Seful extremistilor maghiari participa la tabara de vara JOBBIK de la GHEORGHENI. Reprezentantii secesionismului european ISI DAU MANA CU NEOFASCISTII REVIZIONISTI

5-08-2013 4 minute Sublinieri

PARTENERII EXTREMISTILOR ANTI-SEMITI DE LA JOBBIK: CONSILIUL NATIONAL SECUIESC, PARTIDUL POPULAR MAGHIAR SI… UDMR!

AUTORITATILE LOCALE ALE HARGHITEI SUNT IMPLICATE SI ELE. DE CE ONG-URILE “DEMOCRATICE” NU SPUN NIMIC? DE CE TACE CNCD-UL?

tabara vara jobbik

Preşedintele partidului extremist Mişcarea pentru Ungaria Jobbik, Vona Gabor, va fi prezent sâmbătă la tabăra de vară a organizaţiei de tineret a partidului, eveniment ce va avea loc începând de marţi până duminică în localitatea Borzont, de lângă Gheorgheni, în judeţul Harghita. “Pentru a şasea oară voi fi invitatul taberei de vară EMI, care pentru mine reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente ale anului. Având în vedere că nu demult, tot în Ardeal, premierul ungar a ţinut un discurs la Băile Tuşnad şi a făcut o serie de afirmaţii, mă simt obligat să reacţionez. De aceea aştept cu nerăbdare weekendul viitor. O să am multe de spus. Puteţi fi siguri de asta”, a notat Vona pe pagina sa de Facebook. Evenimentul este promovat de site-ul emitabor.hu printr-o hartă a Ungariei Mari.

Intrare pe bază de bilet

Dacă tabăra de vară a Fidesz, “Tusvanyos”, la care a participat şi premierul ungar Viktor Orban, a fost un eveniment public, cu o asistenţă totală ce a depăşit  40.000 de oameni, tabăra de vară “EMI”, organizată de Consiliul Naţional Secuiesc (CNS) şi de Asociaţia Tineretului Maghiar din Ardeal (EMI), va avea loc pe un teren privat, iar intrarea se va face pe bază de bilet şi înregistrare. Un bilet pentru o zi în tabără costă 21 RON, în timp ce o persoană dornică să petreacă cinci zile în tabără va scoate din buzunar 93 RON. Conform organizatorilor, voia bună în tabără va fi asigurată prin concertele mai multor formaţii apreciate în Ungaria, printre care şi cei de la Karpatia, aprig contestaţi în România pentru melodia lor: ”Să piară Trianonul. Transilvania va mai fi a Ungariei”.

“Cortul autonomiei” 

La sugestia CNS, unul dintre corturile evenimentului a fost denumit al autonomiei. “Având în vedere că Tinerii Maghiari din Ardeal şi Consiliul Naţional Secuiesc au ca scop declarat popularizarea organizaţiilor care susţin autonomia Ţinutului Secuiesc, a fost o decizie firească ca şi în acest an reprezentanţii CNS să se ocupe de dezbaterile şi invitaţiile din cortul Autonomiei. Ziua de 11 august a fost declarată ziua autonomiei în tabăra EMI”, scrie alfahir.hu, publicaţie apropiată partidului Jobbik. Printre cei care au confirmat prezenţa se află parlamentarul Marc Gafarot i Monjo din partea Partidului Convergenţa Democratică din Catalunia. Acesta a fost prezent şi la mitingul autonomist de la Târgu-Mureş din data de 10 martie, unde a declarat că susţine autonomia secuilor şi vrea să ajute la elaborarea unei strategii pentru obţinerea ei. În cadrul taberei EMI, el va susţine o prelegere cu tema “Este pregătită Catalunia pentru independenţă?”. În discursul său, el va dezbate mai multe teme precum “autodeterminarea catalanilor” şi “paralele cu eforturile de obţinere a autonomiei secuilor”. Nu vor lipsi nici reprezentanţii Tirolului de Sud şi al Ţării Bascilor, Philipp Erschbaumer, respectiv Miren Martiarena.

La eveniment şi-au anunţat deja prezenţa simpatizanţi Jobbik din ţară şi din străinătate, dar si gruparea radicală HVIM, Mişcarea Tinerilor din cele 64 de Comitate. Pe scena cortului “Autonomiei” vor lua cuvântul Biro Zsolt, preşedinte Partidul Civic Maghiar (PCM), Mezei Janos, primarul din Gheorgheni, Toro Tibor, preşedintele  Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT), Izsak Balazs, preşedinte CNS, şi Borboly Csaba (UDMR), preşedintele Consiliului Judetean Harghita. 

Grupare paramilitară pentru securitate

Echipa Jobbik care se va deplasa în tabăra EMI va fi compusă din preşedintele Vona Gabor, prim-vicepreşedintele Balczo Zoltan (vicepreşedinte al Parlamentului ungar), preşedintele cabinetului pentru politica naţională Szavay Istvan şi preşedintele organizaţiei de tineret Farkas Gergely. Sâmbătă, 10 august, de la ora 12, Vona va susţine o conferinţă de două ore cu tema: ”Europa sau Uniunea”. Site-ul Jobbik anunţă şi prezenţa unei grupări paramilitare. “Pentru liniştea taberei va fi răspunzătoare gruparea Nemzeti Őrsereg Hagyományőrző és Polgárőr Egyesület (National Protection Force Heritage And Civil Guard Association), afiliată la Garda Maghiară, în fruntea cărora se vor afla vicepreşedintele Jobbik, Gyure Csaba, şi parlamentarul Jobbik, Kiss Sandor”.

Nota noastra:

Exista un reportaj realizat de Brian Whelan despre Jobbik si alte formatiuni extremiste din Ungaria, intitulat AM PETRECUT O SĂPTĂMÂNĂ CU EXTREMA DREAPTĂ DIN UNGARIA

Preluam cateva fragmente din el, avertizand ca site-ul de unde preluam citatele este nefrecventabil in privinta altor materiale:

[…] În Budapesta, m-am trezit că stau în mijlocul unei mulţimi de 8 000 de suporteri Jobbik. Toţi ne uitam cum cântă rockerii naţionalişti din trupa Karpathia cântece rock patriotice penibile. Mulţimea era o adunătură bizară de skinheads neonazişti, naţionalişti bătrâni şi tineri maghiari obişnuiţi. Eram acolo cu Channel 4 News şi făceam un film despre extrema dreaptă şi, în timp ce echipa filma chioşcurile unde skinheadşii vindeau bice şi securi, m-am trezit singur în mulţime chiar în momentul în care începea imnul naţional.

Nu auzisem imnul naţional al Ungariei până atunci, dar toată mulţimea s-a ridicat în picioare, privind nostalgic în zare, aşa că m-am prins că tre’ să fie imnul. Aşa că iată-mă în mijlocul lor, murmurând cuvinte pe care nu le înţelegeam şi sperând să nu ies în evidenţă. Într-o mulţime ca asta, e clar că dai de belea dacă se află că faci parte din media liberală. Da, aveam ecuson care îmi permitea accesul la manifestaţie, dar nu văd cum un ecuson poate opri o ceată de fascişti furioşi să te ia la bătaie. 

După lăsarea întunericului, participanţii au renunţat la masca respectabilă. Sub ochii unui membru Jobbik, am fost pocnit peste cap de către un fascist nervos că veniseră şi „evrei” la festival. Apoi acelaşi om mi-a turnat o bere în cap. Deşi eram nervos şi lipicios, ştiu că putea fi mai rău de atât. Doar mă aflam într-o pădure, înconjurat de naţionalişti şi chioşcuri unde se vindeau bice şi securi. M-am adaptat rapid la ideea că naţionaliştii renunţaseră la decenţă şi se transformaseră în extrema dreaptă pe care o cunoaştem cu toţii: oameni beţi, înceţi în gândire, care se luau de oricine nu arăta ca ei.

În dimineaţa aceea, urmărisem o sesiune de antrenament a miliţiei naţionaliste Magyar Nemyeti Garda. Liderul grupului îşi explica motivaţiile politice: Există două probleme majore. „Problema din ţară sunt infracţiunile comise de ţigani, iar problema externă e expansiunea teritorială a evreilor.” Ţiganii şi evreii – aceeaşi problemă de la începutul secolului 20 e pe val în Ungaria de azi. […]

Totusi, care e explicatia pentru care vigilentele organisme institutionale romanesti si ONG-urile ‘societatii civile’ specializate in vanarea ‘homofobilor’ au ignorat complet acest fenomen de propaganda fascista facuta, in plus, de organizatii din exteriorul tarii?

Nu exista materiale, analize si avertizari publice fata de aceste tabere de vara, nu exista avertismente adresate autoritatilor locale unguresti sau organismelor politice respective. 

Cu cateva zile in urma, seful CNCD, Csaba Asztalos, se intreba de ce are succes Orban in randul minoritatii maghiare. Pai iata de ce are succes, ca a fost lasat, el si cu Jobbik, sa-si faca de cap nestingheriti (ba chiar incurajati de prezenta prezidentiala a lui T. Basescu) in Romania. 

Totodata, lui V. Orban ii convine ca Jobbik sa fie tot mai popular si cu succes electoral apreciabil, pana la o anumita limita. Astfel poate sa arate cu degetul la ei si sa pretinda ca el e singura garantie ca lucrurile nu vor fi mai rau in Ungaria fara conducerea sa “moderata”.

Este de retinut si cu cine anume se asociaza secesionistii din Europa – nu doar secuii radicali, ci si catalonii si tirolezii. Miscarea “autonomista” nu are nimic democratic in ea, ci este segregationista si extremista. Iarasi, lipsesc vocile critice ale institutiilor sau organismelor de specialitate care sa arate aceste lucruri…


Categorii

1. DIVERSE, Destramare teritoriala? (Regionalizare, autonomie), Opinii, analize

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “Seful extremistilor maghiari participa la tabara de vara JOBBIK de la GHEORGHENI. Reprezentantii secesionismului european ISI DAU MANA CU NEOFASCISTII REVIZIONISTI

  1. Extremisti maghiari din toate tarile,uniti-va!

    Veniti in Romania,in Ardeal,aveti acces liber,puteti face orice declaratii,puteti arbora steaguri,dezveli statui ale criminalilor unguri,autoritatile romane dorm pe ele si vor avea grija sa nu se autosesizeze.

    Veniti,veniti,in numar cat mai mare,oricum romanii din Ardeal sunt prea ocupati cu chermezele de la muntele Gaina,Jina,etc, cu plecatul la munca in strainatate,cu pozatul alaturi de basescu si udrea,simtiti-va ca acasa in Ardeal.

    In Romania sunt bineveniti toti infractorii si extremistii,SRI-ul si serviciile secrete au alte probleme importante de analizat (dosare politice,afaceri de mare anvergura,ascultat telefoane,filat ziaristi prea tupeisti).

    Asa ca,dragi politicieni de la Budapesta,dragi extremisti maghiari,va invitam sa veniti in numar cat mai mare si cat mai des in Ardeal,deja va simtiti ca acasa in Ardeal,autoritatile locale nici nu va intreaba de sanatate,totul e bine cand extremistii se aduna si pun Romania la cale,culmea chiar in Romania.

    SRI,SIE,dragi autoritati din Romania,va urez somn usor si mult succes in toate activitatile importante pe care le derulati!

  2. “Mai departe, tov. Rákosi a arãtat lui Valter Roman cã problema Transilvaniei îl
    frãmântã mult, cã a fost la Stalin propunându-i ca o parte a Transilvaniei sã revinã Ungariei, cã prin actul de la 23 august a înþeles cã aceastã soluþie nu poate fi acceptatã ºi cã a mai fãcut încercãri pentru rezolvarea problemei Transilvaniei în preajma Conferinþei de la Paris, ca o parte a Transilvaniei sã revinã Ungariei. Cã tot în preajma Conferinþei de pace, fiind la Londra, a tatonat atitudinea lui Attlee în aceastã chestiune ºi cã a observat din spusele lui Attlee cã englezilor le-ar pãrea foarte bine ca în chestiunea Transilvaniei sã continue sã existe divergenþe între România ºi Ungaria, cã a renunþat atunci..

    Tov. Bodnãraº a rugat pe tov. Rákosi sã lãmureascã ce pãrere are asupra problemelorraportate de Valter Roman. De asemenea, tov. Bodnãraº a arãtat cã conducerea partidului nostru a fost surprinsã de douã lucruri:
    1. Cum a putut tov. Rákosi sã discute asemenea chestiuni cu un tovar㺠care nu
    avea acest mandat, care se gãsea la Budapesta pentru probleme hidrotehnice, care nu face parte din conducerea partidului.
    2. Cum a putut tov. Rákosi sã discute în felul acesta problema Transilvaniei.
    Mai departe, tov. Bodnãraº a arãtat cât de neplãcut impresionatã a fost delegaþia românã care participa la sãrbãtorirea celei de a 10-a aniversãri a eliberãrii Ungariei,când cu prilejul recepþiei la tov. Dobi István, preºedintele Consiliului Prezidenþial,tov. Rákosi – de faþã fiind tov. Voroºilov ºi alþi delegaþi în afarã de delegaþia românã –, tov. Rákosi ridicând un pahar cu vin de Tokai s-a adresat tov. Voroºilov arãtând spre ºeful delegaþiei române cu cuvintele: „Acesta e vin de Tokai. Românii
    au vrut sã cucereascã ºi sã anexeze ºi regiunea Tokaiului de dragul vinului”. Tov.Bodnãraº a amintit tov. Rákosi cât de prompt, energic ºi de nemulþumit a ripostat tov. Voroºilov la auzul acestor cuvinte.

    Dupã aceea, tovarãºii maghiari ne-au servit ºi s-au ridicat toasturi pentru partidele noastre.
    (Arh.St.Bucureºti, Fond C.C. al P.C.R. Cancelarie, dos. 46/1962, f.2-11)

  3. Genial Whelan! :))

    Pai nu putem face noi o sesizare la CNCD?? Sau chiar la Parchet? Si sa o semnam mai multi? Saumai multe sesizari care sa vina de la mai multi??

  4. “Urmare la nota noastrã informativã nr. 376/1945.
    Suntem informaþi cã în ziua de 15 iulie 1945, în comuna Borla [jud. Sãlaj] a
    avut loc o adunare, pretextând cã ar avea caracter politic.
    La aceastã adunare s-a cerut din partea populaþiei maghiare înlocuirea actualu -lui notar din comunã, care este de naþionalitate românã, cu un altul, ungur. S-a propus pentru a se interveni ºi sã se cearã în localitate jandarmi de origine maghiarã.Din sfãtuirile lor s-a ajuns la concluzia cã acest lucru nu le va reuºi; s-au dat dispoziþiuni ca populaþia sã nu dea nici un fel de concurs jandarmilor, apoi sã nu li se vândã nici un aliment sub nici o formã, spre a-i determina sã se mute într-o comunã româneascã.
    Acei maghiari care dau concurs jandarmilor sau autoritãþilor române sunt consideraþi trãdãtori ai cauzei maghiare ºi sunt desconsideraþi de ceilalþi minoritari. Informaþie sigurã. Am dat ordin Secþiei ºi Postului pentru a-i þine sub strictã supraveghere ºi sã raporteze orice constatãri.”

  5. si ca sa vedem ca istoria e ciclica

    “NOTÃ INFORMATIVÃ
    Nr. 1061 din 30 iulie 1945
    Organizaþia U.T.C. din judeþul Trei Scaune a fãcut liste de subscripþie prin care
    cere ca Ardealul de Nord sã fie sub protectorat sovietic. În comuna Breþcu s-au
    înscris un numãr de 78 locuitori, majoritatea meseriaºi.”

    traiasca tov Sta..i…Putin

  6. Pingback: TABARA EXTREMISTILOR MAGHIARI de la Jobbik: finantata din bani publici. Va fi prezenta si o GRUPARE PARAMILITARA/ Incident corporal straniu intre primarul UDMR din Miercurea Ciuc si un OFITER SRI - Recomandari
  7. Pingback: Conflict cu Ungaria? Seful JOBBIK face declaratii OSTILE Romaniei la TABARA EMI. Raspunsul autoritatilor romane: DECLARATIILE SUNT EXTREM DE GRAVE/ Cine sunt complicii iredentismului? - Recomandari
  8. Pingback: ROMÂNIA – UNGARIA: PROVOCĂRI ŞOVINE SI VIOLENŢE intre suporterii huligani unguri, “ultrasii” români si jandarmi. MEMBRU JOBBIK: NU E DOAR UN MECI DE FOTBAL, ARE LEGATURA CU ISTORIA SI POLITICA - Recomandari
  9. Pingback: “Marele mars al secuilor” si cu participarea JOBBIK si a detasamentelor GARZII MAGHIARE. Obiectivul: “AUTONOMIE CA IN ANII ’50″. Liderii secui AMENINTA din nou cu NESUPUNEREA CIVICA SI PROTESTE si cheama guvernul ORGAN al UNG
  10. Pingback: PROVOCATORII EXTREMISTI DIN UNGARIA SI AGENTII ANTI-ROMANI. De ce a comparat LASZLO TOKES Tinutul Secuiesc cu Crimeea? [VIDEO]. Riscul tulburarilor etnice intr-un context international inflamat/ RETROCEDARILE DIN TRANSILVANIA sau un altfel de SEGREGARE ET
  11. Pingback: Dinu C. Giurescu despre slugarnicia politicii externe romanesti: “DACA MERGEM TOT ASA, IN 20 NU VA MAI EXISTA STAT ROMAN CU AUTORITATE”/ Dan Dungaciu despre UNGARIA – AGENTUL DESTABILIZATOR REGIONAL SI RELATIA SPECIALA CU RUSIA [video] -
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare