Patriarhul Antiohiei, tinta unui atentat sinucigas

2-07-2013 39 secunde Sublinieri

atentat

Cotidianul libanez An-Nahar a aflat de la Patriarhia ortodoxă a Antiohiei despre o explozie care a avut loc în ziua de 27 iunie în apropierea Sediului Patriarhiei din Bab Touma, Damasc, la câteva clipe după intrarea Sanctităţii Sale Ioan al X-lea în reşedinţă.

Atacurile cu bombă au avut ca scop uciderea înaltului ierarh ortodox, însă nu şi-au atins ţinta.

În comunicatul Patriarhiei Antiohiei se menţionează că patriarhul este sănătos şi în siguranţă. O sursă oficială a arătat faptul că 4 oameni au murit şi alte zeci de persoane au fost rănite în două atentate sinucigaşe din apropierea Birourilor Asociaţiei caritabile Al-Ihsân şi a Catedralei Patriarhale Ortodoxe Mariamiyya.

Dintre cei doi atentatori, unul este mort iar celălat rănit a fost transportat de forţele de securitate siriene la spital.

Explozia s-a produs în momentul în care la Asociaţia caritabilă Al- Ihsân se distribuiau alimente oamenilor săraci şi fără adăpost, iar morţii şi răniţi sunt dintre aceste persoane defavorizate care făcuseră un rând pentru a primi provizii.

synode-1ere-session-ordinaire


Categorii

1. DIVERSE, Siria

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “Patriarhul Antiohiei, tinta unui atentat sinucigas

  1. Pingback: SIRIA: CRESTINII, FORTATI SA ALEAGA INTRE APOSTAZIE SI MOARTE - Recomandari
  2. Pingback: PATRIARHUL ANTIOHIEI: “Siria nu exista ca sa acopere cu tarana trupurile sfartecate ale copiilor sai” - Recomandari
  3. Pingback: “Parteneriatul strategic” SUA – Al Qaeda: spre o DISTRUGERE PLANIFICATA a crestinilor din SIRIA?/ “MINCINOSUL” KERRY intretinandu-se cordial cu “TIRANUL” ASSAD (in 2009)/ Turcia si Rusia mobilizeaza mai multe FORT
  4. Pingback: MARTURIE DIN SIRIA. “Biserica Antiohiei s-a jertfit acum, dar va veni vremea cand o alta Biserica va trebui sa se jertfeasca” - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare