Rusia critica TURCIA pentru INARMAREA cu rachetele NATO/ Rogozin bate cu pumnul in masa Chisinaului

23-11-2012 1 minut Sublinieri

Rusia sfatuieste Turcia sa nu instaleze rachete de tip Patriot in apropiere de granita cu Siria, dar o incurajeaza in schimb sa incerce gasirea unei solutii politice, a sustinut joi Ministerul rus al Afacerilor Externe, potrivit AFP.

“Militarizarea frontierei turco-siriene este un semn ingrijorator“, a declarat purtatorul de cuvant al MAE rus, Alexander Lukashevich, comentand cu privire la cererea facuta de Ankara la NATO pentru instalarea unor sisteme de aparare antiaeriana Patriot pe teritoriul sau, la frontiera cu Siria.

“Sfatul nostru pentru colegii turci este altul: utilizarea potentialului lor de influenta asupra opozitiei siriene pentru a se ajunge cat mai repede la demararea unui dialog intersirian, si nu sa-si arate muschii pentru a provoca o intorsatura periculoasa a situatiei”, a adaugat acesta.

“Am vazut reactia partenerilor nostri de la NATO”, a spus purtatorul de cuvant. “In mod evident, asemenea demersuri nu cresc optimismul cu privire la o solutie politica rapida” in Siria, a mai declarat purtatorul de cuvant al diplomatiei ruse.

Miercuri, Turcia a cerut oficial NATO instalarea de rachete de aparare antiaeriana si antiracheta de tip Patriot de-a lungul granitei cu Siria. Statele Unite, si Franta indeosebi, s-au declarat in favoarea unei asemenea cereri.

Secretarul general al Aliantei Nord-Atlantice, Anders Fogh Ramussen, a anuntat ca organizatia analizeaza “fara intarziere” cererea turca. Dintre cele 28 de state membre NATO, doar Germania, Olanda si Statele Unite poseda baterii de rachete Patriot.

Rusia, partenera de mult timp a regimului sirian, caruia ii furnizeaza la randul sau armament, in pofida criticilor occidentale, a blocat de trei ori in cadrul ONU, alaturi de China, rezolutiile occidentale care vizeaza presiuni prin amenintarea cu sanctiuni pentru regimul de la Damasc.

“Tot ce am discutat cu Evghenii Sevciuk se realizeaza nu atat de repede pe cat ne-am dori, deoarece exista anumite procese pe care trebuie sa le urmam, dar pe toate directiile ne miscam inainte”. Declaratia A fost facuta de vicepremierul rus Dmitri Rogozin, pentru TV PMR.

Totodata, Rogozin a dat asigurari ca un consulat al Federatiei Ruse la Tiraspol va fi deschis. “Rusia este o tara mare, daca a decis ceva, atunci asa va fi. Daca am spus ca un consulat al Rusiei va fi la Tiraspol, atunci asa va fi”, a specificat vicepremierul rus.

“Momentan noi intreprindem totul pentru ca locuitorii Transnistriei sa simta ca de facto, se pune baza pentru lucrul consular. Vor fi aici 10 persoane si vom face reparatia in doua cladiri care sunt preconizate pentru activitati diplomatice. Ne pregatim, pentru ca atunci cand va fi deschis consulatul toate sa fie puse la loc”, a mentionat Dmitrii Rogozin.

De asemenea, Rogozin a precizat ca trebuie de avut rabdare, iar problema consulatului rezolvata in asa mod, incat sa nu se inrautateasca relatia cu Chisinaul. “Nu este in interesul nostru daca acolo va iesi in strada multimea de sovinisti si vor incepe sa distruga magazine fiind impotriva deciziei autoritatilor moldovene cu privire la deschiderea consulatului. Important este ca cetatenii sa nu sufere”, a conchis oficialul rus.

La Balti va fi deschis un consulat al Federatiei Ruse. Pentru deschiderea unui consulat la Tiraspol, oficialii au convenit sa continue discutiile la acest subiect, in cadrul consultarilor consulare moldo-ruse ce vor avea loc la 22 noiembrie.

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Razboi Turcia Grecia Cipru Rusia, Siria, SUA versus Rusia

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “Rusia critica TURCIA pentru INARMAREA cu rachetele NATO/ Rogozin bate cu pumnul in masa Chisinaului

  1. Deci Turcia incepe sa creasca si trebuie sa ne punctam teritoriile.

  2. Pe unde va fi oare Rogozin cind Rusia va ramine mai putin de jumatate?
    Acopera-ne Maica cu dragostea ta !

  3. Pingback: Putin in dezacord cu Erdogan pe tema SIRIEI/ Israel raspunde prin COLONIZARI initiativei ONU de a acorda PALESTINEI statut de ”stat observator” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  4. Pingback: Rusia ar admite ca REGIMUL ASSAD pierde tot mai mult teren in fata “REBELILOR” din SIRIA/ Noua STRATEGIE de politica externa a KREMLINULUI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  5. Pingback: Iranul acuza tarile occidentale ca “URZESC PLANURI PENTRU UN RAZBOI MONDIAL” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare