Marian Preda, seful FUNDATIEI MISCAREA POPULARA, noua formatiune a lui TRAIAN BASESCU, DE ACORD cu CASATORIILE HOMOSEXUALE

13-08-2013 1 minut Sublinieri

evz_60007800

Preşedintele fundaţiei Mişcarea Populară, sociologul Marian Preda, a afirmat că ar fi de acord cu legalizarea căsătoriilor cuplurilor de homosexuali. Preda a fost preşedintele comisiei prezidenţiale pentru Analiza Riscurilor Sociale şi Demografice din România.

Marian Preda, lider al fundaţiei Mişcarea Populară şi preşedinte al unei comisii prezidenţiale, a făcut o declaraţie cel puţin surprinzătoare. Întrebat, la Digi24, dacă ar fi de acord cu legalizarea căsătoriilor pentru cuplurile homosexuale, Preda a răspuns: “Mai târziu, dar fără drept de a adopta copii.”

Pe vremea când Preda şi comisia pe care o coordona a publicat raportul privind riscurile demografice, rumoare în presă au provocat recomandările comisiei referitoare la legalizarea prostituţiei şi a dezincriminării drogurilor uşoare.

O poziţie similară lui Preda legată de homosexuali şi căsătoria acestora are şi preşedintele Traian Băsescu ce declara, în urmă cu câteva luni că “fiecare este liber să facă ce vrea cu viaţa lui. Dacă vor sa se căsătorească bărbat cu bărbat, femeie cu femeie, este problema lor”.

Deocamdată, Constituţia nu interzice în mod expres căsătoriile gay, dar acestea ar trebui reglementate prin Codul Civil.

Nota noastra:

Marian Preda este si decan al Facultatii de Sociologie (Universitatea Bucuresti). A fost receptiv la semnalele de alarma de acum ceva vreme legate de invitarea unui “profesor” pro-pedofilie la Facultate, in cadrul “Lunii LGBT”, de catre ACCEPT, anuland “prelegerea”, insa… mai important e “ordinul pe unitate” decat mentinerea coloanei.

Cam asta e “dreapta” romaneasca. Aviz celor care nu au iesit din buimaceala idelogica si considera, in continuare, ca doar “socialistii” urmaresc impunerea agendei gay. Nu socialistii au introdus, insa, casatoria homosexuala in Marea Britanie (ci… conservatorii!) si iata ca nici “popularii” romani nu au alta agenda. Aceasta pentru ca chestiunea drepturilor gay a depasit demult zona partinica, devenind structurala pentru ce inseamna pol de putere euro-atlantic. 


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate, Opinii, analize

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

17 Commentarii la “Marian Preda, seful FUNDATIEI MISCAREA POPULARA, noua formatiune a lui TRAIAN BASESCU, DE ACORD cu CASATORIILE HOMOSEXUALE

  1. Nenea asta o avea si el copii?
    Ce te faci, domnule decan, daca baiatul/fata vine acasa cu un iubit de acelasi sex, pt a-i face cunostinta cu taticu’? E normal?
    Mai fratilor, astia sunt inconstienti de-a dreptul, nu-si dau seama cu ce se “joaca”.
    Decanu’ lu’ peste prajit ce e! Azi esti, maine nu mai esti, iar sclavii astia nu stiu mai repede unde sa-l pupe pe Base si pe cei care le dau un blid la lins! RUSINE!

  2. Ce sinistru este acest individ, are o figura de parca este facut din altoirea lui Boc cu Vadim.

  3. @quintus
    Nici nu m-am uitat prea bine la fata lui pana am vazut comentariul tau, cata dreptate ai 🙂

  4. @Alexandrina, quintus:

    Totusi infatisarea fizica chiar e cea mai putin importanta aici…

  5. “Aviz celor care nu au iesit din buimaceala idelogica si considera, in continuare, ca doar “socialistii” urmaresc impunerea agendei gay.”

    Pentru ca ma simt vizat, incerc un raspuns. Hai sa mergem la cauza. Nu fortele de dreapta, conservatoare, se afla la originea agendei gay. Ca in Vest s-au produs mutatii mari si mentalitatea generala s-a schimbat, este alta poveste. Dar oricum, varful de lance il reprezinta stanga. Ati scris si voi articole pe tema asta. A-i pune pe toti in aceeasi oala e un subterfugiu, va cam ustura acuza mea ca ati sprijinit USL anul trecut, fie si indirect.
    Va propun o analogie. Daca ne uitam la femeile care vin la biserica, sunt destule care poarta cate o fusta mai scurta sau se imbraca provocator. Cum vi s-ar parea daca cineva ar zice ca nu e nicio deosebire intre femei, toate sunt nerusinate, fie ca merg la biserica, fie ca nu. Realitatea este ca revolutia sexuala s-a produs in anii ’60, feministele fiind contestatare ale crestinismului si de stanga. Ca intre timp moda si moravurile s-au schimbat mult, existand si femei credincioase care sunt in pas cu moda, este altceva.

    Exista politicieni de dreapta permisivi sau liberali (nu sunt fan), precum exista si politicieni de dreapta de factura crestina. Dincolo, la stanga, atitudinile necrestine sunt programatice, chiar daca exista indivizi de stanga ok dpdv moral. Hai sa nu bagam in aceeasi oala pe Mihail Neamtu si Remus Cernea, sau pe Reagan si Obama.

  6. @quintus

    Pai poate d-aia si sustine casatoriile homosexuale 😀

  7. Astia sunt oamenii care conduc aceasta tara, si lumea intreaga. Vanduti diavolului, nebuni si ticalosi.

  8. @Vasile Stanga:

    La un nivel teoretic si istoric, da. Insa, acum… realitatea este asta: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2013/08/13/marian-preda-miscarea-populara-casatoriile-homosexuale/

  9. Nu-i mai votez! Bine ca stiu!

  10. aceias marie dar cu alta palarie si naravul din fire nu are lecuire

  11. Sa te numesti Miscarea Populara si sa te dai de dreapta (liberala), e hilar. Bine, ca termenul popular se refera acum la “marea familie” (famiglia?) a popularilor europeni, dar tot nu vad cum se pot apropia de dreapta liberala cu o astfel de denumire, e o contradictie in termeni. Chiar daca sunt mai multi sociologi pe acolo, tot n-au cum sa schimbe situatia.

    Acum, insa, cine sunt acesti populari, fie ei neaosi sau europeni? Stangisti socialisti sau social-democrati nu sunt; liberali nu sunt. Ei sunt – atentie! – crestin-democrati. Da, crestin-democratul Marian Preda vrea casatorii homosexuale. Da, crestin-democratul Sebastian Lazaroiu vrea legalizarea prostitutiei. Cam astia ne sunt urmasii(sic!) Romei. D-aia nu-i judeca papa.

  12. Am postat si eu un comentariu, vad ca inca asteapta aprobarea, in timp ce dupa el sunt mai multe, gata aprobate. Este o problema tehnica ? Sau altceva ?

  13. @ Vranceanu:

    Doar din greseala, nimic intentionat, ne cerem iertare.

  14. Basescu & Co au inceput prin a fi de stanga, pe urma brusc s-au declarat de drapta 🙂 si la o adica se pot declara din nou de stanga, depinde cum bate vantul…
    Partidele lui Basescu sunt de dreapta cum sunt eu papa de la Roma !

  15. @quintus, tare, frate, chiar m-ai amuzat copios cu paralela.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare