Papa Francisc si primele semne ale ECUMENISMULUI SINCRETIST. Patriarhul Bartolomeu a vorbit Papei despre UNITATEA BISERICILOR CRESTINE (video)/ Care este atitudinea REALA a noului papa pe tema HOMOSEXUALITATII?

24-03-2013 5 minute Sublinieri

Miercuri, 20 martie, în cadrul unei recepţii la Vatican, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu al Constantinopolului a adresat un mesaj Episcopului Romei, Papa Francisc, cu prilejul înscăunării sale ca lider al Bisericii Romano-Catolice. Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului a spus că dialogul teologic dintre Biserica Catolică şi Biserica Ortodoxă trebuie să continue pe bazele smereniei, sincerităţii şi iubirii. „Pe acest tron, aţi urmat Papei Benedict al XVI-lea, care în mod curajos s-a retras din motive de sănătate şi oboseală, un om valoros pentru smerenia, teologia şi iubirea sa. Sarcina şi responsabilitatea care vă aşteaptă sunt mari înaintea lui Dumnezeu şi a omenirii. Unitatea Bisericilor creştine este desigur preocuparea noastră primordială, ca una dintre premisele fundamentale pentru credibilitatea mărturiei noastre creştine în ochii celor care sunt aproape sau departe. Pentru a realiza această unitate, trebuie să continuăm dialogul teologic deschis, ca să apreciem împreună şi să ne apropiem de adevărul credinţei, de experienţa sfinţilor şi de tradiţia primului mileniu creştin, împărtăşită la fel de răsărit şi apus. Trebuie să fie un dialog al iubirii şi adevărului, în spiritul smereniei, sfialei şi sincerităţii“, a spus Sanctitatea Sa. Patriarhul Ecumenic a mai spus că modelul desăvârşit de slujire a oamenilor, din care toţi suntem chemaţi să ne inspirăm, este Mântuitorul Iisus Hristos. Mesajul Patriarhului Ecumenic la înscăunarea Papei se află pe site-ul Patriarhiei Ecumenice, patriarchate.org. (M. Nedelcu)

Anglicanii se bucura de alegerea noului papa, pentru ca Jorge Bergoglio a declarat de mai multe ori ca “biserica universala are nevoie de anglicani” si ca “ordinariatul nu e necesar”. Iata ce declara un fost lider anglican:

“Intr-o zi m-a chemat sa iau micul dejun cu el si mi-a spus foarte clar ca Ordinariatul (1) nu e necesar si ca biserica (catolica, n.n.) are nevoie de noi, anglicanii” (Sursa)

Asta inseamna ca practic noul papa este de parere ca catolicii pot sa aiba comuniune cu anglicanii si fara aceasta “convertire”. Doctrina este din nou irelevanta pentru Bergoglio01catolici, un nou aggiornamento erodeaza si mai mult substanta credintei catolice.

Dar nu doar cu anglicanii se arata mai putin catolic noul papa, ci si cu protestantii. Bombardati de gesturile fatarnice se smerenie si umilitate a noului papa, presa mainstream a omis sa raporteze umilitatea pe care noul papa o are si fata de protestanti. Astfel, pe 19 Iunie 2006, pe stadionul Luna Park din Buenos Aires, actualul papa a ingenuncheat in fata pastorului protestant “Carlos Miranda” ca sa ia “bunecuvantare” de la el (mai multe detalii). Iata deci ca noul papa cere binecuvantare nu doar de la catolici ci si de la protestanti.

Noul papa nu a uitat insa nici religia iudaica, stirea cu participarea acestuia la Hanukka fiind redata si in presa romaneasca (vezi aici). Ce nu s-a spus in presa este insa faptul ca de Hanukka evreii o data cu aprinderea sfesnicului zic si o rugaciune:

Binecuvântat fii IEHOVA Dumnezeul-nost, Împăratul Zidirii, Care ne-ai sanctificat prin poruncile Tale și ne-ai poruncit să fim o lumină a neamurilor, și ne-ai dat pe Ieșua Mesia [Isus Cristos], Lumina Lumii.

Evident, prin Iesua Mesia din aceasta rugaciune evreii nu se refera la Iisus Hristos, deoarece evreii inca il asteapta pe Mesia. Participarea la un ritual iudaic in care nu doar se comemoreaza un eveniment istoric din istoria poporului evreu – care eveniment este recunoscut si apreciat si de crestini – dar o data cu acest ritual se neaga existenta si venirea Mantuitorului nostru Iisus Hristos si se afirma universalitatea religiei iudaice, nu reprezinta doar un act de lepadare de Hristos, dar si o lipsa de minima demnitate pentru un lider religios, pentru valorile si credinta pe care le afirma.

Pe langa lipsa de demnitate – sa zicem ca este umil – noul papa arata insa si o problematica superficialitate, ignorand lucruri evidente pentru toti crestinii in numele unei false iubiri si comuniuni care nu are nevoie de co-participare la ritualurile religiilor respective. Una e sa bei un ceai cu un anglican si alta e sa spui ca dogmele nu mai conteaza. Una e sa te declari prieten cu evreii si alta e sa participi la un ritual in care se neaga Hristos. Una e sa recunosti valorile protestantilor si sa incurajezi impreuna-lucrarea pentru ajutorarea saracilor si pacea lumii si alta e sa te inchini in fata unui pastor – act de supunere fata de credinta celuilal si lepadare de propria credinta.

Note:
1. Ordinariatul este pentru anglicani ce a fost greco-catolicismul pentru ortodocsi: “va inchinati la papa dar va pastrati costumatia si pricesnele”

Papa Francisc a declarat vineri că vrea să “intensifice dialogul cu islamul”, relatează AFP. “Este importantă intensificarea dialogului între diferite religii (şi) mă gândesc mai ales la dialogul cu islamul”, a spus Papa Francisc.

Suveranul pontif a apreciat că este importantă şi legătura cu „cei care nu cred”. Papa Francisc a mai apreciat că princilapul rol al suveranului pontif este a construi punţi „cu Dumnezeu şi între oameni”

Declaraţiile au fost făcute în cadrul primului discurs susţinut de Papa Francisc în faţa reprezentanţilor a aproximativ 180 de ţări acreditate la Sfântul Scaun.

Un activist pentru drepturile persoanelor homosexuale sustine ca a fost sunat de PapaFrancisc, pe vremea cand era Arhiepiscop de Buenos Aires, cand i-ar fi spus ca sustine casatoriile civile intre persoanele de acelasi sex, dar ca nu crede ca Argentina este pregatita pentru asa ceva.

De asemenea, CNN scrie ca in anul 2010, fostul cardinal argentinian si actual Suveran Pontif ar fi promovat, in cadrul unei dezbateri, dreptul homosexualilor de a se casatori, cu toate ca in mod oficial se opunea vehement acestei practici.

Pe vremea cand se afla la carma Bisericii Catolice din Buenos Aires, Jorje Mario Bergoglio se opunea vehement mariajelor gay. Cel putin in public, conform declaratiilor lui Andres Albertsen, un fost pastor al Bisericii Daneze din Buenos Aires. Marcelo Marquez, un cunoscut aparatorul al drepturilor homosexualilor pretinde ca, in urma cu doi ani, Papa l-ar fi sunat si i-ar fi marturisit sustinerea sa pentru casatoriile civile dintre persoanele de acelasi sex.

“Mi-a spus… ‘Sustin drepturile persoanelor gay si sunt in favoarea casatoriilor civile dintre homosexuali, dar cred ca Argentina nu este inca pregatita pentru legalizarea casatoriilor gay'”, a povestit Marquez, fost profesor de teologie la un seminar catolic, activist si un crestin devotat.

Marquez sustine ca Papa i-ar fi marturisit ca a fost alaturi de numerosi homosexuali de-a lungul carierei sale, oferindu-le sustinerea spirituala de care aveau nevoie. De la investirea Cardinalului Jorje Mario Bergoglio in fruntea Scaunului de la Vatican, au aparut informatii contradictorii privind orientarea doctrinara a acestuia. In timp ce unii sustin ca ar fi adept al unei miscari conservatoare din Biserica Romano-Catolica si ca ar fi colaborat chiar cu junta militara argentiniana, au aparut si informatii conform carora noul papa nu ar fi atat de rigid in mentalitate.

  • Antena3:

Papa Francisc instituie austeritatea: A cerut un SCAUN obişnuit în locul TRONULUI PAPAL

Noul papă, Francisc I, a refuzat să se instaleze în Palatul Apostolic (Palatul papal), reşedinţa oficială a papilor în Vatican, considerându-l de un lux excesiv, după cum relatează La Stampa şi Agerpres.

“E suficient spaţiu pentru trei sute de oameni”, a exclamat el când a văzut reşedinţa unde ar urma să trăiască.

Astfel, Francisc a refuzat categoric să se instaleze în opulentul palat papal, unde ar dispune de o capelă proprie, câteva dormitoare, o bibliotecă, o bucătărie, precum şi de mai multe camere pentru suita sa. El a cerut să-i fie atribuită cea mai modestă cameră din palat, chiar sub acoperiş.

Palatul Apostolic se caracterizează într-adevăr prin lux: interioare bogate, tablouri ale lui Rafael pe pereţi, o vedere minunată. Se pare că şi predecesorul său, Benedict al XVI-lea, a fost puţin mulţumit de acest loc, cerând să-i fie adus un pian şi antichităţi. Noul papă Francisc a cerut totodată să fie înlocuit tronul papal cu un scaun obişnuit.

Papa Francisc vrea să lupte împotriva sărăciei materiale şi spirituale

Papa Francisc a stabilit vineri ca prioritate a pontificatului său lupta împotriva sărăciei materiale şi spirituale, relatează AFP.

În acest discurs rostit în Sala Regală a Palatului Pontifical, fostul cardinal argentinian Jorge Bergoglio a ales să vorbească în italiană, abandonând franceza, limba diplomatică în care s-au exprimat predecesorii săi, marcând astfel o nouă ruptură cu tradiţia.

În faţa reprezentanţilor celor 180 de ţări acreditate de Sfântul Scaun, Francisc nu a evocat crizele internaţionale sau vreo anumită problemă.

Papa Francisc a cucerit lumea prin felul lui de a fi. A refuzat să locuiască în cele mai bune camere din Palatul Apostolic, reşedinţa şefilor Bisericii Catolice de la Vatican, şi să stea pe tronul papal, preferând în schimb o cameră modestă şi un scaun obişnuit.

Acum, Suveranul Pontif a uimit din nou, când, în timpul slujbei de Florii, a apărut foarte modest îmbrăcat, contrastând puternic cu ultima apariţie la acelaşi eveniment a predecesorul său, papa Benedict al XVI-lea.

Francisc a optat pentru straie de culoare albă, simple, fără podoabele cu care oamenii sunt obişnuiţi atunci când vine vorba de mai marii bisericilor. Şi atitudinea lui a fost una umilă, stând cu capul puţin plecat şi cu mâinile în poală. Prin comparaţie, Benedict avea, în apariţiile publice, o atitudine mult mai elaborată.

papi

*

*


Categorii

"Reforma" in biserica/ aggiornamento, 1. DIVERSE, Ecumenism, Papa (Papism), Patriarhul ecumenic Bartolomeu, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

27 Commentarii la “Papa Francisc si primele semne ale ECUMENISMULUI SINCRETIST. Patriarhul Bartolomeu a vorbit Papei despre UNITATEA BISERICILOR CRESTINE (video)/ Care este atitudinea REALA a noului papa pe tema HOMOSEXUALITATII?

  1. Ecumenismul se pare ca va deveni o problema foarte spinoasa. Pana acum tolerat si marginal cat sa nu inceteze miscarea ecumenista, dar mediatizat la nivel oficial, de acum isi arata adevarata fata de religie mondialista. Spre exemplu, prezenta ortodocsilor la intronizarea papei este inacceptabila si nejustificata. Daca credinta adevarata ne caracterizeaza pe noi ca ortodocsi, ce interes am avea fata de orice alta religie desprinsa de adevar?!?
    Dar problema grava este ca ecumenismul isi va face din ce in ce mai mult treaba de religie antihristica, relativizatoare. De acum nu mai avem nici o justificare sa ingaduim pe episcopii si preotii care au declaratii si atitudini ecumeniste. Credinciosii ortodocsi se vor vedea curand in situatia de a se delimita de adunarea ecumenista. Va fi greu. Deocamdata e doar o parere a mea.

  2. – Mai putem nota ca Patriarhul Bartolomeu s-a intalnit cu Papa Francisc si ca l-a inviatat anul acesta la Ierusalim pentru a marca a 50 aniversare a faimoasei imbratisari dintre predecesorii lor Papa Paul VI-lea si Patriarhul Athenagoras.

    Aici putem vedea cum scaunul alb al Papei Francsic este chiar la fel cu cel pentru Patriarhul Bartolomeu. Cum deja Papa l-a numit “fratele meu Andrei” pe Patriarh, facand aluzie la fratele Apostolului Petru, ne intrebam daca nu chiar de la bun inceput toate aceste semne vor sa marcheze o avansare, mult mai vizibila, spre unitate, intre ortodocsi si catolici, daca nu si cu alte religii.

    Aici putem sa vedem intalnira intre cei doi papi, dintre cel nou si cel emerit. Cel nou ii ofera celuilalt icoana Maicii Domnului pe care tocmai a primit-o cadou din partea ortodocsilor, ca semn de smerenie ce ar caracteriza pe papa care a demisionat.

  3. Ce logic pare acest articol din prisma vederii “politic corect”, insa ce departe sunt aceste lucruri de … El.

  4. @exegeticus
    “Credinciosii ortodocsi se vor vedea curand in situatia de a se delimita de adunarea ecumenista. Va fi greu…”

    Total de acord cu tine insa cum anume? pe bloguri nu cred ca este suficient. Manstirile din Sf Munte care lupta deschis impotriva ecumenismului sunt persecutate de insusi ierarhul lor.
    Poate prin a nu merge la bisericile in care slujesc preotii ecumenisti?
    Nu stiu. Unii ar sune ca atata timp cat nu savarsesc ierurgie comuna, tine de preferinta personala.
    Va venii vremea cand cei ce vor sustine adevarul nestirbit vor fi f putini. Domnul si mila Lui va ridica si in vremurile de pe urma slujitori in duh si adevar, chiar daca va trebui sa strabatem mult sa-i gasim.

  5. @ Corina

    Icoana Maicii Domnului Umilenie – foarte frumoasa icoana, darul delegatiei ruse. Si eu m-am mirat cand am vazut ca, la randul lui, papa Francisc o daruieste lui Benedict. Sunt insa si oameni care daruiesc lucruri pe care ei le pretuiesc in mod deosebit; prefer sa vad astfel si nu dupa primul impuls. In afara de asta, am mai observat o alta icoana a Maicii Domnului la resedinta temporara a lui Benedict, icoana in fara careia s-au rugat ambii preoti.

  6. Mi-au ramas insa in minte cuvintele: “Frumosul liturgic in absenta rigorii dogmatice, esueaza in sentimentalism siropos!”.

  7. Deci mr Pope si-a dat arama pe fata… Pai e destul de clar ce va urma… Va sfatuiesc pe toti sa va redefiniti preocuparea fata de zona rurala…

  8. @ellaina
    Nu ma refer la situatia atuala de manifestare ecumenista, ci la o amploare pe care o va lua in curand. Cred ca ecumenismul de pana acum a fost dozat, dar va efuza intr-un fenomen sincretist major care va fi religia antihristica. Atunci nu va mai fi posibila comuniunea cu ecumenistii de orice natura.
    Parerea mea se intemeiaza pe atitudinea ecumenistilor care ascund mult din convingerile lor reale. Cand aceste convigneri se vor mainifesta mai puternic… nu va fi loc de discutie.
    Spre exemplu, cazul Corneanu. Este de excludere din cler. A fost rezolvat in doi peri, dar totusi condamnat, chiar daca prea putin si ineficient. Dar mergerea la intronizarea papei, participarea la sarbatori evreiesti si alte fapte de genul acesta ii exclud pe aceia din Biserica. Deci sarbii au o problema nerezolvata chiar cu Patriarhul lor. LA fel si la noi: cand va merge Biserica noastra oficial pe calea ecumenismului, nu va mai fi in adevar.
    si cred ca va fi greu pt ca puterea va fi in mainile celor rataciti pe cai ecumeniste si sincretiste. Deci… prigoana oficiala mai subtila sau mai fatisa.

  9. Ce am mai putea sa remarcam la noul Papa este ca, inca de la inceput sub semnul smereniei afisate in fata altarului, renunta la atributele rezervate imparatilor. Si aici putem sa dam exemplu schimbarea tronului papal cu un scaun simplu care nu mai este pus pe un pedestal ce il ridica deasupra pamantului mai mult decat pe altii, cat si purtarea unor pantofi lumesti (negri) in locul celor rosii care erau rezervati imparatilor inca din cele mai vechi timpuri. Este drept ca nu numai imparatii Romei purtau aceasta incaltaminte rosie, distinctiva, cat si cei ai Constantinopolului, spunandu-se de altfel ca imparatul Constantin Dragases care a murit eroic in lupta dusa cu turcii, n-a putut fi recunoscut decat dupa incaltamintea rosie pe care o purta.

    Asadar toate aceste semne pe care le afiseaza noul Papa sunt mai de graba indici ai unor schimbari radicale ce vor zgudui Vaticanul. Intrebarea este acum: cu ce va schimba noul papa imparatia pe care tocmai a primit-o? Este o intrebare care deja vine cu un raspuns, avand in vedere directia in care se indreapta lumea si cuvintele pe care ni le-au lasat Parinti cu duhul luminat.

  10. Bergoglio brought leaders of the Jewish, Muslim, evangelical and Orthodox Christian faiths into the Metropolitan Cathedral to pray for peace in the Middle East last November. “Everything is lost with war, everything is gained through peace,” Bergoglio said then. “With peace wins victory and respect.”

    http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4358188,00.html

    bonus:

    New Muslim vision for Temple Mount // Devout Muslim dreams of seeing people of all faiths praying together at Jerusalem holy site

    http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4355421,00.html

  11. a schimbat scaunul ca l-a deranjat reprezentarea Sf Duh in chip de porumbel. macar celalalt o suporta.

  12. Pingback: GHERONDA NECTARIE - mesaj de "felicitare" pentru papa Francisc/ CINE SUNT IEZUITII si CINE ESTE "PAPA NEGRU"?/ Papa - asteptat cu nerabdare in Israel/ DOCUMENTAR TVR despre "Profetia Papilor" (VIDEO) - Razboi întru Cuvânt -
  13. dar cum se face ca danutz din deal nu a fost si el prezent la intronarea noului papa?!

  14. @mihai:

    “danutz din deal” nu este deloc o formulare potrivita… indiferent de ce parere avem despre “politica pastorala” a patriarhului.

  15. Pingback: Papa Francisc mai zice una: SI ATEII SUNT BUNI SI SUNT MANTUITI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  16. Pingback: PARINTELE THEODOROS ZISIS la Constanta - predica audio si conferinta (text) despre DESCRESTINAREA EUROPEI, rolul Sfantului Imparat Constantin, CADEREA CONSTANTINOPOLULUI, ierarhii filo-papistasi si PERICOLUL ECUMENISMULUI - Razboi întru Cuvânt - Recoman
  17. Pingback: PREOT CATOLIC pe post de “clown” si DJ in “biserica”, in timpul unei cununii: ALEARGA, CANTA SI DANSEAZA “MAMMA MARIA”. Cam aici a ajuns catolicismul… (VIDEO) - Recomandari
  18. Pingback: “Smeritul” Papa Francisc zguduie catolicismul: “CINE SUNT EU SA JUDEC PREOTII HOMOSEXUALI? Nu homosexualitatea este problema…” - Recomandari
  19. Pingback: EPISCOPI SI PREOTI PAPISTASI ZBENGUINDU-SE PE RITMURI DE MUZICA SALBATICA – la Rio 2013 si nu numai! (VIDEO)… CADEREA DE PE URMA A UNEI “BISERICI” ERETICE - Recomandari
  20. Pingback: Papa Francisc cere o alta abordare fata de copiii cu “PARINTI” HOMOSEXUALI/ Intalnire “ecumenica” a Papei cu Patriarhul Bartolomeu la IERUSALIM – programata in mai 2014 - Recomandari
  21. Pingback: Parintele Porfirie despre CREDINTA ADEVARATA, PAPALITATEA ERETICA, teoria “toate religiile sunt adevarate” si MINUNILE MINCINOASE ALE DIAVOLULUI -
  22. Pingback: SINCRETISM ANTIHRISTIC. Papa Francisc, alaturi de un seic si un rabin in “PELERINAJUL” din IERUSALIM. Patriarhul Bartolomeu si Papa Francisc vor semna o declaratie comuna, angajandu-se ca vor “MERGE INAINTE” pe drumul “CARE N
  23. Pingback: “Moment istoric” de gravitate antihristica: PAPA FRANCISC si PATRIARHUL ECUMENIC BARTOLOMEU pledeaza, la Fanar, pentru UNIREA BISERICII ORTODOXE CU CATOLICII! - Recomandari
  24. Pingback: Schitul romanesc PRODROMU (Muntele Athos): MARTURISIRE PENTRU DREAPTA CREDINTA. Mustrarea Patriarhului Bartolomeu si a ierarhilor implicati in actiuni ecumeniste/ CONDAMNAREA RUGACIUNILOR IN COMUN/ “Nu noi suntem salvatori ai Bisericii, ci Biserica
  25. Pingback: PAPA FRANCISC: BISERICA AR TREBUI SA CEARA IERTARE HOMOSEXUALILOR | Cuvântul Ortodox
  26. https://www.avvenire.it/chiesa/pagine/premio-ratzinger-papa-francesco

    Kourempeles ajunge la ea ca o încurajare pentru a continua în căutarea unei modalități de a “întâlnire fructuoasă între Ratzinger gândirea și teologia ortodoxă”, a declarat Francis în discursul său.
    https://www.domradio.de/themen/benedikt-xvi/2016-11-26/ratzinger-preis-geht-orthodoxen-theologen

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare