LASZLO TOKES cere premierului Orban PROTECTORAT MAGHIAR AL TRANSILVANIEI/ Liderii UDMR merg pe urmele lui Tokes, intr-un discurs de o crasa schizofrenie/ Bizarul profesor antiortodox VALENTIN STAN – ANTI-ROMÂNISM AGRESIV: cere românilor minoritari sa invete maghiara si sustine Tinutul Secuiesc!

27-07-2013 6 minute Sublinieri

mediafax-foto-balazs-attila

foto mediafax
  • Mediafax:

Tokes, lui Viktor Orban: Construiţi un sistem în aşa fel încât să oferiţi protectorat Transilvaniei

Europarlamentarul Laszlo Tokes i-a cerut premierului Ungariei, Viktor Orban, sâmbătă, la Băile Tuşnad, ca împreună cu Guvernul pe care îl conduce să construiască “un sistem de cooperare naţională”, astfel încât să ofere “protectorat” Transilvaniei, “aşa cum a făcut Austria cu Tirolul de Sud”.

Laszlo Tokes i-a cerut premierului Ungariei, Viktor Orban, prezent la dezbaterile de la Universitatea de Vară “Balvanyos”, să creeze “un sistem de cooperare naţională”, în aşa fel încât să ofere “protectorat” Transilvaniei, după modelul Austriei cu Tirolul de Sud, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Trebuie să vedem ce preţ plătim pentru această unitate (unitatea maghiarilor – n. r.). Îl rugăm pe premierul Viktor Orban şi Guvernul condus de el să construiască un sistem de cooperare naţională, în aşa fel încât să oferiţi protectorat Transilvaniei, cum a făcut Austria cu Tirolul de Sud”, a declarat Laszlo Tokes, în prezenţa premierului Ungariei. El a mai spus că trebuie să fie selectaţi specialişti care să realizeze un drapel al Transilvaniei, pentru că “secuimea are un steag“, şi împreună, prin cele două, maghiarimea să meargă mai departe “pe această cale a autonomiei, a autonomiei secuimii”.

Laszlo Tokes a mai spus că Băile Tuşnad, unde se desfăşoară Universitatea de Vară “Balvanyos”, reprezintă o zonă autonomă a Ţinutului Secuiesc. “Ne-am adunat pe un pământ autonom din Băile Tuşnad, într-o zonă autonomă a Băilor Tuşnad, adică zona în care se desfăşoară Universitatea de Vară. Dacă sunteţi de acord, aş vrea să mai spun că suntem într-o locaţie din Ţinutul Secuiesc autonom”, a precizat Tokes. Tokes a mai spus că există divergenţe la nivelul comunităţii maghiare din afara graniţelor Ungariei, care se datorează, în principal, regimurilor comuniste.

“Din păcate, statele care au apărut după tratatele de pace au reuşit să dividă comunitatea maghiară, naţiunea maghiară, şi regimul comunist a contribuit. Din păcate, nu există acea unitate în pluritate, de care am avea nevoie şi nu există forţa de coeziune, care ar ţine laolaltă comunităţi mai mici sau mai mari”, a spus Tokes. Sâmbătă, premierul Ungariei, Viktor Orban, participă la lucrările Universităţii de Vară “Balvanyos”, alături de mai multe personalităţi şi peste 350 de invitaţi din România, dar şi din Ungaria, Marea Britanie, Italia, Spania, Elveţia, Finlanda, Polonia, Slovacia, Slovenia, Ucraina şi Voivodina.

Viktor Orban şi Kelemen au discutat despre sprijinul pe care comunitatea maghiară îl aşteaptă de la Ungaria

Premierul Ungariei, Viktor Orban, şi preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, s-au întâlnit, vineri seară, la Băile Tuşnad, unde au discutat despre sprijinul politic şi moral pe care comunitatea maghiară îl aşteaptă de la Guvernul de la Budapesta şi de la coaliţia guvernamentală ungară.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a ajuns la Hotelul Fortuna din Băile Tuşnad la ora 17.50, unde a fost întâmpinat de vicepremierul ungar Semjen Zsolt, dar şi de liderul UDMR, Kelemen Hunor. Întâlnirea bilaterală dintre Viktor Orban şi Kelemen Hunor a început în jurul orei 19.00 şi s-a desfăşurat cu uşile închise, accesul presei în zona hotelului fiind restricţionat.

Ulterior, cei doi s-au întâlnit cu preşedinţii partidelor comunităţilor maghiare din Voivodina, Ucraina, Slovacia şi România, precum şi cu liderul Partidului Popular Maghiar din Transivania (PPMT), Toro T. Tibor, al Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), Tokes Laszlo, cu vicepremierul ungar Semjen Zsolt şi alţi membri ai Guvernului de la Budapesta.

“Am avut o întâlnire bilaterală, unde am discutat toate problemele care ne privesc pe noi şi problemele la care noi aşteptăm şi un sprijin politic, un sprijin moral din partea Guvernului ungar, din partea partidelor din coaliţia guvernamentală din Ungaria. Eu consider că a fost o discuţie constructivă şi sper, ştiu că aceste întâlniri vor continua“, a declarat preşedintele UDMR, la finalul celor două întâlniri.

Kelemen Hunor a mai spus că la întrevederea cu preşedinţii partidelor comunităţilor maghiare din Bazinul Carpatic, premierului Ungariei i s-au adus la cunoştinţă problemele din fiecare ţară reprezentată, cele mai mari “aşteptări” fiind legate de păstrarea identităţii.

“Comunităţile maghiare se află în situaţii diferite şi se confruntă cu probleme diferite, dar în ceea ce priveşte provocările majore şi cele mai importante aşteptări, acestea sunt legate de păstrarea identităţii, de păstrarea identităţii naţionale şi culturale şi, sigur, acele – dacă se poate spune – acele modalităţi prin care Guvernul Ungariei sprijină aceste comunităţi să rămână pe pământul natal şi să aibă posibilitatea de a dezvolta, acolo, viaţa comunităţii, în ţările respective”, a spus Kelemen Hunor.

Potrivit acestuia, un alt subiect adus în discuţie a fost cel al relaţiilor româno-maghiare. El consideră că este în interesul comunităţii maghiare ca între România şi Ungaria să existe relaţii bilaterale “normale şi constructive”, afirmând, totodată, că “UDMR trebuie şi poate să fie o punte” între cele două ţări.

“Noi considerăm că, din punctul nostru de vedere şi în ceea ce priveşte interesul comunităţii maghiare, este important ca între România şi Ungaria relaţiile bilaterale să fie normale, să fie constructive şi să ne gândim în fiecare moment că avem şi interese, foarte multe interese comune în Uniunea Europeană, în regiunea noastră, în estul şi centrul Europei şi, din acest punct de vedere, UDMR , ca o forţă legitmă a maghiarilor din România, trebuie să fie şi poate să fie o punte între România şi Ungaria, între cele două Guverne, fiecare cu majoritate substanţială în ţara respectivă”, a spus Kelemen.

Întrebat ce părere are despre apelul vicepremierului ungar, Semjen Zsolt, la consens şi colaborarea între partidele comunităţii maghiare din România în probleme fundamentale precum autonomia, drepturile lingvistice şi regionalizarea, Kelemen Hunor a răspuns că UDMR a fost şi rămâne deschis la dezbatere, dacă celelalte partide vor ţine cont de faptul că Uniunea Democrată Maghiară a fost aleasă ca forţă legitimă a comunităţii de către electoratul maghiar.

“Anul 2012 a fost un an important. Comunitatea maghiară şi-a spus cuvântul, există, în acest moment, o responsabilitate uriaşă în ceea ce ne priveşte şi noi considerăm că orice subiect, orice temă poate fi dezbătută, dar trebuie să ţinem cont de opţiunea comunităţii maghiare din România, opţiune exprimată de două ori în anul 2012. Şi, din acest punct de vedere, noi am fost deschişi, rămânem deschişi, ţinând cont de această realitate”, a conchis Kelemen Hunor.

Sâmbătă, premierul Ungariei, Viktor Orban, va participa la lucrările Universităţii de Vară “Balvanyos”, unde, alături de preşedintele CNMT, Tokes Laszlo, într-o dezbatere modertă de secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe de la Budapesta, Nemeth Zsolt, va vorbi despre “Timpul Nostru!“, temă inspirată de motto-ul celei de-a 24-a ediţii a taberei de la Băile Tuşnad. Sâmbătă, lucrările Universităţii de vară de la Băile Tuşnad se vor încheia, la acestea participând peste 350 de invitaţi din România, dar şi din Ungaria, Marea Britanie, Italia, Spania, Elveţia, Finlanda, Polonia, Slovacia, Slovenia, Ucraina şi Voivodina.

Valentin Stan, analistul supranumit „omul cu laptop”, a participat la lucrările celei de-a 24-a ediţii a Universităţii de Vară ,,Tusvanyos”. Unii naționaliști cred că profesorul Stan a susținut, prin declarațiile sale despre regionalizare, autonomia Ținutului Secuiesc. Pe blogul său, analistul Dan Tănasă îl atacă dur pe Valentin Stan. La Tușnad, s-a mai propus ca maghiarii din Transilvania să își apere interesele prin internaţionalizarea dezbaterii privind regionalizarea. Ministerul de Externe al României susține că, prin declarațiile de la Tușnad, se depășește cu mult cadrul politico-juridic al relaţiei bilaterale dintre România și Ungaria.

Dan Tănasă, scrie pe blogul său că analistul Valentin Stan ar fi recomandat românilor din Ținutul Secuiesc să învețe limba maghiară, susținând recomandarea primarului din Miercurea Ciuc, Raduly Robert, cu exemple din SUA.

România, stat federal

Profesorul de politologie al Universităţii Bucureşti, Valentin Stan, şi profesorul Universităţii de la Roma pentru Europa Centrală, Andrea Carteny, au propus ridicarea chestiunii regionalizării la nivel internaţional. Andrea Carteny a arătat că unirea României cu Republica Moldova ar putea contribui la îndeplinirea năzuinţelor maghiarilor din Transilvania, deoarece unirea acestor două state ar putea constrânge România la alcătuirea unui sistem de stat federal, transmite RADOR.

Profesorul Valentin Stan nu a dorit să comenteze declarațiile care apar pe blogul lui Dan Tănasă.

[…]

Aici este Ţinutul Secuiesc, pe care bucureştenii nu-l recunosc…

…a decretat şi şi-a argumentat afirmaţia profesorul Valentin Stan, prezent la Universitatea de Vară ,,Tusvanyos” din Băile Tuşnad

[…]

Cunoscut ca fiind ,,Omul cu laptopul”, profesorul Valentin Stan a dorit, vorbind despre regionalizare, să introducă în discuţie un nou concept, şi anume acela de regionalizare a minţii. Pentru că, după domnia sa, o nouă schemă administrativ-teritorială presupune consultarea populaţiei, în cazul de faţă consultarea oamenilor din ţinutul secuiesc, pe care bucureştenii nu vor sub nici un chip să-l recunoască. Şi cum Guvernul nu ţine cont de asta, se va ajunge ca ,,populaţia maghiară din zonă să fie diluată din punct de vedere etnic”. Şi pentru a fi cât mai convingător, fostul realizator de emisiuni la Antena 3, ,,jucător dibace la două capete”, cum ar spune pokeriştii, a plusat analizând comportamentul preşedintelui Senatului, Crin Antonescu, la un moment dat, după care a concluzionat:

,,Puteţi aşadar înţelege uşor de ce nu merge nimic în ţara asta, dar vă linişteşte domnul Ponta care una spune la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei şi alta acasă. N-aveţi decât să-l credeţi aşa cum l-aţi crezut şi pe Băsescu, care v-a păcălit!”.

În discursul său incendiar, domnul Stan a fost de acord şi cu primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Raduly Robert, cum că românii din zonele populate majoritar cu maghiari ar trebui să înveţe ungureşte, şi şi-a argumentat poziţia prin aceea că şi în America, în primării, magazine, bănci, în general în spaţiile publice, dincolo de limba oficială, cetăţenii se pot exprima şi în limba lor maternă, pentru că sunt înţeleşi şi pentru că e normal acest lucru, ei fiind plătitori de taxe la stat.

[…]

Antal-Arpad-Valentin-Stan-Tamas-Sandor-UDMR-autonomie

Nota noastra:

Liderii UDMR (vorbim despre ei pentru ca ceilalti, cu Laszlo in frunte, sunt pur si simplu agenti ai regimului autocrat Orban) sustin ca denumirea de stat national din Constitutie e invechita, e din sec. XIX, e de cand cu “nationalismele“. Totodata, tot ei sustin ca principala lor grija este… identitatea nationala – a minoritatii lor, desigur. Isi dau chiar concursul la strategia imperialista a regimului Orban de a mobiliza comunitatile de maghiari din tarile vecine ale Ungariei pentru a crea un soi “european” de Ungarie Mare, ante-Trianon. Prin acest lucru, UDMR se situeaza intr-o contradictie flagranta si intr-o ipocrizie fenomenala: ori ideea nationala e moarta si apartine secolului XIX si o lasam balta cu identitatile, protectoratele si strategiile pan-maghiare, ori nu e moarta si atunci avem nu doar dreptul, dar si datoria de a intari statul national roman. 

Un alt doilea lucru destul de grav pe care-l face UDMR este de a institui un gen de dialog cu Budapesta dincolo de orice legitimitate. UDMR e reprezentanta minoritatii maghiare din Romania. Principala loialitate a maghiarilor din Romania ar trebui manifestata fata de statul roman, in cadrul si de pe urma resurselor caruia traiesc. Asta nu exclude pastrarea identitatii proprii si chiar unele forme locale de auto-administrare. Daca tu arati insa ca incepi sa iei calea lui Laszlo Tokes si a radicalilor secui, sa participi la conclave dubioase cu Orban, atunci iesi din cadrul legitim. De fapt, acesta ar trebui sa fie principalul argument al romanilor pe chestiunea autonomiei in acest moment: nici macar nu incape discutie, atat timp cat loialitatea voastra se manifesta fata de guvernul revizionist maghiar, atat timp cat planurile lui Orban vizeaza intreaga Europa Centrala, atat timp cat actiunile voastre sunt de segregare fata de statul national roman. 

Cine sa se ocupe insa de asemenea raspuns romanesc? Basescu, amicul lui Orban? Ponta, dependentul de UDMR? SRI-ul lui Maior&Ghita, ocupati cu interceptarile, sau SIE, care nici nu mai trebuie prezentat pentru faima sa de serviciu patriot?

In ceea ce ne priveste pe noi, ca tot exista preocuparea ce am putea face, noi, acestia lipsiti de orice putere institutionala si abia supravietuind: care poate, sa instituie legaturi cu romanii din HarCov, sa le arate ca nu sunt singuri, sa le trimita carti, sa ajute manastirile si schiturile de acolo, sa mearga in vacante si in pelerinaje in regiune; sa se mearga inclusiv impotriva propagandei segregationiste a radicalilor, adica sa isi faca prieteni maghiari, sa intareasca legaturile cu cei dintre ei care nu sunt pe linia revizionista sau cu cei care sunt, ca preotul ortodox Rafail Lukács, deja in aceeasi cultura. Nu prin izloare, nu prin considerarea maghiarilor ca un fel de neam genetic vrajmas noua, ci intelegand ca la mijloc este o chestiune de socializare, cultura si propaganda.


Categorii

1. DIVERSE, Destramare teritoriala? (Regionalizare, autonomie), Opinii, analize, Ungaria, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

17 Commentarii la “LASZLO TOKES cere premierului Orban PROTECTORAT MAGHIAR AL TRANSILVANIEI/ Liderii UDMR merg pe urmele lui Tokes, intr-un discurs de o crasa schizofrenie/ Bizarul profesor antiortodox VALENTIN STAN – ANTI-ROMÂNISM AGRESIV: cere românilor minoritari sa invete maghiara si sustine Tinutul Secuiesc!

  1. Viktor Orban: Ungaria s-a orientat către o politică naţională. Marile putreri doresc să adune resursele de la celelalte popoare
    http://www.mediafax.ro/externe/viktor-orban-ungaria-s-a-orientat-catre-o-politica-nationala-marile-putreri-doresc-sa-adune-resursele-de-la-celelalte-popoare-11165881

  2. Era clar de la inceput, dar acum este prea evident ca nu se poate duce un dialog rational, nu se poate urmari un fir logic al explicatiilor unguresti. Este pur si simplu politica de cotropire, cu interventii mai de sus, cu interese mai puternice.
    Da, e nevoie de mult patriotism acum, individual. Nu chibitarile pe margine au valoare, ci replicile concrete, darzenie si dragoste de tara si de normalitate. Nu ne va apara nimeni altcineva (daca nu o facem noi).

  3. Ma tem ca Basescu le-a promis déjà autonomia… Votati “Marul”, cu viermi cu tot….

    @exegeticus
    “Nu ne va apara nimeni altcineva (daca nu o facem noi).”

    Ai dreptate 100%, dar vezi tu prin preajma vreun roman dispus sa-si apere cu curaj altceva decat micii, berea si manelele ?

    Accept sa ma injurati cat si cum vreti voi, dar raspunsul care este ?…

  4. @Hrisanti!

    Raspunsul este …”in pamant”!
    In pamantul Romaniei, unde zace sangele a peste 22 de milioane de prunci…
    Pentru OMORAREA LOR, Dumnezeu “omoara” Romania de deasupra lor, incetul cu incetul…
    Cum a suferit CAIN si A TREMURAT toata viata lui, fiindca l-a omorat pe ABEL, asa va “tremura” Romania in viitor…

    Aceasta cifra ULUITOR de mare de prunci OMORATI, este MARELE RASPUNS la toate problemele de dupa ’89 incoace…!

    Cand vezi ce “adormiti” de romani TRAIESC langa tine, ce INCUIATI, ce NEPASATORI, ce NEpatrioti, ce NEcredinciosi, ce LIPSITI DE OAMENIE elementara, ajungi de intelegi singur si fara prea mare greutate ca BICIUL PEDEPSELOR LUI DUMNEZEU va veni foarte degraba…peste astfel de oameni.
    Cata vreme NU se observa nici o intentie concreta de POCAINTA IN MASA a romanilor, nici o intoarcere la Dumnezeu, ajungi sa intelegi ca chiar daca ar fi mii de sfinti printre noi care sa se roage zi si noapte pentru semenii lor, Dumnezeu tot ii va pedepsi pe astfel de romani DENATURATI!
    Lepadarea de Ortodoxie, merge mana in mana cu LEPADAREA de romanism!
    Si ceea ce este cel mai grav, cu toate ca vad ca alte natii SEN INMULTESC VERTIGINOS in tara asta, totusi DACA ADUCI VORBA doar in trecat ca romanii trebuie sa faca MAI MULTI COPII dintr-o data esti taxat si privit ca un ciudat…
    Parca O ORBIRE a cazut cu putere peste mintile si constiintele romanilor!
    Desi vad ca tara o ia la vale totusi NU VOR SA ACCEPTE VOIA LUI DUMNEZEU in viata lor, si nici SA SE HOTARASCA sa implineasca Poruncile Lui.
    Chiar daca PAR in multe privinte ca crestini ortodocsi “in regula”, totusi Credinta lor merge PANA LA PRUNCI!
    Aici se OPRESTE! Aici MOARE!
    Nasterea de punci este CANTARUL adevaratei credinte pentru romani, si TESTUL religiozitatii lor!
    Atat de multi spun ca si ei…”cred”, dar cand vine vorba de PRUNCI, atunci isi dau marama de pe fata sufletului la o parte…si se vede ce fel de credinta au in realitate…una foarte firava si subreda!

    De curand am gasit niste manuale de istorie din liceu si am reciti niste relatari istorice despre Marele Mihai Viteazu! Din toate aceste relatari despre Mihai reiese ca el a luptat DOAR IN NUMELE CRUCII si pentru CRESTINISM, nu din alte motive!
    Mihai vorbeste numai despre CRESTINI si lucruri crestinesti, si foarte putin despre romani!

    Ce diferenta uriasa exista intre conducatorii de tara din trecut si cei de azi, ca de la cer la pamant!
    Si ce diferenta uriasa exista intre romanii SIMPLI si de rand DAR CREDINCIOSI din trecut si cei de azi…
    Romanii din trecut mai degraba accepatau sa sufere orice pentru legea lor stramoseasca, iar cei de azi isi bat joc in mod cvasi-general de tot ce-i legat de Biserica si Religie!

    Romanii de azi ca natiune se incadreaza perfect in randul natiilor despre care se aminteste in Apocalipsa ca Fiara a capatat satapanire peste ele…

    Pierzandu-l pe Hristos in viata lor, vor pierde si Mostenirea si AVEREA TARII pe care Hristos le-a dat-o stramasilor lor…

  5. Buna ziua,

    Imi dati voie sa distribui pe pagina mea de Facebook, parte din textul de la “Nota noastra” (ultimul paragraf, “In ceea ce ne priveste (…)”)? E un indemn bun, pe care ar trebui sa il vada cat mai multa lume.

    Multumesc.

  6. @Consti:

    Da, daca e cu trimitere la intreaga postare (link). Multumim!

  7. Pentru Hrisanti

    Draga Hrisanti,ca ardelean veritabil,sunt convins ca ardelenii din ziua de azi au mult mai multe de aparat,palinca,casele semete,masinile aduse din Occident,pamanturile frumoase (pe care deja le vand pe nimic investitorilor straini).

    Sa apere notiunea de stat unitar,sa apere faptul ca Ardealul a fost mereu inima Romaniei?

    Eeventual ii vei vedea pe ardeleni la chermeze pe la muntele Gaina,Jina,etc,printre sticle de palinca,mici,carnati si bere,toti beti,cantand,noi suntem romani si a doua zi intorcandu-se la munca in strainatate si spunandu-le tuturor ca Basescu este cel mai bun presedinte al Romaniei.

    Ardealul este in plin proces de autonimizare,enclavizare,federalizare,totul cu complicitatea autoritatilor romane,in prezenta unei indolente fantastice din partea locuitorilor,pentru care totul e de vanzare si de negociat.

    Dragilor,nu subestimati naivitatea ardelenilor,indolenta lor de azi,sunt mult mai mari decat va imaginati.
    Aceste este rezultatul unui proces indelungat,care se desfasoara de multi ani,cu sate pustii,cu sute de mii de ardeleni plecati in strainate,cu mirajul Budapestei in apropiere,etc.

    Propun cat mai multe chermeze satesti,prin toata tara,la care sa bem,sa mancam,sa cantam si se ne pozam cu Traian Basescu,binefacatorul Romaniei moderne,cel care care ne recomanda sa plecam din tara daca nu ne convine.

  8. NU HRISANTI NU AM DECE SA TE INJUR PT. CA ACEASTA este realitate crunta, iar in ceea ce privestre liderii udmr ar face bine sa plece in mongolia de unde parvin via ungaria si sa ia cu ei si pe acesti lingai cu ei care ne conduc de dupa 89 si pina in prezent

  9. In 2012 am fost la mitingurile antibasescu de la Universitatii.
    Nu mai puteam vorbi de atata tipat.

    In serile in care a fost cea mai mare agitatie,in piata erau sute si sute de gorile de la trupele special,SRI,etc,mai multi decat manifestantii.

    Toti participantii erau pozati si filmati.
    de ce?

    Pentru ca ne saturasem de conducatorul maret Basescu (cel adulat in Ardeal).

    Cati au venit la acele mitinguri?

    Maxim,in cea mai buna,seara,2-3 mii.

    De ce doar atatia?

    Pentru ca romanii sunt indolenti,le place ca mereu sa se sacrifice altii pentru ei iar ei sa se uite la tv sau sa comenteze pe facebook si sa arate pe facebook ce patrioti sunt.
    Pentru ca romanii nu mai sunt in stare de o revolutie ca in 89,n-ai cu cine s-o faci o revolutie acum in Romania.

    Asta e Romania de azi,condusa de 20 de ani de aceiasi trepadusi si escroci,de 9 ani de un caz patologic ca Basescu,de un coabitor ca Ponta,o Romanie in plin proces de autonomizare si regionalizare,in care calculatorul inlocuieste totul,o Romanie cu un tineret a carui singura preocupare e sa faca o facultate si cariera (asta pe langa cluburi,distractii si masini scumpe),de preferat in strainatate.

    Cred ca Romania de azi are de fapt conducatorii pe care-I merita.

    Nu poti avea conducatori extraordinari cu o populatie superficiala,imbecilizata de tv si manipularile politicienilor,cu o populatie din care 60-70% n-au citit o carte in ultimii 20 ani,cu o majoritate preocupata doar de confort,bani,masini si binele personal.

    Intr-o astfel de societate sa nu aveti pretentii la conducatori nationalisti,onesti,de caracter si care sa se sacrifice pentru Romania.

    Apropo,OTV va emite in curand in nou,facem pariu ca va face o audienta teribila iar Dan Diaconescu va reusi sa-mi mai cumpere un Rolls Royce?

  10. Pingback: TOKES si CONSECINTELE GRAVE ale “protectoratul” maghiar asupra Transilvaniei/ Viktor Orban vorbeste despre “COOPERAREA PATRIOTICA” cu Traian Basescu. Patriotica pentru maghiari, desigur - Recomandari
  11. Oare doar la mici se bere se reduce tot interesul romanului (transilvanean)?
    La o astfel de situatie, Romania nu poate rezista, pt ca e o tara temeluita pe spirit, nu pe tarana. De fapt, e invins spiritul, adica credinta, devotamentul, dragostea, omenia, cinstea, nazuinta dupa vesnicie. Chiar si cat poate oferi din acestea dragostea de tara, nu mai zic de Biserica lui Hristos.

    Dar nu stiu ce sa zic despre ipoteza de la care am plecat, ca toti se hranesc doar cu pamant si bautura. Nu-i exclus.

  12. Pingback: Seful extremistilor maghiari participa la tabara de vara JOBBIK de la GHEORGHENI. Reprezentantii secesionismului european ISI DAU MANA CU NEOFASCISTII REVIZIONISTI - Recomandari
  13. Pingback: SATUL NADĂȘ la “Jocuri de putere” (VIDEO) – Rares Bogdan, Marcel Barbatei si localnicii despre JAFUL STRIGATOR LA CER AL RETROCEDARII ABUZIVE A UNUI SAT INTREG sau Cum sa stergi Transilvania de pe harta României, jefuindu-i pamantul,
  14. Pingback: “Marele mars al secuilor” si cu participarea JOBBIK si a detasamentelor GARZII MAGHIARE. Obiectivul: “AUTONOMIE CA IN ANII ’50″. Liderii secui AMENINTA din nou cu NESUPUNEREA CIVICA SI PROTESTE si cheama guvernul ORBAN al UNG
  15. Pingback: Reactii fata de “PROTECTORATUL” LUI TOKES. V. Ponta: declaratiile sunt impotriva LEGII PENALE/ “Extremism periculos”, “militare pentru ruperea Ardealului” - Recomandari
  16. Pingback: TOKES RECIDIVEAZA SFIDATOR: cere inca odata ca Ungaria sa fie ”STATUL GARANT” al maghiarilor din Romania. Despre Traian Basescu: ”POLITICIANUL CEL MAI ECHILIBRAT DIN ROMANIA” - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare