Armean CRESTIN MACELARIT in SIRIA pentru ca a refuzat sa treaca la ISLAM

11-01-2014 48 secunde Sublinieri

armenian

Raymond Ibrahim – 11/1/14

Dupa stirile despre cele doua familii de armeni din Siria obligate sa treaca la islam de organizatia terorista Statul Islamic al Irakului si al Levantului (SIIL) – care, altfel, a pretins ca aceste convertiri au fost “de bunavoie” – au aparut noi informatii legate de uciderea unui tanar armean, Minas, pentru ca a refuzat sa se converteasca la islam, de catre aceeasi organizatie (SIIL). 

Se pare ca a fost ucis intr-una din locatiile SIIL din Alep, nordul Siriei, unde traieste o importanta minoritate armeana. 

Conforn iNews, “Minas si tatal sau au fost tinuti in inchisoarea SIIL timp de 115 zile, conform unui activist, si acuzatiile formulate impotriva lui au fost ca a refuzat sa se supuna [Islamului, adica sa se converteasca].”

iNews adauga faptul ca activistii din regiune au trimis poza de deasupra, spunand ca este cu Minas macelarit. Alti activisti confirma ca poza apartine unui armean masacrat in Siria, dar nu lui Minas. In orice caz, omul pare ca poarta insemnele specifice Bisericii Armene Evanghelice din Alep. 

Aceeasi stire mentioneaza alti armeni crestini ucisi, inclusiv unul care ar fi fost “decapitat si al carui cap ar fi fost plasat intr-o cutie”. 

traducere razbointrucuvant


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Siria, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

25 Commentarii la “Armean CRESTIN MACELARIT in SIRIA pentru ca a refuzat sa treaca la ISLAM

  1. AICI fratilor este lupta. Nu pentru pamant, paine, apa.
    Cati iesim in strada pentru ca nu mai sunt copii nostri, fratii nostri, nevestele noastre, sotii nostri CU FRICA DE DUMNEZEU ???
    Mai avem credinta in DUMNEZEU? Avem credinta ca el poate opri totul fara noi in strada?

    Cati isi vor pastra credinta ca acest crestin, pana la sange? Noi plangem cand nu avem o mancare buna la cina, dar cati plangem ca suntem PACATOSI?

    In curand TOTI vom fi pusi in astfel de situatie, sa avem ochii deschisi !

    Va rog iertare !!!
    Doamne iarta-ma !!!

  2. Facem planu ce sa le facem la unguri, ce sa le facem la conducatorii nostri, ce sa le facem americanior de la nu stiu ce firma, sau canadienilor …. dar face cineva “planul” la rugaciune ?
    Chiar nu se pricepe nimic, ca suntem parasiti de Dumnezeu pentru ca suntem PACATOSI? Nu o sa ne iasa nici un “plan de indreptare” a acestei tari daca noi insine nu ne indreptam.

    Chiar nu se pricepe asta? inseamna ca nu avem nici un dram de credinta in DUMNEZEU !

    Iertare inca odata dar poate ca aceasta imagine m-a emotionat foarte tare in comparatie cu moftul nostru de a ne pastra pamantul, apa, hrana.
    Fara Dumnezeu nu o sa le avem pe acestea.

    Doamne ajuta-ne!

  3. @psi:

    Nu e moft, nu gandi superficial. Mai ales ca pacatuim fata de cei care si-au dat viata in atatea sute de razboaie si in atatea inchisori, in lagare, in deportari, ca sa avem noi acest pamant! De altfel, martiriul crestinilor din Siria a urmat unor decizii politice si geopolitice. Lucrurile sunt legate. Sa nu fim nepasatori cu privire la acestea.

  4. Iertare poate ca “moft” nu e cuvantul cel mai potrivit dar in comparatie cu martiriul acesta cred ca e elocvent.

  5. @psi:

    Repetam – e o gandire superficiala si gresita. Nu pamantul in sine e important, ci faptul ca s-a murit pentru un mod de viata – crestin, de altfel, iar acest mod de viata este cuprinzator. Nu depinde credinta noastra launtrica de a avea sau nu pamant, insa credinta noastra obsteasca, modul nostru de viata, este legat si de acestea, mai ales cand e vorba de lucruri pe care ni le-au transmis parintii nostri prin multa jertfa.

  6. Cu umilinta pun si eu o intrebare: Dumnezeu ne va intreba daca ne-am pastrat pamantul sau daca am crezut in El cu tarie ca el le face pe toate?

  7. @psi:

    Cu umilinta iti raspundem – da. Si stii de ce? Pentru ca vom fi judecati prin sfintii romani, cei de un neam ca noi. Si vom fi judecati pentru superficialitatea si nepasarea cu care tratam cele ce ei ni le-au lasat cu jertfa de sange.

  8. Sunt foarte de acord cu ceea ce ati scris la comentul 5 ca trebuie sa pastram aceasta mostenirea si sa respectam jertfa parintilor nostri si sa ne straduim sa le dam mai departe copiilor nostri, dar in acelasi timp ceea ce cred eu este ca tot ce se intampla tot din cauza noastra se intampla, pentru ca tinem mai mult la acestea scrise mai sus, decat la Dumnezeu.

    Deci nu mai suntem placuti lui Dumnezeu si primim putina corectie sa le pierdem ca sa vedem de fapt ceea ce este mai important.

    Iertare si daca considerati ca este gresit ceea ce am spus si smintitor va rog sa stergeti comenturile, nu ma supar.

    Doamne ajuta!

  9. Iertare sfintilor nostri de pretutindeni dar nu stiam asta. Scuze si iertare inca odata !

  10. @psi:

    dar in acelasi timp ceea ce cred eu este ca tot ce se intampla tot din cauza noastra se intampla, pentru ca tinem mai mult la acestea scrise mai sus, decat la Dumnezeu.

    Suntem de acord cu prima parte, nu si cu a doua. Romanii nu isi pierd pamantul pentru ca tin la el mai mult ca la Dumnezeu – daca ar fi asa, nu l-ar vinde! Ci pentru ca tin la un mod de viata mincinos si au inceput sa dispretuiasca pe cel parintesc, traditional. Si poate asa vei intelege mai bine de ce sfintii romani ne-ar judeca pentru nepasarea noastra fata de aceste lucruri. Deci din cauza noastra, da, pentru ca tinem prea mult la ele, nu, ci pentru ne-am lipit inima de minciuni straine…

  11. Iertare, s-a tradus din engleza inventandu-se un cuvant. In limba romana se spune ARMEAN nu ARMENIAN – e chiar in titlu, scaparea…..

    Offtopic: se implinesc 77 de ani de la jertfa pentru cruce a martirilor -eroi Ionel Mota si Vasile Marin – 13 ianuarie 1937, Majadahonda. sa nu-i uitam !

  12. @ Vranceanu:

    Multumim!

    Am facut corecturile, ne cerem iertare pentru graba si neatentia, deopotriva a traducatorului, si a autorului postarii!

  13. “nepasarea cu care tratam cele ce ei ni le-au lasat cu jertfa de sange”

    Sa nu ne imaginam ca la navalirea turcilor la sud si nord de Dunare a fost altfel decat ce vedem ca se petrece astazi acolo. De asta sunt mari si unii dintre ei chiar Sfinti, cei care s-au pus pe sine (nu pe altii, cum se intampla sa ne indemnam astazi) stavila tavalugului otoman, apoi eretic si ateu.

    “Botezul lui Ioan era din cer sau de la oameni?”..si fariseii s-au vadit vinovati ca n’au crezut. Si au ramas fara raspuns inaintea lui Hristos. Asemenea si noi, ca neam, ne-am nascut cufundati si inviati din sangele jertfei. NU fata de pamant (la hectar) vom da seama, ci fata de acest botez.

    iertare, e oarecum off (topic_ul meu

  14. @ cristi_g

    Este atat de trist…11.000 de copii omorati in Siria???!!!

    Si iar ma intorc la profetii: nici nu mai stiu cine spunea ca, atunci cand va incepe razboi in Siria, sa incepem sa ne rugam DIN GREU!

    P.S. Oftica mea MARE se indreapta spre cei care omoara copii si animale! Si unii, si altii – sunt nevinovati, iar cel care se preteaza la asa ceva, da dovada de cruzime si diabolism!

  15. În credinţa islamică nu este inclusă porunca să nu ucizi ?
    Ce înţelegem prin civilizaţia şi evoluţia umană în decursul miilor de ani şi ce scop are ONU.
    În numele cărui Dumnezeu se torurează semen pe semen şi se ucide om pe om.
    Omenirea nu a evoluat (decât în rău).
    În cele în care Dumezeu ne-a oprit prin decalog.
    Nu le enumăr.
    Ştim să ne folosim de toate (de la smartphon, până la cele mai evoluate arme şi metode de fabircare a explozibililor s.a.m.d, dar în coportament şi în relaţiile dintre noi suntem la nivelul secolelor primare şi mult mai jos (în patimi).
    Ismail, fiul Agarei urmează în fapte lui Cain (dar fără mustrarea lui de conştiinţă), dar şi mamele creştine fac acelaşi lucru.
    Se completează nr. de mucenici dar nu ne putem face părtaşi la aceste crime prin tăcere prin neangajare în atitudine şi (rugacine măcar).

    Uciderea (celor vinovaţi) nu este mai puţin crimă decât în cazul uciderii copiilor care sunt nevinovaţi.

  16. Pingback: Doi crestini armeni DECAPITATI in SIRIA - Recomandari
  17. Pingback: SIRIA: chestiune de SIGURANTA NATIONALA pentru SUA/ Fantomaticul “STAT ISLAMIC AL IRAKULUI SI LEVANTULUI” (ISIS) – creatie saudita - Recomandari
  18. Pingback: Ipocrizia “solutiei diplomatice”: Rebelii jihadisti si “Statul Islamic al Levantului” fac RAVAGII in continuare in SIRIA - Recomandari
  19. Pingback: SIRIA. Grupari de “rebeli” gazduite de Turcia au atacat orase si sate ale crestinilor armeni, ucidand civili si profanand biserici - Recomandari
  20. Pingback: Salbaticie anticrestina fara sfarsit in Siria: CRESTIN DECAPITAT SI CU PIEPTUL STRAPUNS DE PROPRIUL CRUCIFIX/ Harta globala a PERSECUTIEI CRESTINILOR - Recomandari
  21. Pingback: CRESTINII DIN IRAK SI ESTUL SIRIEI – DIN NOU SUB ASEDIU - Recomandari
  22. Pingback: Cuvinte de trezire de la staretul Manastirii Putna, Parintele Melchisedec: “CRESTINII SUNT PRIGONITI, parca pacea s-a luat de pe pamant, ispitele s-au inmultit mai mult ca oricand. SA NE RUGAM PENTRU CRESTINII DIN SIRIA, MULTI DINTRE EI SUNT MUCENIC
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare