Stat politienesc in scolile din TEXAS (SUA): ELEVII CARE REFUZA CARDURILE CU MICROCIP SUNT PEDEPSITI

13-10-2012 2 minute Sublinieri

O şcoală dintr-un district din Texas a intrat în atenţia publică anul acesta, atunci când a anunţat că va solicita elevilor să poarte în permanenţă un card de identitate care vor conţine un microcip. Astăzi, elevii care au refuzat să fie monitorizaţi spun că resimt repercusiunile acestui refuz.

De la 1 octombrie, elevii liceului John Jay şi cei de la şcoala gimnazială Anson Jones din San Antonio, Texas, au fost rugaţi să vină la şcoală cu un act de identintate care să conţină o fotografie şi să fie echipat cu cip capabil de identificare prin radio frecvenţă (RFID)pentru ca toţi copii să fie localizaţi şi monitorizaţi. Educatorii insistă că acest e măsuri sunt luate în Texas pentru a opri absenteismul galopant care are efecte devastatoare pentru finanaţare şcolilor. Dacă programul va fi socotit ca unul de succes, cipurile RFID vor apărea în viitorul apropiat în 112 şcoli şi vor afecta aproape 100 000 de elevi.

Elevii care refuză să meargă pe holurile şcolii cu un astfel de card în buzunare sau agăţat de gât, pretind că sunt chinuiţi de educatori şi că le este interzisă participarea in diferite activităţi şcolare. Unii dintre aceştia pretind că au fost înlăturaţi din zone uzuale, cum sunt sălile de mese sau de lectură.

Andrea Hernandez, care deja de doi la John Jay, a afirmat că educatorii au ignorat argumentele ei referitoare la viaţa ei privată şi i-au răspuns că nu poate participa la alegerile din cadrul şcolii dacă refuză să acceăte programul de supraveghere.

Hernandez a spus, într-un interviu luat de Salon, că a se supune unei monitorizări constante printr-un cip RFID este ca şi cum şi-ar aplica “semnul bestiei”– o referire la Apocalipsa biblică. Eleva a apelat la WND afirmând că prin răspunsul şcolii a fost ameninţată, prin refuzul şcolii de a o lăsa să voteze pentru regele şi regina balului invocând neconformarea elevei la noile reguli privitoare la actul de identitate.

“Un profesor mi-a spus că nu-mi va fi permis să votez pentru că nu am un act de identitate adecvat” a susţinut Hernandez în faţa WND. “Aveam însă vechiul meu act de identitate, cel despsre care mi-au spus iniţial că va fi valabil de-a lungul celor patru ani cât voi fi în şcoală. El mi-a spus că am nevoie de noul act cu cip pentru ca eu să votez.”

După refuzul lui Hernandez de a folosi un cip RFID, WND a raportat că Inspectorul Adjunct Ray Galindo a emis o declaraţie adresată părinţilor fetei: “Solicităm doar ca fata dumneavoastră să folosească o matricolă de identitate la fel cum toţi ceilalţi studenţi sau adulţi sunt obligaţi să o facă într-un campus.” Dacă ea refuză acum monitorizarea, repercusiunile vor fi mult mai dure decât revocarea dreptului la vot în cadrul concursurilor şcolare, odată ce şcolile vor adopta regula monitorizării locale ca obligatorie, a argumentat acesta.

“Vă îndemn să acceptaţi această soluţie astfel încât programul şcolar al copilului dumneavoastră să nu fie afectat. Aşa cum am discutat, vor exista consecinţe pentru refuzul de a purta un însemn de identitate din momentul în care vom purcede la implementarea totală a acestuia,” a scris Galindo.

Tatăl fetei, Steve Hernandez, a declarat celor de la WND că şcoala a fost oarecum dispusă să colaboreze cu fiica sa, dar întreaga sa familie nu doreşte să “se oprească în critica adresată programului” şi se opune să-l sprijine public.

“I-am spus că este de neacceptat pentru că ar implica aprobarea unei politici distructuale cu care nu suntem de acord, iar eu şi fiica mea nu dorim să renunţăm la un drept constituţional care ne garantează libertatea de a vorbi public împotriva unui program despre care credem că e nociv,” a răspuns dl Hernandez.

Districtul Şcolar Independent din Partea de Nord se aşteaptă să adune 2 milioane dolari americani prin colecte statale prin anularea cifrelor care atestă slaba prezenţă şcolari, iar programul RFID va costa cam o pătrime din această sumă la care se vor adăuga alţi 136,005 de dolari pentru întreţinerea acestuia. Finanţarea nu este singura problemă care se ridică în cazul noului program: Heather Fazio, din grupul Texanilor pentru Răspunderea Guvernamentală, a spus celor de la WND că a plătit 30 $ şi a primit în schimb, graţie Legii pentru Libertatea Informaţiei, o listă cu numele şi adresele tuturor elevilor de la şcoala distructuală.

“Folosirea acestor informaţii împreună cu un cititor RFID îi va da posibilitatea unui agresor (pedofil) să determine dacă un elev este acasă şi mai apoi să-l urmărească oriunde se duce. Aceste cipuri emit constant astfel că oricine are un cititor adecvat îi poate monitoriza oriunde merg,” a afirmat ea.

Kirsten Bokenkamp, care face parte din ACLU, a declarat ziarului San Antonio Express-News că se aştepta ca organizaţia sa se va opune acestui program dar că decizia colegiului director a susţinut şcoala în alegerea ei de a merge mai departe cu programul de monitorizare fără să-i aducă nici o modificare. Steve Hernandez a spus celor de la WND că a contactat ACLU pentru a o reprezenta pe fiica sa, dar Rebecca Robertson, un reprezentat local al organizaţiei, i-a spus că “ACLU din Texas nu va putea să o reprezinte pe fiica dumneavoastră în această chestiune,” adăugând că acest caz nu îndeplineţte criteriile adecvate pentru această organizaţie.


Categorii

1. DIVERSE, Carduri electronice/ cipuri, Guvernarea electronica (E-GUVERNARE), Stat politienesc, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

16 Commentarii la “Stat politienesc in scolile din TEXAS (SUA): ELEVII CARE REFUZA CARDURILE CU MICROCIP SUNT PEDEPSITI

 1. http://www.snopes.com/politics/medical/microchip.asp

  nu le mai aprobati pe primul si penultimul…se pare ca m-am grabit.
  vor fi insa pacienti care vor avea cipuri dar nu stiu daca va fi obligatoriu pentru toti beneficiarii obamacare

 2. rfid va fi in pacienti

  The device is intended to enable access to secure patient identification and corresponding health information in humans

  An implantable radiofrequency transponder system for patient identification and health information is a device intended to enable access to secure patient identification and corresponding health information. This system may include a passive implanted transponder, inserter, and scanner. The implanted transponder is used only to store a unique electronic identification code which is read by the scanner. The identification code is used to access patient identity and corresponding health information stored in a database.

  http://www.fda.gov/MedicalDevices/DeviceRegulationandGuidance/GuidanceDocuments/ucm072141.htm

  ma miram eu de ce se tot agita Obama cu obamacare….legal a devenit posibil…si poate deveni mai tarziu si obligatoriu pentru toti

 3. Scuze….nu am tradus …ma astept sa faceti ca pana acum …preluati, comentati si traduceti voi

 4. imi cer scuze din nou:D …poate ar trebui sa va uitati cu atentie la articolul asta ( la un moment dat spune ca aceste implanturi vr da informatii si asupra bonitatii fiscale a pacientului

  “Now lets look at section 163 of HR3200, which gives the government a direct electronic access to your bank account which will work in conjunction with an implanted chip.

  Page 58 Lines 5 through 15 reads:
  (D) enable the real-time (or near real time) determination of an individual’s financial responsibility at the point of service and, to the extent possible, prior to service, including whether the individual is eligible for a specific service with a specific physician at a specific facility, which may include utilization of a machine-readable health plan beneficiary identity detection card; (E) enable, where feasible, near real-time adjudication of claims”

  doar ca nu am gasit nicaieri cine va purta sau cum se determina ca va “beneficia” de “Implantable Radiofrequency Transponder System for Patient Identification and Health Information”..doar pacientii? Daca ma internez primesc unul? Daca ma externez il dau inapoi? E permanent? Daca intru in obamacare e obligatoriu? Daca nu ma asigur in obamacare ci la altcineva si ma internez e obligatoriu rfid?

 5. am uitat sa dau linkul: “http://polidics.com/news/another-hidden-secret-in-obamacare-rfid-chip-implants.html”

  Extras din el:

  “Republican Congressman Ron Paul from Texas, states on his website:

  http://www.dailypaul.com/105079/microchiping-included-in-healthcare-bill

  “Buried deep within the over 1,000 pages of the massive US Health Care Bill (PDF) in a “non-discussed” section titled: Subtitle C-11 Sec. 2521— National Medical Device Registry, and which states its purpose as…….. He quotes that part of the law and then goes on to say: “In “real world speak”, according to this report, this new law, when fully implemented, provides the framework for making the United States the first Nation in the World to require each and every one of its citizens to have implanted in them a radio-frequency identification microchip for the purpose of controlling who is, or isn’t, allowed medical care in their country”

  merita articolul asta studiat

 6. http://www.fda.gov/NewsEvents/Newsroom/PressAnnouncements/ucm310505.htm

  se pare ca si echipamentele medicale(si de la ele la altele) vor fi marcate..daca deschideti linkul din josul paginii http://www.gpo.gov/fdsys/pkg/FR-2012-07-10/pdf/2012-16621.pdf veti vedea ca apare paragraful urmator:

  “Certain devices for which the labeling requirement alone may not be sufficient would also be directly marked with a UDI, allowing accurate identification even when the device is no longer accompanied by its label or package. The types of devices that would be subject to the direct marking require are implantable devices; devices intended to be used more than once, and which are intended to be sterilized before each use; and stand-alone software. These types of devices have physical characteristics, or characteristics of use, that significantly increases the probability that the device will become separated from its label, particularly when used over an extended period of time.”

  mda…NFC…internet of things…

 7. nu al meu 😀 …ultimul din josul paginii

  Health care reform
  Tue, 04/12/2011 – 21:57

  Senate Bill, H.R. 3590, pages 273-274

  There are several reasons why an individual could claim exemption, being a member of a religion that does not believe in insurance is one of them. Islam is one of those religions. Muslims believe that health insurance is “haraam”, or forbidden; because they liken the ambiguity and probability of insurance to gambling. This belief excludes them from any of the requirements, mandates, or penalties set forth in the bill. Other excluded groups include Amish, American Indians, and Christian Scientists.

  http://libertyandpride.com/muslims-exempt-from-obamacare/

  There is still speculation on whether or not the microchip implants will be mandatory within the healthcare bill. From what I understand the bill is supposed to take full effect in 2014. I don’t expect to be present to witness that take place. I honestly believe that will be a tribulation event!

  We even have concentration camps in the USA! With all of these events happening, and the things that are yet to come upon the world, why in the world would someone not want a way out and deny the chance to get to know Christ to escape these things?!

 8. @enkidu:

  Ce mai face Ghilgames? Ultima oara cand am auzit de el nu se simtea prea bine, parca. Desi nici pana azi nu e clar care din voi a murit. Poate ne lamuresti cu ocazia asta.

  Chestia asta cu cipurile impuse de Obamacare dateaza cam din 2008-2009. Pe atunci, cand ni s-a infatisat pentru prima oara, dupa ce am consultat, din cadrul bill-ului, sectiunea dedicata RFID-urilor medicale, am ajuns la concluzia ca e vorba de institutionalizarea/reglementarea, inclusiv prin tinerea unei evidente centralizate (registru), a tuturor implanurilor rfid medicale. Implanturile rfid medicale care se aflau deja IN UZ, si care sunt folosite in actul medical. Deci nu am inteles si nu reiesea din acel bill ca ar fi vorba despre implanturi mandatory sau de identitate, de marcare a tuturor cetatenilor, ci de acele rfid care sunt folosite in practica medicala. In acest caz, am avea, de fapt, de-a face cu o legalizare/institutionalizare a unei practici de folosire a implantului medical, lucru foarte diferit de implantul de identificare, fie el ca asigurat, fie ca cetatean sau altceva. Daca s-a schimbat ceva intre timp si nu e cazul unui hoax republican, atunci poate aduci niste informatii noi. Greu, ce-i drept, pentru un personaj atat de antic ca Enkidu 🙂

 9. ma gandeam ca astea cu bonitatea fiscala a pacientului…in fine
  bun si asa
  iar cu enkidu e alta poveste..
  vorbea cu animalele…apoi s-a intamplat ceva si fugeau toate de el

 10. @enkidu:

  ma gandeam ca astea cu bonitatea fiscala a pacientului

  Se poate mai clar?

 11. Scuze, m-am cam precipitat cu comentariile astea, multumesc pentru bunavointa oricum.
  Am dat mai sus un citat din articolul care trateaza mai cu simt de raspundere problema:

  http://polidics.com/news/another-hidden-secret-in-obamacare-rfid-chip-implants.html

  “Page 58 Lines 5 through 15 reads:
  (D) enable the real-time (or near real time) determination of an individual’s financial responsibility at the point of service and, to the extent possible, prior to service, including whether the individual is eligible for a specific service with a specific physician at a specific facility, which may include utilization of a machine-readable health plan beneficiary identity detection card; (E) enable, where feasible, near real-time adjudication of claims”

  individual’s financial responsability

 12. ilegal ce se intampla in USA. Felicitari celor care se opun cardului cu microcip. Copii, oamenii , nu sunt animale!Acei directori si profesori din scoli, gradinite, facultati trebuie dati in judecata de elevi,-studenti si parinti!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare