SALARIZAREA BUGETARILOR (video). Ponta cauta solutii pentru FACILITAREA CONCEDIERILOR si MICSORAREA SALARIILOR. Ce inseamna, de fapt, “regandirea totala a administratiei”?

29-06-2013 2 minute Sublinieri


Premierul PONTA despre vizita in tarile… de medialert

Premierul Ponta anuntand in premiera si explicand cum va SCHIMBA LEGEA SALARIZARII astfel incat sa se faca mai usor CONCEDIERI. Si despre turneul asiatic al premierului (vizitele in Azerbadjan, Kazahstan si Uzbekistan), relatiile economice cu tarile din Asia (inclusiv China), problema resurselor naturale, alternativele energetice ale Romaniei dupa esecul proiectului Nabucco si exploatarea gazelor de sist. Interviul telefonic cu prim-ministrul Victor Ponta din emisiunea “100 de minute” cu Alessandra Stoicescu, de vineri, 28 iunie 2013 (participa si Adrian Ursu)

Premierul Victor Ponta, a anunţat, vineri, că schimbă legea salarizării funcţionarilor publici.

Pasul următor pe care vrem să-l facem în toamnă este o regândire totală a administraţiei. (…) Legea salarizării unice a bugetarilor nu s-a aplicat niciodată. Am ajuns în aberaţia în care plătim un medic rezident cu 1.000 de lei şi un chestor care nu face nimic cu 150 de milioane sau un director. Deci, trebuie să facem o lege a salarizării mult mai credibilă pentru acest an”, a declarat premierul Victor Ponta, vineri, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

Şeful Executivului a spus că administraţia publică trebuie regândită, astfel ca fiecare primar să aibă libertate cu bugetul pe care îl are şi cu angajaţii.

“Trebuie să vedem ce are de făcut un minister, o primărie, ce buget are şi apoi fiecare să aibă libertate, dar să nu-i plăteacă pe toţi la fel, deci vrem mai multă flexibilitate. Acum, dacă vrei să dai afară pe cineva care nu munceşte, te dă în judecată şi pierzi, suntem prizoneri în această chestiune”, a explicat prim-ministrul.

Şeful Guvernului a mai spus că este nevoie de un salarim minim pe economie şi de unul maxim.

“Asta va fi o reformă cu adevărat reală a administraţiei publice, pentru că nu mai putem merge mai departe aşa, e nevoie de o schimbare pe care nu a făcut-o nimeni în 23 de ani”, a conchis Victor Ponta.

victor-ponta-nervos_bb83089daf

Nota noastra:

Sigur ca e foarte buna ideea sa se plateasca mai mult medicilor si profesorilor; sigur ca e nobil si frumos sa-ti doresti o administratie romana mai eficienta, lucrativa, functionala pur si simplu. Este, insa, cu adevarat, vorba despre acest lucru?

Nu cumva premierul cauta solutii in care sa ambaleze frumos o realitate meschina, anume faptul ca va trebui sa… taie cheltuielile publice? Si, ca sa nu fie Basescu 2, evita sa taie salariile cu satarul, ci cauta formule mai inteligente si mai “europene” prin care socul taierii cheltuielilor publice sa fie absorbit in organismul administrativ.

Oare efectele acestei “reforme” vor fi realmente salarii mai mari pentru medici si profesori si “doar” darea afara a celor ce nu muncesc? Si cine stabileste cine nu munceste sau cine nu e performant? Sefii aceia numiti politic? Dupa cum spune Ponta, in principiu ar decide seful pe linie administrativa din institutia respectiva. Acestia ar deveni, cum a spus premierul, ordonatori de credit si vor avea mana libera sa concedieze din subordonati pe cei care “nu muncesc” – pentru ca aici este de fapt durerea lui Ponta: ca astazi se dau greu afara angajatii la stat. Practic, vrea sa creeze la stat aceleasi conditii create pentru angajatii la privat prin Codul Muncii impus noua de FMI, adica de corporatiile americane. 

Ar fi o politica prin care sefii de institutii ar deveni un fel de patroni de stat, vor avea cale larga exercitarii de presiune, santaj si abuz fata de proprii subordonati care vor avea un statut de angajati pe plantatia respectivului. Sigur, putem presupune ca acesti sefi vor avea o abordare generoasa si stimulativa cu adevarat, generand solidaritate si emulatie intre angajati. Insa asta e mai utopic decat orice utopie. Mai degraba vom vedea cum se multiplica Borza in intregul sector public – in administratia functionarilor, la scoli, la spitale etc.

Acest bla-bla propagandistic a fost deja aplicat in alte parti, lucru pe care-l putem intelege vizionand acest documentar: 

CAPCANA – filmul documentar ‘THE TRAP’, partea 1, subtitrat si rezumat. NEOLIBERALISMUL SI NOUA DICTATURA A MANAGEMENTULUI & “PERFORMANTEI”

angajati-agresati-psihic-18386689

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Opinii, analize, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “SALARIZAREA BUGETARILOR (video). Ponta cauta solutii pentru FACILITAREA CONCEDIERILOR si MICSORAREA SALARIILOR. Ce inseamna, de fapt, “regandirea totala a administratiei”?

  1. Despre taierea salariilor bugetarilor e vorba, si eu cred la fel. Si intr-o tara in care sefii sunt numiti politic, va fi la fel ca pe vremea comunistilor, se va da putere totala acelor directori, sefi de institutii sau departament, care isi vor putea teroriza subordonatii pe criterii subiective dar si pe criterii politice, nimeni nu va mai putea misca in front. Va fi mai rau ca la patron, unde angajatul isi negociaza de la bun inceput salariul, nu se trezeste cu el taiat cand vrea sefu’… Vor exista multe nemultumiri printre bugetari dupa aceasta schimbare legii salarizarii. In ritmul asta, Ponta va ajunge sa fie mai dispretuit decat Boc sau Basescu, cand isi vor da seama ca nu doar ca acesta continua agenda lor anti-sociala si anti-nationala, ci o “perfectioneaza” in rau. Romanii au fost tradati inca o data… e clar, nu avem scapare, oricine ajunge la putere este coada de topor a masoneriei, servind interesele satanistilor care conduc aceste organizatii oculte. Nu mai exista iubitori de tara si popor, exista doar doritori de putere, bani si privilegii, slugi zeloase, dispuse sa execute orice fel de ordine. Lumea, in general, a ajuns sa fie condusa de masoni, sunt ca o hidra, au luat in stapanire functiile cele mai inalte in majoritatea statelor si au aceeasi agenda: controlul absolut, saracirea populatiei si pervertirea ei.

  2. da Mirela acestia sunt o tumoare care sa extins peste tot si oriunde

  3. Tot prapaditii vor avea de suferit, cei cu salarii de 1, 200-1800 de RON net pe luna! Ca sa fure politicienii mai mult din buget, se dau afara oameni! Cei de la Presedintie, Guvern sa Guvern muncesc in conditiile in care nu se construiesc o mie de kilometri de autostrazi, spitale moderne, cu tehnici de viitor, scoli ale viitorului, venituri decente? NU MUNCESC, FURA DIN GREU!!! EI AR TREBUIE, POLITICIENII CORUPTI, SA PRIMEASCA NU MAI MULT DE 1, 200 DE RON PE LUNA PENTRU INEFICIENTA SI PENTRU NUMARUL MARE DE SOMERI! IN PLUS, PONTA A PRIMIT ORDINUL DE A REDUCE NUMARUL BUGETARILOR DE LA FMI!!!

  4. Pingback: VAL DE CONCEDIERI IN ADMINISTRATIE SI COMPANIILE CFR ANUNTAT DE PREMIERUL PONTA [video]/ Noul acord cu FMI ne forteaza sa VINDEM ultimele COMPANII DE STAT - Recomandari
  5. Pingback: FMI: ASASINII ECONOMICI AI ROMANIEI. De ce ni s-a impus privatizarea CFR MARFA si CE JAF se pregateste la CUPRUMIN? [extrase video din Secvential si Jocuri de putere] - Recomandari
  6. Pingback: FMI: ASASINII ECONOMICI AI ROMANIEI. CE MAI AVEM DE (CE)DAT? De ce ni s-a impus privatizarea CFR MARFA si ce nou JAF se pregateste la CUPRUMIN? [video] - Recomandari
  7. Vai de NOI pălmașii dacă vom ajunge ca pentru salariul de 1000-1200 lei să pupi mâna sefului în fiecare zi, nu mai vorbesc de volumul de muncă care este de trei-patru ori mai mult ca și înainte de 1989, stai la locul de muncă peste program câte 3-4 ore în fiecare zi + sâmbăta și duminica până la epuizare, dar dacă fac tot foarte bine și sefu are pică pe mine sau pe alt coleg o să-i dea salariul minim iar la cei ai lui le v-a da maximum poate pentru mai puțină muncă. O să fie mai rău ca și în timpul dictaturii, pentru că atuncu am avut salariul de 2430 lei iar acum jumătate. Le-au majorat demnitarilor cu 50%, nu-I păroblemă dacă sunt bani, dar la salariați nu s-a umblat la salarizare din 2008.
    Vai de NOI ce ne așteaptă!
    Dar haideți frațiloe să luăm atitudine, până se mai poate!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare