Dr. VIRGILIU STROESCU explica si apara POSTUL ALIMENTAR impotriva manipularilor mediatice care folosesc pretextul PESTICIDELOR din legume si fructe (VIDEO)/ Cat de folositoare sunt CEAPA si MERELE ROMANESTI?

9-12-2013 1 minut Sublinieri

Virgiliu Stroescu, Doctor in medicina, endocrinolog si nutritionist, in emisiunea “LifeTime News” cu Amedeo Ene (Realitatea TV) – 28 nov. 2013

***

Merele româneşti sunt mai bune decât cele italieneşti, poloneze şi turceşti. Aceasta este concluzia expertilor de la Asociaţia Consumatorilor de Produse Alimentare şi de la Institutului Naţional de Cercetare IBA Bucureşti, care au verificat mai multe loturi de fructe autohtone si de import.

Au fost analizate gustul, culoarea şi calitatea nutritivă. Astfel, expertii au ajuns la concluzia că ionatanul românesc, de exemplu, este cu 20% mai dulce decât cel polonez şi cu 14% decât cel turcesc, nivelul de minerale este cu 25% mai mare, iar cantitatea de substanţe nutritive cu 80% mai mare decât la ionatanul polonez. Ionatanul românesc este mai bun şi decât cel italienesc. Experţii din domeniul industriei alimentare din România susţin că acest lucru este posibil datorită faptului că industria pesticidelor nu este foarte bine dezvoltată la noi în ţară. Cu toate acestea, românii sunt codaşii Europei la capitolul consum de fructe. Dacă media consumului de portocale, mere şi pere în UE este de 57 de kg pe cap de locuitor, un român consumă doar şapte kg de portocale, cinci de mere şi două kg de pere, anual.

Doctorul Mencinicopschi a declarat, la REALITATEA TV:

Nu m-a surprins acest studiu şi rezultatele lui, pentru că avem un mare avantaj, solul. Contează foarte mult asta, în creşterea merelor. Mărul ionatan e savuros, îl ştiu din copilărie şi dă o saţietate mai mare. Contează faptul că nu sunt crescuţi într-o formă de livadă intensivă, în care sunt trataţi cu multe pesticide.

Cercetările au arătat că aceste mere sunt mai bune la gust, dar şi nutriţionale. Dezordinile metabolice pot fi provocate de pesticide, care duc la boli grave. Niciunul dintre noi nu poate face teste merelor din piaţă. E important să preferăm fructele, legumele din România, pentru că cei care le vând sunt obligaţi să spună de unde vin produsele. Fructele nu se mănâncă după masă şi ar trebui să mâncăm minim câte un măr zilnic, a explicat medicul.

anuntt_mere_romanesti_79465300

***

Dr. VIRGILIU STROESCU despre HRANA VEGETALA, FOLOSUL POSTULUI, AL CEREALELOR, CEPEI SI USTUROIULUI si despre nocivitatea HRANEI ANIMALE

CAT DE IMPORTANT ESTE SA BEM APA si sa nu folosim ULEI INCINS?

CUM SA POSTIM SANATOS?

(TVR – 2007, ProTV – 2009, Trinitas TV – 2009)



Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Alimentatia (E-uri aditivi cancerigeni), Gheorghe Mencinicopschi, Razboiul impotriva sanatatii, Video, Virgiliu Stroescu

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare