PROFESORUL MENCINICOPSCHI CONDAMNAT LA 8 ANI DE INCHISOARE in procesul ICA – Voiculescu. VICTIMA COLATERALA in razboiul dintre securistii mafioti sau CONDAMNAT TACIT PENTRU CURAJUL DE A NE AVERTIZA CU CE SUNTEM OTRAVITI. Ultimul sau cuvant, plin de smerenie si demnitate: “Sunt impacat pentru ca sunt nevinovat. Dumnezeu va face dreptate!” (VIDEO)

8-08-2014 4 minute Sublinieri

“Poate că i-am supărat şi pe cei care nu suportau să vorbesc despre alimente, despre E-uri. Poate că şi de la asta o parte din pedeapsă mi se trage”

“Vreau sa comunic romanilor sa fie foarte atenti ca ceea ce mi se intampla mie li se poate intampla si lor, in orice moment, si dumneavoastra, celor care sunteti aici!…”

***

 GH. MENCINICOPSCHI (65 ani) – ULTIMUL CUVANT INAINTEA SENTINTEI IN DOSARUL ICA

Din emisiunea “100 de minute” (cu Sandra Stoicescu, Antena 3) de joi, 7 august 2014

***
Emil Hurezeanu despre PROCESUL LUI DAN VOICULESCU, INTERVENTIA IN JUSTITIE A PRESEDINTELUI BASESCU si despre pericolul climatului de ura si tensiune sociala scapat de sub control (VIDEO)

Emil Hurezeanu la Digi24 – 5 august 2014

Omul de afaceri Dan Voiculescu a fost condamnat vineri la 10 ani de închisoare cu executare în dosarul privatizării ICA de către Curtea de Apel Bucureşti, pentru spălare de bani şi un prejudiciu de 60 milioane de euro. În acelaşi timp, directorul ICA Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat la opt ani de închisoare cu executare. Alte zece persoane au primit pedepse cu executare sau cu suspendare, cuprinse între trei şi şapte ani de închisoare. Instanţa a decis şi confiscarea proprietăţilor puse sub sechestru şi aflate pe numele lui Dan Voiculescu şi a celorlalţi inculpaţi. A fost instituit sechestru şi pe sediul Antenei 3. De întreaga procedură de recuperare a prejudiciului şi de sechestru se ocupă DNA, sub conducerea Laurei Codruţa Kovesi. […]

UPDATE 14:50 Pe sediul Antenei 3 a fost dispus sechestrul, potrivit deciziei de astăzi a judecătorilor.  De această procedură se ocupă tot DNA-ul. […] / integral pe gandul.info

  • Hotnews:

Gheorghe Mencinicopschi, condamnat la 8 ani de inchisoare cu executare: Nu am ce sa imi reprosez, sunt nevinovat. Privatizarea ICA a fost una dintre privatizarile cele mai de succes

Gheorghe Mencinicopschi, care a fost condamnat, vineri, la 8 ani de inchisoare cu executare in dosarul privind privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari Alimentare, a declarat, imediat dupa aflarea sentintei, la Antena 3, ca “Eu am avut mare incredere in acest tanar complet de judecata dar acum sunt dezamagit. Sunt convins ca adevarul va iesi la suprafata mai devreme sau mai tarziu, dar cu siguranta va iesi. Este o sentinta nedreapta. Nu am ce sa imi reprosez. Va spun cu toata demnitatea, onestitatea, in continuare, sunt nevinovat.” Mencinicopschi a mai sustinut ca “Privatizarea ICA a fost una dintre privatizarile cele mai de succes, ICA nu numai ca exista, dar este un institut performant, de talie europeana.”

“Fiti linistiti, voi merge la puscarie. Ma bucur ca familia mea intelege. Poate ca si altii vor avea in continuare incredere in mine. Cel mai important pentru mine este ca sunt nevinovat”, a incheiat Mencinicopschi.

​LIVE TEXT Monitorizare Antena 3: Mircea Badea, Adrian Ursu si Oana Stancu initiaza protestele: duminica de la ora 17.00 se vor duce sa se plimbe in jurul Palatului Cotroceni

[…] Ora 15.13: Oana Stancu: Vorbim de distrugerea vietii unor oameni, domnul Mencinicopschi la varsta lui se duce dupa gratii, familia lui pleaca din casa. Dincolo de aceste tragedii personale,  este o tragedie pentru statul roman, pentru toti cei care in aceasta tara sunt procurori si judecatori. Am ajuns in aceasta tara intr-o mizerie absoluta. Acum dupa atatia ani de la revolutie mai trecem prin aceasta mizerie si stam toti in casele noastre? Asa s-a intamplat in comunism. Ce smerenie de martir are domnul Mencinicopschi. Noi ca romani ar trebui sa indreptam aceasta nedreptate. […]

Gheorghe Mencinicopschi a făcut declaraţii, vineri, la sediul IPJ Ilfov, după ce a fost condamnat de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, la 8 ani de închisoare în dosarul privatizării ICA.

Sunt nevinovat şi susţin în continuare acest lucru (…) Poate că i-am supărat şi pe cei care nu suportau să vorbesc despre alimente, despre E-uri. Poate că şi de la asta o parte din pedeapsă mi se trage (…) Familia mea este liniştită pentru că ştie că sunt nevinovat“, a spus profesorul Gheorghe Mencinicopschi.

Nu m-am asociat nici cu domnul Voiculescu, nici cu nimeni să săvârşesc vreodată în viaţa mea o infracţiune (…). Eu nu am câştigat şi nu am avut niciun beneficiu moral sau material de pe urma acestei situaţii în care am căzut, într-un război care nu este al meu, a mai spus el.

Acesta a adăugat că nu are ce să-i reproşeze lui Dan Voiculescu, pentru că nu l-a influenţat.

Nu am ce să-i reprosez domnului Voiculescu, pentru că nu m-a influenţat. Am discutat de câteva ori în viaţa mea cu domnul Voiculescu, a spus profesorul Gheorghe Mencinicopschi.

Mencinicopschi a mai declarat că nu a fost surprins de decizia magistraţilor. “M-am aşteptat la o pedeapsă mare după ce am văzut cum a decurs procesul“, a spus profesorul, adăugând că este împăcat şi speră că Dumnezeu va face dreptate.

Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat definitiv, vineri, de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, la 8 ani de închisoare în dosarul privatizării ICA.

Magistraţii de la CAB au majorat astfel pedeapsa de şase ani primită de Mencinicopschi prin decizia din septembrie 2013 a Tribunalului Bucureşti, care a judecat fondul cauzei.

Directorul ICA Gheorghe Mencinicopschi a fost acuzat de complicitate la infracţiunea de stabilire a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a institutului, abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

dr-mencinicopschi-live-pe-jurnalul-ro-4765237

***

***

[…]Scopul, pana la urma, nu credem ca e (doar) punerea cu botul pe labe a celor puternici ridicati in anii postcomunismului pentru a face loc noilor potentati, ci, mai ales, exercitarea unui control social difuz, o presiune permanenta pusa pe omul rand si o atmosfera sufocanta, intimidanta, politieneasca.

 

Scopul nu este nici unul de eradicare a unui fenomen cum ar fi evaziunea sau, in general, economia la negru (toate sistemele economice din lume, de la SUA la Germania, au economie informala si guess what – aceasta exista pentru ca rezida un interes in asa ceva, nu pentru ca lumea e “penala” de la natura). Scopul fundamental este ca autoritatile sa-si restabileasca intr-o maniera incontestabila puterea de a INFRICOSA, PEDEPSI, SUPRAVEGHEA.[…]

*

*

*

*

*


Categorii

Gheorghe Mencinicopschi, Justitie, Razboiul impotriva Romaniei, Stat politienesc, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

73 Commentarii la “PROFESORUL MENCINICOPSCHI CONDAMNAT LA 8 ANI DE INCHISOARE in procesul ICA – Voiculescu. VICTIMA COLATERALA in razboiul dintre securistii mafioti sau CONDAMNAT TACIT PENTRU CURAJUL DE A NE AVERTIZA CU CE SUNTEM OTRAVITI. Ultimul sau cuvant, plin de smerenie si demnitate: “Sunt impacat pentru ca sunt nevinovat. Dumnezeu va face dreptate!” (VIDEO)

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. Pingback: PUSCARIA SALVEAZA ROMANIA? Cazul Voiculescu – semnificatie, implicatii - Recomandari
  2. @Dan:

    Cazul domnului doctor Mencinicopschi consider ca a fost prezentat corect aici. Justitia niciunde in lume nu poate face cu adevarat dreptate. Poate in schimb sanctiona nerespectare legii. Din pacate atunci cand legea e stramba,cand instantele nu sunt consecvente cu ele insasi rezultatul este hidos.E adevarat “legea e aspra dar e lege”. Dar tot atat de adevarat e ca legea aplicata ad literam nu mai e lege e faradelege.
    Institutul de cercetari alimentare functioneaza. Eu imi aduc aminte ca dupa fuga lui Omar Haysam au descoüerit ca mama acestuia undeva dintru sat sirian e cea care a preluat IPRS Baneasa. Nu am auzit sa se fi intamplat nimic.

    Pai da…

    După Revoluţie, statul român nu mai investeşte nimic, încep concedierile, iar fabrica rămâne fără comenzi. În 2002, are 4 milioane de euro datorii. Este privatizată şi o cumpără firma Ogharit, controlată de omul de afaceri sirian Omar Hayssam.

    http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Special/Romania+furata/ROMANIA+FURATA+IPRS+Baneasa+acte+false+Omar+Hayssam

    Prioritatile in “justitie”, insa, nu sunt chiar asa oarbe, ceea ce contravine insusi principiului dreptatii.

  3. @Tache, Ianke și Cadâr, pardon Mahai

    Mai răsfirat, băieți, mai răsfirat!

    @Tache

    Tovarășe Tache, în cazul în care știm cu toții ca un infractor ii liber dar (încă) nu îl putem dovedi, ei bine, prefer o condamnare pentru infracțiunea reală (comisă) uneia pentru o infracțiune aranjată, bazata în mare parte pe dovezi manufacturate. Doar ca sa îl punem după gratii. Asta nu e justiție, oricum ai lua-o și, cu atât mai putin, nu e justiție independenta.

    @Mahai

    Tovarășe Mahai, că bine le înșirați acolo, toate privatizările acelea oneroase. M-ați uns pe inima…dară să știți ca pe mine încă mă roade flota României, pe onoarea mea. Nu poci sa uit.

    Si, iaca, ma gândesc asa – mulțumesc tovarășu Tache! – dacă tot se fabrică dosare pentru ex-securiști puscăriabili, atunci presupun că ii OK și un 10, hai 15, ani acolo pentru cel ce a devalizat flota unei tari. Pretinul sau, Năstase, îl așteaptă cu drag, sunt convins, sa depene povesti despre alegerile din 2004.

    Apoi, dacă stam drept și cugetam strâmb, cum văz ca e moda…procurori care sa construiască un caz din jumătăți de adevăr și cocteiluri de minciună avem, servicii care sa aranjeze scăpările de pe ici și colo, avem, judecători dispuși sa împartă *dreptatea* în dauna justiției, avem, loc la celula estem…atunci, ce ne mai trebuie?

    Scopul scuza mijloacele, nu-i așa?

  4. Justitia e dezlegata la ochi, sa vada mai bine (perspectivele de cariera?), la Ambasada SUA: http://www.dcnews.ro/jurnalist-evz-omagiu-judecatoarei-lui-voiculescu_450388.html

  5. Pingback: DR. MENCINICOPSCHI despre POSTUL (ALIMENTAR si SUFLETESC) si RUGACIUNE la Universul credintei [VIDEO] - Recomandari
  6. In Romania nici o privatizare nu a fost in regula. Daca stie cineva vreun caz, va rog, faceti-l cunoscut, poate intra in Guiness Book. Eu, spre deosebire de @Lucian si prea brusc noii comentatori de la acest articol, ma voi baza pe cele spuse de Mantuitorul nostru: “Pe aceia dupa roadele lor ii veti cunoaste”. Am vazut roadele in cazul a mii de privatizari. Am vazut si roadele in cazul ICA. Voi ceilalti se pare ca nu vreti sa le vedeti si cautati sa gasiti justificari in niste cuvinte moarte ale unor legi omenesti. Ba si pe acelea le citati stramb, doar pentru ca o instanta careia ii acordati credit (doar pentru ca formal il are) le-a citat la fel. Fie-va voua dupa cum doriti voi altora caci Mantuitorul a spus: Asa sa faceti voi altora dupa cum doriti sa vi se faca voua.

  7. @Titus L

    Te rog eu frumos, nu mai mentiona numele meu asa, aiurea in tramvai. Cum adica “spre deosebire de” ? Cum iti permiti sa ma pui pe mine in antiteza cu Cuvantul Mantuitorului si cu ce argumente ?

  8. Draga frate @Lucian, tu ti-ai afirmat indoiala privind nevinovatia doctorului Mencinicopschi. Doar ca aici nu despre vinovatia lui in procesul de privatizare era vorba. 8 ani primesti pentru omor, tu pe cine stii ca a omorat Mencinicopschi? Asadar, 8 ani plus confiscarea averii nu este o pedeapsa pentru vina lui. Deci pentru ce este? Vezi deci ca nu eu imi permit ceva, tu insuti ti-ai permis…

  9. @Lucian,

    Titus te-a citat pt. ca si tu ai inclinat sa crezi ca mascarada de proces in care a fost judecat Dr. Menci si altii a fost una corecta, desi la proces acesti oameni nu au avut dreptul la aparare, pt. ca orice judecata (mai ales una dreapta) presupune nu doar acuzare ci si aparare, cu judecatori numiti si nu alesi de computer, asa cum se procedeaza in mod normal pt evita orice suspiciuni, cu prejudicii calculate de acuzare, nu din surse independente, lucru ce incalca normele juridice, pedepsind un asa zis prejudiciu, calculat dupa o valoare a activelor calculata in 2008 – cand a fost boom-ul imobiliar, cu 5 ani mai tarziu decat atunci cand ele au fost cumparate cand valorau evident mai putin si ignorandu-se datoriile mari ale ICA la momentul privatizarii (17 mld.) la fel si faptul ca la o cercetare anterioara in 2005 facuta de Parchet nu s-a gasit nicio infractiune legata de aceasta privatizare, precum si luand in considerare motivele evidente de razbunare ale presedintelui pe un om care a condus o comisie de suspendare impotriva sa, si declaratiile lui care duceau in aceasta directie atunci cand il numea pe acesta “condamnat” si “infractor” si luand in considerare ca patrona un post tv cu multa audienta care il mai critica (poate alaturi de RomaniaTV), atunci lucrurile devin cat se poate de clare si ar trebui sa inteleagem ce se intampla de fapt si sa ne revolte chiar nedreptatea pe care o vedem implinindu-se sub ochii nostri, si nu sa spunem “chiar e nevinovat”?

    Apropo, e simplu de raspuns aici, daca Mencinicopchi ar fi fost vinovat, adica sa fi acceptat privatizarea ICA cu rea intentie sau cu viclenie, incalcand niste norme, ar fi avut niste avantaje, nu? Materiale, ca de restul nu avea nevoie. Ce avere are Dr. Menci? Un apartament modest, mostenit de la parinti sau cumparat cu mult inaintea privatizarii. Pana si acela i-a fost sechestrat – pe nedrept, caci nu poti pune un om sa plateasca de pe urma unui asa zis prejudiciu de pe urma caruia nu a beneficiat.

    Pana una alta, aceasta privatizare, spre deosebire de multe altele a fost una reusita, si nu pe cei care au trimis la fier vechi atatea fabrici in Romania, vanzand terenurile si fugind, ci pe acesti putini care au facut ceva bun din privatizare, salvand o institutie falimentara, tocmai pe acestia ii arestam… Deci cum sa nu te uiti la roade… Dr. Menci a ajutat foarte multa lume prin informarile facute, cu otrava din alimente, pt. ca oamneii sa nu se imbolnaveasca, astea ce sunt? Nu sunt roade? Merita sa fie arestat ? Analizeaza toate astea si intreaba-ti constiinta…

  10. @Titus L

    Frate draga, ai lacune de logica dar, in acelasi timp, esti suficient de increzut in propria ta logica/inteligenta incat sa-ti permiti sa-i judeci aiurea pe altii cu certitudinea ca te situezi de partea adevarului.

    Ceea ce spui tu nu are nicio noima. Eu nu mi-am exprimat niciun fel de indoiala vis-a-vis de vinovatia lui. Am spus doar ca NU AM O PARERE FORMATA in legatura cu vinovatia sau nevinovatia lui (pentru ca nu am suficiente date) dar ca, in opinia mea, pedeapsa nu are totusi la baza discursul lui public vis-a-vis de e-uri.

    Deci, nu exista nicio legatura intre cele spuse de mine si acuzele tale (aiuristice) cum ca nu judec pomul dupa roade sau mai stiu eu ce. Ce legatura are una cu alta ? Chiar presupunand ca a facut lucruri bune la ICA ulterior, ce legatura are asta cu condamnarea lui ? Este posibil, teoretic si practic, sa fi fost complice la aceste manevre si, ulterior, sa se fi ocupat bine de institut (sau decent, in sensul de a nu-l falimenta).

    Pana una alta, omul a fost judecat si condamnat pentru

    “stabilire a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a institutului, abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată”

    Ai cercetat tu actele din dosar pentru a fi absolut convins ca este vinovat sau nu de aceste acuzatii ? Eu NU ! Deci, NU AM O PARERE FORMATA. Simplu.

    Iar in legatura cu numarul de ani, acestia par, intr-adevar, la prima vedere, cam multi pentru o infractiune economica. Si asta cu atat mai mult cu cat pedeapsa este dublata si de confiscarea averii.

    Dar, in opinia mea, severitatea condamnarii lui nu are legatura cu discursul lui public. Cred ca are mai degraba legatura cu anii pe care i-a luat Voiculescu: daca lui i-au dat 10 nu aveau cum sa-i dea o pedeapsa mult sub sau sa-l achite pe principalul lui complice (in logica lor de acuzare). Ar fi insemnat, in mod evident, ca il vaneaza doar pe Voiculescu.

    A fost cam aceeasi logica ca in cazului “binomului” Becali-Babiuc. Numai ca acolo se poate spune ca pedepsele au fost mai mici si pentru ca prejudiciul a fost mai mic (400.000 de euro in comparatie cu 60.000.000).

  11. @Lucian:

    Dincolo de actele propriu-zise, situatia mai poate fi judecata si in contextul sau, cu bun simt taranesc. Daca e sa ne rezumam doar la “acte”, probabil toti preotii misionari, in frunte cu cei mai jertfitori, ar fi condamnati la multi ani de inchisoare, desi nu ei au depus realmente o activitate pentru altii si pentru un bine colectiv. De aceea l-am crezut si il credem nevinovat pe Mencinicopschi: ii credem intentiile, il credem cand arata ca nu a profitat nimic personal, ca nu a cautat sa calce legea sau sa dauneze cuiva, fie stat, fie privat. Si, intr-adevar, asa cred si eu, ca a luat opt ani din “necesitate”, ca sa fie coerenta pedeapsa aplicata lui DV. In ceea ce priveste prejudiciul, aici as avea retineri. Inteleg, fara sa ma pricep, totusi, ca ar fi trebuit sa existe si o expertiza independenta – ceea ce nu exista. Exista doar una a specialistilor DNA, desi chiar CCR ar fi aratat, la modul general, ca nu e suficienta o astfel de expertiza, tocmai pentru ca ridica dubii cu privire la caracterul sau independent. (Ceea ce nu inseamna ca DV a achizitionat la pret corect ICA – lucru care nu s-a intamplat, in mod la fel de evident pe cat e tenta politica a procesului.) Poate gresesc dar, asa aratand lucrurile, probabil, insa, ca aveau nevoie, nu-i asa, in “logica” lor, de un prejuduciu cat mai epocal, ca sa dea si pedepse pe masura…

  12. @admin

    Iarta-ma dar sincer nu inteleg care este legatura intre cazul acesta si preotii misionari (dupa cum n-am inteles nici cand admin2 s-a referit la pr. Aldea in particular mai sus tot asa, intr-un context d-asta f. bizar).

    Ce ilegalitati fac preotii misionari, chiar si numai pe hartie, pentru a putea fi susceptibili de a primi vreo condamnare nedrepata din punct de vedere moral ?

    Un preot paroh poate avea, sa zicem, cel mult anumite scapari d-astea contabile de care poate fi facut raspunzator dar care cu greu pot fi atat de grave (chiar si numai pe hartie) incat sa justifice o condamnare. Deci, daca asa ceva s-ar intampla, ar fi o chestie de evidenta rea-intentie.

    Nu spun ca in cazul lui Mencinicopschi nu este rea-intentie dar aici premeditarea l-a vizat in primul rand pe Voiculescu, nu invers (mi-e foarte greu sa cred ca i-au inscenat un proces lui Voiculescu doar ca sa-l prinda pe Mencinicopchi pentru ca ii mai calca pe bombeu cand si cand el mogulii alimentari din Romania cu cate un articol sau o carte).

    Deci, cum spuneam, nu vad legatura intre ce i s-ar putea inscena sau premedita unui preot misionar si cazul acesta … Aici mi se apre o rafuiala politica d-aia, ca la carte, si nimic mai mult.

  13. @Lucian:

    Omul este nevinovat tocmai pentru nu poti spune ca este vinovat. Cale de mijloc aici nu poate incapea. Asta e ce vine de la tine.

    Acum ce vine de la instanta de judecata, adica pedeapsa, ea nu este pentru vina de care este acuzat. Deci instanta insasi recunoaste ca nu este vinovat de ceea ce il acuza, ci are alta “vina”.

    Si atunci cum vii tu sa ne spui ca nu ai o opinie formata poate sa insemne si ca este vinovat? Pai, cum judeci asa vei fi si tu judecat, frate…

  14. @Lucian:

    Nu ma gandeam la preotii de parohie, ci la cei care au lucrari misionare foarte complicate si greu de gestionat. Legatura e ca trebuie gandit intotdeauna in context si raportat la intentiile si faptele respectivului, nu doar la stricta legalitate a actelor administrativ-contabile. Altfel, de acord cu celelalte.

  15. @Titus L

    A nu avea o opinie nu inseamna “a avea indoieli” ca omul respectiv este vinovat. Inseamna pur si simplu ca NU AI O OPINIE.

    Ce-o fi atat de greu de inteles ?

    Iar in legatura cu judecata ai perfecta dreptate. Numai ca tu ar trebui sa fi cel atent, nu eu, caci eu nu am emis niciun fel de judecata negativa sau pozitiva. Tu ai emis.

  16. @admin,

    Mencinicopschi nu a avut niciun aport la stabilirea pretului, asa cum a si declarat, ci min. Agriculturii si institutia de stat desemnata cu privatizarile. Este complet nevinovat, a picat insa la mijloc, l-au acuzat si pe el pt ca era directorul ICA, dar a participat la privatizare doar formal nu si decizional. Cat priveste expertizele, exista deja una dispusa de ICCJ la dosar (arata prejudiciul ca fiind nul) dar nu a fost luata in considerare.

  17. Bine Lucian, voi fi mai atent in ceea ce ma priveste. In ceea ce te priveste stii tu mai bine cum se traduce asta: “Sunteti ABSOLUT siguri ca prof. Mencinicopschi este nevinovat ?”

  18. @Titus L

    Se traduce printr-o simpla intrebare si nimic mai mult. Iar admin a raspuns, simplu, cu “da”, lucru pe care l-am apreciat si considerat ca atare.

    E chiar atat de greu sa nu fim, din start, suspiciosi cu cei din jurul nostru ? (ceva mai sus ai insinuat cum ca as fi si postac sau ceva de acest gen, incluzand interventiile mele in aceeasi categorie cu a celorlalti comentatori “prea brusc noi”).

  19. Faptul ca a vorbit impotriva E-urilor sau a Codexului este una, iar ajutorul oferit unei hotii este cu totul altceva. Iar ‘beneficiarul’ final al maretei privatizari raspandeste deja de niste ani buni ura si violenta; faptul ca aduce cate un reportaj despre Sfantul Ardealului or de la Locurile Sfinte nu stiu pe cine mai poate prosti cu privire la “menirea” acelui canal propagandistic
    ‘Intact’. Nu am fost niciodata si nu sunt o admiratoare a dl Basescu. Daca a facut lucruri reprobabile, n-am nici un dubiu ca va plati, exact pe mana justitiei pe care tot el a incurajat-o pe toate caile sa ignore ‘sirenele’ penale/presiunile diverselor caracatite politico-economice – adevarata vina a actualului presedinte pentru care fosti colegi de drum nu il pot ierta. Obiceiul de a cataloga hodoronc tronc drept ‘basista’ orice persoana care vorbeste articulat, decent, corect gramatical, spune lucrurilor pe nume fara a fi macar particica din grupul fanilor marinarului imi evoca mai degraba “Ferma animalelor” si/sau “1984”.

  20. @ Dana:

    Greu de tot cu daltonismul mintii… Da, intr-adevar spre Ferma Animalelor si spre 1984 ne indreptam vertiginos. Atata doar ca s-ar putea ca totul sa fie rasturnat.

    Dumnezeu sa aiba mila de toti si sa-i ierte si pe toti calomniatorii si ticalosii!

  21. @Dana:

    Dar organele de propaganda nu doar “basiste”, ci inclusiv cele generaliste, “quality”, “corporate”raspandesc oare parfum de trandafir? Nu sunt ele principalul resort al aerului infestat si naclait pe care-l respiram, in care a fi ortodox, a merge sa te inchini la moaste, a fi nationalist, a nu vota si a nu gandi conform, sunt un stigmat si o rusine?

  22. @Dana:

    Mie imi place teribil de mult fraza asta:
    “Nu am fost niciodata si nu sunt o admiratoare a dl Basescu”. O folosesc toti cei care sunt de partea lui. O fac mecanic, instinctiv, e ca si cum ar vrea sa se lepede de satana cu care trec puntea. Pana si Freud ar avea de spus ceva in privinta asta.

    Acum ca veni vorba de hotie: 10 ani pentru salvarea, efectiv salvarea ICA de la disparitie este intr-adevar o pedeapsa pe masura. Si 8 ani pentru dr. Mencinicopschi. Plus confiscarea caselor, a sediilor si a conturilor din banci. Pentru ca, la fel ca aproape orice roman, nu s-au putut abtine ca odata cu o fapta buna sa nu faca si o gainarie. Da, da, o gainarie. Chiar asta e cuvantul, cei de varsta lui Dan Voiculescu si dr. Mencinicopschi il foloseau foarte des.

  23. @ Titus:

    O folosesc toti cei care sunt de partea lui. O fac mecanic, instinctiv, e ca si cum ar vrea sa se lepede de satana cu care trec puntea. Pana si Freud ar avea de spus ceva in privinta asta.

    E o buna observatie, insa astazi in multe cazuri, probabil si acesta, e vorba mai degraba de “macoveisti”, DNA-isti (“Eu Votez DNA!“) sau pur si simplu fani neconditionati ai propagandei “Statului de Drept” si “Justitiei independente”. Ca unii sunt efectiv platiti pentru asta (si sunt foarte multi!), ca altii au “intors foaia” dupa ce au fost santajati/amenintati la modul cel mai direct mafiot sau ca altii au aderat din adeziuni oarbe ideologice, preluand fanatic toate sloganele celei mai stupide propagande de spalat minti (de ex.: ei sunt “de dreapta” si adopta tot ce li se zice din directia asta, fara sa mai gandeasca la nimic, doar “ca sa moara stanga” si “sa intre la puscarie pesedistii, baronii corupti”) si din tot soiul de calcule sau doar intuitii oportuniste, de optiuni interioare care s-au constituit in lepadari tainice ale glasului constiintei… e alta discutie. Consecinta este, in orice caz, situarea obstinata in minciuna, in negarea agresiva a evidentelor si, in a doua faza, in ticalosire, prin mistificarea si calcarea in picioare a semenilor, fara scrupule. Aceasta e deja faza militantista, “misionara”, cand devin ei insisi nu doar agenti propagandisti, ci se angajeaza trup si suflet in lichidarea si linsarea “adversarilor”, a vocilor care refuza sa renunte la gandirea proprie, sa se inregimenteze in tabara “corecta” si sa se alinieze orbeste oricarui tip de propaganda.

    Basismul e o eticheta inselatoare sau care si-a modificat definitia, caracterizand mai degraba o retea, un sistem de putere. De cele mai multe ori pentru ca asa te situezi lejer si comod de partea care detine puterea reala (nu e vorba de puterea politica si nici doar de puterea in Romania), de partea mainstream, care este neaparat “moderna”, “civilizata”, “occidentala” si care intotdeauna “are dreptate”. Fiindca are TOATE resursele si TOATE mecanismele de FORTA ca sa-si poata impune “dreptatea”. Astazi, mai ales daca esti tanar, intelectual si “open-minded” da bine si iti asigura linistea (nu si pacea, dar asta e altceva) sa fii “de partea corecta a istoriei”, cu fortele “progresiste” si sa inchizi ochii deliberat la toate ipocriziile crase, la abuzurile si nedreptatile lor strigatoare la cer.

    Multi “basisti” din acestia… upgradati chiar nu il iubesc pe Basescu – iar pe Udrea chiar deloc – si nu s-ar supara sa-l vada cazut, ca persoana fizica, sa zicem asa. Desigur, cu conditia ca un altul sa se ridice si sa-i tina locul de “guvernator” de tip fanariot, de satrap local investit cu toata autoritatea de a impune legea adevaratilor stapani ai coloniei Romania. Ca il va chema Iohannis sau MRU sau Antonescu sau, la limita… chiar Ponta (o, da!)… asta chiar conteaza mult mai putin. Dupa ultimele miscari nu ar fi exclus sa fie vorba si despre Macovei insasi, de vreme ce Iohannis si Diaconescu sunt niste caricaturi politice destul de jalnice.

  24. admin2:

    Va rog sa ma credeti, am simtit direct in stomac cele ce ati scris. Nu cred ca stiu vreun text, articol sau comentariu, care sa defineasca mai sintetic si mai brutal realitatea ideologica romaneasca de astazi. Iar toti acestia se numesc astazi “populari”, adica de la popor, sau “crestini-liberali” (auzi!…). In nemernicia lor vor sa ne confiste pana si dreptul de a fi crestini sau, simplu, oameni din popor.

  25. Pingback: CRESTINII DE AZI – APARATORI AI TIRANILOR si lepadatori sau chiar ucigasi ai celor slabi si ai celor nedreptatiti? CINE II MAI CERCETEAZA SI II MAI APARA PE CEI SLABI SI PE CEI CAZUTI IN DIZGRATIA CELOR PUTERNICI? - Recomandari
  26. @ admin2

    “Dupa ultimele miscari nu ar fi exclus sa fie vorba si despre Macovei insasi, de vreme ce Iohannis si Diaconescu sunt niste caricaturi politice destul de jalnice.”

    Va rog sa ma credeti ca, inca de cand au inceput aceste caricaturi politice sa-si anunte interesul pentru candidatura la presedentie, mi-a incoltit in minte ideea ca au fost sprecial alesi ca si contracandidati ai lui Ponta, tocmai pentru a i se asigura lui Ponta castigarea (prin “vot” bineinteles) functiei de presedinte.

    Cat despre ceilalti, care nu vor sau poate chiar nu pot sa inteleaga ce se intampla in jurul lor, al nostru, al tuturor din Romania si mai ales la nivel mondial (vezi Dana si altii) sa avem mila fratilor.
    Cand nu vrei sa te lipesti de dreapta credinta, obligatoriu te lipeste satana de el. Nu exista neutralitate. Ori cu Dumnezeu, ori cu satana.

    Si daca te lipesti de satana, negandu-l pe adevaratul Dumnezeu, Cel in Sfanta Treime inchinat, Tatal si Fiul Iisus Hristos si Sfantul Duh, asa cum ne-a fost revelat de profeti, de Apostoli si de Sfintii nostri Parinti, ti se intuneca mintea de nu mai poti sa pricepi nimic. Pur si simplu nu mai ai discernamant.

    Asta nu inseamna ca nu trebuie sa-i adeverim si sa-i combatem, dar sa ne fie si un pic mila si sa spunem si pentru ei un Doamne miluieste, caci fara ajutorul lui Dumnezeu nu vor pricepe nimic si ii vor mai trage si pe altii dupa ei.

    In rest, asa cum a spus si admin:

    “Greu de tot cu daltonismul mintii… Da, intr-adevar spre Ferma Animalelor si spre 1984 ne indreptam vertiginos. Atata doar ca s-ar putea ca totul sa fie rasturnat.”

    Mintea intunecata le stramba pe toate si le “rastoarna”, de nu mai poate pricepe nimic.

  27. Pingback: SA NE RUGAM PENTRU PROFESORUL GHEORGHE MENCINICOPSCHI! A fost internat la spitalul Fundeni in urma unei crize cardiace. CE CONDITII ARE IN INCHISOARE UN BATRAN CARDIAC? “Duminica, se duce la biserica penitenciarului. Si in libertate mergea la biseri
  28. Pingback: IACOBINISMUL TICALOS SI BUCURIA JOSNICA IN FATA SUFERINTEI UMANE. Scopul mascaradei arestarilor pe modelul CIA-italian “Mani pulite” si SEMNIFICATIA REFUZULUI GRATIERII UNOR OAMENI BOLNAVI. ”Sîntem mai răi decît romanii necreștini de acu
  29. Pingback: ”Sîntem mai răi decît romanii necreștini de acum două mii de ani care aveau obiceiul de a grația la sărbători”. IACOBINISMUL TICALOS SI BUCURIA JOSNICA IN FATA SUFERINTEI UMANE. Scopul mascaradei arestarilor pe modelul CIA-italian “M
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare