SATUL NADĂȘ la “Jocuri de putere” (VIDEO) – Rareş Bogdan, Marcel Bărbătei si localnicii despre JAFUL STRIGATOR LA CER AL RETROCEDARII ABUZIVE A UNUI SAT INTREG sau Cum sa stergi Transilvania de pe harta României, jefuindu-i pamantul, “legal”, bucata cu bucata

8-10-2013 10 minute Sublinieri

1/3 – NADAS – un sat intreg din Transilvania retrocedat abuziv – la “Jocuri de putere”


1/3 – NADAS – un sat intreg din Transilvania…

Emisiunea Jocuri de putere, realizata de Rares Bogdan la Realitatea TV, din 2 octombrie 2013. Invitati sunt sateni din Nadăș, avocata Vasilica Coroiu, ce reprezinta localnicii, si jurnalistul Marcel Bărbătei (Cotidianul). Despre mafia retrocedarilor si falsii proprietari care ajung in stapanirea unor terenuri, paduri, cladiri, case, blocuri si, mai nou, sate…

*

2/3 – NADAS – un sat intreg din Transilvania retrocedat abuziv – la “Jocuri de putere”


2/3 – NADAS – un sat intreg din Transilvania…

*

3/3 – NADAS – un sat intreg din Transilvania retrocedat abuziv – la “Jocuri de putere”


3/3 – NADAS – un sat intreg din Transilvania… by medialert

Întreg satul Nădaş, din judeţul Arad, mai exact aproape nouă mii de hectare de teren, a fost câştigat în instanţă de o familie. Sătenii îi acuză, însă, că au folosit documente false. Disputa a ajuns în instanţă, iar primul termen s-a finalizat cu o amânare. Invitat la REALITATEA TV, în cadrul emisiunii Jocuri de putere, jurnalistul Marcel Bărbătei de la Cotidianul a declarat că “nimeni nu avea niciun drept să revendice nimic”. Este un jaf de proporţii la care participă chiar statul român prin reprezentanţii lui în teritoriu”, a spus jurnalistul.Întreg satul Nădaş, mai exact aproape nouă mii de hectare de teren, a fost câştigat în instanţă de o familie. Sătenii îi acuză, însă, că au folosit documente false. Disputa a ajuns în instanţă, iar primul termen s-a finalizat cu o amânare. Invitat la REALITATEA TV, în cadrul emisiunii Jocuri de putere, jurnalistul Marcel Bărbătei de la Cotidianul a declarat că “nimeni nu avea niciun drept să revendice nimic”.

“Este un jaf de proporţii la care participă chiar statul român prin reprezentanţii lui în teritoriu”, a spus jurnalistul.

“Totul a pornit de la un certificat de moştenitor, care a fost obţinut prin nerespectarea normelor legale”, a declarat la REALITATEA TV, avocata Vasilica Coroiu.

“Este un jaf de proporţii la care participă chiar statul român prin reprezentanţii lui în teritoriu. Ei au cerut o mică parte din acea pădure şi li se dă tot satul. Nimeni nu avea niciun drept să revendice nimic. Statul român plăteşte bani grei pentru pământurile care sunt retrocedate. La Nadăş se cunosc toţi oamenii care au participat la acest jaf, dar nu sunt ridicaţi. Acest sat este luat sută la sută ilegal”, a mai spus jurnalistul Marcel Bărbătei la emisiunea Jocuri de Putere.

Cum a fost retrocedat satul? Soţii Colţeu susţin că au îngrijit-o pe proprietara terenului şi astfel au devenit legatarii săi testamentari. Astfel, în 2006, într-o singură şedinţă de judecată, în 2006, familia Colţeu a obţinut 90 la sută din suprafaţa satului Nădaş, fără citarea proprietarilor de terenuri. Asta în condiţiile în care cei mai mulţi localnici au moştenit pământul de la străbunici sau au fost împroprietăriţi la reforma agrară.

Familiei Colţeu i s-a restituit un drept de proprietate extraordinar, pe o suprafaţă, de numai când spui cifra, foarte imensă. Sătenii au făcut o cerere de intervenţie accesorie în acest dosar, pentru a-şi apăra propriile interese. Avem şi o sesizare penală”, a declarat avocatul Vasilica Coroiu.

Calvarul oamenilor a început în urmă cu un an, de când pe uliţe au început să apară buldozerele. Localnicii au mers în număr mare la Tribunalul Arad. Au fost atât de mulţi, încât n-au fost primiţi toţi în sală, pentru că nu erau destule locuri.

“Suntem tare dezamăgiţi. Ne vine chiar să plângem, ne face o adunătură, că am venit la cinema cică. Nu mi se pare o abordare civilizată din partea unui magistrat”, a mărturisit un sătean.

“Procesul merge foarte încet. Avem gospodării, avem case, 8.762 de hectare, această suprafaţă e acoperită cu sentinţă”, a spus un alt sătean.

Între timp, locuitorii plătesc impozit pentru terenurile de pe întreaga suprafaţă a satului, în timp ce, anual, APIA plăteşte noilor proprietari peste 800 de mii de euro pentru aceste pământuri.

***


URMASII GROFILOR IAU TRANSILVANIA… by medialert

Un sat întreg, Nadăş din Arad, a fost retrocedat unei singure familii. Sătenii îi acuză, însă, că au folosit documente false. Oana Stănciulescu a discuta împreună cu invitaţii săi din cadrul emisiunii Panorama despre acest caz incredibil.

***

Discuţiile despre ”moştenirea” secuiască nu sunt gratuite. Plecând de la premiza falsă că Transilvania le-a aparţinut ungurilor, iată că sute de mii de hectare de pădure, conace, dar şi un sat întreg din Arad, Nadăş, au ajuns să fie ”retrocedate” unor interpuşi, deşi statul român le-a răscumpărat o dată pe vremea regelui Ferdinand. Ne vom trezi astfel că vom pierde Transilvania nu prin autonomie politică, ci prin retrocedări arbitrare!

Istoria nu este o ştiinţă fără efecte, nici o discuţie care rămâne în cadru academic. Deturnarea ei ajunge să aibă efecte juridice şi să justifice operaţiunea de preluare a pământului ardelenilor chiar de sub picioarele lor. Este cazul satului Nadăş, cu terenul din preajmă şi 8.700 de hectare de pădure, ”retrocedat” într-un mod ciudat, caz care i-a transformat pe localnici în iobagi, după cum a spus chiar unul dintre ei. Păi nu aşa spun istoriile istoricilor maghiari, că eram slugile secuilor? Dacă noi acceptăm acest lucru, ei vor face toate demersurile ca aşa să şi devenim.

Aşadar să nu mai vină nimeni să spună că istoricii secuilor pot să facă ce dezbateri vor, iar noi să stăm liniştiţi că sunt doar discuţii. Când ţi se confiscă locuinţa şi pământul pe care au trăit strămoşii tăi, aceasta nu este o dezbatere culturală, ci un atentat la adresa acestui neam şi a cetăţenilor României. O să ne trezim că mai avem Transilvania doar în conştiinţa noastră, în timp ce, discret, pe acte ea va aparţine te miri cui. Marko Bela a spus deja că politicienii maghiari sunt proprietari pe 7 la sută din Transilvania. Iată cum este pusă şi în practică această ideologie agresivă.

Românii au murit cu sutele de mii în cele două războaie mondiale ca să-şi dobândească libertatea şi proprietatea asupra ţării lor, jefuite samavolnic secole întregi. Nu putem rămâne indiferenţi la reluarea jafului. Tocmai de aceea nu avem voie să tăcem cu privire la falsificarea istoriei noastre, care se prelungeşte în falsificarea actelor de proprietate, a stăpânirii altora asupra pământurilor şi a pierderii unor întregi bucăţi din ţara noastră.

Colac peste pupăză, premierul Ungariei Viktor Orban vine peste o săptămână la o conferinţă în România, la Băile Tuşnad, alături de alţi politicieni din Ungaria. O să ne spună iar cât de mult ţine el la maghiarii din România. Aceasta e propaganda. În spatele ei trebuie să ne dăm seama cât de mult contează pentru politicienii maghiari resursele, pădurile şi pământurile din Transilvania, nu cetăţenii de etnie maghiară folosiţi doar pentru vot şi pentru ca Budapesta să aibă motive să emită pretenţii asupra locurilor respective.

Eu zic că problema este gravă şi că nu avem voie să ne jucăm cu viitorul nostru şi al acestei ţări. Cine ia lucrurile în glumă, greşeşte amarnic. Aici nu e vorba de o joacă de-a cuvintele, ci de pământul românilor care începe să nu mai fie al lor pe baze absurde. Aici duce politica extremistă maghiară şi de aceea nu putem să stăm impasibili, pentru că ideologia se transformă în acţiune, iar acţiunile de acest fel sunt îndreptate împotriva României şi a fiecărui român în parte.

***

  • Romania TV (sept. 2013):

1.000 de arădeni din satul Nadăş, obligaţi să îşi părăsească locuinţele

Peste 1.000 de arădeni ar putea fi nevoiţi să îşi abandoneze casele. Tribunalul din Arad a respins ultimul recurs al oamenilor din Nadăş, iar decizia este definitivă şi irevocabilă. Lupta sătenilor în justiţie a început în 2006. Atunci, o familie a primit toate pământurile şi pădurile din zonă, în total 8.700 de hectare.

Decizia Tribunalului Arad, definitivă şi irevocabilă, a dat câştig de cauză familiei Colţea. Aceasta a moştenit de la o vecină care a decedat la 93 de ani, 8.700 de hectare de pădure şi de teren extravilan, potrivit România TV.

Locuitorii din Nadeş au solicitat revizuirea sentinţei iniţiale, prin care familia Colţea primea suprafaţa respectivă.

Oamenii au declarat că au depus la dosar documente care arată că în familia Colţea ar fi trebuit să moştenească de la bătrână cele 8.700 de hectare de teren şi că, în realitate, suprafaţa este mai mică decât cea pe care familia a câştigat-o în instanţă.

Avocatul localnicilor aşteaptă motivarea instanţei, pentru a vedea ce alte posibilităţi mai au oamenii. În România este posibil să se apeleze la o cale extraordinară de atac, şi asta doar în condiţiile în care, în motivarea instanţei, vor fi descoperite erori, dacă nu, oamenii se pot adresa Curţii Europene a Drepturilor Omului.

ROMÂNIA DE POVESTE: Românilor le fuge pământul de sub picioare. Un sat întreg a fost RETROCEDAT. Vezi VIDEO

Revoltă fără precedent, după o premieră în justiţia românească şi în istoria proprietăţii. Un sat întreg fuge de sub picioarele locuitorilor şi se transformă într-o moşie absurdă. Deşi ne-a obişnuit cu o lentoare exasperantă, atunci când vrea justiţia loveşte fulgerător. Cel mai adesea în săraci. Satul Nadăş din Arad şi cele aproape 1500 de suflete ale sale ar trebui să migreze într-un alt loc.

Această așezare a traversat cu bine istoria, până de curând. Sute de ani, aici oamenii și-au crescut copiii și au făcut agricultură. Până deunăzi, când ziua se sfârșea, obosiți, ei se întorceau acasă… De bine, de rău, acești oameni au trecut prin toate regimurile politice, române sau austro-ungare, având siguranța faptului că, cel puțin un petic de pământ și câțiva pereți sunt ai lor. Pe lângă sentimentul de tihnă dat de teritoriul nostalgic, proprietatea este și consfințită de acte, peste care și-a pus pecetea constituția, ca garant suprem.

Deodată, ca de nicăieri, apare un executor judecătoresc la poartă, însoțit de forța coercitivă a statului – jandarmii – care somează pe om să plece, imediat, că așa a hotărât instanța.

Așa a pățit Ana Biriș. Rămasă, într-o bună după-amiază, singură în gospodăria izolată din pădure s-a trezit somată autorități să-și părăsescă avutul cu ce poate lua într-o sacoșă. Pusă în fața unei asemenea situații limită, speriată că va pierde totul, a vrut să-și pună capăt zilelor…

Ea a fost prima victimă a valului de exproprieri ce se pare că va lovi toată așezarea. Panica s-a instalat în tot satul. Oamenilor le-au fugit curțile de sub picioare. Toate certitudinile lor s-au năruit.

Mânia sătenilor este cu atât mai mare, cu cât cei care vor să le ia pământul și casele nu au nicio legătură de sânge cu groful Iosif  Gros, care s-a purtat omenește cu ei, cândva. Cei pe care justiția îi pune atât de brutal stăpâni aici, au obținut de la strănepoata de soră a fostului grof al locului, prin testament, drepturile peste aceste pământuri.

Nimeni de aici nu a știut că, în timp ce unul mulgea vaca și altul pleca la coasă, la tribunal, undeva, se cocea nenorocirea. Deodată, toată lentoarea justiției dispare și rezolvă într-o clipă lucruri care altora le-au luat decenii…

Absurdul situației devine evident când afli că, deși la naționalizare grofului i-au fost luate 4.500 de hectare, celor care pretind că au drepturi asupra moștenirii lui li se restituie aproape dublu: 8.700 de hectare… Diferența este reprezentată tocmai de ogrăzile și pământurile oamenilor. Toate titlurile lor de proprietate care au traversat secole au fost călcate în picioare.

Primarul pare el însuși o victimă a iureșului justițiar și se uită vexat cum îi piere satul din registre. Speranța primarului este, de fapt, un paradox al statului român, care se autodevorează. Primăria, Consiliul județean și Regia Națională Romsilva vor să reclame la Curtea Europeană a Drepturilor Omului o decizie a tribunalului român. Se pregătește, așadar, un proces România contra România.

Deși primarul dă asigurări că intravilanul este inalienabil, sentința judecătorească spune altceva. Așa că oamenii sunt acum la mâna noilor grofi.

Poate nu întâmplător, una dintre judecătoarele care girează șirul de sentințe ce a generat această situație este arestată pentru luare de mită. Dar fiind vorba despre alt caz, arestarea ei nu modifică nimic în cazul celor de aici.

Probabil că Direcția Națională Anticorupție ar trebui să analizeze toți pașii care au dus către această stare de fapt, mai ales că miza este foarte mare. O simplă incursiune prin aceste locuri îți dezvăluie că doar lemnul pădurii împrejmuitoare poate stârni un interes major. Ca să nu mai vorbim despre apropierea frontierei, apropiere ce poate înlesni un export mai puțin controlat.

Chiar și cei care au mari interese în zonă ar trebui să țină seama de faptul că până și pașnicul țăran român poate declanșa o răscoală dacă se ajunge la a i se lua chiar și perna de sub cap.

***

***

  • EvZ (august 2013): PROCES CIUDAT cu iz de FRAUDĂ incredibilă: UN SAT întreg a fost RETROCEDAT, la primul termen, cu tot cu biserică, dispensar și casele sătenilor

    O localitate din Arad a fost retrocedată cu tot cu locuinţele ţăranilor, biserică şi dispensar. Instanţa a luat decizia după un singur termen de judecată

    Localnicii din satul Nadăş (judeţul Arad) sunt speriaţi că din toamnă vor fi evacuaţi din case sau vor ajunge să plătească chirii ca să rămână în locuinţele în care s-au născut. […]

    Până acum niciun ţăran din Nadăş nu a fost evacuat, deşi la sfârşitul anului trecut a fost o tentativă în acest sens a familiei Colţeu, cei care deţin satul retrocedat. „Pădurea, păşunile sunt împrejmuite de soţii Colţeu, iar drumul comunal are bariere. A mai rămas doar vatra satului”, ne spune săteanul Neculae Velcea, care trăieşte de cinci decenii în satul Nadăş.

    În secolul XIX, terenurile din zonă au aparţinut familiei de latifundiari maghiari Grosz. Iosif şi Helena Grosz nu au avut copii şi au hotărât, în 1923, să lase proprietăţile, după deces, unui număr de 18 apropiaţi şi rude. Nimeni din această listă nu a cerut vreodată moştenirea.

    Moştenitori cu alt nume

    Asta până în 2003, când apare, la cinci decenii de la decesul soţilor Grosz, un nou testament al familiei de latifundiari, autentificat de notarul Adrian Vlai, prin care averea ajunge la soţii Colţeu, printr-un complicat raţionament bazat pe supoziţii.

    Notarul îi oferă arădencei Ecaterina Mairovitz (moartă în 2004, la 93 de ani) un certificat de moştenitor al familiei Grosz. Aceasta ar fi urmaşa Sarei Weisz, o presupusă soră a Helenei Grosz. În acest document se precizează că Helena Grosz avea numele de domnişoară Johana Weisz, deşi în acte prenumele său era Helena şi nu Johana, şi că era soră cu Sara Weisz.

    Mihai şi Viorica Colţeu, tot din Arad, au avut grijă de bătrâna Ecaterina Mairovitz odată cu începerea procedurilor de retrocedare din 2003 şi au primit de la aceasta drepturile asupra moştenirii.

    O parte dintre juriştii care au consultat cazul şi care îi susţin pe localnici sunt de părere că nu sunt date care să susţină ipoteza că Helena Grosz se numea înainte de căsătorie Johana Weisz. Adică şi-a schimbat şi numele şi prenumele fără să existe acte de stare civilă în acest sens?! „Este mai mult decât aberant să putem conchide că o diferenţă atât de substanţială dintre nume ar putea identifica o persoană ca fiind una şi aceeaşi, aşa cum se susţine de către notar. Identitatea unor persoane nu poate fi probată decât cu actele de stare civilă”, precizează avocata Coroiu Vasilica.

    Ţăranii, „vânaţi” cu executori

    Fiica soţilor Colţeu, Simona Ilieş, este administratorul Ocolului Silvic Privat Nadăş – înfiinţat imediat după decizia de retrocedare din 2006. Ea pretinde că nimeni nu încearcă să-i scoată pe ţărani din case: „Avem de recuperat din sat, în jur de un hectar. Atât! A fost dreptul nostru de a recupera proprietatea”. Cu toate acesta, la sfârşitul lui 2012, familia Colţeu s-a prezentat cu executor pentru a-i evacua pe săteni. În plus, 20 de familii au fost chemate în instanţă pentru a li se cere casele şi pământul.

    Dacă apelul la cererea de revizuire nu va da dreptate primăriei, acţiunea de executare silită se poate relua.

    Suspiciuni în Cazul Nadăş

    ● Familia Colţeu a câştigat dreptul de moştenire într-un singur termen de judecată, în martie 2006. De obicei un astfel de dosar necesită un proces de ani întregi.

    ● Reforma agrară din 1921 până la 1939 a făcut ca 4.000 de hectare din averea lui Grosz să fie răscumpărate de statul român, oferindu-se bani grei pentru teren. Restul de 4.700 de hectare au fost vândute firmei Forestiera Nadăş. Prin urmare, nu ar mai exista motiv de retrocedare.

    ● Romsilva a făcut un dosar de revizuire pentru dovedirea nulităţii hotărârii judecătoreşti din 2006. Revizuirea a fost respinsă în fond de magistratul Floriţa Boloş (foto). După câteva săptămâni, judecătoarea a fost arestată pentru luare de mită într-un alt dosar.

    ● Ecaterina Mairovitz supravieţuit în ultimii ani de viaţă cu ajutorul comunităţii evreieşti din Arad. Ionel Schlesinger, preşe dintele comunităţii, s-a declarat surprins că bătrânica ar fi avut pe mână o asemenea moştenire.

    ● Noii proprietari primesc subvenţie de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (neoficial, sumele s-au ridicat la 800.000 de euro) pentru cele 3.000 de hectare de păşune din sat, deşi nu au animale.

    ● Imediat după sentinţă, se amenajează în pădurile din Nadăş un ocol silvic privat unde se exploatează 5.000 de hectare. O mare parte din pădure a fost deja tăiată.

24nadas4

Legaturi:

***


Categorii

Destramare teritoriala? (Regionalizare, autonomie), Oana Stanciulescu, Razboiul impotriva Romaniei, Tradatori si lichele, Vanzarea pamanturilor, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “SATUL NADĂȘ la “Jocuri de putere” (VIDEO) – Rareş Bogdan, Marcel Bărbătei si localnicii despre JAFUL STRIGATOR LA CER AL RETROCEDARII ABUZIVE A UNUI SAT INTREG sau Cum sa stergi Transilvania de pe harta României, jefuindu-i pamantul, “legal”, bucata cu bucata

  1. E adevarat ca maghiarii vor sa ia toata Transilvania,dar la fel de adevarat e ca si sotii Colteu,care sunt romani,vor sa puna mana pe tot satul,fara a avea mila de bietii oameni.Si atunci ma intreb retoric:daca noi,care suntem romani si abia asteptam sa ne distrugem unii pe altii,de ce ne asteptam la altceva de la altii?Nu ne meritam oare soarta,mai ales pentru rautatea din noi,din ultimele decenii,pentru avorturile si prostiile comise?
    Uneori mi se pare ipocrizie sa strigam in gura mare ca vai ce tara suntem noi,si cat de ortodoxa e,si pe de alta parte sa facem marsaviile pe care le facem.
    Nu suntem uniti nici macar in al 12 -lea ceas,si daca ne unim,ne unim doar cu un interes propriu.Ne mandrim cu urmasii nostri,dar uitam ca marea lor majoritate,mai ales in Tara Romaneasca si Moldova,au avut macar cat de cat sange de grec sau alt neam(care apropo,au stiut intodeauna sa lupte pt tara lor).
    Am fost dezbinati,asa cum zicea IPS Bartolomeu ca avem gena getilor,care nu se puteau uni si erau mereu dezbinati.
    E frumos sa credem ca am fost un popor extraordinar,insa,din pacate istoria si dovezile arata tocmai contrariul:ca am fost,suntem si vom fi mereu un popor dezbinat,prea putin interesat de ceilalti atat timp cat lui ii merge bine.

  2. Pingback: MAI AVEM O ȚARĂ? Ce a ajuns România astăzi? Românii – între FLĂMÂNZI și PUNGEȘTI - Recomandari
  3. Pingback: PENTRU CINE SE FACE REGIONALIZAREA? Dinu Giurescu si Octavian Hoandra la Jocuri de putere [VIDEO] despre FRAGMENTAREA TARII, VANZAREA PAMANTURILOR, RETROCEDAREA SATELOR… - Recomandari
  4. Pingback: 1 Decembrie: ROMÂNIA – ULTIMUL BAL sau “Tot ce-i românesc nu piere”?/ Scriitoarea ILEANA VULPESCU si istoricul DINU GIURESCU – adevarul despre starea natiunii (VIDEO): Ce mai inseamna astazi Patria, ce mai poate salva România? -
  5. Pingback: 1 Decembrie: ROMÂNIA – ULTIMUL BAL sau “Tot ce-i românesc nu piere”?/ Scriitoarea ILEANA VULPESCU si istoricul DINU GIURESCU – adevarul despre starea natiunii (VIDEO): Ce mai inseamna astazi Patria, ce mai poate salva România? -
  6. Pingback: UNGARIA VREA PAMANTUL ROMANIEI. Guvernul de la Budapesta are o strategie de ACHIZITIONARE A TERENURILOR AGRICOLE, PADURILOR SI APELOR MINERALE din Romania in conditiile lipsei TOTALE DE RESTRICTII din legislatia nationala - Recomandari
  7. Pingback: Cel mai grav subiect (video): ROMANIA ISI PIERDE PAMANTUL, UNGARIA SE PREGATESTE SA IL IA IN STAPANIRE. In Ardeal ne intoarcem in trecut: SLUGI IN PROPRIA TARA. Ilie Serbanescu, Pavel Abraham si Lucian Bolcas despre cea mai antinationala lege: VANZAREA TE
  8. Pingback: Ilie Serbanescu despre “DRAMATICA EXPROPRIERE A SARACILOR DE LA PERIFERIE”. Semnificatia liberalizarii vanzarii de terenuri agricole: “SFARSITUL TARII”, “DEFINITIVA RUPERE DE GLIE A ROMANULUI” - Recomandari
  9. Pingback: “ROMÂNIA SUB ASEDIU” – disparitia Romaniei prin VANZAREA PAMANTURILOR si PADURILOR (reportaj video “In Premiera”): “E un mare pericol! Ne pierdem incet teritoriul tarii! Noi nu realizam acum ce facem!” - Recomand
  10. Pingback: Dinu C. Giurescu despre slugarnicia politicii externe romanesti: “DACA MERGEM TOT ASA, IN 20 NU VA MAI EXISTA STAT ROMAN CU AUTORITATE”/ Dan Dungaciu despre UNGARIA – AGENTUL DESTABILIZATOR REGIONAL SI RELATIA SPECIALA CU RUSIA [video] -
  11. Pingback: MARELE JAF AL RETROCEDARILOR ABUZIVE si al DISTRUGERII PADURILOR ROMÂNIEI prin mecanisme institutionale (VIDEO, “Jocuri de putere”): “Este un atac sistematic, concentrat si dirijat pe toate resursele României” - Recomandari
  12. Pingback: MAFIA RETROCEDARILOR cauta sa confiste un sat intreg. ABUZURILE CONTINUA LA NADAȘ (Video) | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare