Patriarhul Ecumenic Bartolomeu la dreapta Papei Benedict la comemorarea Conciliului II Vatican, reiterand erezia ”BISERICILOR SURORI”: SPERAM CA BARIERELE DINTRE BISERICILE RASARITEANA SI APUSEANA VOR FI ELIMINATE

13-10-2012 1 minut Sublinieri

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, singurul reprezentant al ortodoxiei la cea de-a 50-a aniversare a celui de-al doilea Conciliul Vatican, a spus ca spera ca barierele care impiedica unitatea dintre bisericile din Est si cele din Vest pot fi eliminate.

Cea de-a 50-a aniversare a Conciliului doi Vatican, in care au fost luate decizii importante pentru modernizarea bisericii catolice, a fost marcata de Papa Benedict printr-o mesa tinuta pe 11 oct.

Piata Sf. Petru din Vatican a gazduit mai mult de 20.000 de oameni veniti pentru aceasta aniversare a evenimentului care a inceput in 1962. Mesa a marcat, de asemenea, si inceputul Anului credintei. Aproximativ 40 de cardinali, oficiali religiosi si multi diplomati din diferite tari au asistat la mesa. In timpul ”slujbei”, Patriarhul Bartolomeu a stat in dreapta Papei, in timp ce arhiepiscopul anglican Rowan Williams a stat la stanga acestuia.

Bartolomeu: calatoria nu ne-a fost usoara

In discursul sau, Benedict a subliniat importanta celui de-al doilea Conciliu de la Vatican, care a fost organizat de Papa Ioan al XXIII-lea, adaugand ca decadenta si ingaduinta de sine au crescut in ultimii 10 ani, si ca este mai multa nevoie de credinta astazi ca acum 50 de ani. Este esential sa se inteleaga spiritul consiliului, a spus papa, care a adaugat ca observa faptul ca omenirea experiaza o perioada fara-de-Dumnezeu, asa cum a fost si in perioada de dupa cel de-al doilea razboi mondial. 

”Calatoria nu ne-a fost usoara si nici nu a fost fara costuri. Am suferit dureri si greutati”, a spus Bartolomeu. ”Slava Domnului ca arhiepiscopii din acelasi conciliu au acceptat importanta dialogului sincer dintre noi, ”bisericile surori”. Speram ca barierele dintre bisericile Rasariteana si Apuseana vor fi eliminate”, a spus patriarhul. (…)

October/13/2012



Categorii

"Reforma" in biserica/ aggiornamento, 1. DIVERSE, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri..., Papa (Papism), Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “Patriarhul Ecumenic Bartolomeu la dreapta Papei Benedict la comemorarea Conciliului II Vatican, reiterand erezia ”BISERICILOR SURORI”: SPERAM CA BARIERELE DINTRE BISERICILE RASARITEANA SI APUSEANA VOR FI ELIMINATE

  1. Si un filmulet pe aceasta tema se poate vedea aici: http://youtu.be/iRMaQW9rL54

  2. Sa ma ierte Dumnezeu, dar cand ii vad cum se iau in brate si se pupa atata, imi vine sa ii indemn pe cei doi sa-si …. “get a room”, cum spun americanii.

    Oamenii astia chiar nu mai au limite ?!

  3. Nu mai au, iubesc fără limite … minciuna, întâietățile și festivitățile…

  4. fratilor nu asta e problema ci ce se urmareste prin aceasta

  5. Nu ne putem uni cu catolicii. Teologia ortodoxa este concentrata in Crez-ul ortodox, cea catolica este imprastiata in tot felul de doctrine. Nu ne putem uni decat daca ori noi renuntam la Crez – si deci la credinta – ori ei la doctrine, revenind la credinta, ceea ce nu se intrevede cu puterea mintii omenesti. Singurii cu care ne putem uni sunt monofizitii daca vor putea trece peste neputinta de a-si intelege propriul Crez si deci de a-si intelege credinta. Din cate se vede, Bartolomeu a renuntat deja la credinta.

  6. Nu stiu cum s-ar pune problema unirii cu alta “Biserica”. S-ar recunoaste automat botezul si hirotoniile lor? Ar trebui botezati si hirotoniti pentru ca nu au continuitate apostolica si integritate a credintei. Deci nu se poate vorbi decat de o revenire a lor in masa in staulul Bisericii. Dar care episcop de-al lor ar face asa ceva? Sa-si renege credinta lui si sa o recunoasca pe a noastra, ortodoxa. Greu de crezut. Deci dialogul ecumenist este un non-sens. Iar derapajele episcopilor pe linie ecuemenista sunt incalificabile. Nu poate poporul sa traga la raspundere clerul pt ca organizarea Bisericii sta tocmai in mainile lor. Robie cumplita.

  7. Pingback: SINCRETISM ANTIHRISTIC. Papa Francisc, alaturi de un seic si un rabin in “PELERINAJUL” din IERUSALIM. Patriarhul Bartolomeu si Papa Francisc vor semna o declaratie comuna, angajandu-se ca vor “MERGE INAINTE” pe drumul “CARE N
  8. Pingback: Schitul romanesc PRODROMU (Muntele Athos): MARTURISIRE PENTRU DREAPTA CREDINTA. Mustrarea Patriarhului Bartolomeu si a ierarhilor implicati in actiuni ecumeniste/ CONDAMNAREA RUGACIUNILOR IN COMUN/ “Nu noi suntem salvatori ai Bisericii, ci Biserica
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare