Obama critica Rusia pentru legislatia anti-gay. “NICIO TOLERANTA” PENTRU TARILE CONSERVATOARE

7-08-2013 1 minut Sublinieri

moartea-lui-bin-laden-i-a-crescut-cota-de-incredere-lui-barack-obama-cu-11-94533

Preşedintele american Barack Obama a criticat marţi ţările care adoptă legi discriminatorii faţă de homsexuali, după adoptarea de către Rusia a unor măsuri care sancţionează “propaganda” gay.

“Nu am nicio toleranţă pentru ţările care încearcă să trateze persoanele gay, lesbiene sau transgender astfel încât să le intimideze şi să le facă rău”, a declarat Obama, răspunzând unei întrebări cu privire la adoptarea legii ruseşti.

“Fie că discriminezi pe criterii de rasă, religie, gen sau orientare sexuală, încălci morala de bază, care cred că ar trebui să treacă dincolo de fiecare ţară”, a adăugat Obama.

“Rusia nu este singura care adoptă astfel de legi”, a menţionat el, referindu-se la ţări din Africa, fără să le nominalizeze însă, care “într-un fel sau altul persecută homosexualii şi lesbienele”.

Uganda a propus o măsură, ce nu a fost însă adoptată, care cerea pedeapsa capitală pentru “homosexualitate în formă agravată”.

“Acest lucru generează uneori conferinţe de presă jenante”, a afirmat Obama, adăugând: “Dar eu ştiu că esenţial este să faci în aşa fel încât aceste persoane să fie tratate echitabil şi just”.

O lege rusească, promulgată de preşedintele Vladimir Putin, a introdus amenzi de până la 5.000 de ruble (156 de euro) pentru cetăţenii care difuzează informaţii minorilor “cu intenţia de a da naştere unor forme de sexualitate netradiţionale” sau care ar putea antrena “înţelegerea deformată”, potrivit căreia relaţiile homosexuale şi heterosexuale ar fi “echivalente din punct de vedere social”.

Opozanţii au calificat această lege drept homofobă şi atât de vagă, încât va fi în mod inevitabil folosită în mod arbitrar şi va alimenta sentimentele ostile homosexualilor în ţară.


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate, SUA versus Rusia

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

27 Commentarii la “Obama critica Rusia pentru legislatia anti-gay. “NICIO TOLERANTA” PENTRU TARILE CONSERVATOARE

  1. Cine vorbeste de morala, o marionata demonizata in mana stapanilor sai demonizati !
    Au ajuns indracitii sa faca legea si morala in lume. Gretos.

  2. Legea ruseasca nu persecuta homosexualii d-le Obama!

    Dar oare legile adoptate mai nou pro-homosexuali nu intimideaza si nu fac rau celorlalti!?

  3. “încalci morala de bază, care cred că ar trebui să treacă dincolo de fiecare ţară”

    Măi nea Obămel, care e morala aceea “de bază”?
    Oare acolo unde sunt omorâţi creştini o fi încălcată morala aia de bază de care vorbeşti mata, sau acolo nu se aplică regula?
    Dar acolo unde aveţi voi interesu’ şi intraţi cu picioarele (scuze, cu tancurile!) in ţările şi în casele altora, iar nu se pune?
    Nţ nţ nţ… Ce-ar fi să-ţi vezi tu de ţara ta (aia in care eşti preşedinte) şi să ne laşi pe noi în pace? Nu poţi, nu? Ah, înţeleg, TREBUIE sa-ţi arăţi muşchii cuiva, nu merge doar aşa, in oglindă…

  4. A ajuns lupul să vorbească de morală… cel care mai zilele trecute ”binecuvânta” (!!!) activitatea clinicilor de genocid infantil ”Planned Parenthood”.

  5. “Nu am nicio toleranţă pentru ţările care încearcă să trateze persoanele gay, lesbiene sau transgender astfel încât să le intimideze şi să le facă rău”
    Pai cine intimideaza si le face rau la homosexuali ? I-a dat cineva afara din serviciu ? Le-a dat cubata in cap, jignit, amenintat ? Daca da atunci sa fie pedepsit de lege. Dar ce treaba are asta cu legea ” de până la 5.000 de ruble (156 de euro) pentru cetăţenii care difuzează informaţii minorilor “cu intenţia de a da naştere unor forme de sexualitate netradiţionale” sau care ar putea antrena “înţelegerea deformată”, potrivit căreia relaţiile homosexuale şi heterosexuale ar fi ”echivalente din punct de vedere social” ” ? Legea asta pedepseste exagerile homosexualilor care vor sa educe copii sa practice o forma de sexualitate care in crestinism este nerationala. In fond, copii repectivi au si ei dreptul sa cunoasca crestinismul, sau faptul ca in marea majorite societatea nu considera relatiile homo ca fiind ceva normal, nu ?
    Dar ar mai trebui o lege prin care sa fie pedepsiti homosexualii care cer unei persoane care legalizeaza cununia civila sa le faca si lor cununia civila. Asta nu tot discriminare este ? Apoi o persoana crestina care are mustrare de constiinta si nu poate sa incheie cununie civila intre homosexuali nu ar trebui protejata prin lege, impotriva discriminarii ? Pai eu ca si crestin sunt obligat sa fiu de acord cu homosexualitatea, altfel inseamna ca discriminez pe homo ? Una e sa le dai in cap sau sa ii ameninti, si alta e sa iti exprimi parerea libera ca homosexualitatea e o boala si un pacat, si in consecinta ca si functionar la starea civila, nu pot incheia o astfel de cununie.
    Homosexualii nu au decat sa isi faca propriile lor stari civile si biserici, iar nu sa impuna legea lor in crestinism sau intr-o societate normala.

  6. obama bin laden

  7. ce nu face omul ptr.bani si putere …..se vinde necuratului. daca in prima candidatura totul a fost ok. cu Obama,in a doua si-a scos (cornitele si codita)face totul ptr.homosexuali offffff unde ajungem?ce timpuri?sa ne rugam domnului sa ii lumineze si sa se pocaiasca de ceea ce au facut,da spre pieire un neam intreg.

  8. http://www.theguardian.com/world/2013/aug/07/obama-putin-talks-canceled-snowden

    mi-au dat lacrimile, Putin probabil se simtzeste atat de singur acu’…

  9. Taina faradelegii. Acum motivele de conflict nu mai sunt de dominare teritoriala, ci spirituala. Posibil ca abia infrangerea prin uzul puterii sa duca la instaurarea la nivel de lege a stricaciunii pe tot pamantul.

  10. @lala:

    Obama a facut aceleasi lucruri si in primul mandat.

  11. Deasupra tuturor este Dumnezeu! Pe El trebuie să-L ascultăm căci de la El vine mântuirea! (…)

  12. Olanda-Gomora are 1000000 de sodoniti,america cati o avea?.Au cantarit greu la alegeri,drept dovada ca au primit legea libertatii desfraului si propagandei fara oprelisti.De cine le mai este frica?,caci de Dumnezeu,NU.

  13. Imi aduc aminte de profetia avvei Antonie din Aptericul athonit:,,va veni o vreme când vor înnebuni oamenii, şi dacă vor vedea pe unul nesmintit, se vor ridica împotriva lui, zicând: aiurezi – pentru că nu va fi ca ei.”

  14. Pingback: Poate fi Rusia centrul lumii crestine? Ce inseamna “A TREIA ROMA”? - Recomandari
  15. Cat tupeu pe hopa-mitica asta! Dar despre “ideile” care se “plimba” libere pe tarlaua lui n-are nimic de zis:

    POPULARIZAREA INFANTICIDULUI – INDRACIREA DE PE URMA A LUMII. “Avortul” post-natal promovat la INFLUENTA TELEVIZIUNE MSN..

    Nu mai poate Rusia de ce zice obama hussein…

  16. Dragii mei, iata la ce dezastre morale se ajunge cand se voteaza stanga. Obama si Hollande sunt ultimele exemple importante. Dar voi ce-ati avut in cap cand ati votat PSD la alegeri? Ce fel de crestini sunteti voi, fara discernamant?
    Rusine blogurilor ortodoxe pentru inconstienta de care au dat dovada anul trecut, cand au indemnat oamenii sa voteze stanga!

  17. @ Vasile securistul basist:

    Mai usor cu manipularea si propaganda politica pe scari!

  18. Nu ma mira atitudinea americana fata de cea ruseasca, adica ortodoxa si cea corecta.

  19. Desi probabilitatea de a-mi publica acest raspuns este mica, imi rup 5 minute sa va raspund.

    Da, sunt basist, in intelesul ca dintre mai multe rele, l-am ales pe cel mai mic. Basescu va ramane in istorie ca politicianul care a avut curajul si perseverenta de a lupta cu mafia nomenclaturistilor care a nenorocit tara asta dupa ’89. A luat si masuri nepopulare, dar este singurul care a sprijinit oamenii gospodari, nu pe cei care stau cu mana intinsa dupa pomana. De la oamenii gospodari va veni salvarea Romaniei, nu de la cei cu mentalitate de asistati social.

    Dar voi cum justificati sprijinirea socialistilor? Sunteti super-critici la adresa unui politician crestin ca Mihail Neamtu, in schimb ati indemnat lumea sa voteze pe Ponta (prietenul lui Hollande), Cernea (ateu, pro-gay), Voiculescu (securist imbogatit pe seama noastra) si a altora de teapa lor. Iliescu a nenorocit Romania, iar voi sprijiniti pe urmasii lui.

  20. @Vasile Stanga:

    Ne e mila de tine daca chiar crezi ceea ce scrii si nu doar copiezi aici un text standard livrat de aparatul propagandistic. Ne e mila si groaza, totodata, ca cineva isi poate stramba mintea si se poate orbi pe sine in asemenea hal incat sa debiteze enormitati de acest gen in totala contradictie cu realitatea. Adevarul, inca de la vechii greci, este corespondenta cu realitatea. Si ce avem noi aici? Avem o minicuna (asistatii sociali vs oamenii gospodari) vs o realitate (inexistenta asistatilor sociali si a mentalitatii respective, deoarece romanii au o cu totul alta mentalitate, anume aceea a supravietuirii intr-un context institutional si social defavorabil si abuziv – fie ca sunt “asistati”, fie ca sunt “gospodari”); avem o mitologie (Basescu luptator contra nomenclaturii) vs o realitate meschina (Basescu sef al securistilor in lupta pentru propria sa preeminenta fata de celelalte grupari de securisti, o lupta in care tara este folosita ca bun negociat cu structurile de putere externa si nu ca obiectiv); avem, in fine, o calomnie jegoasa de tipul “cerul este roz” (sprijinim socialistii) vs o realitate la fel de evidenta ca afirmatia “cerul este albastru” (linia noastra ortodoxa si patriotica care nu stie nici de stanga, nici de dreapta, ci de agende si de fapte). Treaba voastra este sa hartuiti pe oricine are onestitatea sa dea o marturie proprie, independenta. Tu si cei asemenea tie (ca sunt basisti, ca sunt pontisti) sunteti ca niste sclavi ce si-au vandut si sufletul unor stapani nemilosi si marunti in rautatea lor si nu suportati libertatea. Lantul va este prea scurt ca sa nu va tradeze. Si de-acum gata, mergeti la stapanul vostru si bucurati-va cat timp este ceasul vostru si ceasul intunericului, dar atat va spunem: va veni intr-o zi si Ziua Judecatii, in care vom raspunde toti unui Singur Stapan, Adevarului in persoana, vom raspunde lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu.

  21. “Basescu va ramane in istorie ca politicianul care a avut curajul si perseverenta de a lupta cu mafia nomenclaturistilor care a nenorocit tara asta dupa ’89.”
    Inca putin si va lasa o Romanie curata precum lacrima urmasilor nostri acest dom’ Basescu! Pe toti marii mafioti i-a pus cu botul pe labe, mai erau vreo trei pui de mafioti pe la Bacau, dar a reusit Basescu sa scape tara si de ei:
    http://www.realitatea.net/eleve-arestate-pentru-mita-la-examen_1245231.html#ixzz2bbWhtAZf

  22. La lozinci stati foarte bine. “Noi suntem in slujba lui Hristos, voi v-ati vandut sufletul diavolului.”
    Dar nu puteti nega o realitate, o multime de crestini s-au luat dupa voi anul trecut cand voi (si altii) ati stabilit ca Basescu este raul suprem si trebuie inlaturat cu orice pret. Care a fost, concret, acest pret? Votarea PSD (pe ai caror colegi din Franta ii criticati ca sunt pro-gay) si PNL (multi liberali n-au nicio treaba cu crestinismul), ca, vezi Doamne, a fost Boc prea auster. Au intrat in parlament o multime de corupti si anticrestini. Daca ati citi din comunicatele AFR, ati vedea cum sta situatia. Din cauza ingustimii voastre, multi crestini si-au dat votul unor anticrestini. Adica Neamtu, Baconschi, Voinescu, Papahagi, Paleologu – intelectuali declarat credinciosi – nu sunt buni, dar Cernea, Voiculescu, Ponta si altii sunt buni doar pentru ca sunt anti-Basescu. Si mai si va aratati scandalizati de Obama si Hollande, care sunt din aceeasi familie politica cu USL-ul.
    Crestineste este sa va para rau si sa spuneti “Am gresit. Ne-am inselat.”

  23. @Vasile Stanga:

    Te lasam si acum, ca sa se dea in vileag toata micinuna.

    In primul rand, nu am sustinut USL, ci tu minti cu nerusinare. A amenda pe Basescu nu inseamna a vota cu cineva. E la fel de evident cu faptul ca un NU nu este egal cu un DA. Noi am spus NU lui Basescu si agendei sale. Apoi, cand agenda sa a fost preluata, la nivel de guvern, de USL, am spus NU si acestei noi formatiuni politice de la conducere. Noi “nu tinem” nici cu Base, nici cu PDL, nici cu Ponta, nici cu Antonescu, nici cu USL. Noi gandim si ne pronuntam ca atare pe baza de FAPTE, ACTIUNI, AGENDE.

    In al doilea rand, Basescu crestinul a fost unul din cei care a pus piedica amendamentului prin care se consacra familia normala in Constitutie. Da, Basescu popularul si “crestinul”, luptatorul impotriva catedralei si celui care opina ca sunt vreo 20% homosexuali in Romania.

    In al treilea rand, sa te pui in acord cu propagandistii tai sefi precum si cu colegii. Ori USL reprezinta pericolul nationalismului retrograd, al fascismului ortodoxist, asa cum zic cei mai fanatici sustinatori ai lui Basescu, ori fac parte din tabara lui Obama si Hollande. Cele doua sa stii ca nu sunt compatibile si creierele voastre stramte vor face scurt cirtuit daca nu transati dilema.

    In al patrulea rand, cei numiti mai sus (Neamtu, Papahagi et comp.) si-au aratat cu prisos optiunile crestine in actiunile lor politice. Sunt cei mai fanatici sustinatori ai UE si ai SUA, iar in prezent presiunea pentru legislatia pro-gay vine exact de la SUA si UE.

    Punct.

  24. Imi dau sau ca dupa “Punct” nu mai publicati nimic.
    Totusi, vreau sa va transmit o intrebare simpla la care sa meditati. De ce nu puneti bazele unui partid eurosceptic? Pentru ca, desi nu vreti sa recunoasteti, toata propaganda anti-Basescu care se desfasoara pe acest blog intr-un ritm sustinut de 2-3 ani a avut un rezultat evident, cei care va apreciaza au votat USL. Oricine va citeste blogul poate constata asta, si din articole, si din comentarii. Deci au votat socialisti si liberali, prin esenta lor anticrestini.
    Daca va aparea un partid eurosceptic, crestinii vor avea o alternativa reala la fortele declarat pro-UE. Daca va e frica sa va asumati public acest demers (voi si alti bloggeri ortodoxisti), atunci dati dovada de ipocrizie si masturbare politica. Decat sa scrieti articole sforaitoare in care criticati pe toti si pe toate, fara a oferi o alternativa, mai bine ramaneti la Sfintii Parinti, ca nu gresiti. Altfel o sa aveti pe constiinta participarea la distrugerea Romaniei din cauza orgoliul vostru de a scrie analize politice. Cred ca intelegeti bine doar populismul, sprijinind astfel populistii din politica, in numar mare in USL. Acea schimbare a agendei USL si preluare a uneia “straine”, de care vorbiti, este de fapt populism. USL a mintit cu nerusinare atunci cand a criticat fosta guvernare, a spus prostimii ceea ce aceasta voia sa auda (=populism), iar mai apoi, in fata realitatii economice, au schimbat macazul.

  25. @Vasile Stanga:

    Doamne, chiar e stramt la voi acolo. 🙂 Greu de respirat.

    Domnule draga, numai la noi in Romania se poate ridica o astfel de problema, numai la noi, dupa 50 de ani de comunism ion care a avea o opinie politica (in sensul dat de pr. Nicolae Steinhardt si nu in sensul partinic) insemna a avea bilet de inchisoare, se mai poate asa ceva. Am explicat de nenumarate ori ca lucrarea noastra NU VA FI NICIODATA POLITICA. Alte bloguri ortodoxiste (si nu ortodoxe) si-au declarat explicit intentia de a sustine/organiza astfel de partide politice. Insa nu vrem sa ne inhaitam la diversiuni puse la cale de aceleasi servicii care raspandesc propaganda asta de doi lei cu care vii si tu. Noi pur si simplu vrem sa dam o marturie asa cum ne pricepem si cum ne da ghes constiinta. Adica nu vrem sa fim morti – duhovniceste, sufleteste si rational, vrem sa intelegem pe ce lume traim si incotro ne duc actiunile unora sau altora. Asta ne-am propus de la bun inceput, asa cum scrie si la “despe noi”. Consideram ca actiunea politica este nu numai mult peste cea ce putem noi asuma, dar si impotriva convingerilor noastre (scrie acolo de ce). E, insa, dupa cum se vede, un pacat grav pentru voi a trai, a fi viu, a avea o opinie, o atitudine. Si daca vreun politician de nivel inalt se impiedica de un amarat de site ca asta, atunci mai bine nu mai cautati vinovati in afara, ci vedeti la voi care e problema. Pentru ca repetati exact modul stalinist de a pune pumnul in gura oamenilor: ca atunci cand au inchis gruparea Rugul Aprins pentru ca isi permiteau sa discute, de pe pozitii duhocnicesti, si chestiuni de actualitate, desi niciunul nu voia sa faca politica.

  26. Pingback: Catedrala ROCOR din San Francisco, tinta unor PROTESTE ALE HOMOSEXUALILOR - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare