURCIA si colaborarea cu ISRAEL (traducere integrala)

27-02-2012 7 minute Sublinieri

serafim de pireuMitropolitul marturiseste si pentru saraci:

“Biserica are aceasta putere vie, permanenta, dintotdeauna, sa devina imbratisare si sa acopere pe omul ranit, indurerat, pe cel persecutat, fara adapost, neajutorat si slab”.

***

Interviu in magazinul “Epikaira”

Folosind cuvinte puternice si exprimandu-si opinia fata de toate aspectele care privesc actualitatea greceasca, Mitropolitul Pireului, Serafim, vorbeste catre cititorii revistei Epikairia fara ocolisuri si cuvinte evazive. Vorbeste despre Memorandum (acordul realizat de Grecia cu Troica FMI-UE-BCE), despre temele de interes national referitoare la aliatii si dusmanii Greciei, sistemul politic si lupta grecilor pentru supravietuire in perioada dureroasa pe care o traim.

Mitropolitul Serafim insista asupra rolului national al Bisericii, subliniind faptul ca prezenta ei va trebui sa devina mai activa prin cuvant indrumator si profetic, sprijinindu-se pe sangele si lacrimile martirilor si eroilor. Daca putem spune ca in Biserica exista activism, atunci Mitropolitul Serafim merita din plin aceasta caracterizare. Ceea ce sigur nu-l caracterizeaza este “corectitudinea politica” a cuvintelor sale.

– Preasfintite, grecii sunt supusi unei evidente presiuni din partea masurilor Memorandumului. Ce estimati ca se va intampla in viitor?

Ceea ce ma inspaimanta este scaderea nobletei noastre duhovnicesti, darul cel mai de pret pe care il aveam noi ca neam: anume, puterea sa infruntam situatiile cu eroism si curaj si, in acelasi timp, respingerea provocarilor spre xenofobie si rasism.

Nu este intelept, ci este naiv sa credem in bunele intentii ale partenerilor nostri, atata timp cat acestia sunt instrumente ale asa ziselor “piete”.

In acelasi timp, multi tineri bat zilnic la usa Mitropoliei noastre, pentru a-i ajuta sa emigreze. Este foarte dureros pentru noi sa vedem oameni de stiinta, oameni talentati, pentru care tara noastra a facut eforturi sa-i creasca, sa le zideasca sufletul si inimile, sa-si doreasca sa plece din tara, dezamagiti din cauza nenorocirii, a proastei guvernari si, in general, din cauza deprecierii valorilor vietii oamenilor.

– Ce ar trebui sa se intample, in opinia dumneavoastra?

– Cred ca a sosit momentul sa cautam o persoana politica, indiferent de partidul de care apartine, care sa apere identitatea Greciei, sufletul ei, in fata furtului libertatii noastre si in fata unor actiuni amare ale unei “lucrari” pe care, din pacate, slujitori ai unor forte din interiorul tarii incearca sa o consolideze.

– Prin ce mijloace?

– Tara noastre are un potential imens. Daca vreti, datorita pozitiei ei geografice sau pentru ca Dumnezeu ne-a inzestrat ca popor astfel incat si din punct de vedere cultural am avut foarte mult de oferit, tara noastra are o bogatie imensa care ar puea fi pusa in valoare.

Plecand de la turism si resursele de energie pana la flota navala, productia agricola, aplecarea noastra spre stiinte si antreprenoriat.

E cea mai mare decadere pentru noi sa acceptam astazi, dreptul englez ca sistem de solutionare a litigiilor noastre cu creditorii si o tara straina, Luxemburgul, ca teritoriu in care vor fi solutionate litigiile respective.

– Cum caracterizati pozitia partenerilor nostri?

Cele trei institutii internationale de evaluare a ratingului financiar, Finch, Moody’s si Standard&Poor’s, apartin unui anumit lobby. Scena internationala economica a ajuns in mainile unui grup de oameni elitist. Asa numitele piete au nume si prenume.

Este neintelept si naiv sa credem in bunele intentii ale partenerilor nostri, din moment ce toti acestia, din pacate, sunt instrumente in mainile asa ziselor piete.

Fara sa fiu economist, ci doar un simplu cetatean care incearca sa-si foloseasca putin logica, ma intreb de ce Banca Centrala Europeana imprumuta cu dobanda de 1% si guvernele partenere ne imprumuta cu 5% sau 6%? Daca asta nu se cheama camatarie, atunci ce este?

– Ce ar putea face tara?

Suntem santajati, dar nu avem nevoie de imprumuturi. Tara noastra ar putea sa duca o politica economica diferita, care sa ajute pe oamenii simpli. Ar fi putut sa joace altfel pe tabla de sah a economiei internationale.

Mica tara Cipru isi asuma rolul unui jucator de talie international, in timp ce Grecia nu indrazneste sa-si defineasca o zona economica exclusiva in cadrul careia sa-si valorifice singura bogatiile subsolului sau.

Nici macar nu indrazneste sa primeasca ajutorul Federatiei Ruse.

– Daca tot ati amintit acest aspect, ati avut din cand in cand intalniri cu ambasadorul rus. Ce ati discutat?

Mi-a cerut permisiunea canonica pentru a face cateva parastase pentru rusii inmormantati in cimitirul Invierii si, cu aceasta ocazie, am discutat si despre cum ar putea fi ajutata Grecia de catre Federatia Rusa.

Mi-a marturisit ca Federatia Rusa dintotdeauna si-a dorit sa aiba iesire la Marea Mediterana si ca, desigur, vede serafim de pireu2ca pe un aliat natural tara cu aceeasi credinta ortodoxa, Grecia.

Referindu-se la anumite propuneri concrete catre greci, s-a referit la o posibila amplasare in Marea Egee a unor baze militare rusesti, fapt ce ar crea premisele unei mai bune aparari in fata amenintarii turcesti.

Plecand de la valorificarea zacamintelor din Cipru si de la cooperarea Ciprului cu Israel, a deschis o discutie despre posibilitatea crearii unei axe de resurse energetice dar si de colaborare militara intre Grecia, Cipru si Israel, ceva ce, avand in vedere dificultatile pe care le traim poate fi in avantajul Greciei…

M-am exprimat de multe ori impotriva sionismului international, care, desigur, nu are nimic de a face cu evreul israelitean. Sionismul international reprezinta o denaturare atat a credintei iudaice cat si a identitatii sale nationale.

Din aceasta cauza, chiar evreii ortodocsi se opun sionismului international, care vede lumea ca pe o mare arena pe care doresc sa impuna guvernarea globala si supunerea omenirii printr-o astfel de maniera fascista.

Cooperarea tarii noastre cu orice stat din zona consider ca este in avantajul tuturor. Daca tara noastra valorifica corect potentialul pe care il are si conlucreaza cu alte state din regiunea Mediteranei, poate fi un lucru pozitiv si poate deschide drumul independentei noastre economice.

E nevoie insa de vointa politica, viziune si desigur sa ne debarasam de orice idei preconcepute din trecut.

– Datorita pozitiei si a responsabilitatilor dumneavoastra veniti in contact cu multa lume care trece prin momente deosebit de dificile in aceasta perioada. Ce va spun?

– Biserica nu este Ministerul Economiei si nici Ministerul Protectiei Sociale. Biserica are o misiune permanenta, aceea de a-L marturisi pe Iisus Hristos cel Rastignit si Inviat si sa ofere o cale de iesire din stricaciune si din moarte. Adica sa transmita mesajul Invierii. Aceasta este Biserica lui Hristos. Biserica, in acelasi timp, este si comuniunea oamenilor.

Prin urmare cum este posibil ca eu sa fiu fericit si alt madular al aceluiasi trup al comunitatii sa fie nefericit?

Asadar, bazandu-ne pe principiul Iubirii, care trebuie sa reprezinte esenta unitatii si adevarul unitatii membrilor trupului Bisericii careia ii apartinem toti si al Carei cap este Hristos, Biserica trebuie sa faca o lucrare sociala de mare valoare si acoperire, fara sa faca deosebire in functie de convingeri religioase, nationalitate, apartenenta politica, etc.

Mitropolia noastra, in ciuda dimensiunii ei mici, incearca sa fie vrednica de aceasta sfanta chemare a iubirii pentru fiecare om. In fiecare zi impartim 3.500 de portii de hrana in trapeza Mitropoliei, lucrare sustinuta de voluntari.

Vreau sa le exprim a mia oara nesfarsita noastra recunostinta. Venim in intampinarea vecinilor nostri care astazi se gasesc in conditii de saracie si care sufera cu adevarat.

serafim de pireuPentru acesti oameni, fratii nostri a caror viata s-a intors pe dos, simtim o rana adanca, o adanca durere deoarece barbatia lor, curajul lor, inima lor sunt supuse acestui salbatic atac, care nu se refera doar la scaderea salariilor, a pensiilor si a nivelului de trai, dar si la degradarea vitalitatii lor, la adanca deznadejde care s-a instalat in inimile lor.

Zambetul lor a disparut sau nu mai este cum era inainte. Voia buna, bucuria iesita din preplinul sufletului si a inimii grecilor au disparut. Toti incearca sa traiasca fara acea tarie sufleteasca pe care o aveau in trecut. Aceasta este cea mai mare tragedie prin care trece astazi grecul.

– La ce nivel de traire religioasa si duhovniceasca se gasesc astazi grecii in comparatie cu vremurile mai vechi?

Scaderea valorilor morale de cele mai multe ori este insotita de dependenta si de criza economica. Deoarece saracia trupului poate duce cateodata, nu mereu, la o saracire a sufletului. In acelasi timp, acceptarea faptului ca in tara nu se pedepsesc cei vinovati, ca exista un sistem condus de coruptie si infractionalitatea “gulerelor albe”, cum se spune, poate duce la inabusirea constiintei si la preluarea acestor comportamente delincvente si de catre altii.

Pe de alta parte, din aceasta furtuna unii incearca sa gaseasca o cale de iesire. Si singura cale de iesire duhovniceasca reala si un puternic refugiu pentru suflet este comuniunea cu Dumnezeu. Deoarece Dumnezeu este Tatal, imbratisarea deschisa, in care se poate incalzi si vindeca orice om, dupa cum Insusi Hristos ne spune:

Veniti la Mine toti cei osteniti si impovarati si Eu va voi odihni pe voi. Luati jugul Meu asupra voastră şi învăţaţi de la Mine, căci Eu sunt blând şi smerit cu inima; şi veţi găsi odihnă sufletelor voastre. Căci jugul Meu este bun si povara mea este usoara.

Asadar Biserica are aceasta putere vie, permanenta, dintotdeauna, sa devina imbratisare si sa acopere pe omul ranit, indurerat, pe cel persecutat, fara adapost, neajutorat si slab.

Ajunge ca omul sa renunte la pretentia auto-indumnezeirii sale si, mai ales, la imitarea standardelor obscene, ridicole şi lipsite de valoare, care, din păcate, sunt afişate de către mass-media şi de sistemul politic.

– Dincolo de actiunile individuale ale unor Mitropoliti si ierarhi, cum vedeti prezenta si activitatea la nivel general a Bisericii Greciei ?

– As dori ca Biserica sa se bazeze cu mai multa putere pe sangele si mormintele martirilor si a stramosilor nostri. As dori sa transmita un cuvant inainte-mergator si profetic pentru popor. Cu mai multa putere. Si as dori sa vad o Biserica care ar fi gata sa se rastigneasca pentru a recastiga valori, situatii, modele.

La nivel national, dar cu ochii pe situatia globala. Cuvantul crestin este pentru toata lumea (global). La fel si cuvantul grecilor.

Biserica nu este un partid, este a tuturor: nu poate avea o identitate politica, nici sa faca declaratii politice, ci declaratii de esenta ca se ne ajute sa ne regasim pe noi insine intr-o tara care a dat nastere civilizatiei si, in paralel, s-a intemeiat pe sangele si lacrimile martirilor si eroilor.

Sa nu uitam ca cinci sute de ani de sclavie nu au inabusit spiritul grecilor, care s-a pastrat statornic si mandru, deoarece credeau cu tarie in tara lor si in Dumnezeu.

Traducere pentru razbointrucuvant de E.P.

[preluarea este permisa numai in conditiile mentionate in nota din subsolul postarii]

serafim de pireu 3

Nota noastra:

Probabil multi dintre acei zelotisti anti-semiti care confunda sionismul cu evreitatea (adica etnia) ar putea fi socati cand vor citi unele afirmatii ale Vladicai Serafim de Pireu. De fapt, ceea ce spune mitropolitul e absolut normal ca principiu: in politica internationala iti poti negocia interesele cu orice stat relevant din zona. Or Israelul e stat, evident, foarte relevant in acea zona, iar Grecia, considera IPS Serafim, ar fi putut sa isi negocieze o situatie mult mai buna decat cea din prezent daca ar fi urmat o politica similara cu a Ciprului. 

Ciprul, dupa cum s-a putut afla urmarind stirile legate de aceasta tara pe site-ul nostru, se afla intr-un conflict deschis cu Turcia si intr-o colaborare stransa cu Rusia si Israel. Mai mult, Rusia ajuta financiar Ciprul, stat care apartine si el UE si care se afla intr-o situatie critica din punct de vedere al datoriilor publice! Nici cu Israelul nu se afla, aparent, intr-un raport de subordonare, deci nu e de mirare, asadar, ca IPS Serafim da politica acestui mic stat drept exemplu pentru Grecia.

Totusi, doua lucruri nuanteaza imaginea unui Cipru care ar avea o situatie mai echilibrata in relatia cu Israel.

O data, in ce masura Rusia are interese congruente cu Israel in zona. Discutia despre cooperarea stransa Rusia – Grecia – Israel a fost initiata, conform interviului, de ambasadorul rus, prin urmare, putem considera ca pe aceasta zona a Mediteranei interesele rusesti si evreiesti nu sunt divergente, ba chiar se apropie. Si cum ramane, atunci, cu Iran si cu Siria, unde este evidenta confruntarea?

Apoi, totusi, nu e foarte clar in ce masura Cipru beneficiaza atat de mult de colaborarea cu Israel. Hidrocarburile descoperite in zona economica maritima cipirota care e disputata cu Turcia vor fi explorate de un consortiu, Noble Energy, americano-israelian. Poate ca redeventele lor nu sunt jenante ca ale noastre, poate ca nu au cedat toate rezervele? Nu stim, dar cu siguranta acolo nu e vorba de acte caritabile! Ne mai aducem aminte, de asemenea, de gestul de “curtoazie” (un acord mincinos si umilitor) aparent gratuit facut de Arhiepiscoul Ciprului, Hrisostom, care a semnat acea declaratie rusinoasa privind exonerarea evreilor de uciderea Mantuitorului Iisus Hristos.

Ceea ce este insa foarte clar aflam insa din profetiile Cuviosului Paisie, conform carora Grecia si Cipru vor fi protejate, dupa izbucnirea razboiului cel mare, din pricina faptului ca interesele marilor puteri vor fi, totusi, convergente in privinta lor si a Turciei, chiar daca pe alte zone sunt conflictuale.

In esenta, Mitropolitul Serafim de Pireu nu face altceva decat sa indemne la o politica inteligenta a Greciei in contextul acesta.

Peste toate, interviul Vladicai Serafim este inca o proba a marturisirii sale puternice si categorice tocmai pentru discernamantul de care da dovada: infierand sionismul, dar respingand rasismul anti-israelit, dand in vileag mesianismul rabinic dar respectand si ajutand oamenii indiferent de religia lor, discutand chestiuni de importanta geopolitica, dar avand un cuvant duhovnicesc de mare patrundere si pentru pentru durerile mizeriei sociale in care sunt taratii grecii.

Alte luari de pozitie ale Mitropolitului Serafim:


 *

Pentru contextul Grecia – Cipru – Turcia – Israel – Rusia, a se vedea:

 

*

Profetiile Cuviosului Paisie Aghioritul:

 

*

Si altii au cerut ajutorul Rusiei pentru Grecia:

*

Sa ne amintim si de predictiile lui Stanislav Mishin:


Categorii

Batalia pentru resurse, Criza datoriilor suverane, Grecia, Israel, Mitropolitul Serafim de Pireu, Razboi Turcia Grecia Cipru Rusia, Traduceri, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

38 Commentarii la “MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU – nou interviu incendiar despre baze militare rusesti in Marea Egee pentru a neutraliza TURCIA si colaborarea cu ISRAEL (traducere integrala)

  1. As avea o intrebare pentru admin.profetiile cuviosului paisie fac referire si la zona tarii noastre?

  2. Pingback: Interviu cu Mitropolitul Nicolae de Messoghia: SUNTEM CONDUSI CATRE O CATASTROFA NATIONALA. CEL MAI RAU E CA NU APAR SEMNE CA NE-AM TREZI! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  3. Pingback: “VOM PLATI DATORIILE CU PROPRIILE VIETI?” Grecia, intre spiritul libertatii si dependenta de euro - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  4. Pingback: Arhiepiscopul Ieronim: “incearca sa ne transforme in COLONIE… Biserica e tratata in CEL MAI RAU mod cu putinta!” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  5. Pingback: IPS Serafim de Pireu la Duminica Ortodoxiei (I): ECUMENISMUL – PANEREZIE SI MISCARE SIONISTA PENTRU O RELIGIE UNIVERSALA. Papismul nu este Biserica! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  6. Pingback: Arhiepiscopul Ieronim al Greciei la Ambasada Rusiei din Atena: E NECESARA UNITATEA POPOARELOR ORTODOXE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  7. Pingback: Grecia: ARMATA, alaturi de Biserica in razboiul impotriva CRIZEI. Arhiepiscopul Ieronim: MESAJ PENTRU CEI AJUNSI LA LIMITA REZISTENTEI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  8. Pingback: IPS Serafim de Pireu: nu am negat Holocaustul si nu sunt impotriva poporului evreu, ci a lobby-ului sionist si a iudaismului rabinic - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  9. Pingback: Incep sã se implineascã profetiile??? | lenalina
  10. Pingback: Arhiepiscopul Ieronim: DACA NU NE SCHIMBAM, NU EXISTA SANSE DE SALVARE. Catre politicieni: NU PUNETI BISERICA LA COLT! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  11. Pingback: Guvernul Greciei impiedica vizita lui PUTIN la Manastirea Vatopedi (MUNTELE ATHOS) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  12. “- Mi-a cerut permisiunea canonica pentru a face cateva parastase pentru rusii inmormantati in cimitirul Invierii si, cu aceasta ocazie, am discutat si despre cum ar putea fi ajutata Grecia de catre Federatia Rusa.

    Mi-a marturisit ca Federatia Rusa dintotdeauna si-a dorit sa aiba iesire la Marea Mediterana si ca, desigur, vede ca pe un aliat natural tara cu aceeasi credinta ortodoxa, Grecia.”

    VA UITATI LA PLANUL LUI PETRU CEL MARE CU OCHII DESCHISI SI CONTINUATI SA VA LASATI INSELATI. Marea Maicutza Rusia, aparatoarea ortodoxiei… aaaa… de 20 de ani, dupa ce a fost 50 de ani facatoarea de martiri in ortodoxie. Vivat, crescat, floreat. Satanistul Petru cel Mare, care si-a omorat fiul in chinuri pentru ca a aparat Rusia de “modernizare” a lasat un testament, ia cititi-l. Sau daca nu se cheama protocoalele inteleptilor sionului nu intereseaza? Sau, poate, orice mare putere ucigasa de oameni pana recent poate deveni, cu cizma inca pusa pe Basarabia si nepocaiti de crimele abominabile facute continuu ani de zile, “indreptatoarea” ortodoxiei… obtinand baze militare in Mediterana. Pe cand o intalnire mitropoliti-generali de armata, ca vad ca e voie??? Si, desigur, intrucat sunt generali (pro forma) ortodocsi, va fi o intalnire “libera de ecumenism”. Saraca Romanie, cine a ajuns sa ne invete lectii de crestinism. Barbari care au fost crestinati cu forta la 1000 de ani dupa noi si care au umplut lumea de morminte si ruine de biserici cer acces la Mediterana pentru flota militara. Curat crestin! “Sa apere Grecia de turci”. Pe cuvant de bolsevic intors la tzarism?

  13. Am si eu un comentariu sec si, recunosc, cinic, la acest “vrednic” ierarh: aurul rusesc cu litra poleieste mitra.

  14. @Alexandru:

    Frate, mai domol, macar pentru Inviere.

    Nu ne-ai gasit de clienti cu protocoalele, am tot spus despre ele ca sunt false:

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2010/09/13/reeducarea-azi-duhul-bolsevismului-la-lucru-printre-crestini-si-inselarea-ideologizarii-sistemice/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/09/26/criza-si-teoria-conspiratiei-la-romani-printre-hatisurile-manipularilor-capitale-de-la-stanga-si-de-la-dreapta/#comment-37149

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/10/05/noua-ordine-mondiala-elite-crize-artificiale-institutii-supra-nationale-o-alternativa-academica-la-teoria-conspiratiei/

    Si e culmea ca ai mentionat protocoalele, Testamentul lui Petru cel Mare e un fals la fel de celebru ca acestea!

    http://www.jstor.org/discover/10.2307/2498541?uid=3738920&uid=2129&uid=2&uid=70&uid=4&sid=21100723501011

    (Am citat o sursa academica de prima mana occidentala ca sa nu avem discutii).

    In plus, modul de adresare, superior spre arogant, arata ca nici nu stii bine siteul si materialele de aici si nici nu stapanesti complexitatea problemelor despre care discuti. Iar calomniile nu au tinut niciodata loc de argument.

    Iti recomandam sa iti revizuiesti atitudinea pentru a mai putea fi publicat aici.

    Multumim pentru intelegere!

  15. Brothers, scuzati englezismul, asta e un tip care poarta mitra, ok, deci in probleme canonice are autoritate, dar pe mana ailalta cere, senin, sa li se deschida rusilor baze navale in Mediterana. Scuze, nu am absolut nimic de adaugat, e pe fata si nu are nevoie de nicio analiza. Nu tin sa fiu publicat aici. N-am niciun motiv sa fac din asta un scop. LOL larg @ton de superioritate. O sa fiu oricat de superior poftesc cand un vladica al unei terte tari incita o putere care s-a comportat cu Romania univoc distructiv si se comporta in continuare asa sa isi deschida baze militare in Mediterana. Sau trebuie sa se ajunga la tradare pe fata ca sa va sesizati cine-i tartorul? Si culmea, rusii fiind agresori cunoscuti si cu reputatie “stabila” in zona, fiind vorba de planuri vechi (lovitura comunista in Grecia, dictatura coloneilor de dupa…), treaba asta trece de apararea ortodoxiei. Asa sa fie. Astept in continuare, ca sa devin smerit, sa-mi numiti un ereziarh roman autor de ratacire stabila si raspandita. “Ar putea sa se intample” nu e apararea ortodoxiei. Iar purtatorul asta de mitra de la greci, daca intra in probleme politice nu mai e ierarh, in afaceri militare cu o tara NATO este un bolsevic in deghizare. Am spus ce am avut de spus. Fiti voi smeriti cu criminalii, daramatorii de biserici si ucigasii de nevinovati.

  16. @Alexandru:

    Ideea e ca le amesteci ingrozitor, ceea ce face discutia imposibila. Nu mai vorbim despre modul in care te raportezi la un ierarh ortodox, perfect echivalent cu modul in care o fac zelotistii sau schismaticii. Nu are noima nici diabolizarea popoarelor asa, fara rest si fara nuanta.

    Cu privire la ereziarhii romani, exista exemplul lui Atanasie Anghel, mitropolitul roman ortodox care a tradat si a trecut sub papucul Papei, generand cea mai durabila schisma si erezie a neamului romanesc: greco-catolicismul.

  17. Separat despre testamentul lui Petru: se pare ca uneori ironiile subtiri nu prind. “Testamentul” se poate citi in aplicarea lui. Suvorov (citez) “o sa le las romanilor numai ochii cu care sa planga”. La o generatie dupa aia, il cheama cu implorari si lacrimi in ochi pe Carol I sa participe la razboiul cu turcii, la Congresul de la Berlin brusc nu le mai placeau romanii, au trebuit sa intervina pentru noi altii. O generatie dupa aia vin bolsevicii. Cand au plecat bolsevicii, cu cizma inca pe Basarabia, ne salveaza ortodoxia, dupa ce cu 20 de ani inainte ne salvau ateismul. Si da, au sfinti mari, minunat, nici noi nu cred ca suntem lipsiti de sfinti mari, citati-mi UN exemplu cand romanii au sarit gardul altuia sa-i ia ceva cu forta. Si acum Volodea Putin se ofera “dezinteresat” in numele “apararii ortodoxiei” sa patruleze nave rusesti in Mediterana… contra turcilor. Imi vine sa zic “mi bratia, ati gresit cu vreo 500 de ani si ceva, era util ce spuneti in 1452”. Si cu asta, daca va deranjeaza ce scriu, fratie placuta cu vulturul bicefal de la Kremlin. Ah, sa mai adaug o fapta a lor: ucigasii fiicei si nepotului lui Stefan cel Mare. Axios! Vrednici sunt!

  18. @Alexandru:

    Frate, e la fel de aberant a valida testamentul lui Petru cel Mare ca fiind adevarat dupa comportamentul imperial al Rusiei cu validarea protocoalelor ca adevarate pentru ca seamana cu nu stiu ce evolutii ale istoriei contemporane. Deci treaba asta nu merge si cu asta basta. Tertium non datur.

    In rest, tu stii ce spui. Noi aici nu facem nici apologia, nici contra-apologia Rusiei sau a Moscovei ca a Treia Roma. Deci nu avem nimic de raspuns sau justificat cu privire la acest subiect.

  19. @Alexandru:

    Niciodata nu am incurajat adresarea sau atitudinea de acest gen fata de NICIUN ierarh ortodox, fie ecumenist, fie oricine.

    Discutia devine din ce in ce mai aberanta, drept urmare noi ne oprim aici.

  20. Amice, la plecare iti spun asa: sper sa ne intalnim in ortodoxia tacuta, ca in aia vorbitoare se pare ca pentru tine eticheta “ortodox” e mai importanta decat faptele in cauza, daca tie faptele Rusiei ca natiune ti se par scuzabile si digerabile fata de Romania, nu are rost nicio discutie. Si imi doresc din inima sa nu am dreptate. Cu vladica Serafim cata vreme vrea rusi in Mediterana ramane cum am stabilit. Dumnezeu sa ne ajute.

  21. @Alexandru:

    Bine, prietene. 🙂

    De unde ai scos-o cu scuzabilitatea actelor de agresiune ale Rusiei fata de noi, numai tu stii. Se vede ca (nu) ai citit articolele recomandate! Asa ca… vorba ta, ramane sa speram ca in ortodoxia tacuta ne intelegem mai bine.

  22. Pingback: Mitropolitul Hrisostom al Patrei, cuvant puternic si mustrator cu ocazia alegerilor din Grecia: POPORUL ESTE DEZAMAGIT, TRADAT, DISPERAT. NU VA MAI SCUZA ALTE GRESELI! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  23. Pingback: SINODUL PERMANENT AL BISERICII GRECIEI: Arhiepiscopul Ieronim va vizita Rusia la invitatia Patriarhului Kirill - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  24. Pingback: Ierarhi greci despre ALEGERILE PARLAMENTARE (6 mai). SA MURIM, DAR SA RAMANEM IN ISTORIE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  25. Pingback: Exit-poll la ALEGERILE DIN GRECIA: partidele principale in regres electoral, COMUNISTII SI NAZISTII URCA IN PREFERINTE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  26. Pingback: IERARHIA GREACA, INGRIJORATA DE ASCENSIUNEA PARTIDELOR ANTICLERICALE SI FASCISTE. Arhiepiscopul Ieronim: A spus Hristos sa nu-i hranim pe imigranti? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  27. Pingback: MEDVEDEV vorbeste despre BOMBA ATOMICA/ SUA sunt pregatite pentru RAZBOI CU IRANUL/ Rusia critica Turcia pentru protestele care ii vizeaza INTEGRITATEA TERITORIALA/ Turcia ameninta cu represalii pentru explorarile CIPRULUI - Razboi întru Cuvânt - Recoma
  28. Pingback: Arhiepiscopul Ieronim al Greciei s-a intalnit cu Patriarhul Kirill la Moscova [VIDEO] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  29. Pingback: Arhiepiscopul Ieronim al Greciei la intalnirea cu Putin: PUTETI CONTRIBUI LA UNITATEA POPOARELOR ORTODOXE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  30. Pingback: IPS Hierotheos Vlachos despre EUROPA SI TAURUL EUROCRAT. Crestinii sa nu se lase siluiti de duhul lumesc si de puterile lumii - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  31. Pingback: IPS Nicolae de Mesoghia, chemare patrunzatoare la pocainta: L-AM PARASIT PE DUMNEZEU SI ACUM NE TRAIM PROPRIA PIERZANIE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  32. Pingback: IPS Serafim de Pireu: intalniri cu oficiali ai ministerelor APARARII si INDUSTRIEI NAVALE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  33. Pingback: IPS Serafim de Pireu este ”fundamentalist” si ”antisemit” pentru Hillary Clinton. Cum explica mitropolitul Departamentului de stat VENIREA ANTIHRISTULUI si rolul BILDERBERG - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  34. Pingback: ERDOGAN, NOUL SULEIMAN. Premierul Turciei critica aspru Rusia, China si Iran - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  35. Pingback: IPS Ilarion (Patriarhia Moscovei) in vizita la Ministerul Apararii din Grecia: GRECIA ARE NEVOIE DE O NOUA POLITICA EXTERNA ORIENTATA CATRE RUSIA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  36. Pingback: Pastorala patrunzatoare la Nasterea Domnului a MITROPOLITULUI SERAFIM DE PIREU. De ce omul de azi nu mai intelege vestea minunata adusa de Maica lui Dumnezeu? SI DESPRE RAUTATEA UCIGASA A IROZILOR DINTOTDEAUNA -
  37. Pingback: Presa din TURCIA despre anexarea NORDULUI GRECIEI, CIPRULUI si zonelor din SIRIA si IRAK. HARTA TURCIEI MARI sau NOUL IMPERIU OTOMAN - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare