Ipocrizia Comisiei Europene: AUSTERITATEA A INCALCAT DEMOCRATIA SI DREPTURILE OMULUI. Dar gura nu-i miroase…

5-12-2013 1 minut Sublinieri

Austerity forever image final1_0

Comisia Europeană atrage atenția că multe dintre măsurile de austeritate impuse de guvernele din Europa au încălcat drepturile omului, se arată într-un comunicat al instituției.

”Deciziile naţionale privind măsurile de austeritate şi pachetele de ajutor internaţional au fost lipsite de transparenţă, participare publică şi responsabilitate democratică. În unele cazuri, condiţiile împovărătoare au împiedicat guvernele să investească în protecţia socială de bază, în programe de sănătate şi educaţie. Când UE, ca actor principal în timpul crizei, ia decizii privind guvernarea economică în statele membre şi când Troica stabileşte condiţiile pentru pachetele de asistenţă şi acordurile de împrumut, impactul acestora asupra drepturilor omului ar trebui să fie mai bine luat în considerare”, a declarat Nils Muižnieks, comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei.

Potrivit sursei citate, cele mai afectate au fost categoriile sociale vulnerabile, în special copiii şi persoanele tinere. Astfel, rata șomajului în rândul tinerilor europeni a atins cote record, iar numărul copiilor care renunță la școală pentru a se angaja și a-și ajuta familiile a crescut și el îngrijorător de mult.

“Guvernele ar trebui să se axeze prioritar pe reducerea şomajului pe termen lung şi a şomajului în rândul tinerilor, precum şi pe ridicarea plafoanelor de protecţie socială pentru venitul de bază şi asistenţă medicală în perioda crizei. Accesul efectiv la justiţie pentru toţi trebuie să fie garantat în timpul crizei economice, prin menţinerea sistemului de asistenţă legală şi judiciară”, se mai arată în comunicatul Comisiei Europene.

*

 

 

 


Categorii

1. DIVERSE, Criza mondiala, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare