Eurocratii si remorca religioasa a UE: intalnire intre liderii europeni si religiosi. NU LE SPUNE NIMENI CA ”NU LI SE CUVINE”…

13-07-2012 2 minute Sublinieri


Joi, 12 iulie, peste 20 de reprezentanţi ai Bisericilor şi comunităţilor religioase din întreaga Europă au fost prezenţi la Bruxelles pentru a lua parte la întâlnirea anuală cu liderii Uniunii Europene, după cum informează orthodoxero.eu. În acest an, discuţiile s-au concentrat asupra necesităţii de a întări solidaritatea între generaţii, precum şi de a găsi soluţii provocărilor demografice cu care se confruntă în prezent Bătrânul Continent. Aceasta a fost a opta întâlnire de acest fel, cea dintâi având loc în 2005, la iniţiativa Preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

În deschiderea discuţiilor, dl. Jose Manuel Barroso, a atras atenţia asupra câtorva dintre cele mai presante probleme cu care se confruntă Europa: rata extrem de ridicată a şomajului în rândul tinerilor, scăderea populaţiei active şi creşterea numărului de pensionari. Amplificate de actuala criza economică, aceste fenomene se transformă uşor într-un veritabil conflict între generaţii, a continuat Barroso, iar în aceste condiţii devine evidentă necesitatea unui “contract între generaţii”. În acest sens, rolul pe care comunităţile religioase îl pot juca este extrem de important, dat fiind că acestea se află în situaţia ideală pentru a funcţiona ca punţi de legătură în cadrul societăţilor noastre.

La rândul său, Preşedintele Consiliului European, dl. Herman Van Rompuy, a subliniat faptul că religiile sunt, în general, preocupate de cultivarea relaţiilor de comuniune între oameni, ceea ce poate fi extrem de valoros în sporirea solidarităţii între oameni, atât la nivel instituţional, prin organizarea unui sistem eficient de protecţie socială, cât şi la nivel inter-personal, prin întărirea, de exemplu, a relaţiilor familiale.

Un subiect care a revenit adesea în cadrul discuţiei a fost necesitatea sprijinirii şi consolidării valorilor familiei, considerată a fi o soluţie cheie pentru depăşirea crizei demografice cu care se confruntă în prezent ţările europene. Arhiepiscopul romano-catolic de Bruxelles-Mallines, Monseniorul Andre-Joseph Leonard, a arătat că acest lucru se poate face numai prin implementarea unor măsuri concrete, de la politici fiscale favorabile la structuri sociale adecvate, ori chiar încurajarea imigranţilor de a veni în Europa împreună cu familiile lor.

De asemenea prezent la întâlnire, PF Macarie II, Arhiepiscopul Ciprului, a exprimat disponibilitatea Bisericii sale de a se implica în orice proiect ce vine în sprijinirea familiilor tinere.

PF Anastasie, Arhiepiscopul Tiranei şi al întregii Albanii, a subliniat faptul că „nicio generaţie nu apare din senin, iar de aici rezultă responsabilitatea noastră în formarea noilor generaţii. Mai mult decât atât, e necesar să reţinem că solidaritatea este, înainte de toate, un act liber, un gest de dragoste, adăpat de credinţa în Dumnezeu, şi care nu poate fi impus printr-un sistem de legi”. PF Anastasios a vorbit de asemenea despre comunitatea euharistică, care adună la fiecare liturghie, în jurul aceleaşi sfinte mese oameni aparţinând tuturor generaţiilor, reuniţi într-o familie extinsă.

Biserica Ortodoxă Română a fost reprezentată la această întâlnire de către ÎPS Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei şi Exarh Patriarhal pentru relaţia cu organizaţiile creştine internaţionale şi instituţiile Uniunii Europene.

Nota noastra:

Despre cum incearca eurocratii sa foloseasca religia drept instrument pentru promovarea aceleasi agende federale am mai scris. Nu e vorba doar despre ecumenism, ci despre legitimarea Uniunii Europene.

In intalnirea de fata, avand in vedere ca Barroso si Van Rompuy, ca reprezentanti ai eurocratilor populari, sunt printre cei mai feroce promotori ai austeritatii, dusa tocmai in dispretul batranilor, tinerilor, al familiei, al popoarelor si al solidaritatii, este cu atat mai trist sa vezi ce fel de lideri politici si ce fel de politici sunt legitimate de liderii religiosi, printre care si cei ortodocsi.

Ar trebui sa li se spuna acestor decidenti care duc tari intregi la disperare, haos, saracie, in mod programat si programatic, ca NU LI SE CUVINE. Acesta ar fi rolul profetic al liderilor ortodocsi, sa denunte nedreptatea, trufia babilonica si silnicia eurocrata, urmand exemplelelor Sfantilor Ioan Botezatorul, Ioan Gura de Aur, Vasile cel Mare si altii care se impotriveau, cu pretul propriei vieti, nedreptatilor imparatilor si care se ridicau pentru apararea saracului, orfanului si vaduvei!

Altfel, aceeasi UE care cheama liderii religiosi impune, cu pumnul in gura, promovarea homosexualitatii in statele intrate in vizorul extinderii sale sau o recomanda statelor deja membre.

Legaturi:

*


Categorii

1. DIVERSE, Arhiepiscopul Anastasie al Albaniei, Arhiepiscopul Hrisostom al Ciprului, IPS Nifon al Targovistei, Opinii, analize, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “Eurocratii si remorca religioasa a UE: intalnire intre liderii europeni si religiosi. NU LE SPUNE NIMENI CA ”NU LI SE CUVINE”…

  1. poate mai e un aspect la problema asta: de fapt e clar ca treaba nu merge asa cum e dirijata momentan, si ca popoarele (inclusiv alea europene) is impinse spre dezastru, caz in care o actiune de genul asta, bine publicizata, nu va face decat sa arunce cu noroi in directia Bisericii, cand va veni runda dezvaluirilor, in care se va arata de catre ticalosii mai mari cum ticalosii mai mici au incercat sa falimenteze lumea, cu acordul Bisericii, astfel incat oamenii sa nici nu mai vrea sa auda de Biserica in ceasul de pe urma. (Un fel de reeditare de imagine a fenomenelor dinainte de instaurarea comunismului, in care o parte din cler, cazuta de la datorie, era in cardasie cu boierii, ca apoi sa poata veni indracitii si sa arate cu degetul cum, dupa ei, Biserica ar fi fost un instrument de asuprire a oamenilor de-a lungul istoriei. Reeditarea asta trebuie un pic ajutata pentru ca e clar ca Biserica nu mai conduce mai nimic, si deci nu poate fi acuzata de catastrofa iminenta, dar daca se poate macar sugera ca ideologia Bisercii a fost in linie cu cei care au dus lumea de rapa…)

  2. Cum ziceam deja-n alt comentariu, unii ierarhi nu au alt împărat decât pe cezarul. Problema e că nu ne pot obliga și pe noi să-i urmăm în rătăcirea lor… Părintele Adrian avea dreptate: se salvează cine poate!

  3. Pingback: CRESTINUL, POLITICA SI DATORIA DEMASCARII RAULUI/ “Ce vom face in vacanta?”/ Staretul Efrem Vatopedinul: Sf. Ioan Gura de Aur si VIATA DE FAMILIE/ Stefan cel Mare: OM AL EVANGHELIEI (recomandari duhovnicesti) - Razboi întru Cuvânt - Recomand
  4. Deci au strigat aceia: Ia-L! Ia-L! Răstigneşte-L!
    Pilat le-a zis: Să răstignesc pe Împăratul vostru? Arhiereii au răspuns: Nu avem împărat decât pe Cezarul.

    http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=35&cap=19

    Parinte Gheorghe din Banat,de care arhierei vorbiti ? ( va rog sa nu-mi raspundeti )

  5. Sunt cei care se tem mai mult de oameni decât de Dumnezeu și care fac pe placul lor nu al Lui…

  6. Pingback: Patriarhul Daniel la Bruxelles, alaturi de Barroso si Van Rompuy: CRIZA CHEAMA LA MAI MULTA UNITATE IN EUROPA. Cetatenii "europeni" nu ar sustine "experimentul unic" al UE pentru ca ar fi... insuficient informati! - Razboi întru Cuvâ
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare