Dr. Gheorghe Mencinicopschi (video): APA PLINA DE NITRITI SI NITRATI – DAUNATOARE SI DUPA FIERBERE

7-04-2012 36 secunde Sublinieri

Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, a declarat, joi, la B1TV, că apa de la robinet nu se purifică complet prin fierbere, ci astfel se elimină doar anumiţi contaminanţi.

Acesta a precizat că nitraţii şi nitriţii nu sunt eliminaţi prin procedeul fierberii apei, acest lucru fiind unul destul de grav din moment ce sugarii au toleranţă mult mai mică la aceste substanţe decât adulţii.

Prin fierbere, cel mult, pot fi inactivaţi contaminanţii biologici, virusuri, bacterii, ouă de paraziţi. Dar toţi contaminanţii chimici nu se distrug prin fierbere. Pentru copii, dozele de nitraţi şi de nitriţi sunt mult mai mici, mai ales la sugari, a explicat Mencinicopschi.

Gheorghe Mencinicopschi a adăugat că în anumite cazuri se poate chiar constata decesul sugarilor, dacă mamele pregătesc laptele pentru aceştia cu apă contaminată cu nitraţi sau nitriţi.

Mămicile care se hazardează şi fac o formulă de lapte pentru un sugar cu apa de la fântăna din curte poate provoca moartea sugarului. Aceste cantităţi de nitraţi sunt suficiente uneori, poate chiar să decedeze“, a încheiat directorul Institutului de Cercetări Alimentare.


Categorii

1. DIVERSE, Alimentatia (E-uri aditivi cancerigeni), Gheorghe Mencinicopschi, Razboiul impotriva sanatatii, Video

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

31 Commentarii la “Dr. Gheorghe Mencinicopschi (video): APA PLINA DE NITRITI SI NITRATI – DAUNATOARE SI DUPA FIERBERE

  1. Intr-o tara in care multi oameni au probleme sa-si asigur hrana zilei de maine pentru ei si familie, probabil ca vanzarea de apa minerala nu prea merge….Si atunci se creeaza o psihoza cu privire la apa de la robinet iar vanzarile explodeaza.
    Nu contest calitatile profesionale ale acestui domn, dar daca ar fi sa ne luam dupa tot ce spune, nici macar firul ierbii nu are cum sa fie necontaminat 100% cu diferite substante din aer sau din pamant.
    Nu mi se pare prea corect ca sa bagi tot timpul spaima in oameni, si hai daca este vorba de niste alimente care pot fi produse in mica gospodarie proprie, e ok, dar cand vorbesti despre apa potabila, este periculos sa arunci public idei care pot duce pe unii la o deruta extrema.
    De aceea am impresia ca misiunea lui in privinta apei este sa sugereze ideea ca cea mai sigura este apa imbuteliata….

    Ma iertati, poate gresesc.

  2. 1.
    IL apreciez pe domnul doctor Mencinicopschi, dar de data aceasta cred ca greseste.
    Sunt milioane de romani care au crescut cu apa de la robinet, put sau fantana.Ii vedem zilnic in jurul nostru, pe strada, la televizor … familie, prieteni, cunoscuti … Nici nu au murit, nici nu s-au albastrit, ci sunt bine, oameni sanatosi, care la randul lor au intemeiat familii si au crescut copii.
    La ora actuala sunt foarte multi copii care beau apa de la robinet sau din fantana, foarte multi copii carora li se prepara ceaiul sau laptele cu apa de la robunet sau din fantana. Acesti copii nu mor, nu se albastresc, nu sunt handicapati, bolnavi … Sunt copii perfect sanatosi.

    2.
    Am vazut un test facut in direct la televizor, cu aproape toate apele imbuteliate, care se gasesc in magazine. Ca si calitate, toate erau la fel cu apa de la robinet.

    In occident, apa de la robinet este tratata cu fel si fel de chimicale (cel mai adesea se baga foarte mult clor), tocmai pentru a nu putea fi bauta, in felul acesta fiind obligat sa cumperi apa imbuteliata.

    In Romania avem deocamdata apa buna de baut la robinet, la fantana sau la put. Nu stiu pentru cat timp vom mai avea aceasta “facilitate”, dar ea inca exista.

    Deoarece am fost bagati cu forta in UE, probabil ca nu mai dureaza mult si vom fi obligati sa cheltuim mult mai multi bani, pentru apa de baut imbuteliata.

  3. @ un crestin ortodox

    Este un “mit” si asta cu apa de la robinet din occident care nu-i de baut. Mergea prin anii ’70, dar acum nu mai este de actualitate.
    Este adevarat ca are ceva clor, ca peste tot, dar nu intr-atat incat sa nu o bei. Noi, eu si familia mea, bem apa de la robinet fara probleme :-).
    Apa minerala cumpar numai daca am invitati sau asa, de’un “pamplezir” cum ar zice nenea Iancu, si atunci este din cea gazoasa, pe care nu o poti avea la robinet.

  4. Vreau sa mai adaug ca in Franta, si cand mergi sa iei masa la restaurant, daca nu vrei sa cumperi nicio bautura sau apa minerala, si ceri o carafa cu apa de la robinet, ti se da gratuit.
    Mi-aduc aminte ca tatal meu, cand l-am invitat sa vina sa ne vada in primul an dupa ce plecasem din tara (mama era decedata, de aceea vorbesc numai de tata) se mira ca aici la restaurant iti da apa de la robinet, daca ceri, si nu te obliga sa cumperi apa minerala. El zicea ca in Romania nu poti sa ceri gratuit apa de la robinet, la restaurant, ci esti obligat sa cumperi apa minerala, daca nu vrei alta bautura….:/)

  5. @Hrisanti

    Este posibil sa fie un “mit” in ceea ce priveste Franta. Dar, asa cum spui si tu: “are ceva clor”.
    Dar acest asa zis mit, care in unele zone este mai pe bune sau mai putin pe bune, a prins. Si uite asa, “consumatorii” au fost indoctrinati sa plateasca cu mult, mult, mai scump pentru banala apa de baut.

    Nu pot sa generalizez pentru toata Spania, dar intr-o anumita zona, apa de la robinet “are ceva clor”, incat te ustura ochii cand te speli pe fata. Cand intri in baie, zici ca ai spalat toata baia cu clor, atat de tare este mirosul.

    Nu stiu de ce domnul doctor Mecinicopschi, nu spune ca si multe ape imbuteliate sunt ape pline de nitriti si nitrati, daunatoare su dupa fierbere.
    Din cate stiu eu, se tot incearca strangerea de semnaturi, in vederea initierii unei legi care sa oblige firmele care imbuteliaza apa, sa treaca pe eticheta cantitatea de nitriti si nitrati.

    Mi se pare foarte dubios ca, in timp ce apa de la robinet este declarata daunatoare datorita nitritilor si nitratilor, legea evita sa oblige la scrierea cantitatii de nitriti si nitrati pe etichetele apelor imbuteliate.

    Intr-un viitor mai apropiat sau mai indepartat, vom deveni dependenti de apa imbuteliata si implicit, de firmele care imbuteliaza aceasta apa si … implicit, dependenti de …

  6. @un crestin ortodox

    “Este posibil sa fie un “mit” in ceea ce priveste Franta. Dar, asa cum spui si tu: “are ceva clor”.

    Frate/sora si sarea are clor si in plus are si Natrium (formula chimica este NaCl):-) adica un clor/nitrit…si totusi o folosim la mancare.
    Cred ca-ti amintesti cand un parlamentar roman spunea ca apa are prea mult hidrogen 🙂 (formula chimica H2O, doua parti de Hidrogen pentru o parte de oxigen=…si totusdi o bem 🙂

    “Dar acest asa zis mit, care in unele zone este mai pe bune sau mai putin pe bune, a prins. Si uite asa, “consumatorii” au fost indoctrinati sa plateasca cu mult, mult, mai scump pentru banala apa de baut.”

    In vest preab numai sunt indoctrinati, am spus si la restaurant ti se da apa de la robinet, de aia cred ca s-au mutat in est 🙂

  7. @Hrisanti

    Am observat ca in toate comentariile vrei sa ai dreptate. In unele comentarii, mai avea-i putin si spunea-i ca Franta este inima ortodoxiei si chiar ai spus, intr-un comentariu, mai demult, ca in Romania sunt doar ortodocsi cu numele.
    Te-ai atasat foarte mult de Franta, pentru ca asa cum este peste tot in occident, ti se ofera o viata frumoasa, imbelsugata, libertina … este problema ta.

    Din fericire pentru romani, multi dintre noi am umblat in aproape toata Europa si stim care este situatia, atat din punct de vedere material, indoctrinar cat si din punct de vedere duhovnicesc.

    In comentariile mele de la acest articol, m-am referit la marea majoritate a populatiei apusene, iar tu vrei neaparat sa ma combati cu exemple ale unor cazuri izolate, care sunt bineinteles, exceptii.

    Ca sa nu mai vorbesc despre exemplul pe care l-ai dat referitor la clorul din sare. Nu are nici-o relevanta in raport cu acea cantitate imensa de clor care se baga in apa de baut si este obtinut pe cale chimica.

  8. Sa ma iertati, dar nu este nici o legatura intre Na adica sodiu si nitriti. Clorul, atat cel din sare cat si cel adaugat in apa potabila dezinfecteaza. Excesul de clor in apa este necesar atunci cand tevile prin care vine apa de la statia de tratare pana la robinet pot sa fie vechi, adica incarcate cu depuneri periculoase pentru sanatate. Putem scapa de gustul de clor lasand apa intr-un vas descoperit inainte de a o bea. Clorul se evapora destul de repede.

  9. Pana la urma nu e asa importanta chestiunea apei de la robinet, nu prea merita sa ajungem cumva sa ne certam, nu? 🙂

  10. @un crestin ortodox
    “Te-ai atasat foarte mult de Franta, pentru ca asa cum este peste tot in occident, ti se ofera o viata frumoasa, imbelsugata, libertina …

    Frate, vad ca tu stii si vezi (probabil in duh, dar in care duh?) viata mea, dar ce legatura are asta cu clorul din apa sau din sare ? 🙂

    Ma rog Lui Dumnezeu sa te ierte pentru presupuneri !

  11. @Dana

    Multumesc pentru corectare, ai dreptate, Na este sodiu.
    Dar si sodiu asta este un metal…daca este sa te iei dupa teoriile “cospirationiste”….oa

  12. Oare clorul si sodiul in sare nu fac rau ? 🙂

  13. “Buna este sarea; daca insa sarea isi pierde puterea, cu ce o veti drege? Aveti sare intru voi si traiti in pace unii cu altii.” (Marcu 9:50) :mrgreen:

  14. @Mirela

    Din pacate comunicarea pe internet, o stiu demult, distorsioneaza tonul pe care scriem/intelegem un mesaj.
    Suntem in pace, eu asa cred ! A schimba niste pareri contrarii se poate face prin dialog, fara ca asta sa insemne “razboi” !
    Din pacate in tara ideile au ramas tributare comunismului, si se vede asta si in ziare, si la tv, si pe forumuri.
    Ori suntem toti, de acord, ori suntem “dusmani” ! 🙂
    Doar ca realitatea nu se traieste, sau nu ar trebui sa se traiasca in extreme….

    Domnul sa fie cu noi toti !

  15. Domnilor! faceti o mare confuzie. Clorul liber este toxic si poate provoca boli grave, precum cancerul organelor interne: ficat, pancreas,rinichi, etc. Clorul din sare, nu e liber. In comentariu e vorba de apa de la fintinile din gospodarie, aflata la zece sau douazeci de metri de poiata si depozitul de balegar sau fosa septica a ta sau a vecinului, fosa unde mai intra si detergenti si alte chimicale folosite in gospodarie. Unde credeti dumneavoastra ca merg milioanele de tone de ingrasaminte cu azot?

  16. Pt. cei care sunt din Bucuresti si zonele limitrofe…
    Langa Urziceni, 15km pe soseaua Urziceni-Ploiesti, exista o comuna ADANCATA. Acolo, exista un put facut de pe timpul comunistilor, cu sonde de forat, ce are o adancime de 1km.(o mie de metri-unic in tara). Apa curge liber din pamant, presiune constanta….am fost si eu acolo odata…
    A fost dusa la analize si este mai curata ca multe din apele de izvor ale noastre..de fapt, doar intr-un singur loc a mai gasit o astfel de apa, prin Rarau.Sunt doar 2 zone in tara…
    Apa are propietati curative.. vindeca bolile de stomac… chiar acolo cand am fost mi-a povestit cineva de o fetita care a fost vindecata de arsuri la stomac, intr-o vara, la bunici, band doar apa de acolo..
    Va spun ceea ce stiu, pt. ca un parinte ieromonah m-a dus acolo…fierbe fasolea in maxim 30min.. asa de buna este… si are un gust extraordinar de bun…eu,unul, nu am mai gustat pana acum apa asa de buna…

    PS. Imi spunea un prof. de geografie ca pe teritoriul tarii trece subteran un fluviu de apa dulce, la foarte mare adancime…e posibil sa fie pe la 1km adancime, nu stiu sigur…dar eu cred ca izvorul asta vine din vreo vana de apa din acest fluviu subteran..

    Sa dam Slava lui Dumnezeu ca mai avem astfel de izvoare… cine stie pana cand..

  17. @Hrisanti,

    Da, fireste, suntem in pace. Nu am inteles ce ai vrut sa spui (cu ideile tributare comunismului, cu dusmanii si razboiul). In niciun caz din spirit de contrazicere am postat citatul (tu oricum pusesei o intrebare, nu facusei o afirmatie pe care sa o fi contrazis.). Sarea consider ca e buna dar in cantitati rezonabile.

  18. Insa de ce nu face vreo autoritate a statului masuratori ale apei care curge la robinete, si sa faca publice procentele de chimicale toxice (nitriti si nitrati inclusiv) care se gasesc in apa, precum si cu valorile maxime admise pt sanatate…

  19. Am baut apa de la robinet pana am facut colica renala extrem de dureroasa de care am scapat dupa 3 zile de regim numai cu ceai fara nici un aliment. In ultima seara am baut o bere iar durerea m-a silit sa-mi fac singur o injectie. Dimineata am urinat intr-o sticla descoperind pe fundul ei un strat de un cm de mal . Mi-am instalat un filtru Aguator pe care l-am schimbat cu unul performant, cu membrana osmotica si de 8 ani e solutia optima.

  20. Stiu si eu de solutia asta cu filtru prin osmoza..nu e prea scump, aproape un salariu mediu…
    chiar vroiam sa stiu o parere a cuiva care a cumparatun astfel de aparat..

  21. @nelu

    Frate, eu mi-am petrecut toate vacantele din copilarie la tara, si copilaria mea dateaza de prin anii ’70 !
    La ora aceea toate gospodariile de la tara aveau fosa septica, si in acelasi timp beam apa de la fanta din curte sau din strada, se si gatea cu aceasta apa !
    Si nu mai murea nimeni din cauza asta, desi ma indoiesc ca pe vremea aceea existau tehnologii mai evoluate decat astazi pentru a masura si diminua nocivitatea unor substante din apa.
    Dar nici nu se facea atata caz in mass-media ca astazi, de catre persoane care vor neaparat sa iasa in evidenta…

    Am spus si repet, apa de la robinet se poate bea peste tot in Europa, dar sigur ca asta nu convine producatorilor de apa imbuteliata….

    @Mirela
    sa consideram ca a fost o neintelegere 🙂

    Sfanta Maica a Domnului sa ne apere pe toti de tot raul !

  22. Pingback: Radiografiile dentare si tumorile cerebrale/ Vaslui: apa bogata in nitraţi - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  23. Pingback: Prof. Mencinicopschi despre SUBSTANTA CANCERIGENA din CAFEA si alte produse de larg consum [VIDEO] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  24. Nu veau sa fiu troll, sau sa inviez comentarii vechi

    @Hrisanti
    si altora care isi amintesc de copilarie.

    In copilaria dvs. nu se acumulase atata poluare. Dar acum s-a acumulat. Intrebati pe cineva din Viziru, Braila daca poate bea apa, si dc bea vreun copil ce se intampla. Este plina de nitriti. Si animalele pot muri.

    Ulciorul nu merge de multe ori la apa. Nu ne putem purta cu planeta, darul lui Dumnezeu, oricum si sa mearga bine.

  25. Pingback: Prof. Gheorghe Mencinicopschi la Manastirea Antim despre SANATATE SI BOALA (audio, 2010)/ IN APARAREA DOCTORULUI MENCINICOPSCHI/ Emisiunea “Profesionistii” cu Eugenia Voda (VIDEO, 2008) - Recomandari
  26. Pingback: I s-a facut foame lui Mencinicopschi »
  27. Pingback: PROFESORUL MENCINICOPSCHI: CONDAMNAT LA 8 ANI DE INCHISOARE in procesul ICA – Voiculescu. VICTIMA COLATERALA in razboiul dintre securistii mafioti?! Ultimul sau cuvant [video], plin de smerenie si demnitate: “Sunt impacat pentru ca sunt nevino
  28. a fost o perioada in care am fiert apa de la robinet si dupa fierbere pur si simplu devenea foarte tulbure…nu mi venea sa cred…din apa clara. devenea tulbure..murdara….insa a fost doar un interval de o saptamana si ceva…apoi a revenit la normal…insa cu greu mai pot avea incredere in apa de la robinet.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare