PUTIN considera Biserica Ortodoxa un “PARTENER NATURAL” al STATULUI/ Olandezi judecati in Rusia pentru PROPAGANDA HOMOSEXUALA

23-07-2013 1 minut Sublinieri

vladimir-putin-patriarch-kiril-2011-5-21-9-10-6

  • Mediafax:

Putin: Biserica Ortodoxă Rusă este un “partener natural” al puterii politice

Preşedintele rus Vladimir Putin apreciază că Biserica Ortodoxă Rusă este un “partener natural” al puterii politice, într-un film difuzat de un post public de televiziune, subliniind asupra unei renaşteri a Bisericii, o victimă a represiunii în perioada sovietică.

“În momentele cele mai critice ale istoriei noastre, poporul nostru s-a întors la rădăcini, la religia creştină şi la valorile spirituale”, a declarat Putin în “Al doilea botez al Rusiei”, un film de două ore realizat de Departamentul pentru Comunicare al Bisericii Ortodoxe Ruse şi difuzat luni de postul public Rossia.

Intervievat, alături de Patriarhul ortodox rus Kiril şi alţi prelaţi de rang înalt, Putin a apreciat că Biserica a umplut “vidul moral” creat de absenţa unor repere, după prăbuşirea fostei Uniuni Sovietice, în 1991.

“A fost o renaştere naturală a poporului rus”, a adăugat el.

“Există numeroase axe de cooperare între Biserică şi stat”, a continuat Putin.

Potrivit filmului, Rusia a construit în fiecare an aproximativ 1.000 de biseirici ortodoxe în lume, un fapt “fără precedent în istoria creştinismului”.

Unii observatori constată, de mai mulţi ani, o consolidare a legăturilor între statul rus şi Biserica Ortodoxă Rusă, condusă începând din 2009 de către Patriarhul Kiril. Televiziunea publică transmite în mod frecvent discursuri susţinute de către Partiarh şi sărbători religioase. Într-un discurs adresat naţiunii, susţinut în decembrie, Putin a deplâns lipsa de “valori spirituale” şi valori tradiţionale în Rusia, citând o predică a Patriarhului, care a apreciat că religia este “singura valoare spirituală” în societate.

Numeroase voci au criticat Rusia, protestând faţă de un loc tot mai important oferit religiei în şcoli, unde preoţi susţin, în prezent, cursuri de “cultură ortodoxă”. Condamnarea, anul trecut, la doi ani de închisoare a unor tinere membre ale grupului contestatar rus Pussy Riot pentru interpretarea unei rugăciuni “anti-Putin” în Catedrala din Moscova, a reflectat, în opinia unor observatori, strângerea legăturilor între stat şi Biserică.

Putin le-a reproşat tinerelor că “subminează fundamentele moralei” şi a aprobat condamnarea lor.

Patru olandezi, judecaţi în Rusia pentru “propagandă homosexuală”

Patru cetăţeni olandezi au compărut luni într-un tribunal, la Murmansk (nord-vest), pentru a răspunde acuzaţiei de “propagandă a homosexualităţii”, interzisă de o lege controversată adoptată recent în Rusia, a anunţat acest tribunal local.

“Audieri sunt prevăzute la orele (locale) 14.40 (13.40, ora României) şi 16.00 (15.00, ora României)”, a anunţat tribunalul districtului Leninski din Murmansk.

Patru cetăţeni din Olanda, inclusiv directorul ONG-ului LGBT Groningen Kris van der Veen, au fost arestaţi duminică într-o tabără pentru tineri, “Fregat”, lângă Murmansk, a declarat pentru AFP avocatul lor rus, Maria Kozlovskaia. Ei au fost eliberaţi câteva ore mai târziu şi au fost convocaţi luni la tribunal.

Veniţi să facă un film despre drepturile homosexualilor în Rusia, ei au participat la o masă rotundă consacrată drepturilor omului, în această tabără, iar poliţişti şi oficiali din cadrul Serviciului pentru Migrare au sosit la faţa locului. Ei sunt acuzaţi că au comis fapte de “propagandă homosexuală”.

O lege controversată, adoptată în iunie în Rusia, pedepseşte orice act de “propagandă homosexuală” în faţa unui minor, prin amenzi dure, un text criticat de activişti în domeniul drepturilor omului.

Această lege prevede o amendă în valoare de până la 100.000 de ruble (aproximativ 2.300 de euro) şi 15 zile de închisoare.


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate, Ierarhi rusi, Patriarhul Kirill, Rusia

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “PUTIN considera Biserica Ortodoxa un “PARTENER NATURAL” al STATULUI/ Olandezi judecati in Rusia pentru PROPAGANDA HOMOSEXUALA

  1. Foarte buna legea
    Ar trebuie reglementata si la noi legislatia care sa pedepseasca in special propaganda homosexualitatii in spatii publice sau in institutii cum este Muzeul Taranului Roman si altele asemenea.

    Dupa cum se vede modul de a actiona al propagandistilor homosexuali nu prea difera in tarile cu traditie ortodoxa. Se vede clar ca cineva ii coordoneaza dupa o strategie de mai inainte stabilita.

  2. Pingback: PUTIN S-A INTALNIT CU REPREZENTANTII BISERICILOR ORTODOXE LA KREMLIN. Presedintele Rusiei vrea sa discute interesele ortodocsilor de pe glob - Recomandari
  3. pai cine sa pedepseasca aceasta propaganda?! cand vedem cat de mult este imbratisata aceasta propaganda de catre politicieni nostri si presa infecta de pe la noi

  4. Eu cred ca in rusia va fi bine, va renaste credinta tot mai mult, si ca de acolo va veni o stralucire a ortodoxiei in toata lumea. Si cred ca rusia e singura noastra scapare de dictatura antihristica, de UE si NWO. Cred in protectia rusiei asupra tuturor tarilor ortodoxe. Spre rusia zic eu ca ar trebui sa ne orientam cu toate fortele, si sa ne rupem de tot de UE si SUA. Am incredere in viitorul ortodox al rusiei, nu cred ca se va mai repeta experienta comunismului in rusia.

  5. Pingback: Putin, Eurasia si ortodoxia moscovita. CE OPTIUNI (NU) ARE ROMANIA? - Recomandari
  6. Pingback: PARINTELE PAVEL ADELGEIM. Avertismentul preotului incomod ucis in circumstante neclare: Biserica Ortodoxa Rusa devine un departament guvernamental responsabil pentru ideologie - Recomandari
  7. Pingback: Obama critica Rusia pentru legislatia anti-gay. “NICIO TOLERANTA” PENTRU TARILE CONSERVATOARE - Recomandari
  8. Pingback: Putinisme. Presedintele Rusiei despre EMBARGOUL pentru PRODUSELE MOLDOVENESTI, eventualitatea unei NOI CANDIDATURI in 2018, Berlusconi si homosexualismul si ARSENALUL CHIMIC al Siriei - Recomandari
  9. Pingback: Rusia INTERZICE reclamele la AVORT - Recomandari
  10. Pingback: RESURECTIA IMPERIULUI RUS? Dan Dungaciu despre discursul lui Putin asupra STARII NATIUNII. Despre discursul conservator al liderului rus, presiunile ce vor fi exercitate asupra Rep. Moldova si parteneriatul cu Germania - Recomandari
  11. Pingback: PATRIARHUL KIRILL la Chisinau pentru celebrarea a 200 de ani de la crearea EPARHIEI CHISINAULUI. Polemica: Pr. Savatie Bastovoi vs Constantin Tanase (TIMPUL)/ Limba “moldoveneasca” judecata la Curtea Constitutionala a RM/ Rusia in razboi comer
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare