Protopopul Vasile Lăiu: “NOI NU MAI AVEM VOIE LA NIMIC IN TARA ASTA, IN CURAND NICI SA RESPIRAM, AM AJUNS SA NE VINDEM DE TOT”/ Primul-ministru PONTA DEZINFORMEAZA pe tema fractionarii hidraulice

2-03-2013 7 minute Sublinieri

Semnal pozitiv? Pr. Constantin Stoica sustine PROTESTELE PREOTILOR DIN BARLAD

În curând se va ajunge să ne spună că nu mai aveam voie nici să respirăm în ţara asta, că Chevronul ne va impune tot. Noi nu mai avem voie nimic în ţara asta, am ajuns să ne vindem de tot. Noi nu mai avem dreptul la a gândi, la viaţă sau nimic altceva. Noi avem voie doar să facem ce ne spun alţii”

barlad-laiu

Noi nu suntem cu ruşii, nu suntem spioni ruşi, deşi am văzut că am fost acuzaţi inclusiv de Evenimentul Zilei că suntem vânduţi. Noi suntem patrioţi, ăsta este adevărul. Poate unii nu mai ştiu nici cum se scrie acest cuvânt, dar noi asta suntem.” (geolog Gabriel Sava)

 

barlad-protest

Bârlădenii au fost mobilizați să iasă la proteste contra gazelor de șist cu dangătul clopotelor de la biserici și cu predici împotriva americanilor de la compania petrolieră. Metoda a dat rezultate: s-au adunat opt mii de oameni

Majoritatea localnicilor nu ştiu despre gazele de şist decât că îi vor lăsa fără terenurile agricole şi fără apă potabilă. Această propagandă le este oferită de membrii Grupului de Iniţiativă Socială Civică (GISC) din Bârlad, organizatorii protestului de miercuri, care a adunat opt mii de oameni.

Clopotele, trase ca la război

Miercuri a fost o hărmălaie îngrozitoare, „Băteau clopotele în toate bisericile, parcă era război. Veneau din poartă în poartă oameni să ne cheme la protest că altfel va fi de rău. Am ieşit şi eu să nu creadă că sunt împotrivă”, declară unul dintre protestatari.

„Ne-a ajutat foarte mult biserica, preoţii au spus oamenilor să iasă la proteste. Facem asta de mult timp. Biserica s-a implicat ca să apere comunitatea de acest pericol la adresa mediului”, ne spune Gabriel Sava, geologul din cadrul GISC. Protopopul Vasile Lăiu, membru al Grupului, susţine că a fost nevoie să se implice personal pentru a apăra viaţa credincioşilor. În multe biserici, preoţii nu uitau să înfiereze, la liturghie, investitorii americani.

Pr. Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, aprobă acţiunea protopopului: „Este bine că s-a implicat şi Biserica, este o problemă importantă de mediu a comunităţii”. Pe lângă clopote şi predici, în Bârlad s-a făcut risipă de afişe şi reclame stradale, şi mii de fluturaşi.

La câteva zile după marele miting- nici la grevele de la Combinatul Galaţi nu ieşeau mai mult de 3.000 de siderurgişti – oraşul încă este plin de afişe de luptă împotriva Chevron şi a gazelor de şist. Mesajele cu „Jos Chevron” sunt lipite pe mai toate tomberoanele din oraş.

Opt mii de protestatari: unul din opt bârlădeni a ieşit în stradă

Ameninţări de la CAR

„Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor a tipărit mii de fluturaşi care au împânzit tot oraşul”, spune un politician local. Declaraţiile sale sunt confirmate şi de pensionarii bârlădeni. „Am fost la Casa de Ajutor Reciproc cu puţine zile înainte şi mi s-a spus, mai în glumă, mai în serios, să vin la proteste, dacă vreau să mai primesc bani de la ei”, ne mărturiseşte un pesionar de 68 de ani. Marius Nicolae, preşedintele CARP Bârlad, nu a putut fi contactat pentru a-şi expune punctul de vedere.

La Bârlad au venit să protesteze oameni din toată Moldova şi din Dobrogea. “Eu am fost la acest marş, pentru că Bârladul este foarte aproape de Galaţi, oraş care, se afla pe lista Chevron pentru exploatarea gazelor de şist. Aşa că, participarea nostră, a câtorva reprezentanţi de la Galaţi, nu a fost doar de solidarizare cu Bârladul, dar şi ca un semnal de alarmă pentru concetăţenii mei!”, spune Zina Dominiţeanu, preşedintele unei organizaţii ecologice din oraşul de lângă Dunăre.

Au venit şi membri ai galeriei FC Vaslui. „Nu a fost toată galeria, ci câţiva. La meciul cu CFR Cluj, am avut pe cineva care a avut un banner cu „Miercuri ne vedem la Bârlad”, spune geologul Gabriel Sava

„Nu vrem ca Bârladul să ajungă ca Detroitul”

„Noi de fapt ne împotrivim manierei prin care sunt extrase gazele, este vorba de fracţionarea hidraulică care va polua apa din subteran sau din Siret. Noi suntem patrioţi şi ne apărăm oraşul. Noi nu vrem să ajungem ca Detroitul, unde un apartament se vinde şi cu câţiva dolari. Noi ne iubim oraşul şi nu vrem să plecăm de aici să ne vindem locuinţele pe nimic”, declară geologul Gabriel Sava (foto). Venitul mediu în metropola americană este de 31.000 de euro anual. În Bârlad, venitul mediu anual este de 3.000 de euro.

Ce sunt gazele de şist

Reprezintă un zăcământ care se află între plăcile de şisturi ori în straturile de cărbune. Acestea se găsesc la o adâncime mai mare decât zăcămintele de gaz convenţional. Arderea acestui combustibil este considerată mai ecologică decât a cărbunelui sau petrolului. Cu toate astea, exploatarea acestor gaze nu este una prietenoasă cu mediu. Astfel, potrivit studiilor, un singur foraj poate necesita 10 milioane de litri de apă. Totodată, substanţele chimice în procesul de fisurare a rocilor riscă să ajungă în multe cazuri chiar în pânzele freatice şi să le polueze.

În România, Chevron deţine un perimetru de explorare/exploatare a gazelor la Bârlad şi trei perimetre în judeţul Constanţa, respectiv Vama Veche, Adamclisi şi Costineşti. Acordurile pentru cele trei perimetre de la malul Mării Negre vizează explorarea, dezvoltarea şi exploatarea perimetrelor. Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a afirmat recent că trebuie să demareze explorarea gazelor de şist „ca să ştim cum stăm, astfel încât mai târziu să procedăm şi la exploatarea cu ajutorul tehnologiilor noi.”

Protopopul, generalul şi soţia comisarului au scos oraşul în stradă

„Ne vor nenoroci. De ce vor să facă asta la Bârlad, iar la Bihor sau Constanţa spun că nu vor mai permite foraje, dar la noi le vor continua. Ne cred proşti, de asta. Au spus despre Bârlad că oricum este o regiune subdezvoltată care oricum nu contează. Aşa că din acest motiv fac foraje aici şi în Bihor le-au oprit”, ţipă ameninţător Lulu Fânaru, notar şi soţia lui Costică Fânaru, comisar şef în cadrul Poliţei Rutiere Bârlad.

Liderul grupului de protestatari este preotul Vasile Lăiu: „În curând se va ajunge să ne spună că nu mai aveam voie nici să respirăm în ţara asta, că Chevronul ne va impune tot. Noi nu mai avem voie nimic în ţara asta, am ajuns să ne vindem de tot. Noi nu mai avem dreptul la a gândi, la viaţă sau nimic altceva. Noi avem voie doar să facem ce ne spun alţii”, strigă şi protopopul, când este întrebat de motivele luptei împotriva gazelor de şist.

Un alt membru de seamă al grupului de protestari este generalul în rezervă Nicolai Rotaru. “Nu putem sta indiferenţi la ce se întâmplă în jur. Noi din acest motiv ne-am făcut acest grup pentru a-i apăra pe oameni din oraş”. Cadrul militar în rezervă este şi un prosper om de afaceri local, deţine firma Casa Miresei, dar şi o frumoasă vilă în oraş.

„Finanţare din fonduri personale”

Când sunt întrebaţi despre bani, membrii GISC spun că fondurile nu au venit de la ruşi sau de la Gazprom aşa cum sunt acuzaţi, ci din propriile buzunare. “Dacă ar fi fost Gazpromul cel care urma să facă exploatările, am fi protestat împotriva ruşilor”, susţine Gabriel Sava, geologul grupului.

„Noi nu suntem cu ruşii, nu suntem spioni ruşi, deşi am văzut că am fost acuzaţi inclusiv de Evenimentul Zilei că suntem vânduţi. Noi suntem patrioţi, ăsta este adevărul. Poate unii nu mai ştiu nici cum se scrie acest cuvânt, dar noi asta suntem.”

Ovidiu Tiron, alt membru GISC, susţine că României îi e mai bine să cumpere gaze de la ruşi. „Sunt şi mai ieftine şi e şi mai bine în această variantă”, susţine cel mai irascibil membru al organizatorilor.

„Armata” GISC, gata să-şi dea foc

Militanţii sunt gata să continue lupta până la capăt. „Dacă vor începe exploatarea nu ştiu unde se va ajunge. Am deja oameni care vin să-mi spună că sunt gata să se înfăşoare cu benzină şi să-şi dea foc”, susţine însuşi protopopul Vasile Lăiu.

Componenţa GISC este următoarea: geologul Gabriel Sava, generalul Neculai Rotaru, inginerul Ioan Igescu, inginerul Violeta Cezar, inginerul Ovidiu Tiron, notarul Lulu Fânaru, preotul protopop Vasile Lăiu, inginerul Anda Irimescu şi profesor Cristina Cânepă.

Premierul Victor Ponta a vorbit la B1 TV despre exploatarea gazelor de sist in tara noastra sustinand ca pana in acest moment nu exista nicio dovada ca acest tip de tehnologie afecteaza mediul.

“S-a tot spus ca s-ar putea afecta panza de apa freatica, dar pana acum nu s-a intamplat nimic”, a declarat premierul care spune ca in urmatorii 5 ani se vor face doar explorari si nu extractii de gaze de sist. Seful guvernului mai subliniaza ca nu se va face nicio exploatare daca autoritatile locale nu sunt de acord, dar ca le atrage atentia acestora sa nu s emai planga de lipsa banilor cand numai in explorare vor fi investiti peste 100 de milioane de euro.

“In acele localitati in care sunt o mie de oamne ies in strada 8 mii”, a ironizat liderul PSD mitingul recent de la Barlad. “Romania are de ani de zile o problema strategica pe alimentarea cu gaze. Trebuie sa gasim si alte moduri de explorare”, a concluzionat acesta.

biserica chevron

Nota noastra:

Premierul dezinformeaza – fie ca stie, fie ca nu. Chiar pe hotnews a fost publicata o stire despre un studiu in curs asupra poluarii apei (a panzei freatice) din cauza exploatarii gazelor de sist prin metoda fractionarii hidraulice: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/07/12/fractionare-hidraulica-surse-de-apa-contaminare-gaze-de-sist/

Este vorba despre un studiu al Universitatii Duke (SUA) ce poate fi consultat pe siteul Analelor Academiei de Stiinta din SUA: http://www.pnas.org/content/early/2011/05/02/1100682108.full.pdf+html?sid=bde16321-e169-437d-a59c-798e7f65c479

In plus, ironizarea demonstrantilor de la Barlad lasa pe oricine… fara cuvinte! 

In ceea ce priveste reportajul din EvZ, sar in ochi tonul tendentios si insinuarile necinstite la adresa protestatarilor si liderilor acestora.

Decizia de exploatare sau nu a gazelor de șist e complicată – poate că e cazul pentru un verdict pozitiv, poate nu. Trebuie multe analize de oportunitate.

Dar după cum arată lucrurile acum, nu e decât un tun clasic din seria privatizării profiturilor și a socializării pierderilor. Iată 3 manipulări:

1. “Economia are nevoie”

Orice sursă nouă de energie e bună, dar nu în orice condiții. Problema cu gazele e următoarea – România are deja resurse care-i acoperă peste jumătate din consum, dar redevențele sunt atât de mici, încât statul nu încasează mai nimic iar profiturile merg la Petrom – majoritar privată și la Romgaz – care arde banii pe prostii.

În lipsa redevențelor, producția locală este tratată ca gaz “ieftin”, la care salivează tot felul de clienți politici. Deci prima chestiune ar trebui să fie mărirea redevențelor la un nivel care să facă exploatarea gazului o afacere cu profit micuț, nu o rentă cum este acum. Pentru că dacă există rente, aproape sigur vor fi cedate contra șpagă, cum s-a mai întâmplat.

2. “Explorăm, nu exploatăm”

Minciunica vârâtă recent de domnii Ponta și Vosganian este că se vor face doar contracte de explorare, nu și de exploatare, “ca să vedem cum stăm”.

În realitate, un contract de explorare include și perspectiva operațională – de exploatare, că nu e nimeni prost să îngroape sute de milioane și să găsească gaze fără a ști dacă va avea sau nu dreptul să le scoată. Afirmația ar fi adevărată doar dacă “explorarea” s-ar face pe banii statului, care nu există.

3. “E mâna rușilor”

Sperietoarea rusească este pe alocuri ridicolă, însă presupunând că ar fi adevărată:

a) Nu înseamnă automat, în fiecare caz, că ce-i bun pentru ruși e rău pentru români și invers. Discuția ar trebui să rămână tot în zona riscurilor și beneficiilor, nu să se mute în curtea vecinilor.

b) Presupunând prin absurd că demonstrațiile de la Bârlad ar fi manipulate… ei bine, este de preferat o mișcare populară manipulată decât o mișcare populară ignorată. Sunt sigure gazele de șist? Atunci convingeți-i pe oameni, promiteți-le o parte substanțială din veniturile încasate (ar trebui să eclipseze oricât ar fi dat rușii, nu?) iar la sfârșit treceți totul printr-un referendum!

***


Categorii

Batalia pentru resurse, Gazele de sist, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

29 Commentarii la “Protopopul Vasile Lăiu: “NOI NU MAI AVEM VOIE LA NIMIC IN TARA ASTA, IN CURAND NICI SA RESPIRAM, AM AJUNS SA NE VINDEM DE TOT”/ Primul-ministru PONTA DEZINFORMEAZA pe tema fractionarii hidraulice

  1. Chiar daca butoanele sunt controlate de oameni necontrolati in gandire, ascutirea spiritului critic prin proteste de amploare este binevenita. Chiar de n-ar fi vorba de poluarea mediului, ci doar de furtul gazelor tarii de companie straina, tot ar fi suficient sa nu fie permisa o astfel de “explorare”. Iar starea de protest, de luciditate in fapt, nu strica nici pe alte teme, oricare alte teme, cum ar fi buletinele, cardul de sanatate, spolierea economica, sociala, politica a tarii, impunerea homosexualitatii si a altor “tolerante”, atacarea miseleasca a Bisericii si natiunii de catre atei, unguri. Bineinteles ca aceasta reactie se datoreaza pe de o parte starii deplorabile in care am ajuns din cauza neimplicarii si dormitarii, iar pe de alta tupeului si ticalosiei celor ce ne incaleca.
    Avem nevoie stringenta de un spirit critic pentru a ne putea reveni cu curaj. Altfel vom inghiti “noroiul” exploatarilor de tot felul.

  2. Sa spuna cei de la EvZ cu cat sunt platiti pentru asemenea articole. Trebuie ca sunt platiti “gras” ca sa se lepede de fratii lor! Ce ton folosesc! Manifestatia este o “harmalaie ingrozitoare”, “protopopul striga”, “notarul si sotia sa tipa”, doar bietul pensionar manipulat “marturiseste”. Si apoi cata grija au avut sa dea numele celor din grupul de initiativa si sa le acopere cu tacere pe cele ale manifestantilor obligati sa participe la protest. Va veni vremea cand va da socoteala fiecare pentru fiecare cuvant! Ce vor face atunci jurnalistii care si-au tradat fratii pentru un pumn de argint!
    De Ponta ce sa mai zici! Nici nu te astepti mai mult de la unul ca el! Burta sa creasca in rest….potopul!
    Cat de mult ma bucur ca mai sunt si oameni care vorbesc prin propriile lor fapte! Dumnezeu sa-i inmulteasca si sa-i intareasca! Frati barladeni o tara este alaturi de voi, cu rugaciunea deocamdata!

  3. @ Sanziana:

    Ei sunt platiti gras nu doar pt acest articol, ci ca sa existe, in ciuda dezastrului general din presa tiparita si a faptului ca nu au vanzari. Ei sunt o simpla oficina de propaganda, cu o agenda politico-ideologica precisa si… antinationala. Si, vai, nu sunt deloc singurii. Mai sunt inca vreo duzina de ziare online si portaluri serioase de stiri intretinute si dirijate in acelasi scop de care aceleasi servicii.

  4. @Sânziana
    Subscriu integral. Foarte bune observaţiile! Mulţumesc!

  5. Fratzilor, situatia din Vrancea este mai avansata si mai grava. La Fitionesti sonda este deja “infipta”. Daca te uiti cu Google map sau cu altceva, se observa clar ca Fitionesti este un sat izolat. Este capat de drum, este o fundatura, de acolo drumul nu mai duce nicaieri. A fost o tacere totala, nimeni nu s-a opus, pentru ca nimeni nu a stiut de forari. Nemernicii au aplicat strategia tacerii. Sa facem bine sa tiparim ceva materiale si sa le afisam prin Focsani si Vrancea, sa nu facem inutila jertfa barladenilor. Preotii trebuiesc informati, eventual “trasi de maneca” in mod politicos, mai ales cei din Focsani, Panciu, Movilita, Straoane, Tifesti, Adjud. Oamenii din videoclipul postat aici de Cosmin S. nu vor reactiona in veci, eventual se vor bucura pentru o doua butelie de la cei ce le vor darama casele. Daca pe 23 martie Barladul scoate iar mii de oameni in strada si Focsaniul sau Bihorul sau Constanta (alte zone de forare) doarm linistite, nu este prea bine, Dumnezeu probabil ca va interpreta asta in cheia talantilor ingropati!

  6. hai admin, da sfoara in tara cu Fitionesti Vrancea.

    Media TV – Gaze de şist la Fitioneşti ???:
    http://www.google.ro/#hl=ro&output=search&sclient=psy-ab&q=http:%2F%2Fwww.b-o.ro%2FEmisiuni-1245-Media_TV_-_Gaze_de_sist_la_Fitionesti_%3F%3F%3F.html&oq=http:%2F%2Fwww.b-o.ro%2FEmisiuni-1245-Media_TV_-_Gaze_de_sist_la_Fitionesti_%3F%3F%3F.html&gs_l=hp.12…2345.2345.0.3568.1.1.0.0.0.0.221.221.2-1.1.0…0.0…1c.2.5.psy-ab.PEnih79nLYw&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.43148975,d.ZWU&fp=283e91d901592040&biw=1440&bih=733

    Accesati linkul de mai sus. e vorba de o inregistrare facuta la fata locului , la sonda din Fitionesti de catre grupul de initiativa din Barlad. Media TV – Gaze de şist la Fitioneşti ???
    M-am folosit de google deoarece site-ul local este boicotat si nu se poate şerui.

  7. http://www.energyonline.ro/2013/03/01/agentia-de-mediu-vaslui-a-inceput-procedura-de-evaluare-a-impactului-explorarii-gazelor-de-sist

    Documentaţia depusă la dosarul de evaluare ar trebui să fie publică. Oricum poate deveni publică prin hotărârea instanţei. Acordul de mediu poate fi/trebuie contestat în instanţă.

    Sper din suflet că GISC Bîrlad are în componenţă jurişti pregătiţi pentru viitoare lupte juridice. Spor! Doamne, ajută!

  8. Pingback: FITIONESTI. Case daramate si fantani secate de la SONDA DE PROSPECTIUNI pentru gaze [VIDEO]/ Proclamatie-protest din Barlad: SUNTEM COBAII CHEVRON! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  9. Daca in Bulgaria populatia a reusit sa nu permita exploatarea gazelor de sist,trebuie si populatia nostra sa stie sa lupte.Daca nu luptam fac absolut orice fara mila,fara Dumnezeu.

  10. Fabulos articolul si prezentarea celor 3 manipulari de la Riscograma – Acum e mai clar ca niciodata gradul jigodismului din oficioasele “mainstream”- ului romanesc

  11. @ Stef:

    … si al prostiei si mimetismului orb, de cele mai multe ori.

  12. Nu cred ca se va reusi ceva doar cu proteste; deja Romania e vanduta de mult timp si protestele nu au rezolvat nimic, cea mai clara dovada fiind insusi presedintele tarii. Merita insa incercat, dar parerea mea e ca fara o noua revolutie doar se amana putin chestiunea – in cel mai fericit caz. Sa nu uitam ca baietii INCA nu au bagat bani in propaganda. Propaganda platita de marile corporatii se vede deocamdata DOAR la Rosia Montana. Faptul ca sunt cativa imbecili pe ici pe colo in presa este specific romanesc, stati sa vedeti articole si studii cand vin dolarii tipariti pe nimic si la dobanda zero ai fondurilor de invetitii pe energie americane.

  13. @Sanziana

    + ala care aiesit “de frica sa nu zica lumea ca e impotriva”! De parca l-ar fi cautat cineva in casa. Cata mizerie la evz…

  14. @timisorean1
    Stiti de ce nu i-au dat numele? Pentru ca nu exista! Este inventia lor! Sunt niste manipulatori lipsiti de scrupule!

  15. Pingback: Sinodul Mitropolitan al Moldovei cere autoritatilor CONSTITUTIE CRESTINA prin mentionarea BISERICII, a FAMILIEI si GARANTAREA OREI DE RELIGIE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  16. Pingback: Mai bine mai tarziu decat niciodata, o parte a media a descoperit, in fine, ca ROMANII SPUN NU GAZELOR DE SIST. Autoritatile ii duc cu zaharelul... [video] Exploatarea sisturilor, INTERZISA intr-o comuna din VASLUI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  17. Pingback: ILIE SERBANESCU DESPRE EXPLOATAREA GAZELOR DE SIST: "Se va distruge litoralul, se va distruge si la Barlad. GERMANIA NE PUNE SA NE CUMPARAM GAZELE NOASTRE LA PRET RUSESC!"[video]/ Lobby agresiv anti-Biserica al americanilor pentru CHEVRON, intim
  18. Pingback: DEMONTAREA MITULUI "REVOLUTIEI GAZELOR DE SIST" DIN SUA. Cine sta in spatele BULEI SPECULATIVE a gazelor de sist si cum s-a impus FRACTURAREA HIDRAULICA? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  19. Pingback: PROTESTE ANTI-GAZE DE SIST IN TOATA TARA pe 4 aprilie. In Barlad si alte localitati cu primari PSD nu s-au aprobat PROTESTE PUBLICE. Pr. Vasile Laiu: "NE-A MAI RAMAS STRIGATUL CATRE DUMNEZEU" - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  20. Pingback: Ziua PROTESTELOR impotriva EXPLOATARILOR GAZELOR DE SIST [video]. LISTA ACTIUNILOR DE PROTEST. Mitinguri neavizate si PREFECTURI impotriva comunelor care INTERZIC demararea exploatarilor CHEVRON - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  21. Pingback: LIVIU DRAGNEA manipuleaza pe tema GAZELOR DE SIST si ameninta voalat: "SA NE UITAM MAI CU ATENTIE LA CEI CARE INSTIGA LA DEMONSTRATII"/ Actiunea anti-Chevron de la BARLAD [video] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  22. Pingback: Mircea Cosea despre semnificatia tradarilor lui Ponta: DE ACUM INAINTE NE PUTEM ASTEPTA LA ORICE. SUNTEM SI COLONIE POLITICA, NU DOAR ECONOMICA! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  23. Pingback: Protopopul Vasile Laiu: "SE INCEARCA INROBIREA TARII SI DECIMAREA POPULATIEI" - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  24. Pingback: Ilie Serbanescu: DEMONTAREA DIVERSIUNILOR PREMIERULUI PONTA pe tema GAZELOR DE SIST/ "Economia fracturarii [hidraulice] este o ECONOMIE DISTRUCTIVA" - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  25. Pingback: GAZELE DE SIST. Propaganda GUVERNAMENTALA merge neabatut inainte cu DRAGNEA si NITA varfuri de lance. Dragnea MANIPULATORUL striga: DEZINFORMARE! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  26. Pingback: GAZELE DE SIST... bagate pe sest pe gatul romanilor (si VIDEO). EXPLORAREA - doar preludiul si pretextul EXPLOATARII. Analiza INCOME de demontare punctuala a tuturor "argumentelor" economice ale propagandei oficiale - Razboi întru Cuvânt - Rec
  27. Pingback: Gazele de sist: BULGARII AU INTERZIS FRACTURAREA HIDRAULICA DIN 2012 si acum protesteaza fata de explorarile Chevron din Dobrogea/ FRATERNIZARE BASESCU-PONTA asupra exploatarii gazelor de sist si nu numai... (video) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  28. Pingback: THE SKY IS PINK/ Cerul este roz (continuare GASLAND). Documentar despre DISTRUGERILE provocate de FRACTURAREA HIDRAULICA in SUA [video subtitrat in romana] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  29. Pingback: Cenzura lasa. Episcopia Husilor ANCHETEAZA un PREOT CARE SE OPUNE GAZELOR DE SIST! - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare