LUXEMBURG: casatorie si adoptie pentru homosexuali

20-06-2014 36 secunde Sublinieri

no-gay-marriage

Luxemburgul a autorizat miercuri căsătoria şi adopţia pentru cupluri de persoane de acelaşi sex, alăturându-se astfel celorlalte 11 state europene, relatează AFP.

Proiectul de lege, care stipulează că “două persoane de sexe diferite sau de acelaşi sex se pot căsători”, a fost adoptat de Camera Deputaţilor cu o largă majoritate de 56 de voturi la patru.

De asemenea, el permite cuplurilor de acelaşi sex să adopte copii, unul dintre cele mai controversate puncte ale textului.

Această ţară cu o tradiţie catolică, dar care a recunoscut în 2004 dreptul la uniune civilă cuplurilor de acelaşi sex, a devenit astfel a 11-a ţară europeană care recunoaşte căsătoria pentru toţi, după Olanda (2001), Belgia (2003), Spania (2005), Suedia şi Norvegia (2009), Portugalia şi Islanda (2010), Danemarca (2012) şi Franţa şi Marea Britanie (2013).

Primele căsătorii urmează să aibă loc la începutul lui 2015, legea intrând în vigoare la şase luni de la adoptare.


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “LUXEMBURG: casatorie si adoptie pentru homosexuali

  1. Deja sunt multe state europene care au facut acest pas. Judecand acu’ dupa credinta marturisita si dupa cum se conformeaza dregatorii nostri in alte (toate, de fapt) cele, ne asteapta vremuri grele.
    Cu “acestia” ne-am lamurit. Dea Domnul ca sa se “ridice sus” si vreunii mai credinciosi!

  2. ma gandesc cu groaza la copilasi care vor fi adoptati de catre acestia

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare