Dr. VIRGILIU STROESCU explica si apara POSTUL ALIMENTAR impotriva manipularilor mediatice care folosesc pretextul PESTICIDELOR din legume si fructe (VIDEO)/ Cat de folositoare sunt CEAPA si MERELE ROMANESTI?
Virgiliu Stroescu, Doctor in medicina, endocrinolog si nutritionist, in emisiunea “LifeTime News” cu Amedeo Ene (Realitatea TV) – 28 nov. 2013
***
Merele româneşti sunt mai bune decât cele italieneşti, poloneze şi turceşti. Aceasta este concluzia expertilor de la Asociaţia Consumatorilor de Produse Alimentare şi de la Institutului Naţional de Cercetare IBA Bucureşti, care au verificat mai multe loturi de fructe autohtone si de import.
Au fost analizate gustul, culoarea şi calitatea nutritivă. Astfel, expertii au ajuns la concluzia că ionatanul românesc, de exemplu, este cu 20% mai dulce decât cel polonez şi cu 14% decât cel turcesc, nivelul de minerale este cu 25% mai mare, iar cantitatea de substanţe nutritive cu 80% mai mare decât la ionatanul polonez. Ionatanul românesc este mai bun şi decât cel italienesc. Experţii din domeniul industriei alimentare din România susţin că acest lucru este posibil datorită faptului că industria pesticidelor nu este foarte bine dezvoltată la noi în ţară. Cu toate acestea, românii sunt codaşii Europei la capitolul consum de fructe. Dacă media consumului de portocale, mere şi pere în UE este de 57 de kg pe cap de locuitor, un român consumă doar şapte kg de portocale, cinci de mere şi două kg de pere, anual.Doctorul Mencinicopschi a declarat, la REALITATEA TV:
“Nu m-a surprins acest studiu şi rezultatele lui, pentru că avem un mare avantaj, solul. Contează foarte mult asta, în creşterea merelor. Mărul ionatan e savuros, îl ştiu din copilărie şi dă o saţietate mai mare. Contează faptul că nu sunt crescuţi într-o formă de livadă intensivă, în care sunt trataţi cu multe pesticide.
Cercetările au arătat că aceste mere sunt mai bune la gust, dar şi nutriţionale. Dezordinile metabolice pot fi provocate de pesticide, care duc la boli grave. Niciunul dintre noi nu poate face teste merelor din piaţă. E important să preferăm fructele, legumele din România, pentru că cei care le vând sunt obligaţi să spună de unde vin produsele. Fructele nu se mănâncă după masă şi ar trebui să mâncăm minim câte un măr zilnic“, a explicat medicul.
***
Dr. VIRGILIU STROESCU despre HRANA VEGETALA, FOLOSUL POSTULUI, AL CEREALELOR, CEPEI SI USTUROIULUI si despre nocivitatea HRANEI ANIMALE
CAT DE IMPORTANT ESTE SA BEM APA si sa nu folosim ULEI INCINS?
CUM SA POSTIM SANATOS?
(TVR – 2007, ProTV – 2009, Trinitas TV – 2009)
Legaturi:
- CE SI CUM PUTEM MANCA SANATOS IN POST… SI NU NUMAI? (video)SE POATE POSTI CU ALIMENTE CU E-URI?
- Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi: UNELE PRODUSE DE POST DIN COMERT NE POT FACE RAU
- Prof. Gheorghe Mencinicopschi: PRODUSELE DE POST SI ADITIVII “de dulce”
- Dr. MENCINICOPSCHI: Cum putem tine un POST SANATOS, fara ADITIVI?/ Copiii nu trebuie sa manance MEZELURI!
- SE POATE POSTI CU ALIMENTE CU E-URI?
- SAREA IODATA, PATEUL VEGETAL, CARNEA ROSIE si alte pericole alimentare
- Prof. Mencinicopschi (video) despre IMBOLNAVIREA “PROGRAMATA” PRIN ALIMENTATIE SI PRIN STILUL DE VIATA. Marketingul alimentar perverteste si ucide incet, dar sigur
- Importanta micului dejun. Gh. Mencinicopschi la Realitatea TV despre ALIMENTATIA SANATOASA si organismele modificate genetic
- Prof. Gheorghe Mencinicopschi despre LEGUMELE DIN SUPERMARKET
- Prof. Gheorghe Mencinicopschi la Manastirea Antim despre SANATATE SI BOALA (audio, 2010)/ IN APARAREA DOCTORULUI MENCINICOPSCHI/ Emisiunea “Profesionistii” cu Eugenia Voda (VIDEO, 2008)
Comentarii