ASTA INSEAMNA O BISERICA VIE: Arhiepiscopul Cretei, Irineu, vrea sa doneze terenuri agricole pentru GRECII SOMERI

23-07-2013 1 minut Sublinieri

arxiepiskopos_kritis_630_420

Arhiepiscopul Cretei, Eirinaios, intenţionează să dea terenuri agricole oamenilor rămaşi fără locuri de muncă, pentru a-i ajuta să reziste crizei economice foarte dificile prin care trece ţara, scrie agenţia de ştiri a Bisericii Ortodoxe din Grecia, citată de portalul GreekReporter.

“Vreau să arăt iubirea Bisericii pentru oamenii care au nevoie de hrană. (…) Biserica va urma toate procedurile legale”, a declarat Eirinaios pentru Dogma, agenţia de ştiri a Bisericii Ortodoxe din Grecia, citată de portalul GreekReporter.

Într-o primă fază, programul va fi derulat doar de arhidieceza Cretei, fără implicarea parohiilor.
“Vom analiza întâi dacă oamenii interesaţi chiar au o nevoie reală şi nu intenţii necinstite”, a spus Eirinaios.

Arhiepiscopul aşteaptă să primească cereri, pentru a vedea ulterior în ce măsură pot fi acestea acoperite. Un plan similar a fost propus şi de arhiepiscopul Atenei.

Rata şomajului din Grecia se situează la un nivel record de 26,9%, potrivit celor mai recente date publicate de autorităţile elene. Grecia trece printr-o recesiune severă, iar analiştii estimează că economia se va contracta în 2013 pentru al şaselea an consecutiv.

Statul elen a fost salvat de la colaps prin două pachete de împrumuturi totalizând peste 200 de miliarde de euro de la statele zonei euro şi FMI, după ce nu a mai putut rostogoli datoriile pe piaţa financiară. Împrumuturile au fost condiţionate de măsuri de austeritate şi reforme care au agravat declinul economic.

arxiep.kritis-320x300

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Grecia, Ierarhi greci

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “ASTA INSEAMNA O BISERICA VIE: Arhiepiscopul Cretei, Irineu, vrea sa doneze terenuri agricole pentru GRECII SOMERI

  1. Exemplara atitudinea si avand har divin!

  2. Pingback: GRECIA: Biserica imparte AVEREA IMOBILIARA cu STATUL. Initiativa apartine ARHIEPISCOPULUI IERONIM - Recomandari
  3. Pingback: Raspuns catre CRITICATAC pe tema separarii Bisericii de Stat - Recomandari
  4. Pingback: Arhiepiscopul Irineu al Cretei despre nelinistiea vremurilor noastre: “SA NE INDEPARTAM DE VIATA CARE NU ESTE IN ADEVAR. SA NU MAI FIM ORFANI, CI SA AVEM UN TATA, O FAMILIE” - Recomandari
  5. Pingback: ROMANIA “NICHT” SCHENGEN NICI IN 2015/ Viktor Orban: SUA TRAGE EUROPA INTR-UN RAZBOI RECE CU RUSIA/ Uniunea Eurasiatica a intrat in vigoare/ Marea coalitie pentru salvarea… CREDITORILOR GRECIEI. Care este programul SYRIZA, noua sperietoa
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare