SIRIA: CRESTINII, FORTATI SA ALEAGA INTRE APOSTAZIE SI MOARTE

9-08-2013 1 minut Sublinieri

aleppo-church-20121107

Numărul refugiaţilor creştini din Siria, ţară marcată de mai bine de doi ani de un război civil sângeros, creşte de la o zi la alta, iar o eventuală întoarcere a lor presupune mari riscuri. Creştinii care vor să revină în Siria trebuie să aleagă între trecerea lor la islam sau moartea.

Portalul Christian Today, citat de sedmita.ru, publică mărturii ale unor creştini fugiţi din oraşul Sawran din nordul Siriei, aflat acum sub controlul Frontului Al-Nosra, o grupare jihadistă afiliată reţelei teroriste Al-Qaida.Aceştia povestesc că islamiştii le permit creştinilor să se întoarcă în oraş numai dacă trec la islam, în caz contrar ei fiind ucişi.

Comunitatea creştină din Siria, una din cele mai vechi din lume, este astăzi ameninţată de grupări radicale rebele care îi consideră pe creştini colaboratori ai regimului preşedintelui Bashar al-Assad.

Patriarhia Antiohiei semnala în primăvară că sute de creştini ortodocşi au fost ucişi în Siria, peste 150.000 au fost alungaţi din casele lor, iar bisericile au suferit pagube incalculabile. Totodată, mai mulţi creştini, între care doi ierarhi, au fost răpiţi.

Arhiepiscopul sirian iacobit Yohanna Ibrahim şi arhiepiscopul grec ortodox de Aleppo, Paul-Boulos Yazigi, fratele patriarhului Ioan al Antiohiei, au fost răpiţi la 22 aprilie şi, în pofida tuturor eforturilor, soarta lor nu este cunoscută nici acum, la mai mult de 100 de zile de la dispariţia lor.

Preşedintele Uniunii internaţionale a creştinilor, Joseph Hakim, semnala la sfârşitul lunii iulie că grupările radicale din interiorul opoziţiei siriene se folosesc de războiul civil pentru a efectua o curăţire etnică, vorbind chiar de un ”genocid” la adresa creştinilor.

Joseph Hakim atrăgea atenţia şi asupra pasivităţii comunităţii internaţionale faţă de ”uciderea creştinilor, decapitarea preoţilor, distrugerea bisericilor, răpirea episcopilor’‘. ”Este vorba de acţiuni coordonate pentru lichidarea populaţiei creştine din Siria, Egipt, Irak, Liban, Orientul Mijlociu’‘, afirma preşedintele Uniunii internaţionale a creştinilor, citat de sedmita.tu.AGERPRES /(editor: Flori Tiulea)


Categorii

1. DIVERSE, Martiri si jertfe in zilele noastre/ Biserica rastignita, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Siria

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

25 Commentarii la “SIRIA: CRESTINII, FORTATI SA ALEAGA INTRE APOSTAZIE SI MOARTE

  1. Da, cam asta fac muslmanii cu crestinii, in tarile arabe, in schimb ei cand vin in tarile traditional crestine, cer toate drepturile 🙁 …
    Si este o “poveste” faptul ca numai gruparile extremiste gandesc si actioneaza asa, de fapt toti musulmanii gandesc asa, numai ca nu toti trec la acte sangeroase…deocamdata…Coranul cere clar, ori islamizarea evreilor si crestinilor, ori uciderea lor !

    Bunul Dumnezeu sa-i pazeasca pe toti crestinii !

  2. Nea Obamaaa, unde esti, bre? Tu cel puternic, care binecuvintezi clinicile avortioniste, aparatorul minoritatilor (mai ales sexuale), de la matale de la UAIT HAUZ nu se vede si nu se aude de MINORITATEA CRESTINA, masacrata in Siria si prin alte parti ale lumii?
    Ah, am uitat, tu chiar ii sprijini pe rebelii sirieni, adica exact aia despre care e vorba mai sus. Scuze atunci, n-am stiut ca ai altceva in agenda.

  3. ” îi consideră pe creştini colaboratori ai regimului preşedintelui Bashar al-Assad”….riscul amestecului politicului in domeniul credintei. De asta si un mesaj ortodox corect, folosit ca arma politica face victime colaterale.

  4. Cred ca toata lumea stie ca Occidentul in frunte cu America,ii sustine pe rebelii sirieni,ca sa nu le spun teroristi.In timp ce statisticile arata ca,cei mai prigoniti si cele mai multe victime de pe planeta sunt crestini,putini sunt cei ce au o luoare de pozitie;ne preocupa ce ar putea fi Rusia,-adica invinovatim pe cineva de ce nu a facut-decat sa demascam nenorocirile occidentale din Siria.Mi se pare normal atunci cand crestinii, sunt de partea puterii caci,fundamentalistii nu le-ar da nici o sansa.De ce obama nu-i sustine pe crestinii din Siria ,si,ii sustine cu vehementa pe homosexualii,iar pe rusii ii “admonesteaza”pentru legi impotriva propagandei homosexuale?Ba mai mult,americanii blocheaza la ONU,desele pozitii ale Rusiei,pentru protejarea comunitatii crestine.Poate noi,amenintati cu extinctia,dizolvarea statului national unitar,pierderea unor provincii istorice(unele pierdute,de facto)si ingradirea libertatii de constiinta,vom realiza cine ne sunt inamicii(cu siguranat ei nu ami sunt la Est);Ungaria,anunta mai ieri triumfatoare,ca a terminat cu datoriile catre FMI,si,tot Ungaria,isi intensifica schimburile comerciale si diplomatice cu Rusia.In timp ce crestinii sunt ucisi in cel mai mare numar in lume,noi inca acuzam fara motiv,cautand consolare la cei ce ai ucid pe crestini,iar noua ne exporta mizeriile ideologiilor lor.

  5. @ciorgan:

    Putem spera la putina normalitate? A nu inghiti mitul Rusiei Sfinte care ne salveaza pe gratis inseamna a acuza?

  6. E greu sa scape omul de tine!Rusia nu vrea sa ne salveze pe noi caci,trebuie sa se salveze pe ea.Ti-am explicat de telurocratie si talasocratie,de politica “anacondei”sau a containmentului,a ingradirii,de “pivotul”lumii si de rolul lui;Rusia trebuie sa se salveze pe sine,si,pe cale de consecinta, poate vom fi si noi salvati din ghearele sodomitilor occidentali.Personal nu-mi doresc decat sa pot spune in orice institutie din tara aceasta ca sunt crestin,fie ea si o Universitate,si,imi mai doresc nespus ca teza mea de doctorat sa nu-mi fi fost refuzata pe motiv de “contradictie de paradigma”,adica certificarea dictaturii;tristetea te cuprinde stiind ca “Dimensiunea romaneasca a existentei”este nu numai sublimul metafizicii populare romanesti,dar si “maximum”la care s-a ajuns la noi in sociologie.Autorul este un martir al neamului nostru si un Sfant al inchisorilor bolsevice;am plans mai mult pentru el decat pentru mine.Ma rog ca bunul Dumnezeu sa ajute neamul nostru,iar salvarea, daca va venii,tot de la El o sa fie.

  7. @ciorgan:

    Atunci frate, sa-ti fie rusine ca-l folosesti pe Vulcanescu in propaganda ta filo-rusa si eurasiatica. Martirul care a infundat inchisorile din ordinul expres al Moscovei avea o cu totul alta opinie si atitudine fata de rostul Romaniei si era preocupat pana la …moarte de dobandirea unui punct de vedere ROMANESC asupra realitatii si prezentului. Si tu nu faci altceva decat sa repeti tezele unui Dughin. Pai daca ai facut teza de doctorat, de ce nu ai urmat lui Vulcanescu si nu ai incercat sa gandesti romaneste? Si cu asta am incheiat, te poti duce pe alte siteuri care-ti pot suporta aroganta si filorusismul.

  8. Cat de nenorociti sunt acesti musulmani, cat de ANORMALI si de DEZAXATI de la linia unei gandiri normale, si cat de cruzi…
    Ce bine sunt ei tratati in tarile occidentale si cat de RAU si de BESTIAL se poarta ei cu crestinii in tarile lor…!
    In Europa Musulmanii isi fac Moskei si isi practica cultul lor muslman in LIBERTATE si fara sa se sinchiseasca de ceva, iar in Tarile muslmane ei DISTRUG Bisericile si arunca GRENADE in Biserici, cand crestinii particpa la liturghiile lor.
    Ce ar ajunge lumea daca acest musulmani ar putea-o conduce…
    Cat de MULT greseste Russia ca ii tot tolereaza, ba chiar ii sprijina cu arme, pe cei care ii ucid pe crestini

    Iata cum sunt pedepsiti CRESTINII in TARILE MUSULMANE pentru ca indraaznesc DOAR sa citeasca Biblia, iar in tarile Occidentale, musulmanii au tipografii si concerne editoriale de tiparire si distribuire a koranului lor caree ii inavata sa fie extremisti si FARA MILA fata de oameni…

    Cu adevarat NEMUL lui ISMAEL este atat de “retardat” si INCAPATANAT ca un “CATAR” asa, cum l-a caracterizat de mii de ani Biblia pe care el nu o suporta…(cf. FACEREA, cap.16, vers.12)

    http://www.moldovacrestina.md/news/%28foto%29-pedeapsa-pentru-citirea-bibliei-in-arabia-saudita.html

  9. @ Vela Gheorghe:

    Judecatile de tip etichetare globala plecand de la o parte sunt foarte periculoase si foarte nedrepte. Nu toti musulmanii sunt asa, nu peste tot.

  10. @ Vela Gheorghe
    “Cat de MULT greseste Russia ca ii tot tolereaza, ba chiar ii sprijina cu arme, pe cei care ii ucid pe crestini..”

    E bine ca exista oameni ca dvs. care ne (re)aduc in memorie ca (si) Rusia sprijina cu arme tarile arabe, si nu de acuma, ci de multi ani…Asta pentru ca tot se vorbea la un alt topic despre “ortodoxia” lui Putin 🙂 !

    Domnul sa miluiasca toti ortodocsii !

  11. Va dau un citat, tradus din franceza, din ce a spus acum cateva luni purtatorul de cuvant al CCIF (Collectif Contre L’Islamophobie en France – Colectul Contra Islamofobiei in Franta) :

    « qui a le droit de dire que la France dans 30 ou 40 ans ne sera pas un pays musulman ? Qui a le droit ? Personne n’a le droit ne nous enlever ça, personne n’a le droit de nous nier cet espoir là. De nous nier le droit d’espérer dans une société globale fidèle à l’Islam »,

    “Cine are dreptul sa spuna ca Franta, in 30 sau 40 de ani, nu va fi o tara musulmana ? Cine are dreptul ? Nimeni nu are dreptul sa ne ia acest lucru, nimeni nu are dreptul sa nege aceasta speranta a noastra. sa nege dreptul nostru de a spera intr-o societate globala fidela Islamului”…

    Atentie se vorbeste de o “societate globala fidela islamului”…

    Sursa : http://www.frontnational.com/2013/07/reaction-du-front-national-a-la-levee-de-limmunite-parlementaire-de-marine-le-pen/

    Nu sunt adepta FN, pentru ca in multe privinte depasesc limitele democratiei, dar din punctul acesta de vedere au dreptate !

  12. Errata : CCIF (Collectif Contra l’Islamophobie en France – Colectivul Contra Islamofobiei in Franta):

  13. Ma minunez vazand ca oameni asa-zisi cu glagorie dau in clocot pentru “mama Rasâia” ca bastion aparator si garantor al Credintei Ortodoxe.
    Rusii se folosesc de orice solutie ca sa-si mentina puterea si influenta,incluzand aici reclama cu apararea credintei ortodoxe.
    Ati uitat ca razboaiele purtate atatia ani cu turcii nu erau de fapt pentru eliberarea fratilor ortodocsi din Balcani ci pentru stapanirea stramtorilor ?
    Ati uitat ce ne-au facut dupa ce i-am ajutat in razboiul cu turcii din 1877 ? Ati uitat cum i-au abandonat pe sarbi in razboiul cu Nato si pierderea
    Kosovo ? Rusii cei pravoslavnici n-au sacrificat niciodata ceva dezinteresat pentru apararea fratilor ortodocsi,ci totul a fost urmand interesele politichiei si diplomatiei rusesti.Bineinteles ca cele facute de ei acum trebuiesc atat acceptate cat si privite cu prudenta.
    Biserica Ortodoxa Rusa are si ea interesele ei care merg mana in mana cu cele ale statului si acesta este un lucru bun pentru ei.
    Divizarea pe care ea a facut-o si o mentine in Basarabia arata clar ca nu este aparatoare a Adevarului.Prudenta si fara patetisme…
    Si inca ceva,nu va mai bizuiti pe osti si puteri lumesti,ci doar pe Dumnezeul Cel Treimic care a facut Cerul si Pamantul si de la care vine tot ajutorul fara de rusine Caruia fie Slava,Cinstirea si Inchinaciunea acum si in veci.Amin.

  14. Pingback: CINISM DEZGUSTATOR. “Mila” interesata politic fata de CRESTINII COPTI DIN EGIPT si indignarea sicofantilor fata de DEMOCRATIA din PERIFERIE - Recomandari
  15. Pingback: ATACUL FINAL? SUA isi mobilizeaza FORTELE in Mediterana pentru eventuala INTERVENTIE MILITARA IN SIRIA. Pretextul: presupus atac al regimului ASSAD cu ARME CHIMICE - Recomandari
  16. Pingback: Rusia avertizeaza: o interventie militara in SIRIA va avea consecinte “EXTREM DE GRAVE”. SUA ia in considerare un “ATAC LIMITAT” - Recomandari
  17. Pingback: PATRIARHUL ANTIOHIEI: “Siria nu exista ca sa acopere cu tarana trupurile sfartecate ale copiilor sai” - Recomandari
  18. Pingback: “Parteneriatul strategic” SUA – Al Qaeda: spre o DISTRUGERE PLANIFICATA a crestinilor din SIRIA?/ “MINCINOSUL” KERRY intretinandu-se cordial cu “TIRANUL” ASSAD (in 2009)/ Turcia si Rusia mobilizeaza mai multe FORT
  19. Pingback: RAZBOIUL GLOBAL IMPOTRIVA CRESTINILOR.Genocidul despre care nu se vorbeste si care va patrunde si in “lumea crestina” - Recomandari
  20. Pingback: Mitropolitul Ilarion Alfeyev despre criza siriana: SUA SE COMPORTA INCA ODATA CA UN CALAU INTERNATIONAL - Recomandari
  21. Pingback: AJUTOR PENTRU FRATII NOSTRI DIN SIRIA INSANGERATA, care da, in zilele noastre, noiane de MARTIRI nestiuti, tratati cu nepasare/ RAZBOIUL – “OSPATUL MORTII”/ 9-10 mai 1877 – pomenirea eroismului romanesc si a jertfelor pentru INDEPE
  22. Pingback: PRIGOANA “NAZARINENILOR”. Un preot ortodox american despre persecutarea crestinilor din Irak si Siria: “AMESTECANDU-NE IN TREBURILE NATIUNILOR SI DESTABILIZANDU-LE DELIBERAT, AM DEZLANTUIT UN COSMAR ASUPRA ACESTOR OAMENI” - Recoman
  23. Pingback: PRIGOANA “NAZARINENILOR”. Un preot ortodox american despre persecutarea crestinilor din Irak si Siria: “AMESTECANDU-NE IN TREBURILE NATIUNILOR SI DESTABILIZANDU-LE DELIBERAT, AM DEZLANTUIT UN COSMAR ASUPRA ACESTOR OAMENI” - Recoman
  24. Pingback: Genocidul crestinilor din Irak: JIHADISTII ISIS DECAPITEAZA COPII SI ALUNGA SUTE DE MII DE OAMENI/ China va crea “CRESTINISM CONFORM” ideologiei unice permise - Recomandari
  25. Pingback: Cuvinte de trezire de la staretul Manastirii Putna, Parintele Melchisedec: “CRESTINII SUNT PRIGONITI, parca pacea s-a luat de pe pamant, ispitele s-au inmultit mai mult ca oricand. SA NE RUGAM PENTRU CRESTINII DIN SIRIA, MULTI DINTRE EI SUNT MUCENIC
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare