Oficial ucrainean: ROMANIA AR PREGATI ANEXAREA BUCOVINEI DE NORD. Fabulatie sau dezinformare “preventiva”?

10-09-2012 1 minut Sublinieri

“Se fac pregătiri pentru anexarea Bucovinei de Nord, sub pretextul reîntregirii Sudului şi a Nordului Bucovinei. Acest lucru se va întâmpla în timpul următoarei crize politice din Ucraina, va fi un proces foarte rapid şi puţin dureros”, a declarat Sergey Deev, Secretarul Congresului Civil-Constituţional Ucrainean, preşedintele Comisiei pentru relaţii ucraineano-române, anunţă portalul de ştiri MIGnews.com.ua.

Acesta susţine că NATO consideră Nordul Bucovinei (regiunea Cernăuţi) drept o posibilă zonă de conflict armat.

“În regiunea Cernăuţi, mai mult de 100.000 de oameni au cetăţenie română. La frontierele ţării a crescut numărul posturilor de control, iar poliţia de frontieră este înlocuită cu civili care deţin câte două paşapoarte, unul ucrainean şi unul românesc” – afirmă Deev. “Se fac pregătiri pentru anexarea Bucovinei de Nord, sub pretextul reîntregirii Sudului şi a Nordului Bucovinei. Acest lucru se va întâmpla în timpul următoarei crize politice din Ucraina, va fi un proces foarte rapid şi puţin dureros.”

“În săptămâna următoare anexării, românii din regiune vor organiza un referendum, în care marea majoritate a cetăţenilor, având şi paşaport ucrainean, şi românesc, vor susţine unirea cu Bucovina, astfel încât aceasta să revină în graniţele sale de până în anul 1940” – subliniază preşedintele Comisiei pentru relaţii ucraineano-române.

Deev susţine că deţine informaţii potrivit cărora acest scenariu se află într-un stadiu foarte activ de pregătire, iar Ucraina, practic, nu poate face nimic pentru a se opune.

“România este stat membru al NATO şi, în consecinţă, orice acţiune de răspuns împotriva României va atinge întreaga Alianţă Nord-Atlantică. Această problemă a fost discutată şi în cadrul summitului NATO de la Chicago, împreună cu situaţia din Transnistria. La acel summit, Bucovina a fost trecută pe lista cu posibile zone de conflict militar” – a concluzionat expertul.

În regiunea Cernăuţi, locuiesc aproximativ un milion de oameni, dintre care 75% sunt ucraineni, 12% sunt români, iar 7% se declară moldoveni.

Potrivit presei ucrainene, “în documentele oficiale ale României, se arată că în Nordul Bucovinei, 20% din populaţie aparţin minorităţii române. Aritmetica este simplă: moldovenii au fost incluşi pe aceeaşi listă cu românii odată cu românizarea şcolilor moldoveneşti – explică jurnaliştii de la MIGnews.


Categorii

1. DIVERSE, Ucraina

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “Oficial ucrainean: ROMANIA AR PREGATI ANEXAREA BUCOVINEI DE NORD. Fabulatie sau dezinformare “preventiva”?

  1. Bine ar fi sa aiba dreptate dar, din pacate, nu suntem in stare acum de asa ceva.

    Cine sa faca astfel de planuri ? Basescu ? Ponta ? Antonescu ? Hai sa fim seriosi … Oamenii astia au cu totul alte prioritati.

    Se pot da tunuri de miliarde in nordul Bucovinei ? E ceva aur de cianurat, sunt ceva resurse de vandut pe nimic ? Vreo autostrada care poate fi inceputa intre satul x si catunul y ?

    Ma cam indoiesc … A … sunt pe acolo cateva sute de mii de romani deznationalizati. Deci, nimic interesant.

  2. Numai Rusia are puterea de a schimba harta Europei..cred eu pana la Austria (y compris).

    Restul sunt povesti, ori scornite sa mai vindem ziare, ori sa inflamam lumea, sau pur si simplu sa vedem ce reactii producem. Nu m-ar mira sa fie un demers menit a justifica masuri anti-romanesti locale.

  3. @ c2

    “Nu m-ar mira sa fie un demers menit a justifica masuri anti-romanesti locale.”

    Da, foarte corecta observatia !

  4. UNIREA SI REINTREGIREA ROMANIEI SE VAPUTEA REALIZA !O VESTE BUNA!dupa Bucovina de Nord urmeaza reunire republicii Moldova cu Romania!

  5. @Reintregire:

    Sa nu visam cai verzi pe pereti. Daca va exista ceva, in mod cert va avea un PRET. Cel mai probabil, un pret mai greu decat ceea ce am primi, cum ar fi pierderea Ardealului intr-o forma adaptata contextului istoric pe care-l traim.

  6. Pingback: Presa ucraineana despre planul rusesc al TRANSNISTRIEI MARI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare