GRECIA: jumatate din populatie cu venituri SUB PRAGUL DE SARACIE/ ISTORIC DE LA CAMBRIDGE: La 100 de ani de la 1914 – aceleasi premise pentru un NOU RAZBOI MONDIAL/ SATANISTII vor sa ridice STATUIE diavolului in Oklahoma

8-01-2014 3 minute Sublinieri

somme_0

Peste 44% dintre greci au avut anul trecut venituri sub pragul sărăciei, potrivit estimărilor unui grup de analiză al Universităţii de Economie şi Afaceri de la Atena, citat de cotidianul elen Kathimerini.

Pragul sărăciei este de 60% din venitul mediu din 2009, ajustat la inflaţie, sau până la 665 de euro pe persoană, sau 1.397 de euro pentru un cuplu cu doi copii minori în întreţinere. Raportul Grupului de Analiză pentru Politici Publice sugerează că, în loc să întărească sprijinul pentru persoanele fără loc de muncă – o metodă eficientă de stimulare a cererii de consum, statul a fost nevoit să reducă acest ajutor.

De asemenea, statul nu a reuşit să împiedice colapsul structurilor sociale atât din cauza măsurilor de austeritate adoptate în ultimii ani, cât şi a lipsei unor strategii adecvate şi a utilizării ineficiente a resurselor, probleme care au afectat Grecia şi înainte de declanşarea crizei.

Grecia a înregistrat în 2013 al şaselea an de recesiune. Bugetul pentru acest an, aprobat de parlament la începutul lunii decembrie, ia în calcul revenirea economiei pe creştere, cu un avans al PIB de 0,6%.

Comisia Europeană, FMI şi guvernul de la Atena se aşteaptă ca economia să revină pe creştere în acest an, însă unii analişti au avertizat că recesiunea va continua, însă cu o contracţie a PIB mai redusă.

Guvernul de la Atena a fost nevoită să adopte măsuri dure de austeritate, printre care creşteri de taxe, concedieri şi reduceri de salarii, pentru a primi începând din 2010 două pachete de împrumuturi de la FMI şi zona euro, însumând 240 de miliarde de euro. Statul elen s-a aflat aproape de colaps după ce a pierdut accesul la finanţare la dobânzi sustenabile de pe piaţa internaţională, din cauza îndatorării foarte ridicate.

 • Adevarul: 

Retrăim momentul 1914? Istoricii avertizează că repetăm greşelile care au dus la izbucnirea Primului Război Mondial

Se spune că istoria nu se repetă, dar cu siguranţă are rimă. La fix 100 de ani de când începea una dintre cele mai mari tragedii ale lumii moderne, un istoric de talie mondială avertizează că realitatea anului 2014 seamănă izbitor cu premisele care au dus la izbucnirea Primului Război Mondial.

Armatele mecanizate ale începutului de secol XX au produs un măcel fără precedent pe câmpurile de luptă ale războiului care urma să pună capăt tuturor războaielor, aşa cum spuneau atunci liderii globali. Totul a izbucnit de la o scânteie din Balcani: asasinarea Arhiducelui Franz Ferdinand al Imperiului Austro-Ungar. 100 de ani mai târziu, Orientul Mijlociu poate fi considerat echivalentul prezent al aceastei zone turbulente din secolul trecut, cu acelaşi potenţial de a isca un conflict internaţional, avertizează Margaret MacMillan, profesor în istorie la Universitatea Cambridge, una dintre cele mai prestigioase din lume.

O cursă internaţională a înarmării nucleare va începe cel mai probabil în cazul în care Iranul ar obţine o astfel de armă, iar „asta ar transforma lumea într-un loc foarte periculos, ceea ce ar duce la recrearea unei cutii de chibrituri precum cea care a explodat în Balcani acum 100 de ani – doar că de data asta, exploziile vor lăsa în urmă nori de fum în formă de ciupercă”, scrie Margaret MacMillan într-un studiu publicat de Brookings Institution, unul dintre cele mai reputate think-tank-uri din Statele Unite ale Americii.

Chiar dacă istoria nu se repetă cu precizie, Orientul Mijlociu de astăzi se aseamănă îngrijorător cu Balcanii de atunci. Un mix similar de naţionalism toxic ameninţă să atragă forţe externe pe măsură ce SUA, Turcia, Rusia şi Iranul caută să-şi protejeze interesele şi clienţii.

Profesorul MacMillan continuă prin a evidenţia o serie de alte asemănări între anul 2014 şi anul 1914. Teroriştii islamişti din zilele noastre şi comuniştii-anarhişti de atunci. În numele unor ideologii care sancţionează crima, ambele categorii au săvârşit asasinate pentru a „îmbunătăţi lumea”. Totodată, în 1914 Germania era o forţă în ascensiune, care căuta să conteste puterile stabilite deja ale epocii – la acel moment Marea Britanie. Astăzi, China joacă rolul forţei în plin avânt, iar puterea stabilită este, evident, reprezentată de SUA.

În astfel de momente în care se face traziţia de la o mare putere globală către alta, vremurile sunt considerate drept „foarte periculoase”, scrie profesorul universitar. Totodată, punctează MacMillan, extrema dreapta şi sentimentele naţionaliste erau în plină ascensiune înainte de Primul Război Mondial – situaţie care se poate observa şi astăzi. În China şi în Japonia, aceste pasiuni patriotice au luat forma unei dispute pe tema unui şir de insule din Marea Chinei Orientale.

Creşterea bugetelor militare ale Chinei şi consolidarea capacităţii sale navale le sugerează strategilor americani că Beijingul intenţionează să conteste SUA ca putere principală în Pacific, iar acum asistăm la o cursă a înarmării între cele două ţări în acea regiune”, scrie MacMillan.

O altă paralelă trasă de istoric vizează încrederea generală că un conflict armat la scară mondială nu poate izbucni după o perioadă lungă de pace. „Acum, ca atunci, avansul globalizării ne-a atras într-un setiment fals de siguranţă. Cea de-a 100-a comemorare a 1914 ar trebui să ne facă să ne gândim iar la vulnerabilitatea în faţa erorii umane, [a] catastrofe[lor] subite şi [a] purul[ui] accident”, scrie aceasta.

Sataniştii americani vor o statuie a diavolului în cel mai creştin stat din SUA

Un grup de satanişti americani plănuieşte să instaleze o statuie de peste doi metri care îl înfăţişează pe Satana chiar în faţa Capitolului din statul Oklahoma, unde există deja un monument cu Cele Zece Porunci din Biblie.

Templu Satanic, o grupare a sataniştilor din New York, a depus deja documentele pentru obţinerea autorizaţiei de a realiza o statuie care îl înfăşişează pe Satana, sub forma lui Bafomet (demonul cu cap de capră, aripi şi corp de om). Sataniştii au prezentat schiţa oficială a statuii, înfăţişându-l pe Bafomet într-o pentagramă, înconjurat de copii care zâmbesc. „Monumentul a fost gândit pentru a reflecta opiniile sataniştilor din Oklahoma City, dar şi din alte zone“, a declarat purtătoarea de cuvânt a Templului Satanic, Lucien Greaves, într-o declaraţie.

„Statuia va avea şi un scop funcţional, întrucât poate fi folosită ca scaun, pe care oamenii de toate vârstele să se aşeze ca şi cum ar sta în braţele Satanei, pentru a găsi inspiraţie sau pentru a medita“, a explicat Greaves. Reprezentanţii Templului Satanic susţin că decizia municipalităţii din Oklahoma City de a autoriza amplasarea monumentului creştin cu Cele Zece Porunci în faţa Capitolului, permite şi instalarea unei statui satanice. Monumentul care înfăţişează Cele Zece Porunci a fost amplasat pe treptele instituţiei publice în 2012, fiind realizat din fonduri private. Grupurile pentru libertăţile civile au protestat, cerând în repetate rânduri, înlăturarea lui.

Liderii conservatori din Oklahoma au declarat că o asemenea propunere nu va fi niciodată acceptată de comisia municipalităţii. Statul este recunoscut drept „oaza“ creştinismului american. „Cred că trebuie să ne reamintim unde suntem. Aici este Oklahoma, inima ţării noastre“, a declarat Don Armes, un legislator republican. „Consider că trebuie să fim toleranţi cu oamenii diferiţi de noi, dar aici este Oklahoma şi sub nicio formă acel monument nu va exista în acest loc“.

Purtătoarea de cuvânt a sataniştilor a mărturisit jurnaliştilor americani că iniţiativa grupului pe care îl reprezintă vrea să demonstreze în mod special ipocrizia aleşilor din Oklahoma, în ceea ce priveşte toleranţa religioasă. Cu toate acestea, reprezentanţii Templului Satanic au anunţat că au colectat peste jumătate din suma de 20.000 dolari necesari realizării monumentului şi vor continua demersurile. Câţiva reprezentanţi ai Partidului Republican din Oklahoma a replicat că satanismul nu este o religie şi, drept urmare, un monument satanic nu îşi are locul în faţa unei instituţii publice.

bhm


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri..., Grecia, Razboi Turcia Grecia Cipru Rusia, SUA versus Rusia

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “GRECIA: jumatate din populatie cu venituri SUB PRAGUL DE SARACIE/ ISTORIC DE LA CAMBRIDGE: La 100 de ani de la 1914 – aceleasi premise pentru un NOU RAZBOI MONDIAL/ SATANISTII vor sa ridice STATUIE diavolului in Oklahoma

 1. Baietelul din schita monumentului satanic seamana izbitor cu Obama…

 2. Seamana exact cu tronul viitor care va fi instalat in Ierusalim ,cu SATANA imparat .

 3. Un gest minunat al grecilor
  […]
  http://www.stelian-tanase.ro/recquiem-pentru-o-tara/

  Publicaţia franceză Le Monde susţine că la ultima întâlnire a liderilor europeni, Angela Merkel a comparat anul 2014 cu anul 1914, deci Germania ia în calcul toate riscurile şi scenariile posibile.
  sursa: http://romanian.ruvr.ru/2014_01_08/Germania-i-a-dat-o-palma-lui-Basescu-Urmeaza-Si-altele-3237/

  Cat depre poze si statui cu antihrist ce sa mai zicem, daca mai avem putina rabdare o sa-l vedem live. Oricum e trist de tot ce se intampla!

 4. @ eucred:

  Iarta-ne, dar am inlocuit linkul fratiei tale la blogul respectiv (nefrecventabil pt noi) cu sursa reala a stirii, veche de 1 an (!), cu atat mai mult cu cat blogul respectiv nu obisnuieste sa spuna de unde copiaza si sa dea sursele (sau sa le dea corect). Iar plagiatul practicat in masa de astfel de bloguri “ortodoxe” este tot furt si nu are nimic in comun cu dreapta credinta. Iti multumim pentru intelegere!

  Si inca o mica rectificare: Satana nu este acelasi cu Antihristul – care va fi chiar un om, dar investit cu toata puterea si rautatea aceluia.

 5. Retrăim momentul 1914? Istoricii avertizează că repetăm greşelile care au dus la izbucnirea Primului Război Mondial

  Inocularea ideii ca razboaiele intervin intamplator. De ce “repetam”? Nu repetam noi care citim nimic, repeta ei scenarii posibile … Nu ne confundam unii cu ceilalti, cititorii, cu cei care trag sforile.
  A nu se uita ca aceste lucruri ce se intampla sunt induse prin calcule. Si aceste calcule au in vedere si izbucnirea razboiului. Si calculele si deciziile nu le iau cititorii. Ei sunt pasivi.

 6. The War That Ended Peace: The Road to 1914 de Margaret Macmillan

  vezi si
  http://www.margaretmacmillan.com/

  Aici s-a strecurat o eroare de traducere

  “Teroriştii islamişti din zilele noastre şi comuniştii-anarhişti de atunci. În numele unor ideologii care sancţionează crima, ambele categorii au săvârşit asasinate pentru a „îmbunătăţi lumea”.”

  In textul originar s-a folosit probabil termenul ‘sanction’ care aici inseamna a accepta sau justifica, nu a sanctiona. Teroriştii islamişti şi comuniştii-anarhişti isi legitimeaza crimele.

 7. @ Tiberiu:

  Justa corectura. Multumim!

 8. Pingback: Margarita Ioana Vulcanescu: PAGINI INEDITE DE JURNAL din timpul PRIMULUI RAZBOI MONDIAL: “La ce a folosit atata sange varsat in zadar? Mi-e necaz pe lasii, pe miseii care s-au vandut si pe ei, si-au vandut si cuvantul, si Tara” -
 9. Pingback: “MOMENTUL ADEVARULUI PENTRU RUSIA”. SUA si tarile occidentale declara Rusia VINOVATA pentru doborarea AVIONULUI din Ucraina/ Mircea Cosea: “Acest episod tragic face parte dintr-un scenariu de schimbare a raporturilor de forta in lume si
 10. Pingback: CUM A INCEPUT PRIMUL RAZBOI MONDIAL – [film documentar difuzat la emisiunea Digipedia]: “VERII REGALI IN RAZBOI” (I)/ Comemorarea a 100 ANI DE LA MARELE RAZBOI – marturii istorice | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare