Persecutia crestinilor din Siria: MASACRAREA CELOR PATRU COPII AI UNUI PREOT

29-12-2013 1 minut Sublinieri

familia_unui_preot_ucisa

Jurnalistul Raymond Ibrahim a postat pe 15 decembrie, pe un cunoscut canal de socializare, un fapt ce ne duce cu gândul la primele trei secole creştine – la sângeroasa perioadă a persecuţiilor împotriva creştinilor. Parcă nu s-a schimbat nimic. Dacă alăturăm descrierea actului martiric al preotului Montanus şi al soţiei sale, Maxima, care au trăit pe teritoriul ţării noastre, la sfârşitul secolului al III-lea şi destinul tragic al unui preot din lumea arabă, din anul 2013, nu prea găsim diferenţe.

La postul de televiziune libanez Al Ahram a fost prezentat un material intitulat „Imaginea care a zguduit lumea: preotul întors de la slujirea lui Dumnezeu a găsit trupurile celor patru fii ai săi pe podea”. Din imagine, deducem că bărbatul îmbrăcat în cămaşă albă, care plânge la capul celor patru trupuri însângerate, este cleric creştin. Om ce slujeşte lui Dumnezeu, ce slujeşte binele şi pacea. Întors acasă, poate cu planuri şi gânduri pentru cei patru copii ai săi, acesta a găsit o imagine pe care nu o va putea uita toată viaţa.

Informaţii prea multe nu au existat despre acest caz. Se pare că tatăl este cleric melchit al Bisericii Chaldeene, care îşi are conducerea la Mosul, Irak. În Siria, comunitatea caldeeană numără câteva mii de credincioşi aflaţi, cu precădere, în partea estică a ţării. Aceştia sunt creştini cu o evlavie deosebită şi cu o trăire aparte.

Ieri, 19 decembrie, Al Ahram a publicat pe pagina sa de internet o ştire ce completa informaţiile. După înmormântarea celor patru fii, preotul a scris televiziunii libaneze câteva rânduri, cuvinte pornite dintr-o imensă suferinţă, dar şi dintr-o nestrămutată credinţă:

M-a încercat Dumnezeu. Dar, nu ca să reducă la tăcere vocea mea. Voi predica cuvântul lui Dumnezeu mai mult decât oricând, mai mult decât în trecut şi voi proclama credinţa noastră. Am plătit un preţ scump, un preţ mare pentru acest lucru. Dar, cum a făcut Dumnezeu cu Iov, cred că aşa va face şi cu mine. Am nădejdea asta!”.

Trei băieţi şi o fetiţă. O familie împlinită… Ce puteau să îşi mai dorească? Sănătate de la Dumnezeu şi putere de muncă. Erau într-o situaţie în care ne găsim majoritatea dintre noi. Şi, parcă deodată, totul se întoarce cu susul în jos. Tot sensul vieţii, toată nădejdea, toată dragostea şi fericirea, tot viitorul devine însângerat, pe podea…

Nebunie este răspunsul acestui preot! Dar, gândul ne duce la biblicul Iov, la domnul nostru Constantin Brâncoveanu şi familia sa, la atâtea şi atâtea familii care şi-au văzut copiii trimişi în lagărele de muncă. La Siberia comunistă, la mamele care şi-au văzut fiii, în anul 1989, sub ploaia de gloanţe, la Însuşi Dumnezeu, care Şi-a văzut propriul Fiu pe Cruce, însângerat, nevinovat fiind…

Părintele acesta, lângă familia sa, este icoana lui Dumnezeu… „prin a cărui rană, noi toţi ne-am vindecat”!


Categorii

1. DIVERSE, Martiri si jertfe in zilele noastre/ Biserica rastignita, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Siria

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

20 Commentarii la “Persecutia crestinilor din Siria: MASACRAREA CELOR PATRU COPII AI UNUI PREOT

  1. Raymond Ibrahim compileaza rapoarte lunare pe site-ul Gatestone Institute, dimensiunea masacrelor este de neinchipuit, in toata lumea araba:

    http://www.gatestoneinstitute.org/4093/slaughter-in-muslim-lands

    si in special de sarbatori:

    http://www.frontpagemag.com/2013/raymond-ibrahim/christmas-holiday-islamic-horror/

  2. Cutremurator! Iarta-ne Doamne ca suntem pacatosi! Alunga din inimile noastre toata aceasta rautate. Vino mai repede si incheie aceasta istorie omeneasca plina de astfel de atrocitati!

  3. Sunt sigur ca in revolta din Siria sunt implicate forte NATO , UE, etc. Deci se stia care vor fi consecintele. Intrebaea este: de ce i-au revoltat fara sa le fie asigurata si o victorie rapida ?

  4. @ioan

    Ma gandesc ca trebuia sa se termine repede.Au crezut ca va fi ca in Egipt, Tunisia. Dar Asad a refuzat sa plece si a luptat, Rusia l-a sustinut. Apoi au scos insurgentii la bataie. Ca si in Libia nu a mers nici asta asa ca ramanea ultima solutie: invazia terestra. Vot negativ in parlamentul britanic. Propunerea lui Putin de distrugere a armelor chimice. O invazie in Siria in aceste conditii ar fi fost politic fatala pentru Obama, plus ca se ducea definitiv pe apa sambetei imaginea lui Captain America.

  5. Toate acestea arata limpede cine conduce de fapt America,Europa…este Ana si Caiafa,cei care cindva au hotarit omorirea lui Iisus Hristos Dumnezeu,iar astazi hotarasc omorirea celor care-i urmeaza,crestinilor.Incep mai pe departe,in lumea araba,feriti de reflectoare si cu mass media obedienta si in proprietatea lor( multi cred ca mass media in occident este libera )…iar in tarile “civilizate ” doar prigonindu-i.

    Atit in Siria,cred ca si in Egipt, Libia,Irak…crestinii puteau sa-si practice credinta lor,autoritatile erau seculare si cu destul respect pentru minoritatile religioase.In aceste tari,sub comanda Tel Avivului,elitele americane si vest europene,prin masinatiuni,intrigi,politici de Dezbina si Cucereste,iar mai apoi prin razboaie nedrepte,au adus la putere regimuri religioase islamice,prin care sa-i persecute pe crestini.
    Prin aceasta politica cistiga de 2 ori.Pe de o parte ii omoara si persecuta pe crestini,pe de alta parte ii pun pe musulmani intr-o pozitie f proasta,de fanatici criminali vs Israelul ” democrat “.

    In timp,vor face trecerea de la fundamentalistul barbos mahomedan,la ” fundamentalistul ” cu barba ortodox,monah sau preot,ierarh ortodox.Vor face o conexiune intre tot ce este mai rau si modul cum arata unii oameni,apoi prigoana si persecutiile.

    Chiar islamicii fundamentalisti si cu porniri criminale,sint antrenati in SUA,precum Al Qaeda cindva,in lupta impotriva URSS din Afganistan.

    Cum este vazuta America astazi,de chiar unii dintre candidatii la presedentia ei:

    http://romanian.ruvr.ru/2013_12_28/Patrick-Buchanan-Putin-are-dreptate-5636/

    Nu zic ca Alin ca acest link trebuie accesat si citit mesajul,dar parca m-ar minca limba sa o fac…

    Evreii vorbesc de holocaustul lor,dar cite holocauste au generat in intreaga lume elitele lor si cele euro-atlantice,nu ne ajung degetele de la miini si picioare laolalta.Siria este unul dintre ele,nu cred ca va exista un Nurenberg pe pamint,pentru a-i arata pe criminali si atrocitatile comise de ei,nu se vor scrie si impune nici in manualele scolare,dar in Cer cu siguranta va exista adevar si dreptate pentru toate acestea.

  6. Am primit acest material pe facebook a treia zi de Craciun si m-a izbit contrastul dintre bucuria sarbatorii si tragedia evenimentului.Toti stim ca acolo e un razboi in regula,dar refuzam sa ne imaginam imaginile de cruzimea celei de mai sus.Bogatul nu il crede pe sarac pana nu saraceste,pacatosul nu crede in puterea sfinteniei pana nu o experimenteaza,iar pacea si razboiul sunt cele mai clare antonime.

  7. Am incercat,uneori,sa-mi exprim opinia pe acest site,cu privire la faptul ca Rusia de astazi si Rusia de pana la 1917,nu au nici o legatura cu URSS.Aceasta este creatia “Anei si Caiafei”,pe care au sustinut-o logistic si cu multi bani.De altfel,cele doua nume simbolice au transformat teoriile lui Marx,in ideologii(internationalizarea)apoi le-au exportat in Rusia,sperand sa le exporte apoi in lumea intreaga,pe care apoi sa o controloze.In Siria si in Europa,(ca de altfel in toata lumea)sunt provocate episoade asemanatoare,anticrestine,diferite prin mijloace,in Siria de o cruzime si o violenta de neinchipuit,iar in Europa prin fenomenul pervertirii si seductiei.Sa nu uitati ca SUA,au ucis 400.000 de indieni in secolul 19,iar pe restul i-a bagat intr-o stare jalnica in lagare,au bombardat Drezda,au folosi arma nucleara impotriva civililor,au ars cu napalm zeci de mii de vietnamezi si,in fine,alte zeci si zeci de mii de civili au fost ucisi in Irak,intr-un razboi declarat ilegal de catre Secretarul General ONU,Kofi Annan.Trebuie amintit ca impotriva indienilor ei au folosit tunuri,mitraliere si pusti,iar indienii,cre isi aparau pamanturile,arcuri cu sageti.Asa ca nu trebuie sa ne mire ca inarmeaza grupari extremiste ce comit asemenea crime.Insa,eu cred cu toata fiinta,ca Dumnezeu mai tine pamantul pentru acesti martiri,pemtru acesti ingeri ce se transforma in modele ale sacrificiului,modele de credinta.

  8. @cioragn, sherlok:

    Nu credeti ca e prea comod sa dam vina numai pe “Ana si Caiafa”? In cazul URSS, Soljenitin e de alta parere.

  9. Cu siguranta toata lumea stie ca invazia Irakului,a fost declarata ilegala de catre Kofi Annan.Americanii sau suparat atunci foarte tare si n-au mai platit contributia la ONU,apoi au facut presiuni pentru schimbarea secretarului Annan.Scrisorile lui Iacob Schiff,catre Lenin sunt publicate in lucrar stiintifice si contin sumele(imense de bani) si intentiile “Anei si Caiafei”(Sociologia si geopolitica frontierei,vol.2).Prin anii 1920,N.Iorga,a calatorit in SUA,si,a fost oripilat de conditiile indienilor din lagare,dupa ce mai putin de 200.000 de mii scapasera masacrului.Au folosit bomba nucleara justificand prin faptul ca vreo 100.000 de soldati americani au scapat cu viata,dar au murit un milion de japonezi(civili).In fine,neoliberalismul si marxismul cultural(ideologiile corectitudinii politice),deconstructivismul(metodologic),familia homosexuala,feminismul etc.,etc,toate sunt sustinute la vedere de catre americani,inclusiv financiar.In ceea ce-l priveste pe Soljenitin,zic si eu, probabil,se referea mai abitir la perioada de dupa 1950-1960,cand Ana si Caiafa,fusase alungate din conducerea CC,ceea ce incercase Stalin prin perioada interbelica,dar fara reusita.Siria si Ucraina,sunt doua spatii importante pentru politica de containment a SUA si aliatilor sai.Chestiunea cu “sherlok” o consider o gluma,domnule Admin,fie si rautacioasa,dar intr-un fel ea da culoare ortodoxiei dumneavostra,poate una “revolutionara”,caci de la Luther se tot practica.

  10. @cioragn:

    Sherlok e un nik-name, daca cititi mai sus o sa-l identificati: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2013/12/29/persecutia-crestinilor-din-siria-masacrarea-familiei-unui-preot/#comment-248509

    Nu e nicio culoare, asadar, iar remarcile rautacioase nu ne apartin noua.

    Soljenitin se refera la doua secole de istorie, respectiv secolele XIX si XX, pe care le analizeaza extensiv tocmai din prisma raportului dintre evrei si rusi din Rusia Tarista si, apoi, Rusia sovietica (in cartea ”Doua secole impreuna”). Documenteaza amplu implicarea evreilor in miscarile revolutionare si in instaurarea bolsevismului, insa arata clar ca istoria rusilor, cu toate evenimentele lor tragice, este propria lor responsabilitate, nu este doar o conspiratie venita din exterior. Este un punct de vedere in care nu ne folosim de ”Ana si Caiafa” ca sa explicam totul si sa nu ne vedem propriul pai din ochi.

  11. Un punct de vedere este si a lui Soljenitin,oricum eu il prefer pe Berdiaev.Dar eu vorbeam mai mult de America segmentata(teoriile segmentarii din etnosociologie),de cinismul de care a dat dovada in istorie,legat de crimele prezentate,din Siria.Poporul evreu are dreptul la istorie,promovarea propriilor valori,dar fara a incerca sa le impuna altora.”Ana si Caiafa”(segmentul ideologic desprins din societatea americana)nu au dreptul sa trimita natiunile in subistorie,nu au dreptul la distrugerea etnoistoriei(Muzeul Taranului Roman,etc,etc)si nu au dreptul la impunerea unor mituri holliwood-iene.Pana si incercatul popor evreu se fereste de “Ana si Caiafa”,ce seamana si a semanat in toata existenta sa ura,suferinta si moartea.Nu e vina nici unui popor ca ei se numesc Trotki,Schiff,Pauker etc,noi vorbim de sgmente ideologice,falsele religii construite cu ajutorul unor mituri fictionale,vorbim de o America corupta si bolnava ca entitate politica.
    Dumnezeu sa ne ajute,dupa gandurile noastre

  12. @ admin

    “Soljenitin se refera la doua secole de istorie, respectiv secolele XIX si XX, pe care le analizeaza extensiv tocmai din prisma raportului dintre evrei si rusi din Rusia Tarista si, apoi, Rusia sovietica (in cartea ”Doua secole impreuna”). Documenteaza amplu implicarea evreilor in miscarile revolutionare si in instaurarea bolsevismului, insa arata clar ca istoria rusilor, cu toate evenimentele lor tragice, este propria lor responsabilitate, nu este doar o conspiratie venita din exterior. Este un punct de vedere in care nu ne folosim de ”Ana si Caiafa” ca sa explicam totul si sa nu ne vedem propriul pai din ochi.”
    ….

    Dupa cum ati scris si voi,Soljenitin se refera la secolele 19 si 20,la evenimente care s-au petrecut in Rusia,si desi nu am citit ce a spus,am incredere in dinsul si spusele sale.

    Numai ca eu m-am referit la secolul 21,la globalizarea raului,cel putin in spatiul euro-atlantic,la impunerea lui samavolnica,de sus in jos in multe cazuri…ca si multi oameni se vor obisnui cu el si-l vor alege,aceasta este altceva.

    Si acum 2 milenii,o vina au Ana si Caiafa si capeteniile sinedriului,care l-au condamnat pe Dumnezeu la moarte,o alta Pilat care s-a spalat pe miini,o alta apostolii Petru si Iuda, care unul s-a lepadat si celalalt L-a vindut pe Dumnezeu,o alta vina multimea de evrei sau de alte natii care l-au preferat pe Barabas in locul lui Iisus,pecetluindu-i astfel soarta,facindu-se vinovati astfel de vina de a nu sti ce fac.

    Cam la fel este si astazi,nu prea vad vina romanilor in atacarea samavolnica a Irakului,Libiei,Siriei,Afganistanului,impunerea fanaticilor musulmani la conducerea Egiptului…ca mai pacaliti,mai de buna voie am intrat si noi in UE si NATO,da, aici este si vina noastra,sintem cumva copartasi si la atrocitatile acelora,dar poate ca si noua romanilor ne va fi zis cindva Domnul:Tata iarta-i,ca nu stiu ce fac!

    Si cum,ca o incununare a uni proces,mai lent in trecut,dar din ce in ce mai accelerat in zilele noastre,antihristul,din semintia lui dan,va fi incoronat ca imparat al lumii acesteia la Ierusalim si multi il vor adula,as dori sa zic si eu precum Soljenitin cindva:

    Istoria rusilor( oamenilor de pretutindeni,din varii tari si continente), cu toate evenimentele lor tragice, este propria lor responsabilitate, Nu Este Doar o Conspiratie Venita Din Exterior.(Ii rog aici pe cei nevinovati care au suferit,pe martiri,copii si sfinti sa ma ierte,o anume generalizare nu se refera si la ei.)

    http://romanian.ruvr.ru/2013_12_28/Patrick-Buchanan-Putin-are-dreptate-5636/

  13. Pingback: Armenian crestin macelarit in SIRIA pentru ca a refuzat sa treaca la ISLAM - Recomandari
  14. Pingback: LA 4 ANI RATACIND IN DESERT. Tragedia copiiilor martiri din Siria si din alte parti ale lumii… - Recomandari
  15. Pingback: AJUTOR PENTRU FRATII NOSTRI DIN SIRIA INSANGERATA, care da, in zilele noastre, noiane de MARTIRI nestiuti, tratati cu nepasare/ RAZBOIUL – “OSPATUL MORTII”/ 9-10 mai 1877 – pomenirea eroismului romanesc si a jertfelor pentru INDEPE
  16. Pingback: MARTURIE DIN SIRIA. “Biserica Antiohiei s-a jertfit acum, dar va veni vremea cand o alta Biserica va trebui sa se jertfeasca” - Recomandari
  17. Pingback: Cuvinte de trezire de la staretul Manastirii Putna, Parintele Melchisedec: “CRESTINII SUNT PRIGONITI, parca pacea s-a luat de pe pamant, ispitele s-au inmultit mai mult ca oricand. SA NE RUGAM PENTRU CRESTINII DIN SIRIA, MULTI DINTRE EI SUNT MUCENIC
  18. Pingback: Cuvinte de trezire de la staretul Manastirii Putna, Parintele Melchisedec: “CRESTINII SUNT PRIGONITI, parca pacea s-a luat de pe pamant, ispitele s-au inmultit mai mult ca oricand. SA NE RUGAM PENTRU CRESTINII DIN SIRIA, MULTI DINTRE EI SUNT MUCENIC
  19. NIHIL SINE DEO.De peste jumatate de secol privim neputinciosi cum sunt sacrificati familiile si fratii nostri crestini in numele asa zisei “paci universale”,si mai curand a asa zisei”political correct”,de la masacrele teroarei staliniste si hitleriste din timpul celui de al II lea razboi mondial si mult mai grav dupa razboi in “cardasia” sovieto/americana a zonelor de influenta postbelice.Revenind in prezent aceste masacre anticrestine si antiumane la scara mondiala sunt o continua crima dupa cel de al II lea razboi mondial unde Ultimul Imperiu al slujitorilor lui antichrist prin orice metode pregatesc calea venirii si instaurarii pe tronul pamantesc de la Ierusalim a lui LUCIFER.Oare nici dupa mai bine de un secol omenirea din care facem parte cu totii NU ZARIM PADUREA DIN CAUZA COPACILOR ? Prevestirile si previziunile parintilor de la sf.munte Athos cat si ale parintelui Justin Parvu inclusiv ale parintelui Arsenie Boca sunt total edificatoare pentru viitorul lumii crestine si nu in ultimul rand al crestinilor ortodoxi. Nereactivarea art.din 1937 al bisericii ortodoxe care pusese la zid organizatia oculta/criminal-intriganta francmasoneria ,cum era normal dupa 1989 a dus la actuala stare deplorabila a tarii si societatii romanesti.(no comments)

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare