ERDOGAN: AVORTUL este CRIMA destinata, alaturi de cezariana, CONTROLULUI populatiei

29-05-2012 1 minut Sublinieri


Primul ministrul Recep Tayyip Erdogan al Turciei face furori in presa europeana dupa ce a numit avortul crima, legandu-l de agenda controlului international al populatiei.

“Nimeni nu ar trebuie sa aiba dreptul de a-l autoriza. Fie omori bebelusul in pantecele mamei sale, fie la nastere, nu e nicio diferenta”, a declarat Erdogan vineri. Acesta a continuat cu mentiunea ca scopul avortului este “prevenirea cresterii numerice a populatiei tarii”.“Consider avortul o crima, iar replica mea la adresa membrilor media care mi se opun este aceasta: traiti si respirati Uludere. Eu spun ca fiecare avort este un Uludere”, a afirmat Erdogan, referindu-se la un raid aerian din 2011 care a condus la moartea accidentala a 34 de civili turci.

Primul ministru a mai reclamat si epidemia nationala de nasteri prin cezariana, despre care a spus ca au atins 50% si despre care este sigur ca fac parte dintr-o campanie intentionata de control al populatiei.

Printre sustinatorii lui Erdogan se regaseste Ministrul Familiei si Politicilor Sociale, Fatma Şahin. “Nu avem voie sa manipulam dreptul la viata dupa bunul nostrul plac”, considera Şahin, conform ziarului Hurriyet Daily News. Aceasta sustine si ingrijorarea primului ministru cu privire la nasterile prin cezariana, afirmand ca “cezariana reprezinta o operatie chirurgicala, chiar daca [pare] nedureroasa, si creeaza riscuri in ce priveste sanatatea mamei”.

Canan Gullu, sefa Federatiei Asociatiilor Feminine, pretinde ca prin pozitia impotriva avortului, primul ministru “ataca femeile”. “Intr-un asemenea congres al partidelor, primul ministru ar fi trebuit sa discute despre problemele cu care se confrunta femeile, cum ar fi somajul, violenta domestica sau reprezentarea inadecvata in viata politica, nu sa faca politica din trupurile femeilor”, a declarat aceasta.

Avortul la cerere pana in cea de-a zecea saptamana de sarcina este legal in Turcia din 1983.

traducere de B.D. pentru razbointrucuvant


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “ERDOGAN: AVORTUL este CRIMA destinata, alaturi de cezariana, CONTROLULUI populatiei

  1. sunt curios cati primi ministrii ortodocsi s-ar pronunta impotriva avortului cu pistolul europei la tampla…

  2. @Mario: nu cred ca exista ministri ortodocsi.

  3. In fiecare neam exista oameni care fac fapte placute lui Dumnezeu .
    Daca s-ar face mai cunoscuta aceasta pozitie a lui Erdogan , poate ca ar mustra (eu sincer nu cred) constiinta liderilor crestini de pretutindeni .

  4. unii parca sunt pusi anume sa ne bata obrazul. Prin cele ce a spus, ministrul turciei pare a fi mai crestin decat noi.

  5. Rusine reprezentantilor nostri ca un musulman este mai marturisitor decat ortodocsii de ocazie si a caror ortodoxie este numai in pozele de grup cu ierarhii la evenimente deosebite, cu rol de campanie electorala. Ar trebui sa umblam numai cu cenusa in cap, pentru cele ce am facut avem conducatorii pe care ii avem, ei sunt “reprezentativi” pentru un popor care a uitat de sine si de Dumnezeu, cu adevarat se ridica dintre noi ceea ce este mai semnificativ in noi insine. Mai mare rusinea, inca o data!!

  6. Din pacate, musulmanii ne dau lectii in cam multe aspecte ale traiului concret …

  7. Daca musulmanii ar fi fost uniti intre ei, ceea ce, in teorie, ar fi trebuit sa se intample, nu am fi asistat la macelul palestinienilor, la tragediile din Irak, Libia etc. Apoi, in afara de dezbinare, e important de aratat ca exista diferente relativ mari intre popoarele musulmane in ceea ce priveste manifestarea credintei. Iar turcii sunt poate cel mai putin credinciosi dintre musulmanii de pe intreg mapamondul, in orice caz, nu sunt la nivelul arabilor (musulmani suniti si unii si altii). De altfel, turcii au mostenit, de generatii, un dispret relativ mascat fata de arabi, atitudine “fireasca” daca te gandesti ca Imperiul Otoman s-a intins, in rasarit, pe teritoriul statelor actuale din Orientul Apropiat. Asa ca treaba cu datul lectiilor, in privinta credintei, nu este de resortul turcilor. In pofida impresiei lasate de declaratia lui Erdogan, in consens sau racordata valorilor religioase, substratul acestei luari de pozitie este oarecum diferit. Turcia este o putere regionala, si mai mult de atat, in primul rand, datorita a doi factori principali: suprafata teritoriului (aproape 800.000 kmp, nr. 37 in lume) si numarul populatiei (aprox. 73 milioane, in 2009), nemaivorbind de alte coordonate (pozitia geostrategica, resurse, istorie etc). Dar, comparativ cu alte puteri ale lumii, mai mari sau egale, Turcia nu sta foarte bine la capitolul populatie, mai ales in raport de suprafata teritoriala (o densitate medie sub 100 loc. pe kmp). Pentru Turcia, ca pentru orice tara, cresterea populatiei este vitala, evident din motive economice si politice (sau invers).
    Oricum, strigatul de alarma pe care il trage Erdogan nu este la indemana liderilor statelor mici, care se confrunta cu aceleasi probleme de ordin demografic dar si cu directivele mondialiste privind controlul populatiei ( politici prin care se vizeaza tocmai slabirea statelor). S-au mai vazut (si or sa se mai vada)cazuri de lideri care s-au impotrivit directivelor mondiale, care au sfarsit tragic si au ramas cu etichete de dictatori, asasini etc.
    Totul se petrece dupa cum suna dictonul latin, “quot licet iovi non licet bovi” (in traducere: ce ii este ingaduit lui Jupiter, nu ii este ingaduit unui bou), de fapt, mult mai rau.
    Una peste alta, asa se face ca ne uitam la Turcia (in privinta luptei impotriva avortului), ca si la Rusia (in ce priveste atitudinea si masurile impotriva propagandei gay), ca la singurele si ultimele redute in fata tavalugului ce vizeaza distrugerea morala si fizica a omenirii. Din pacate sau culmea ironiei este faptul ca cele doua puteri mentionate au fost si ramas pe pozitii statale antagonice, ceea ce, binenteles, ca le face vulnerabile.
    In ce priveste importanta densitatii populatiei, imi amintesc o lectura mai veche din presa, referitoare la decretul de interzicere a avortului in Romania, din anul 1968. Inainte de acest eveniment, prin ’66 sau ’67,se pare ca avusese loc vizita lui Ciu En Lai, ministrul de externe chinez, care l-a intrebat pe Ceausescu la cat se ridica numarul populatiei Romaniei. La raspunsul acestuia ca 18 sau 19 milioane, Ciu En Lai i-a spus ca este nevoie de o populatie de cel putin 30 milioane pentru a se putea aplica proiectele de care ii vorbea gazda sa.

  8. http://www.hurriyetdailynews.com/an-abortion-war-in-turkey-.aspx?pageID=238&nid=21898&NewsCatID=411

    An abortion war in Turkey?

    Prime Minister Erdoğan is skilled at launching new debates, and he often does so with strongly held opinions. The latest example is his attack on abortion as “murder.” As a bonus, he even condemned the widespread use of Caesarean section births in Turkey, and argued that this was part of a plan “to slow down Turkey’s birth rate.”

    To me, this idea of a “Caesarean conspiracy” against Turkey sounded quite ridiculous. I also found it alarming that Erdoğan and his Cabinet are growing increasingly fond of such conspiracy theories. Like their Kemalist predecessors, they have begun to routinely complain about “foreign powers” that threaten Turkey’s peace, prosperity and power. (I have begun to think that there might be a paranoia catalyst in Ankara’s water system or something, for whoever lives in that awkward city enough gets helplessly conspiracy-phobic.)

    The abortion side of the debate, however, is important. Yet while this issue might raise some controversy in Turkey, I don’t expect it to become a culture war as big as the one in the United States.

    The main reason is the Islamic view of abortion, which, just like that of Judaism, tends to be slightly more lenient than the Christian view. Most Catholic or Evangelical Christians believe that life begins at conception, so they regard abortion at any stage as murder. Most Islamic scholars, however, tend to think that the fetus is “given a soul” when it is fully formed, which takes place only in the fourth month of pregnancy. Although most Islamic scholars favor abortion at no stage, they are likely to find it permissible in the first trimester.

    This is probably one of the reasons that Turkey’s laws allow abortion until the tenth week of pregnancy. (Although Turkey is a secular state and its laws do not derive from Islamic sources, the cultural attitudes in society seem to have affected law making.) That is also why there has not been a resolutely “pro-life” movement in Turkey as well.

    So why, then, did Erdoğan launch an attack on abortion?

    There might be two reasons: The Islamic view on abortion is not monolithic, and there are those who regard it as murder at any stage. Erdoğan might be influenced by that view.

    Secondly, his real concern might be Turkey’s demographics. He believes that the larger and younger the population of Turkey is, the more powerful she will be. Hence, he has been advising families to have three children. His opposition to abortion, in other words, might well be an expression of his yearning for more Turkish babies.

  9. Pingback: Jumatate din copiii români nu se mai nasc pe cale naturala! EXPLOZIA ABERANTA SI PERICULOASA DE CEZARIENE. Care sunt motive si care consecintele? - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare