Basescu si Stolojan SUSTIN CASATORIILE HOMOSEXUALE si resping definirea familiei normale in CONSTITUTIE/ IPS Calinic al Argesului despre “dementii” care vor sa legifereze ANORMALITATEA

16-06-2013 9 minute Sublinieri

REVELION - BASESCU

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la emisiunea “După 20 de ani” de la ProTV, întrebat dacă este de acord cu căsătoriile gay, că fiecare este liber să facă ce vrea cu viaţa lui.

“Eu sunt de acord cu libertatea fiecărui om să facă ce vrea cu viaţa lui, inclusiv această libertate. Ce facem fiecare între pereţii casei noastre este problema noastră. A intra pe această zonă, a o reglementa prin Constituţie e o greşeală. Nu se ştie ce evoluţii vor urma. Dacă vor să se căsătorească bărbat cu bărbat, femeie cu femeie, e problema lor”, a spus Traian Băsescu.

El a mai ţinut să precizeze că este creştin ortodox şi “respectă preceptele morale ale creştinismului”.

  • Mediafax:

Stolojan, despre căsătoriile gay: Nu am nimic împotriva căsătoriilor între persoane de acelaşi sex

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan spune că nu are nimic împotriva căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, estimând că se va ajunge şi în România la recunoaşterea cuplurilor gay, dar precizând că este creştin-ortodox, căsătorit, iar copiii săi sunt, de asemenea, căsătoriţi.

“Ca opinie personală, nu are ce căuta în Constituţie o asemenea prevedere, care să precizeze că mariajul nu poate fi decât între bărbaţi şi femei”, a afirmat Stolojan, duminică, într-o conferinţă de presă.

El a fost întrebat dacă ar susţine ideea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex.

“Cum a zis şi domnul preşedinte (Traian Băsescu – n.r.), eu, ca şi dânsul, sunt creştin-ortodox, nu am nimic împotrivă dacă doresc acest lucru. Eu sunt căsătorit, copiii mei sunt tot căsătoriţi…”, a spus europarlamentarul PDL.

De asemenea, el a fost întrebat dacă ar susţine posibilitatea adopţiilor de către cuplurile gay.

“Asta nu ştiu… dar cred că vom ajunge şi în România să acceptăm până la urmă ceea ce se acceptă în toată lumea aproape…aproape, deja. Franţa am văzut, SUA”, a mai susţinut Stolojan.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la emisiunea “După 20 de ani” de la ProTV, întrebat dacă este de acord cu căsătoriile gay, că “fiecare este liber să facă ce vrea cu viaţa lui” şi că, dacă vor să se căsătorească bărbat cu bărbat, femeie cu femeie, “este problema lor”.

“Fiecare este liber să facă ce vrea cu viaţa lui. Dacă vor să se căsătorească bărbat cu bărbat, femeie cu femeie, este problema lor. Eu însă sunt creştin ortodox şi respect perceptele creştinismului şi ale ortodoxiei. Alţii poate au alte percepte. Este problema lor”, a afirmat preşedintele Băsescu, duminică, în emisiunea difuzată de PRO TV.

Cernea: E bine că Băsescu discută relaxat despre teme precum căsătoria între persoane de acelaşi sex

Liderul Partidului Verde, Remus Cernea, spune că “este foarte bine” că preşedintele Traian Băsescu discută public, “relaxat”, despre teme considerate înainte “tabu”, precum căsătoria între persoane de acelaşi sex, el apreciind că “asta înseamnă democraţia – dialogul şi dezbaterea pe orice temă”.

Întrebat, duminică, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, cum comentează declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu privind căsătoriile între persoanele de aceleaşi sex, Remus Cernea a spus că nu crede că trebuie să fie în politică teme tabu, “care fac rău unei ţări“, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Este foarte bine. Faptul că suntem mai multe voci din politica din România care abordează astfel de teme, până de curând tabu, este foarte bine, că preşedintele României discută public, deja mult mai relaxat pe aceste teme, este un pas înainte. Nu cred că trebuie să avem în politică teme tabu. Aceste teme fac rău unei ţări, cred că trebuie să discutăm relaxat, fără atacuri la persoană, eventual să ne inspirăm din modele de democraţie mai avansate din alte ţări. Asta înseamnă democraţia – dialogul şi dezbaterea pe orice temă”, a spus Cernea.

El a afirmat că a propus în Parlament un proiect de lege privind recunoaşterea parteneriatului civil şi a salutat punctul de vedere exprimat de preşedintele Senatului, Crin Antonescu, de susţinere a acestuia.

“Sper că îşi menţine afirmaţiile şi îi voi solicita semnătura zilele viitoare pe legea parteneriat civil”, a adăugat Cernea.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la emisiunea “După 20 de ani” de la ProTV, întrebat dacă este de acord cu căsătoriile gay, că “fiecare este liber să facă ce vrea cu viaţa lui” şi că, dacă vor să se căsătorească bărbat cu bărbat, femeie cu femeie, “este problema lor”. Comisia de revizuire a Constituţiei a revenit, marţi, asupra amendamentului votat săptămâna trecută prin care se definea, în Legea fundamentală, căsătoria ca relaţie dintre un bărbat şi o femeie, respingând amendamentul şi optând pentru menţinerea articolului respectiv în formă nemodificată.

Astfel, amendamentul, care avea forma “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruiorea copiilor”, a fost respins, în momentul în care Comisia de revizuire a revenit la votul asupra acestuia.

Amendamentul, formulat şi de BOR, a cumulat şase voturi “pentru”, 12 voturi “împotrivă” şi o abţinere.

Deputatul USL Remus Cernea anunţa, în aprilie, că vrea să iniţieze un proiect de lege pentru reglementarea parteneriatului civil între heterosexuali şi între persoanele de acelaşi sex, susţinând că acest model este aplicat în mai multe ţări europene.

“Eu susţin şi noi, Verzii, susţinem Drepturile Omului pentru toţi cetăţenii. Noi nu considerăm că anumiţi cetăţeni ar trebui discriminaţi în vreun fel pentru niciun motiv pentru că ar fi femei, pentru că ar aparţine unei minorităţi naţionale sau unei minorităţi sexuale. În Europa foarte multe ţări deja acceptă parteneriatele civile sau căsătoriile între persoanele de acelaşi sex. Eu am anunţat deja că am în vedere un proiect de lege care să reglementeze parteneriatul civil între persoanele heterosexuale sau persoane de acelaşi sex pe model francez. În Franţa, mai întâi acum cinci ani a fost adoptată legea privind parteneriatele civile, iar la începutul acestui an sau la sfârşitul anului trecut a fost adoptată legea privind drepturile persoanelor de acelaşi sex de a se căsători”, declara Remus Cernea.

Orb  să fii să nu vezi că pentru Traian Băsescu a început epoca în care nu prea ar vrea să supere pe nimeni. Ultimele sale declaraţii, şi mai cu seamă cea care priveşte căsătoria între persoane de acelaşi sex, sunt grăitoare pentru această domolire a limbajului prezidenţial. „Fiecare este liber să facă ce vrea cu viaţa lui. Dacă vor să se căsătorească bărbat cu bărbat, femeie cu femeie, este problema lor. Eu însă sunt creştin ortodox şi respect perceptele creştinismului şi ale ortodoxiei. Alţii poate au alte percepte. Este problema lor“, a afirmat preşedintele Băsescu, duminică, în emisiunea „După 20 de ani“ difuzată de PRO TV.

În traducere, preşedintele încearcă să împace şi capra, şi varza. Vrea şi călare şi pe jos. Nu e nici îmbrăcat, nici dezbrăcat. Dar de ce se fereşte Traian Băsescu de declaraţii tari dacă tot explică pe unde-l prinde o cameră de filmat că este la final de mandat şi nu mai are nici o miză politică. Aşa stând lucrurile ar trebui ca, pe orice subiect, preşedintele să spună ce crede şi nu ce ar vrea să audă lumea. Dacă într-adevăr i-ar lipsi miza politică s-ar exprima clar că este creştin ortodox şi, potrivit învăţăturilor creştine pe care le respectă, este clar împotriva căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. Invers, dacă într-adevăr este un apărător al drepturilor homosexualilor, să spună cu subiect şi predicat că susţine ceea ce în ţări precum Franţa s-a întâmplat deja: legiferarea căsătoriei între persoane de acelaşi sex.

Acest tipar, al poziţiei ”călduţe”, este tipic pentru politicienii aflaţi în campanie electorală, nicidecum pentru un şef de stat în funcţie şi la final de mandat. Se presupune că, după zece ani în fruntea statului cunoşti de câtă toleranţă este capabil poporul care te-a ales, ştii ce Constituţie i s-ar potrivi, ai o idee clară asupra limitelor de formulare a unor articole constituţionale. Reacţiile în acest caz arată că cine a vrut să audă că preşedintele susţine căsătoriile între persoane de acelaşi sex asta a auzit. Pe de altă parte, creştinii ortodocşi au înţeles că Traian Băsescu este unul dintre ei şi respectă „perceptele creştinismului şi ale ortodoxiei“ care interzic uniunea persoanelor de acelaşi sex în faţa lui Dumnezeu.

Ambiguitatea întreţinută de preşedinte nu poate fi întâmplătoare mai ales că a fost rugat insistent de moderatori să exprime o poziţie clară. Explicaţia lipsei unei poziţii tranşante a venit ceva mai târziu, în acelaşi interviu. „După ce termin (mandatul – n.a.), dincolo de faptul că mă voi ocupa de Mişcarea Populară, voi susţine eficient atunci şi partidul Mişcarea Populară, că acum nu mă pot băga să îl susţin, mi-ar plăcea să am o fermă“, a spus Traian Băsescu. Pentru ca partidul popular, deocamdată doar din nume, să poată fi susţinut, este obligatoriu ca preşedintele să fie, la rândul lui, popular. Ceea ce explică, iată, declaraţiile care nu vor să supere pe nimeni în viitorul apropiat.Încercând să-i seducă şi pe ortodocşi şi pe homosexuali percepţia finală va fi că îi este indiferentă tema şi nu-i va câştiga nici pe unii nici pe ceilalţi.

De o vreme încoace, lumea este pusă pe facere de legi și modificarea Constituției României, care s-a votat în anul 1991, decembrie 8, la care am ostenit și noi, cei din prima legislatură parlamentară. Atunci, ca și acum, ca și în viitor, desigur, o lege, o hotărâre nu s-a făcut și nu se va face doar pentru un om. Au fost și excepții. Dar ele s-au risipit fără întârziere.

A îndrăzni să faci propuneri, pentru legi care să ofere unor oameni ispita să fie împinși pe pante greșite din punct de vedere moral și social, mi se pare aberant și iresponsabil. Ce vom zice oare, dacă mâine, unui dement ales de popor în legislativ, i-ar veni ideea să propună, și să sară și cei care l-au votat, ca să-l susțină, ca să voteze, spre exemplu, că boala este o stare normală de sănătate, că aberațiile păcătoase, cum ar fi căsătoria între indivizi de același sex, este o treabă “normală”, că soarele n-ar mai trebui să fie, iar luna să se culce și să nu se mai trezească niciodată.

La noi, pe plaiurile lumii văzute, de la începuturi, păcatele au fost de toate felurile, dar a te strădui ca păcatul să capete putere, adică să fie ocrotit și practicat ca o stare normală, este o atitudine care trebuie să dea de gândit foarte serios tuturor corpurilor legiuitoare din lume.

Cum să legiferezi practicarea păcatului și a stărilor anormale din comportamentul oamenilor și așa devorați de toate netrebniciile lumii? Când, după evenimentele din decembrie 1989 s-a dat Decretul că este îngăduit avortul, o parte din femei au crezut că a venit vremea să-și transforme trupul într-un vas în care se pot măcelări și ucide pruncii concepuți după porunca divină, de a crește și de a ne înmulți. N-a spus Dumnezeu: numai creșteți și nu vă mai înmulțiți!

Cred că se va înțelege că noi oamenii nu vom putea niciodată să ne erijăm în factori hotărâtori, împotriva poruncilor dumnezeiești. Să rămânem la nivelul nostru de creaturi cuminți și așezate. Să nu ne băgăm în găzdușagul lui Dumnezeu, cum îmi spunea odinioară un mucalit de moroșan, că nu ne pricepem în tainele lui cele cerești!

Există un tribunal al lui Dumnezeu în om, pe nume Conștiința, despre care Sfântul Ioan Gură de Aur, ne spune: “Și aceasta este un semn al iubirii de oameni a lui Dumnezeu făcut neamului omenesc, că a pus fiecăruia din noi conștiința, judecător drept care știe precis ce este binele și ce este răul. Conștiința, mai cu seamă, ne ia orice cuvânt de apărare, pentru că noi nu cădem în păcate din neștiință, ci din trândăvia sufletului și a nepăsării față de virtuți .

Judecătorul nemitarnic, Conștiința fiecăruia dintre noi, pusă în viața noastră de Dumnezeu pentru a ne păzi pașii și a nu o lua razna, de dragul originalității, și nici chiar atât, Conștiința noastră va da dreaptă hotărâre împotriva gândurilor păcătoase, și cel ce face păcatul, chiar el se osândește pe sine, de nu l-ar învinui altul. Și nu face asta o dată, de două ori, ci adeseori chiar viața toată. De ar trece multă vreme de la săvârșirea păcatului, conștiința nu uită niciodată păcatul, ci acuză cu asprime și când se săvârșește păcatul și înainte de a se săvârși și după ce s-a săvârșit, dar, mai cu seamă, după ce s-a săvârșit. Înțelegem cu toții că păcătuim, că nu este om care să nu păcătuiască, dar a se face o lege care să ridice păcatul la rang de virtute sau viață normală, este prea mult și prea aberant.

Au trecut două mii de ani de când Sfântul Apostol Pavel, arăta în scrisoarea sa către creștinii din Roma, starea de păcat a omenirii: “Fiindcă măcar că au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au preaslăvit ca Dumnezeu, nici nu I-au mulțumit, ci s-au dedat la gânduri deșarte și inima lor fără pricepere s-a întunecat. S-au fălit că sunt înțelepți și au înnebunit, și au schimbat slava Dumnezeului nemuritor, într-o icoană care seamănă cu omul muritor, păsări, dobitoace cu patru picioare și târâtoare. De aceea, Dumnezeu i-a lăsat pradă necurăției, să urmeze poftele inimilor lor; așa că își necinstesc singuri trupurile, căci au schimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu și au slujit și s-au închinat făpturii în locul Făcătorului, care este binecuvântat în veci! Amin. Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lăsat în voia unor patimi scârboase, căci femeile lor au schimbat întrebuințarea firească a lor într-una care este împotriva firii, tot astfel și bărbații, au părăsit întrebuințarea firească a femeii, s-au aprins în poftele lor unii pentru alții, au săvârșit parte bărbătească cu parte bărbătească lucruri scârboase și au primit în ei înșiși plata cuvenită pentru rătăcirea lor. Fiindcă n-au căutat să păstreze pe Dumnezeu în conștiința lor, Dumnezeu i-a lăsat în voia minții lor blestemate, ca să facă lucruri neîngăduite…și măcar că știu hotărârea lui Dumnezeu, că cei ce fac asemenea lucruri, sunt vrednici de moarte, totuși, ei nu numai că le fac, dar și găsesc de buni pe cei care le fac” (Romani I, 21-32).

Cei care n-au pus niciodată mâna pe Biblie, pe cărți de medicină sau n-au citit Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel, și se dau mari învățați și făcători de legi, să pună mâna pe carte și să se înțelepțească! Scriitorul Ioan Alexandru, îmi povestea pe vremuri că a citit, când era la studii în Germania, că există un soi de vultur pe nume Ghipi, care zboară la opt mii de metri. El singur, fără vulturoaică, pentru că nu există, face un ou mare pe care-l clocește și se naște un nou pui de vultur. Probabil că unii știu asta. S-ar putea ca, într-o zi, unii bărbați să facă și ei câte un ou, ca vulturul Ghipi, ca nou mod de înmulțire! Și pentru aceasta se chinuie să facă o lege, în schimb de altceva!

Vorba lui Caragiale: Bravo, nație!

†Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului

IPS-Arhiep-Calinic

*

***


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva Romaniei, Revizuirea constitutiei

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

39 Commentarii la “Basescu si Stolojan SUSTIN CASATORIILE HOMOSEXUALE si resping definirea familiei normale in CONSTITUTIE/ IPS Calinic al Argesului despre “dementii” care vor sa legifereze ANORMALITATEA

  1. „După ce termin (mandatul – n.a.), dincolo de faptul că mă voi ocupa de Mişcarea Populară, voi susţine eficient atunci şi partidul Mişcarea Populară, că acum nu mă pot băga să îl susţin, mi-ar plăcea să am o fermă“, a spus Traian Băsescu.
    Deci, vrea o FERMA. Stie el cum e treaba cu mancarea! Si Nastase, si alti smecheri au… ferme. Sa mai zica lumea ca nu “e destepti”.

    Pe de alta parte, un comunicat al Patriarhiei din 28.10.2004, spunea urmatoarele:
    “În timp ce se aflau pe Dealul Patriarhiei pentru a venera cinstitele moaşte ale Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou – Ocrotitorul Bucureştilor, sute de mii de credincioşi au luat cunoştinţă cu indignare de opiniile exprimate public de domnul Traian Băsescu, primarul general al capitalei, în legătură cu legalizarea prostituţiei şi susţinerea căsătoriilor între cuplurile de homosexuali. Considerăm că aceste opinii nu au nici o legătură cu tradiţia creştină, cu morala poporului nostru şi cu demnitatea fiinţei umane şi a familiei”, citim într-un comunicat dat astăzi de Biroul de Presă şi Comunicaţii al Patriarhiei.
    Din cele mai vechi timpuri, poporul român a moştenit şi a cultivat respectul deosebit faţă de familie, având convingerea că este instituită şi binecuvântată de Dumnezeu. În acest fel, românii au ştiut să deosebească clar păcatul de virtute, firescul de nefiresc, normalul de anormal şi cu înţelepciune au lucrat pentru înlăturarea răului şi promovarea binelui. După cum se cunoaşte din învăţătura sa, Biserica condamnă neîncetat păcatul, dar nu îl urăşte pe păcătos, ci îi oferă un permanent sprijin dacă manifestă dorinţă de îndreptare. Aşa ne învaţă Dumnezeu, prin proorocul Iezechiel: `precum este adevărat că Eu sunt viu, tot aşa este de adevărat că Eu nu voiesc moartea păcătosului, ci ca păcătosul să se întoarcă de la calea sa şi să fie viu` (Iezechiel 33, 11).”
    Apărarea demnităţii omului, stabilitatea şi unitatea familiei, sănătatea morală a poporului şi renaşterea spirituală a societăţii româneşti constituie o responsabilitate pentru fiecare dintre noi întrucât numai respectarea acestor valori poate să călăuzească lumea spre mai bine şi prosperitate!

  2. Si Basescu zice ca e de dreapta … 🙂 🙂 🙂
    Adevarata dreapta sustine principiile crestine !
    Dar e rizibil, l-am vazut pe Basescu declarand la Protv ca el nu este impotriva “casatoriilor” homo, dar ca el este “crestin ortodox” si respecta preceptele crestin ortodoxe…
    Cred ca poate fi un caz pentru psihologi si chiar psihiatrii acest presedinte, care sustine si o cauza, si contrariul ei. 🙂

  3. Pingback: DREAPTA ROMANEASCA E LGBT "GEN". De ce un liberal/capitalist/popular NU ARE CUM SA SUSTINA CASATORIILE HOMOSEXUALE - Război întru Cuvânt
  4. Eu nu inteleg de ce trebuie sa se redefineasca notiunea de familie. Cuvantul are sensul lui clar stabilit de mii de ani. Daca vor o uniune intre homosexuali sa gaseasca un cuvant pentru asta dar nu sa spurce sensul sacru al cuvantului familie. Sa-i spuna, spre exemplu, spurcaciunea spurcaciunilor sau antifamilie (vezi Antihrist), ca tot este vremea in care se spurca tot ceea ce este sacru.

  5. Echipa Basescu-Stolojan niciodata nu a explicat ce a fost cu balbaiala schimbarii candidaturii la presedintie in 2004. Era o obligatie de bun-simt. Uite ca si asa au castigat alegerile. Apoi, in decembrie 2008, acelasi Stolo a renunțat brusc la candidatura pentru funcția de Prim-Ministru. Tot fara nici o explicatie. Macar din respect pt. cei care l-au votat, trebuia sa dea o explicatie. Au oamenii astia un respect pentru poporul roman…

  6. Si copiii rad de ce spune Basescu. Pe cine o fi vrand sa pacaleasca. Astazi cand Basescu a scos porumbelul, fiul meu (din pacate se uita inca la TV) a venit razand si-mi spune: “Mami, sa vezi ce-a zis Basescu!”

  7. Nu stiu, poate o proiectie in viitor ar ajuta pe multi sa inteleaga ca viata are un sens, iar sensul vietii ar trebui sa ne ghideze si nu “fiecare face ce vrea si are dreptul la orice”. Daca fiecare face ce vrea, ce rost mai are sa mai avem vreo lege ca oricum, peste un timp, daca ar fi sa o luam asa, fiecare va fi propria lui tara si eventual va intra in conflict cu toate celelate tari. Sincer, daca asta este principiul pe care gandim, am creat practic un precendent pentru urmatoarele “legi”. Chiar atat de relativa a ajuns abordarea noastra fata de legi? “Faci ce vrei” ?! E asta un argument real?

    Pe termen scurt insa ar trebui sa ne intrebam daca prin urmatorii pasi, adica adoptiile homoxuale si promovarea sexualitatii homosexuale (inclusiv curvia in general, pentru ca sexualitatea homosexuala nu produce copii ci doar placere personala), am dori sa traim intr-o astfel de lume in care proprii nostri copii sunt educati (fortati) sa accepte astfel de lucruri fara dreptul la alternativa? Asta face legiferarea fara considerente morale: forteaza pe toti sa fie la fel ca ceilalti pentru ca ceilalti au dreptul sa fie fiecare cum vrea. Va dati seama ce aberatie devine sistemul legislativ, nu atat legile in sine?

  8. Eu ii propun lui Basescu sa divorteze de Maria (se ”poarta”), si sa se insoare cu Stolojan!

    Nu stiu cine va purta voalul de mireasa – probabil cel care are glasul mai subtire si mai suav…

  9. “Astfel, fiindcă eşti căldicel – nici fierbinte, nici rece – am să te vărs din gura Mea” (Apocalipsa 3, 16).

  10. Au făcut oamenii aştia ceva bun pentru ţara noastră? Au fost la guvernare atâţia ani!

  11. Astia nu sunt deloc dintre cei “caldicei” sunt fierbinti ca focul iadului.
    Sa spui ca esti crestin-ortodox dar ca nu esti impotriva spurcaciunii spurcaciunilor este ceva nemaiauzit. Vina este si a celor care ar fi trebuit sa-i excluda din Biserica, dandu-i anatemei, asa cum au facut Sfintii Parinti de la Sinodul I cu spurcatul Arie.

  12. @cititor!

    De acord cu tine!
    Dar, du-te mai in adanc…pornind de la parinti, frati/surori, rude (de sange sau spirituale – nasi de Botez si/sau Cununie)!

    Vedeti voi?! Se probeaza – A CATA OARA – ”practica” asta nenorocita cu iz de auto-suficienta la romani (in particular) si la crestinii zilelor noastre (in general)prin ceea ce spunea Pr.Sofronie Saharov despre noua ”moda” a crestinismului:

    “Trei lucruri nu înţeleg: 1) o credinţă adogmatică, 2) un creştinism nebisericesc, 3) un creştinism fără nevoinţă.”

    Asa se explica de ce se poarta cum se poarta crestinul roman, si de ce nu poate sa aiba constiinta pacatoseniei lui!

  13. dar nu este de mirare , de la acestia ne putem astepta la orice, iar ei decat sa zica ca sant crestin ortodocsi mai bine ar face sa asi tina pliscul, si sa plece intr-o tara unde este deja legiferata atfel de casatorii, gen uk, olanda etc si sa nu ne spurce pe noi cu apucaturile lor

  14. Acelasi Stolojan, om de dreapta(?), ii ridica osanale lui Iliescu prin 1996, inainte de alegeri: “Eu recunosc valoarea acolo unde aceasta este”.
    Tot un om de dreapta(?), Basescu, inainte de alegerile din 2004: “Măi, ce blestem o fi pe poporul ăsta de a ajuns până la urmă să aleagă între doi foşti comunişti?”

  15. În logica lui Băsescu, și drogații au dreptul să facă ce vor cu viața lor și în spațiul lor intim. Atunci de ce legea îi condamnă?

  16. @ Nelu:

    Se va rezolva si asta, or sa legalizeze si drogurile apoi, asta propunea chiar fiica-sa cand s-a lansat in politica.

  17. Lasand la o parte discursul despre homosexualitate in sine, acum realizez cat de ciudat ar fi acest lucru in Romania, o tara care prea putin este legata de acest fenomem si chiar in structura sa ar fi majoritar opusa lui. Nu vreau sa starnesc nici un fel de ura sau atitudine revoltatoare, dar pur si simplu vede cineva Romania si homosexualitatea ca avand ceva in comun, daca nu chiar mult impotriva? Trebuie sa recunoastem ca aceasta este datorita unor factori culturali si religiosi care, vrem sau nu vrem, definesc acest popor in mod real. Altfel, luat la modul “serios”, ar fi un instrument politic grozav, un prilej pentru micile dar vocalele grupuri care incearca sa remodeleze Romania sa o si faca, desi nici ele nu cred ca s-ar bucura de un succes asa bizar si nepopular de fapt.

  18. Poate un om politic dintr-un stat membru UE sa fie mai critic la adresa LGBT ?
    Poate ni se ofera exemple din zilele noastre ( oameni care detin parghii ale puterii ).

    Problema e ca Basescu nu crede in ce zice; e vanzator si tradator de neam si tara. Cuvantul lui nu valoreaza nimic.

    Declaratia scandaloasa e a lui Stolojan.

    Important este un alt avertisment al lui Basescu (desi nu cred ca il doare inima pentru Romania):

    “Trebuie avută mare grijă cu aceste regiuni. Dacă ei se gândesc că vor face parlamente regionale, preşedinţi regionali, statul se transformă în stat federal. Deci mare grijă, dragi politicieni, că România este stat unitar. (…) Atenţie cu regionalizarea, o spun public – România este stat unitar“, a afirmat Traian Băsescu.

    http://www.ziuaveche.ro/actualitate-interna/politica-interna/traian-basescu-despre-federalizarea-romaniei-si-casatoriile-gay-173650.html

  19. Problema regionalizarii se pune de pe vremea guvernarii Nastase. Acesta a tot amanat-o (probabil ca intuiau care sunt consecintele); au amanat-o si cei ce au urmat; astazi se pare ca este impusa de UE.

    Prin avertizqarea facuta, Basescu nu doreste decat sa castige un pic de simpatie electorala, pe o tema despre care stie mult mai multe.

  20. Şi Băsescu şi Stolojan fac politică împotriva României de prin anii ’90, chiar de la început, sub tutela Iliescului şi a Neulanderului (Roman). Întrebarea mea acum este: cum de îşi dau românii abia acum seama de aceasta?
    Căci ăştia doi au făcut orice au făcut în interesul lor personal şi după cum le-au cântat cei de din-afară. Nici Năstase et co n-au fost mai buni, a nu crede careva că-i laud pe aceştia. Dar totuşi Băsescu şi Stolojan au tot fost aleşi de români în ultimii ani (nu şi în ultimul!) drept cai breji. Chiar şi eu l-am ales pe JB în 2004, e drept, ca o alternativă între răul mic şi cel mare. Dar deşteptarea a venit destul de repede după acel episod. Ori acum parcă mai sunt încă prea mulţi români care se încred în cei doi şi se uită în gura lor. Problemă maaare!
    Pe de altă parte unii dintre episcopii BOR ar fi putut să ne atragă tuturor atenţia de dihotomia existentă în fiecare din declaraţiile celor doi, după cum f bine au punctat unii dintre comentatori. Poate totuşi urmează …

  21. Multumim IPS Calinic, pe langa ceilati ierarhi si preoti care au luat atitudine intr-o forma sau alta, pentru puternicul sau cuvant! Chiar m-a “uns pe suflet”.

  22. Psalmii lui David: “Căci, atunci când se ridică sus oamenii de nimic, nelegiuiţii mişună pretutindeni” …
    Cat adevar este aici !

    Se cred providentiali, daca tot au fost votati de popor, atunci e musai ca sunt destepti si, prin urmare, cred ca fac un bine poporului aducand aici sau incurajand, fara discernamant, uraciunile din vest.

    Ba, mai mult, cred ca noi, cei care ne mai opunem, nu intelegem “binele” sau “lipsa de pericol” a ceea ce vor sa aduca pe capul acestui popor.

  23. Daca la referendumul din 2012,romanii ieseau la vot precum comenteaza pe forumuri,nu trebuia sa mai discutam despre declaratiile lui basescu despre homosexuali (chiar nu are rost sa mai comentez ce debiteaza acest infractor crestin ortodox,hahahah)
    Imi aduc aminte scene tragicomice,la referendumul din 2012 de demitere al derbedeului crestin ortodox de la Cotroceni,se aratau la TV imagini de pe litoral,la ora 10 seara sectiile de votare erau pline,iar cei care asteptau sa voteze spuneau ca n-au avut timp sa voteze restul zilei,pentru ca au stat la plaja si s-au distrat.(da,cu astfel de romani speram ca se va schimba in bine Romania!!!!!!!!!)

    Ceea ce observ permanent este ca romanii sunt foarte activi pe net (mediul virtual)insa inexistenti in strada (mediul real),la vot (mediul real),acolo unde isi pot apara parerile si opiniile,chiar daca acestea le-au fost calcate in picioare.

    Asa ca,dragi romani,mai usor cu forumurile si netul,in vremuri tulburi,parerile si opiniile se apara in strada sau cu stampila,nu prin comentarii nesfarsite pe internet.

    Nu spune nimeni sa-i punem la zid pe homosexuali sau sa-i izolam in ghetouri,insa legislatia oficiala a Romaniei nu trebuie sa-i incurajeze si nu trebuie sa creeze portite legislative care ulterior sa permita asimilarea homosexualitatii ca o stare de normalitate.
    Da,exista homosexuali in Romania si probabil in viitor numarul lor va creste,insa statul Roman trebuie sa trateze aceasta problema ca o exceptie si nu ca o stare normala a omului.
    Incurajarea homosexualitatii prin acte normative,legislatie,nu poate avea decat consecinte negative asupra societatii romanesti.

    Nu neaga nimeni calitatile unor personalitati din istorie,care au avut inclinatii homosexuale.
    Pentru cei informati,in antichitate,in Grecia,Orient,Imperiul Roman,homosexualitatea era in floare,foarte multe personalitati aveau aceasta inclinatie nefireasca din punct de vedere sexual.
    Da,Alexandru Macedon,Imparatul Traian (cel care a cucerit Dacia) Iulius Cesar,etc,eraubisexuali sau homosexuali.
    Chiar si asa,homosexualitatea nu era recunoscuta oficial si nu era incurajata prin legislatie.
    Casatoria era doar intre barbat si femeie,atat!

    Facand o paralela,dupa 2000 de ani,nu avem nici o scuza ca acum sa recunoastem oficial homosexualitatea si s-o aducem pe un postament al normalitatii.
    Da,cine e,e,insa sa nu se astepte ca statul si biserica ii vor permite sa isi oficializeze relatiile.

    Homosexualitatea nu este o infractiune,este ceva nefiresc,contrar Bibliei,este un fenomen din ce in ce mai raspandit si incurajat mai ales in unele tari occidentale,insa cred cu tarie ca normalitatea trebuie sa primeze si normalitatea barbat-femeie trebuie sa fie legiferata de Constitutie.

  24. Nu se poate merge linistit pe ideea “to big to fail” in privinta familiei.

    De 20 de ani, primii hoti ai tzarii (cine putea face ceva intr-o tzara saracita) ne-au tratat cu programul “cantec, sex si voie buna!”.
    Asta vezi, auzi peste tot. Greu mai gasesti un om normal la cap, nepervertit de programul de circ prin care ne-au aratat drogurile cele mai facile, in care, scaldandu-ne mai rau ca porcul in noroi, ii vom lasa pe ei sa faca ce vor mai departe.
    Unde te duci, prin tzara, tinerii sunt la discoteci, se drogheaza, nu dorm acasa, ca au prietene, in toate casele rasuna aceleasi cantece.

    Si asa s-a ajuns la o tzara de indobitociti care cred ca “casatoria” e un paravan de recunoastere oficiala a dreptului la placere sexuala nemaistingherita de vreo opreliste.
    Ce folos ca cei ce s-au desfranat de 20 de ani incoace au fost majoritar barbati si femei? Ca rodul fizic al portiilor de sex servite – milioanele de avorturi – a depasit inzecit numarul celor de la suprafata pamantului spurcat permanent de “cantec, sex si voie buna”?
    Ei au fost uriasa cadere ce permite neutralitatea cu care e receptata acum lovitura dictaturii noului val: al sodomiei.
    Ce generatii sa se opuna? Cand majoritatea au fost formati doar prin discoteci si au inteles ca totul e doar “cantec, sex si voie buna”?

    Astia de vin acum, sodomiti, pedofili, zoofili, necrofili au un stil doar putin mai bizar decat ei. In rest, nu-i mare diferenta. E acelasi “cantec, sex si voie buna”.

    Familia nu mai e de mult ceva “too big to fail”. E o notiune preponderent rastalmacita, foarte putin pastrata ca atare, cu sfintenie.
    Iar rasplata cuvenita celor 20 de ani de destrabalare e realitatea de necrezut pe care o traim astazi.

  25. @George

    Foaarte corect si realist comentariul tau!

    Si-acum, cand suntem nu pe buza prapastiei, ca ne-am duce in GOL si s-ar TERMINA O DATA ci, pe margine de HAZNA, care ar trebui sa-ti provoace scarba si dezgust nemasurat, pe masura ce te apropii de ea, TOTUSI – romanului tot de JOACA ii arde, pe aceeasi partitura de “cantec, sex si voie buna” (cum bine spui tu);

    Anormali si-ntr-o ureche parem noi, cei care mai vedem REAL lucrurile cum stau…daca, in schimb – se vor legifera anomaliile astea, ei ne vor fi calai si ne vor transforma in obiecte (sexuale) in uz de folosinta, daca nu va venii la timp, o interventie dumnezeiasca – indiferent de usturimea si grozavia ei!

    P.S. Referitor la ”cantec, sex si voie buna” – nu sunt scutiti nici ‘ai mai batrani – se ”sufera” la orice varsta de BOALA ASTA.

  26. Astea-s vorbe de plans.
    Cu ochii privesc si nu vad,cu urechile aud si nu pricep…

  27. Pingback: LEGIFERAREA PRIGOANEI IMPOTRIVA CRESTINILOR. Marele pericol ascuns in micul adaos constitutional “orice situatie” referitor la “DISCRIMINARE” prin care Tudor Chiuariu a reintrodus “orientarea sexuala” miseleste, pe usa
  28. Pingback: FARADELEGE SI ROBIE. Alunga morala si alungata va fi si libertatea!/ BISERICA si EXCOMUNICAREA POLITICIENILOR CARE LEGALIZEAZA HOMOSEXUALITATEA: “Cu adevarat, se cam apropie vremea cernerii: ori in Biserica, ori in afara ei!” - Recomandari
  29. Pingback: VIDEO: “Universul credintei” (TVR) despre ATACAREA FAMILIEI CRESTINE PRIN NOUA CONSTITUTIE/ Predica de Rusalii a IPS Teofan atinge si tema INCERCARII DE NORMALIZARE SI LEGALIZARE A PACATELOR CONTRA FIRII - Recomandari
  30. Pingback: ORTODOXIA TINERILOR despre derapajul rusinos al ZIARULUI LUMINA: evocare slugarnic-laudativa a unui DOCUMENT EUROPEAN ce ar “apara libertatea religioasa”, INTERZICAND INSA “DISCRIMINAREA” HOMOSEXUALILOR! - Recomandari
  31. Pingback: PARINTELE MELCHISEDEC, staretul Man. Putna, trage cu putere clopotul trezirii neamului privind incercarea de DISTRUGERE A FAMILIEI: “Au sosit vremurile marturisirii Adevarului si ale despartirii apelor! NU ESTE DE TACUT!” -
  32. Pingback: Pr. Marcel Radut Seliste: UNIUNEA EUROPEANA INTERZICE BISERICII AFIRMAREA ADEVARULUI DESPRE HOMOSEXUALITATE! Analiza importanta pe marginea textului european APLAUDAT de PATRIARHIE. Indiferent de o noua constitutie anticrestina, PRIGOANA CRESTINILOR POATE
  33. Pingback: LEGIFERAREA PRIGOANEI IMPOTRIVA CRESTINILOR. Marele pericol ascuns in micul adaos constitutional “orice situatie” referitor la “DISCRIMINARE” prin care Tudor Chiuariu a reintrodus “orientarea sexuala” miseleste, pe usa
  34. Pingback: Marian Preda, seful FUNDATIEI MISCAREA POPULARA, noua formatiune a lui TRAIAN BASESCU, DE ACORD cu CASATORIILE HOMOSEXUALE - Recomandari
  35. Pingback: FARADELEGE SI ROBIE. Alunga morala si alungata va fi si libertatea!/ BISERICA si EXCOMUNICAREA POLITICIENILOR CARE LEGALIZEAZA HOMOSEXUALITATEA: “Cu adevarat, se cam apropie vremea cernerii: ori in Biserica, ori in afara ei!” - Recomandari
  36. Pingback: Sfantul Sinod reitereaza cerinta mentionarii in CONSTITUTIE a familiei intemeiate pe CASATORIA DINTRE BARBAT SI FEMEIE - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare