GERMANIA NAZISTA RENASTE? “Der Spiegel” sterge pe jos cu Grecia, “CERSETORUL EUROPEI”, iar un europarlamentar crestin-democrat cu gandire fascistoida cere AMPRENTAREA ROMÂNILOR

8-01-2014 9 minute Sublinieri

CAPDEVILLA-merkel

sursa foto: presseurop.ro

Publicatia germana populara Der Spiegel s-a repezit asupra Greciei, tintindu-l in mod special pe premierul Antonis Samaras. Publicatia s-a referit la premier ca fiind “mincinos” si “rupt de realitate”. 

Langa fotografia lui Samaras se afla cuvintele: “falsul vindecat”. Articolul este un atac frontal asupra Greciei, tara prezentata ca cersetorul Bruxelles-ului. 

Autorul articolului se intreaba “cum poate fi un stat membru al UE si al Eurozonei similar unor tari ca Afganistanul sau Pakistanul, lucru ce arata ca Grecia nu e stat membru [al UE] ci un stat esuat.” 

Articolul sugereaza ca multi oficiali de la Bruxelles sunt convinsi ca Grecia va avea nevoie in continuare de suport financiar in urmatorii doi ani. Suma totala estimata este de 8-10 bilioane euro. “In ciuda acestor predictii“, se afirma in articol, “Antonis Samaris promite grecilor o presedentie [a UE] plina de speranta”. 

Nu in ultimul rand, Der Spiegel se indoieste ca Grecia va fi capabila sa se refaca in urma problemelor cu care se confrunta, din cauza proastei administrari, a justitiei ineficiente si a politicienilor incompetenti.

traducere razbointrucuvant

Cu putin mai prejos decat presa britanica, presa germana, alimentata de tipetele panicarde ale unor politicieni, a tunat si fulgerat despre “migratia saracilor din UE”, incepand cu 1 ianuarie 2014, cand piata muncii s-a liberalizat in sfarsit in Germania, ca si in UK. Saracii romani si bulgari, care vor da buluc in aeroporturi, gari si autogari, cu speranta covrigului in coada nemtesc! Nu s-a intamplat asa, noii veniti au fost foarte putini. Cu o remarca: romanul pleaca in cautare de lucru cam pe cand da coltul ierbii, adica peste doua-trei luni. 

Dincolo de accentele politicianiste si populiste, dezbaterea pe tema ajutoarelor sociale pentru romani si bulgari mai are un subtext: administratiile locale germane vor bani mai multi, atat de la guvernul de la Berlin, cat si de la UE, pentru a-i sustine si integra pe noii-veniti. 

In reconstructia tarii distruse dupa al doilea razboi mondial, Germania ramasa fara barbati si-a deschis portile fortei de munca. Au venit intai turcii. Mai tarziu italienii, spaniolii, portughezii. Le-au urmat iugoslavii, cu liber la miscare de la Tito, ca sa produca marci germane si sa le readuca in patrie. Dupa caderea Zidului berlinez, golul a fost umplut de fostii redegisti, dar si de trei milioane de repatriati tarzii, etnici germani din Romania si tarile fostului URSS.

Uniunea Europeana extinsa cu zece tari in 2004 a adus si marele val de polonezi, care au luat cu asalt piata muncii germane. In 2007, au inceput sa vina palmasii sezonieri, macelarii, constructorii, ingrijitoarele de batrani, dar si IT-istii, medicii si alti calificati, din Romania si din Bulgaria. De toti acesti oameni cu scoli facute in patrie, sau macar dispusi sa inghita orice pentru un banut in plus, Germania se bucura. 

Ce nu-i bucura pe nemti sunt cersetorii si cei care nu cred in munca. Intre acestia sunt beneficiarii sau chiar profitorii de ajutor social. Neputand nega evidenta, exista in randul romanilor, ca si al germanilor, sau al tuturor natiilor care traiesc pe teritoriul Germaniei, oameni ajunsi in impas profesional care o vreme traiesc din bani de la stat. Exista insa si oameni care vin in tara, special ca sa ia bani “de-a gata”. Acest “turism social” repugna unor politicieni, ca si unei parti a societatii germane, cea muncitoare, ce se considera “pradata de straini”.

Dar sa vedem cifrele: 32 de miliarde de euro a insumat totalul ajutoarelor sociale, asa numitul Hartz IV, intre septembrie 2012 si august 2013, in Germania, conform datelor furnizate de Agentia Federala pentru Munca si citate de Rheinische Post. Lunar, cca 17.100 de bulgari si 16.100 de romani au primit ajutor social. 87,6 milioane de euro au mers la asistatii sociali bulgari, 84,1 milioane la cei romani. In total, 171,1 milioane de euro, intr-un an.

Procentual, romanii si bulgarii care incaseaza ajutor social pe termen lung au beneficiat de cca 0,6% din totalul fondurilor anuale Hartz IV. 14,8% dintre bulgarii care traiesc in Germania si 7,4% dintre romanii in aceeasi situatie primesc ajutor social, conform datelor Agentiei Federale de Munca. 

E mult, e putin? Elmar Brok – un politician crestin-democrat german si europarlamentar care in anul 2005 ii strangea mana cordial noului presedinte Traian Basescu, la Berlin, salutand Romania in cale ei spre UE -, pare sa fie acum de alta parere. Brok e sever cu imigrantii care vor bani de la stat, cere expulzarea, ba chiar si amprentarea lor. “Imigrantii care vin in Germania doar pentru Hartz IV, bani de copii si asigurare de sanatate trebuie sa fie trimisi repede inapoi in tarile lor”, a spus presedintele Comisiei de Externe din Parlamentul European, citat de Bild. “Pentru impiedicarea calatoriilor multiple, ar trebui sa ne gandim sa le luam amprentele”, a declarat in continuare europarlamentarul german.

Amprentarea imigrantilor nu ar fi un lucru nou, procedura a fost aplicata in 1990 si in anii care au urmat asupra solicitantilor de azil politic in Germania. Este acesta un lucru rau? Poate ca nu, in lupta impotriva criminalitatii. Poate ca da, in contextul unei Europe care se vrea o comunitate frateasca extinsa, cu romani si alte natii est-europene care circula liber peste granitele Germaniei, ca si cu germani care se vor liberi de oprelisti si controale dincolo de granitele tarii lor. 

“Vrea domnul Brok ca si germanilor care calatoresc in Bulgaria sa li se ia amprentele?” a intrebat expertul in probleme de interne al SPD, Michael Hartmann, citat de Die Welt. Iar Annelie Buntenbach, membra in consiliul de administratie al federatiei sindicatelor germane, DGB, a spus, citata de Neue Osnabrucker Zeitung, ca propunerile lui Brok alimenteaza “prejudecati rasiste” si ca “dau apa la moara extremistilor de dreapta”.

Si din partea crestin-socialilor bavarezi s-au auzit “tonuri ascutite” referitoare la “valul” de imigranti romani si bulgari care ar da buzna peste granite, odata cu liberalizarea pietii muncii din Germania. Prin discursul anti-imigrationist, indreptat chipurile impotriva profitorilor sistemului de ajutoare sociale, CSU incearca “sa ia avant in dezbaterile de la mesele veteranilor” inainte de alegerile locale din 16 martie, a spus Cem Ozdemir, presedintele fractiunii Verzilor. CSU e partidul de vesnica coalitie al crestin-democratilor, existand doar in “statul liber Bavaria“, cum inca scrie pe stalpul care anunta intrarea in landul sud-est german.

In toiul dezbaterilor, mai mult sau mai putin fondate, despre valul de noi imigranti veniti cu mana intinsa in Germania, s-a pus si punctul pe “E”uro. Pentru a-i putea sustine si integra, fondul social al UE dedicat Germaniei ar trebui majorat. Pana in prezent, Germania a primit doar 11,8 milioane de euro din acest fond de bani europeni. Presedintele Federatiei oraselor si comunelor germane, Gerd Landsberg, a argumentat solicitarea unor fonduri mai mari de la UE cu faptul ca unele localitati chiar au probleme cu migrantii romani si bulgari, care vin in Germania din cauza lipsei de perspective in tarile lor de bastina.

Premierul landului Hessen, Volker Bouffier (CDU), a spus la sfarsitul saptamanii trecute: “Trebuie sa ne fie clar ca nimeni nu-si paraseste cu placere tara. Daca o face din cauza saraciei, atunci trebuie sa-l ajutam acolo. Totodata, trebuie sa ii cerem si sa faca eforturi pentru a-si intretine singur existenta”.Comunele din Hessen au inceput deja “asaltul” asupra noului guvern, pentru a-i sprijini pe imigranti sa se integreze in noua piata a muncii. 

“Cifrele sunt dramatice si asta vedem in statisticile Oficiilor Fortei de Munca”, a spus seful referatului social din Consiliul landului Hessen, Michael Hofmeister, agentiei de presa dpa. Guvernul trebuie sa finanteze rapid programele de integrare si stimulare a fortei de munca, pe care le-a promis in Tratatul de Coalitie semnat de CDU/CSU si partenerii de guvernare social-democrati, s-a mai zis. In plus, e vorba de calificarea mai rapida a somerilor si de cursuri de limba germana, pentru noii imigranti.

Conform dreptului UE, persoanele care cauta un loc de munca n-au dreptul, in primele trei luni, la ajutor social din tara care ii primeste. Aceasta regula e insa de multe ori “ocolita” in Germania, pentru ca intervine factorul caritativ. “Nu putem sa lasam o familie, care vine brusc la noi in comuna, sa stea pe strada si sa flamanzeasca”, zic unii reprezentanti de la Primarii. Asa ca, pe langa cei 391 de euro lunari ajutor social, se mai dau uneori si ajutoare materiale, cum sunt alimente, haine sau asigurare medicala, mai ales pentru copii.

Cu toata generozitatea si disponibilitatea autoritatilor locale fata de un ajutor pentru noii imigranti din UE, Marea Coalitie de partide politice aflata la guvernarea Germaniei vrea sa verifice daca reglementarile aplicate unui eventual abuz de ajutoare sociale nu pot fi inasprite. Motorul acestei atitudini este CSU, partidul crestin-social din Bavaria, condus de Horst Seehofer. Noul cabinet al cancelarului Angela Merkel va crea miercuri, in prima sa sedinta din noul an, o comisie la nivelul secretariatului de stat, care sa analizeze solicitarile CSU, de a se lua masuri mai drastice impotriva “imigratiei saraciei” din Romania si Bulgaria.

Comisia este chemata sa analizeze cadrul legal si sa depisteze lacunele acestuia, prin care se poate strecura abuzul. In Tratatul de Coalitie dintre CDU, CSU si SPD se stipuleaza: “In cadrul legislatiei nationale si al liniilor directoare europene, vrem ca stimulentele pentru migratia catre sistemele de asigurare sociala sa fie diminuate“. Europarlamentarul social-democrat german Martin Schulz s-a pronuntat insa decis impotriva inaspririi regulilor aplicate migrantilor in UE, considarand ca “libertatea de miscare a cetatenilor in Europa este o mare realizare, la care nu putem renunta asa superficial”.

69f3ebbb-53b6-4461-8054-91d3e721eb70Elmar Brok, un cunoscut europarlamentar german creştin-democrat, a solicitat amprentarea imigranţilor români şi bulgari pentru a facilitarea expulzarea lor. O propunere care, dincolo de a fi şocantă şi anti-europeană, emană, în plus, de un parfum discret de nazism. Împărţim iarăşi Europa în cei care sunt superiori şi cei care trebuie amprentaţi şi vânaţi ca duşmani ai rasei superioare, pentru protejarea spaţului vital (Lebensraum)?

Noua rasă este definită de paşaport. Eventual de bani (a devenit o practică oferirea de pedigree european celor care fac dovada că au bani şi cumpără proprietăţi în Europa, de orunde ar fi ei). Paradigma sângelui pur a fost înlocuită, aşadar, cu una contabilă: ai bani, ai drepturi, nu, eşti amprentat. La atât a ajuns să se reducă ideologia Europei, la împărţirea cetăţenilor în săraci şi bogaţi, în cei liberi şi cei amprentaţi, în stăpâni şi sclavi?

Mai lipsesc lagărele de muncă pentru imigranţi, dar în acest sens Elmar Brok ne poate da lecţii inspirate din tradiţia ţării sale… Ţările din Estul Europei nu au fost însă avertizate, atunci când au intrat în Uniunea Europeană, că vor asista la recrudescenţa practicilor unui Reich de a cărui amintire ar trebui să ne ferim.

Ca să fim bine înţeleşi, amprentarea este semnul infractorilor. În sens istoric, prima formă de amprentare a fost înfierarea la propriu, nu cea simbolică, prin fierul roşu, folosită atât la vite, cât şi la sclavi, cărora acest tratament le dovedea exact faptul că nu sunt fiinţe umane. Era şi semnul inferiorităţii lor existenţiale în faţa societăţii. Acum, dacă Elmar Brok propune înfierarea esticilor prin amprentare (îi mulţumim totuşi că nu vrea să ne însemne cu fierul roşu), noi ce să înţelegem de aici decât că politicianul german doreşte instituirea oficială a două categorii de oameni. Cei amprentaţi vor fi, bineînţeles, vânaţi şi alungaţi ca un fel de animale care şi-au depăşit teritoriul şi au invadat spaţiul propriu al super-oamenilor, europenii de rasă superioară, übermenschen, ca să facem referire la istoria destul de recentă. Nu vă sună cunoscut?

Având în vedere din ce ţară provine şi ce trecut are în spate statul pe care îl reprezintă, Elmar Brok ar fi trebuit să aibă cel puţin decenţa de a-şi da seama că Europa şi lumea întreagă a avut de suferit prea mult din cauza nazismului pentru ca un politician german să-şi permită acum să emită cu nonşalanţă propuneri inspirate din demenţa naţional-socialistă care era pe punctul de a aduce distrugerea lumii. Când protestatarii greci au făcut trimiteri ireverenţioase la adresa politicienilor germani, cu referire la nazism, am considerat cu toţii că exagerează şi că nu e cazul să ducem lucrurile chiar până acolo. Dacă Elmar Brok vrea cu tot dinadinsul să le dea dreptate, iniţiind măsuri care să instituie existenţa unui popor de stăpâni prin opoziţie cu rasa inferioară a esticilor, atunci vina asocierilor cu nazismul îi aparţine în întregime.

Ţările din Estul Europei nu au fost însă avertizate, atunci când au intrat în Uniunea Europeană, că vor asista la recrudescenţa practicilor unui Reich de a cărui amintire ar trebui să ne ferim. Nu ştiam nici că, fugind de comunism, vom fi obligaţi să ne întâlnim cu practicile naziste sau că vom fi iarăşi puşi să alegem între steaua roşie de la Răsărit şi zvastica rasei superioare de la Vest, gata să ne amprenteze pentru că îi încălcăm spaţiul vital…

Preşedintele Comitetului pentru Afaceri Externe al Parlamentului European, Elmar Brok, a cerut zilele trecute ca imigranţii români să fie amprentaţi. Mâncătorul de wurşti cocoţat în vârful piramidei Uniunii Europe susţine că persoanele care vin în Germania cu scopul de a cere ajutoare sociale trebuie expulzate în ţara lor de origine.

Gândirea fascistoidă a unui parlamentar al Uniunii Europene nu a atras criticile cuvinte din partea Germaniei şi nici ale ambasadorului României de la Berlin, care ar fi trebuit să explice nostalgicilor germani că România nu tolerează o astfel de hărţuire a propriilor cetăţeni, astăzi aduşi în pragul sărăciei tocmai pentru că ne-am deschis piaţa pentru produsele germane.

Dar nu numai atât. Consecvenţi cu apetitul pentru cârnaţi nemţeşti, nu doar în preajma sărbătorilor de iarnă, politicienii de la Bucureşti au ratat şansa să-l declare pe acest parlamentar cu alură caricaturală din cabaretul „cu şi fără mască (sau cască!)” că este un privilegiu şi nici pe departe ceva firesc ca românii să cumpere de la Lidl sau Aldi. Obişnuiţi să mulţumească cu supuşenie Germaniei cu căciula în mână, se fac astăzi că nu aud duşmănia unui politician german, aflat în slujba Bruxelles-ului, susţinut şi pe banii contribuabililor români. Dezindustrializarea impusă de Bruxelles i-a făcut pe români şomeri şi i-a alungat de acasă spre o Europă pseudo-unită unde sunt trataţi cu vitregie.

Avansul tehnic al Germaniei permite astăzi şi o mai bună supraveghere a altor etnii prin amprentarea lor, decât ecusoanele de stofă cu steaua lui David din timpurile guvernării naţional-socialiste de la Berlin. Uniunea Creştin-Socială din Bavaria, partenerul de coaliţie în cabinetul Merkel III, este vârful de lance al ostilităţilor împotriva „migraţiei sărăciei” intracomunitare. Cetăţenii europeni de mâna a doua, românii şi bulgarii, au doar dreptul să muncească pe plantaţiile sau fabricile germane, însă nu să se bucure şi de nivelul social de protecţie oferit de Germania. Graţie denumirii partidului de uniune socială, dar şi creştină, nu asociem duşmăniile din berăriile bavareze cu ideea continuităţii social-fascistoide a Münchenului, adică a Hitlergradului de cândva.

O astfel de propunere a domnului Elmar Brok i-ar fi asigurat în regimul lui Hitler, numit astăzi de unii melancolici „Adi”, cel puţin două stele la epoleţi ori medalia „Crucea Sudului” în regimul de apartheid pentru merite aduse Pretoriei în domeniul perfecţionării segregării rasiale. Din păcate, Elmar Brok nu are astăzi decât cea mai înaltă distincţie a Germaniei Federale.

Noi, românii, săraci, dar mulţi şi uniţi, am putea cu uşurinţă explica europenilor pauperizaţi, de la Atena la Lisabona, că doar un drum spre o protecţie vamală care să împiedice exporturile germane scumpindu-le ar obliga Berlinul la respect. Înapoi la propria monedă, sau de ce nu şi o nouă integrare a sudului fără Germania, ar fi la fel de rodnic la capitolul respect precum convertirea prin decret a creditelor în valută în lei, arătând Berlinului că o Austrie pe butuci este mai costisitoare pentru Bruxelles decât ajutorul social. Nu este nevoie să descărcăm o basculantă cu roşii de Lidl în faţa sau pe faţada ambasadei germane de la Bucureşti în semn de protest împotriva unei afirmaţii discriminatorii a unui politician german. Berlinul să nu uite că Europei îi datorează stabilitatea politică de după 1945 şi prosperitatea economică. După ce Europa a iertat Germania de datoriile de război şi a permis unui stat relativ tânăr, înfiinţat doar la 1871, care suferea deja din faşă de un mit al externalizării, fiind produsul nenatural al unei integrări războinice, Berlinul ar face bine să fie mai prudent şi mai generos cu sărăcia pe care a produs-o în Europa.

Un excedent comercial cu UE, criticat pentru inechitatea sa de o întreagă planetă şi realizat printr-un sistem monetar bazat pe cursuri fixe, tributar uniunii de cliring naziste, şi o cotizaţie netă pe cap de locuitor german către Bruxelles de € 78 sunt şanse de a dovedi generozitatea Germaniei adesea pomenită de conducătorii de la Berlin. Eu unul aş asigura oricând Berlinul că nici un român nu ar cere ajutor social în Germania dacă nemţii ne-ar da banii din datoria de cliring astăzi echivalentă cu aproximativ 19 miliarde de euro.

Europarlamentarul german care cere amprentarea imigranţilor români se plângea acum câţiva ani de abuzurile la care sunt supuşi membrii MISA şi Gregorian Bivolaru de către justiţia română.

Jurnalul.ro scrie că Elmar Brock este un apropiat al Monicăi Macovei şi a fost implicat în mai multe scandaluri publice. În Ucraina, europarlamentarul a fost acuzat că a apelat la serviciile unei prostituate în timp ce se afla într-o vizită oficială.

Elmar Brok îi scria în 2007 procurorului general de atunci, Laura Codruţa Kovesi, că priveşte cu îngrijorare persecuţiile la care ar fi supusă şcoala de yoga MISA şi mentorul ei, Gregorian Bivolaru. Comisarul european intervenea astfel direct într-o anchetă a procurorilor români, europarlamentarul acordând astfel, prin puterea funcţiei, protecţie membrilor MISA şi lui Bivolaru.

Mai mult, în aceeaşi scrisoare, Brok se arăta dezamăgit că ancheta CSM a constatat că de vină pentru neregulile din dosar ar fi fost apropiata sa, Monica Macovei, ministru al justiţiei pe atunci.

Brock este în acelaşi grup parlamentar cu Macovei şi apropiat în Germania cu soţul fostei ei asistente, parlamentar din partea creştin democraţilor.

Dosarul comisarului european cuprinde mai multe scandaluri însă.

În Ucraina, Elmar Brok a fost acuzat de militantele FEMEN că ar fi apelat la o prostituată în timpul unei vizite oficiale pe care a făcut-o la Kiev. Comisarul a negat acuzaţiile, dar nu a depus plângere împotriva celor care l-au acuzat. Elmar Brok este acum în centrul unui nou scandal, după ce a cerut amprentarea imigranţilor români, pentru ca autorităţile să îi depisteze pe cei care se întorc în Germania după expulzare.

Elmar Brok ist Pfeifenraucher des Jahres


Categorii

Articolele saptamanii, Dani Rockhoff, Germania, Grecia, Radu Golban, Traduceri, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “GERMANIA NAZISTA RENASTE? “Der Spiegel” sterge pe jos cu Grecia, “CERSETORUL EUROPEI”, iar un europarlamentar crestin-democrat cu gandire fascistoida cere AMPRENTAREA ROMÂNILOR

  1. Culmea este ca Germania lui Hitler ne respecta mai mult decat Germania lui Merkel. Antonescu era foarte bine primit la hitler si nu si-ar fi permis nimeni sa zica ceva de rau de poporul roman, cand soldatii nostri mureau alaturi de nemti in adancul URSS.
    Merkel e o [cenzurat de admin.]
    Fata de greci, da, sunt consecventi…

  2. O stire din categoria curiozitatilor: Vanzarile cartii “Mein Kampf” – A. Hitler (versiunea electronica), sunt in crestere in clasamentele Amazon si iTunes – http://www.vocativ.com/01-2014/kindle-fuhrer-hitlers-e-book-gold-mein

  3. Pe mine ma ingrozeste cum poate Germania contemporana sa spele pe jos cu un colos al culturii si al spiritualitatii, cum e Grecia. Vreau sa spun ca in cultura mondiala cea greaca atarna greu, si nemtii stiu cu cine spala pe jos.
    Oare ce va fi cu noi, carora nici macar vreun merit de acest gen nu ne-a fost recunoscut vreodata?! (Exceptiile sunt prea insignifiante si n-au deschis drumuri noi pentru omenire cum au facut-o grecii antici mai ales.
    Prin filozofi, mai ales.)
    Nerusinarea atinge culmi inimaginabile astazi, mai ales la nivel asa zis diplomatic. Iti pui manusile albe si incepi sa ucizi.Tot ceea ce conteaza e banul, al carui regat se construieste si se numeste acum UE. Sau, mai general vorbind, noua ordine mondiala.

  4. Pingback: RADU GOLBAN despre AMPRENTAREA SI UMILIREA romanilor, Elmar Brok si Germania in Europa [VIDEO] - Recomandari
  5. Pingback: NEOSCLAVAGISM. Cum sunt exploatate, inclusiv sexual, româncele in Italia - Recomandari
  6. Pingback: Din realitatile diasporei române. ”CIRESELE AMARE” ale badantei rumena: ”AICI E PUSCARIE PE BANI”/ “Noi mergem să contribuim tot la fericirea lor! Ar trebui să fim egali. Dar suntem sclavi şi mult în urmă!” - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare