DANEMARCA. Legea care obliga cultele sa casatoreasca religios homosexualii se aplica TUTUROR BISERICILOR?

17-06-2014 3 minute Sublinieri

gayMarriage_2242001b

Danemarca a adoptat, recent, legislație care obligă toate bisericile să ofere servicii de „cununie religioasă” cuplurilor de același sex. Sub incidența legii cad nu doar cultul Luteran, care este biserică de stat în Danemarca, ci toate bisericile.

Știrea mai conține un detaliu interesant: ministrul de resort din guvernul danez, cel care a supervizat proiectul de lege și l-a susținut împotriva opoziției creștinilor este ateu (sau agnostic, cum este la modă acum să se spună).

Așadar, cine discriminează pe cine, cine obligă pe cine – și mai ales, cine nu își respectă promisiunile că nu va încălca niciodată libertatea religioasă a altora? Ați răspuns „lobby-ul homosexual”? Ați răspuns corect. Exact aceasta este dimensiunea onestității și respectului pe care activiștii gay îl au față de creștini: o minciună sinistră, disimulată atent sub cuvintele mari și termenii goi de conținut ai „drepturilor omului”.

Danemarca este prima țară din lume care a legiferat o formă de „parteneriat civil” între persoane de același sex, în 1989. Astăzi, ea continuă să fie în avangarda ideologiei homofile, expunând celor care au ochi de văzut și minte de înțeles întregul plan: distrugerea celor doi stâlpi ai civilizației, Familia și Biserica.

Naivii care mai cred că această luptă este despre „drepturile homosexualilor” mai au, oare, nevoie și de alte argumente?

Danemarca a adoptat o lege care obligă bisericile (nu doar pe cea luterană, majoritară) să oficieze căsătoriile între cuplurile homosexuale. Potrivit legii, preoții au dreptul de a refuza să oficieze ceremonia, însă episcopii sunt obligați să găsească înlocuitori.

Promotorul actului normativ, Ministrul Cultelor, Manu Sareen, este un agnostic declarat (sic!). „E foarte important să le oferim tuturor membrilor bisericii posibilitatea de a se căsători”, a declarat Saaren.

Ne aflăm în plin teatru absurd: un ministru al Cultelor ateu moare de grija „membrilor bisericii”, ca nu cumva să fie discriminați. Preoții au, chipurile, libertatea de conștiință de a refuza oficierea, dar episcopul locului nu are dreptul la aceeași libertate și trebuie să scoată, de unde știe, alți preoți de schimb, cu mai puține remușcări.

Dincolo de hazul aparențelor, situația este de o gravitate colosală. Ne aflăm în prezența celui mai tăios și frontal atac de la răstignirea lui Hristos încoace: statul constrânge Biserica să calce în picioare Creștinismul!

Creștinismul și Biserica sa acceptă EXISTENȚA Păcatului, are toată dragostea și înțelegerea pentru păcătoși, sperând la îndreptarea lor, dar are o limită: nu poate BINECUVÂNTA Păcatul.

Legea daneză e de o perversitate diabolică: dacă Biserica nu se supune, se plasează în afara legii. Ajunge practic în situația de dinainte de edictul de la Mediolanum al lui Constantin din 313 și e obligată să reintre în ilegalitate. Să se întoarcă în catacombe. Dacă, însă, Biserica se supune, atunci ea se plasează în afara lui Hristos. Adică în afara Ei Înseși. Ceea ce ar însemna propria negare. Propria anihilare.

Nici măcar lui Stalin nu i-a trecut prin cap o asemenea monstruozitate. El, sărmanul, a demolat biserici, a ucis, torturat, închis, deportat persecutat preoți și credincioși. Însă nu a obligat Biserica să se pervertească.

Doar în beznele temnițelor comuniste românești s-a mai petrecut ceva oarecum asemănător: sinistrele ritualuri sataniste, în care bieții deținuți erau obligați să joace vreo scenă „biblică”, în care cel ce o întruchipa pe Fecioara Maria era violat, ca să se demonstreze că nu există Naștere fără Prihană, sau erau „împărtășiți” din tineta cu fecale. Dar și aceea era doar o maimuțăreală, o schimonosire a rânduielilor bisericești. Afară, la lumină, în bisericile rămase în picioare, se oficia Sfânta Liturghie și toate cele șapte taine, fără nici o cirtă de abatere de la dogma creștină.

A devenit un truism ca promotorii neo-marxismului care a năpădit Occidentul să-i numească pe creștini homofobi. Să-i acuze de intoleranță, discriminare, fundamentalism, extremism, fascism – în fine tot fondul principal de cuvinte al corectitudinii politice – pentru că nu acceptă Diversitatea, în toată splendoarea și umanismul ei.

Iată că noua lege daneză oferă cea mai limpede dovadă despre cine sunt Agresorii și cine Victimele. Uluitoarea, neverosimila recrudescență a Stângii în Occident nu vizează binele particular al nici unei comunități: nu moare nici de grija pederaștilor, nici a pedofililor, nici a feministelor nici a altor presupuși discriminați, care vor, chipurile, să se emancipeze. La urma urmei, căsătoria unor homosexuali în biserică are tot atâta valabilitate în fața lui Dumnezeu, câtă ar avea dacă s-ar face într-o hală de pește.

Noua Stângă urmărește de fapt însăși anihilarea Creștinismului, izbind acum, cu toată forța coercitivă a statului, în Instituția sa fundamentală.

Nota noastra:

Asa pare, dupa modul in care e redata stirea. Insa nu e ceva nou – legea dateaza din 2012, de fapt, si unii considera ca se aplica doar bisericii luterane, care in Danemarca este de stat. In orice caz, pana acum nu au existat reactii din partea altor culte, nici scandaluri mediatizate legate de posibilele consecinte ale unui refuz ierarhic. Pe fond, insa, problema ramane in coordonatele de mai sus, fara a fi doar apanajul “noii stangi”, dupa cum vedem din exemplul Marii Britanii.

LATER EDIT:

Intr-adevar, legea se aplica doar luteranilor (vezi aici). Vaticanul a avut o reactie oficiala atunci cand a fost adoptata legea, spunand ca “deocamdata” nu sunt vizati de prevederile acesteia, desi au existat discutii legate de includerea “altor grupuri religioase” din Danemarca printre cele care fac obiectul masurii legislative. Discutiile despre lege si despre impactul asupra libertatii religioase se invart, de obicei, in jurul ideii ca asa ceva a fost posibil tocmai din cauza faptului ca luteranii sunt confesiune de stat in Danemarca. In opinia noastra, explicatia nu rezida aici, ci in programul explicit de a elimina “discriminarea” inclusiv din sfera religioasa, prin impunerea unor reguli laice unui cult. Faptul ca biserica luterana e de stat a dat un pretext in plus pentru impunerea unei astfel de legi, insa, pe termen lung, de vreme ce obiectivul si justificarea sunt legate nu de caracterul de “public” (de stat) al unei religii, ci de combaterea “discriminarii”, este previzibila extinderea legii asupra tuturor cultelor.

 


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate, Opinii, analize, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

28 Commentarii la “DANEMARCA. Legea care obliga cultele sa casatoreasca religios homosexualii se aplica TUTUROR BISERICILOR?

  1. Statul nu poate interveni prin lege in cultul religios, dupa parerea mea. Adica nu popate impune ce sa faca si ce sa nu faca, afara doar daca statul se numeste imperiul roman si este condus de Diocletian sau Nero.

    Ceea ce citesc mi se pare foarte grav, chiar daca s-ar aplica numai luteranilor, ei se considera inca crestini si pe bisericile lor sau ce or fi, este crucea….. Este o pangarire inimaginabila. In astfel de cazuri se respecta legea lui Dumnezeu si nu legea laica, atunci cand legea laica devine lege dracesca.

  2. Ideea e că, pentru seculariştii noştri, ăsta este planul B. Dacă nu pot să impună eliminarea finanţării Bisericii din bani publici şi a religiei din şcoli, atunci, în virtutea finanţării din bani publici, îi impun Bisericii noile valori la care aderă statul. În esenţă, cam asta a fost miza recentelor hămăieli pe tema “parteneriatului”. Cât despre Danemaraca, în mod normal, luteranii care rămân fideli Bibliei (câţi or mai fi din ăştia) ar trebui să se rupă de Biserica oficială şi să se constituie în entitate privată care solicită acelaşi statut cu cel al catolicilor şi al altor biserici. Grav va fi doar în momentul în care nici lucurul acesta nu se va mai putea face, sau altfel spus, toate bisericile vor fi obligate prin lege să căsătorească homosexuali.

  3. Si iata ca prima casatoire gay in biserica nationala a Danemarcei a avut loc: http://youtu.be/CfHEMEYqF94

  4. Este ca şi cum i-ai obliga pe atei să vină la biserică sau să se roage. Antihristul este aproape de tot. Apocalipsa nu minte.

  5. Doamne ajuta !

    Biserica Ortodoxa (Romana) ar fi bine sa le explice acestor rupti de Dumnezeu, asa-numiti atei, ca nunta religioasa are ca scop pogorarea Harului dumnezeiesc pentru binecuvantarea insotirii mirilor

    si ca, daca “mirii” sunt un el si un alt el atunci asta se numeste spurcaciune in Fata lui Dumnezeu – adica Sodoma si Gomora, pedepsite odinioara cu foc si pucioasa – si ca IN MOD CERT NU SE POGOARA HARUL DUMNEZEIESC DEOARECE DUMNEZEU ESTE CREDINCIOS SI NU FACA NIMIC IMPOTRIVA A CEEA CE A STATORNICIT EL INSUSI DIN VEAC nici macar de dragul unui ministru – TRECATOR PE-ACEST PAMANT

    e nevoie sa li se explice putin lucrarea Harului, in sesnul ca nu coboara la comanda, harul dumnezeiesc nu e supus vointei omenesti

    asa ca acea “nunta” pe care preotul ortodox ar fi obligat s-o oficieze ar fi doar un spectacol de prost gust si mai mult, O BLASFEMIE !

    indiferent ce atitudine iau celelalte culte, Biserica Ortodoxa este chemata SA MARTURISEASCA ADEVARUL !
    tatal minciunii nu ne este cunoscut noua, ortodocsilor, si sa nu ne fie noua amestecul cu acesta, Doamne feri !

    Doamne al Puterilor, fi cu noi, caci pe altul afara de Tine nu stim !

  6. am citit o stire cu niste ani in urma referitor la un preot care a refuzat sa oficializeze o cununie intre niste homosexuali, iar ca urmare acestia lau dat in judecata pt. discriminare, nustiu care au fost urmarile, insa cert este cat de uimitor este tupeul acestora, nustiu din ce confesiune facea parte acel preot, iar sursa este revista grafiti orthodox si nici in ce tara sa petrecut acest eveniment

  7. Sotul meu a prezis acum citiva ani ca homosexualii vor incerca asta in biserici si i-am dat dreptate pentru ca e clar ca nu se vor opri aici. Intotdeauna cer mai multe drepturi. De la casatorie civila la adoptii. De la adoptii la surogate care sa duca sarcina cu copiii lor. Dupa aia, indoctrinarea societatii inclusiv copiii prin scoli. Nu se vor opri la Bisericile de stat, vor impinge. Vor insista. Vor cere “drepturi” in numele “discriminarii” si “drepturilor omului” si “egalitatii”.

    Imi aduc aminte ca acum citiva ani am citi undeva despre un mars al lor in US in care cereau legiferarea casatoriilor. Nu mai tin minte in Ce stat. Insa imi amintesc ca lozinca era “we are in your faces and we are not going away”. Asa isi “cer” ei “drepturile”. Acum va depinde de citeva lucruri:
    #1: cita influenta va avea UE in impunerea si impingerea fiecarei tari membre in legiferarea casatoriilor lor prin santajarea la bani publici
    #2: integritatea si constiinta politicienilor
    #3: numarul ierarhilor care vor fi fermi si nu vor accepta compromisuri si care vor refuza categoric cununiile lor in zonele pe care le reprezinta

    Parerea mea este ca vor continua si vor tot incerca–de la influenta asupra manualelor scolare piña la influenta asupra bisericilor. Dar Dumnezeu nu doarme. Sa speram ca nici ierarhii nu dorm. O alta Problema pe care o vad este ca daca catolicii vor accepta aceasta nebunie (Cind eventual o vor accepta-o si cred ca urmarind cum merg lucrurile nu va dura f. mult), presiunile asupra BO vor fi uriase.

  8. @ Mihai:

    Si eu am citit o poveste asemanatoare despre un cuplu gay care au dat in judecata Biserica Anglicana in UK. Au tinut sa mentioneze ca sint milionari. Desigur ca Bisericile nu vor putea fata la multe astfel de procese, judecindu-se cu milionarii gay. Unele vor falimenta iar altele vor ceda. Poate ca va veni timpul Cind BO va exista numai in ascuns. Nu este loc pentru compromis.

  9. Un cleric care ii cunoaste bine-bine pe luterani pt ca a petrecut mult timp la/cu ei in contextul sistemului de invatamant, ne intreba acum circa un an -la o cateheza- pe noi, enoriasii unei parohii, cam ce parere avem daca se va “impune” asa ceva (cununarea de cupluri gay) si in BO.

    Intrebarea m-a pus pe ganduri atunci si chiar am crezut ca nu am inteles prea bine intrebarea, insa abia acum bag seama ca stia bine cam ce se intampla pe acele meleaguri luterane…

    Sigur ca reactiile enoriasilor prezenti au fost vehement impotriva. De mentionat insa si faptul ca cei prezenti eram f putini fata de nr mediu prezenti la slujbele de duminica.

  10. Sper ca in Danemarca sa nu fie niciun preot orthodox si cu atat mai mult arhiereu. Legea, care dupa cum se stie este obligatorie pentru toti, ma intreb :cum poate oficia un cleric crestin “sa legifereze ceia ce DUMNEZEU a urat si mai apoi a pedepsit cu foc pe cei din Sodoma si Gomora”?

  11. @Bonas:

    Nu ai citit Nota noastra, pare-se.

  12. De ieri si Luxemburgul a intrat in randul lumii, al acestei lumi.
    In Danemarka, 440000 de fideli evenghelisti au declarat public ca urmeaza sa paraseasca cultul.
    Partidul Crestin Democrat a anuntat ca va initia un recurs colectiv in justitie, pentru anularea legii.
    Nu stiu cum suna textul slujbei cununiei la luterani, dar ma gandesc ca trebuie ca au mare bataie de cap teologii in conceperea unui text care sa nu faca referire nici la Patriarhi si la consoartele acestora, nici la Zaharia si Elisabeta si nici la Nunta din Caana Galilea…
    Dupa parerea mea, un preot crestin care admite sa oficieze Slujba Sfintei Cununii pentru homosexuali, isi pierde Harul si se auto-exclude din corpul Bisericii.
    Sa nu uitam ca cea mai mare nenorocire o constituie dreptul la adoptie si la procreare asistata medical de care beneficiaza homosexulaii in majoritatea tarilor occidentale.
    Este cu adevarat grav ce se petrece in jurul nostru.
    Ati observat ca ultimii monarhi ai Europei nu au mai avut nevoie de binecuvantarea Bisericii, asa cum impunea traditia?

  13. Doamne ajuta !Diavolul ,nu are oprire si nici granite spre pacate niciodata . Omul ,are insa libera alegere lasata de bunul DUMNEZEU ,chiar si preotul cu parohia lui . Cum ar putea cerne bunul DUMNEZEU neghina de grau ,in aceste timpuri . Tot ce vedem si auzim sant ,proorocite ,iar proorocii nostrii ai ortodoxiei ,nu sant mincinosi.ACESTA ESTE UN BUN SEMNAL DE ALARMA !!! , CATRE MISIONARII TOTI DIN DIASPORA SI MIRENI . Trebuie comunicare f. serioasa intre toti preotii si mireni ,caci nu ne este locul in APUS .APUSUL este IADUL ! ,asa este numit de toti sfintii si marii duhovnici . Lepadarea de materialism RAPID de astazi si inapoi la ,,matca stramoseasca,, , sa aparam CETATEA ORTODOXIEI ….. Dumnezeu sa ne lumineze pe toti .

  14. Pingback: LUXEMBURG: casatorie si adoptie pentru homosexuali - Recomandari
  15. @ clement,
    Da, faptul ca Felipe al VI-lea al Spaniei nu a jurat pe Biblie spune ceva. Ma refer in principal la credinta lui Felipe, dar si la modul cum este vazuta Biserica (d)in Spania.

  16. Bonas Nicolaie,
    “…cum poate oficia un cleric crestin”….Cand Sodoma a devenit in totalitate homo LOT si-a luat familia si a plecat, fara sa se mai uite inapoi.DOAMNE AJUTA!

  17. emma sti la ce ma gandesc cu groaza ? ma gandesc la acei copilas care vor ajunge pe mina acestora prin acele ”adoptii” si la ce riscuri si pericole vor fi expusi

  18. O studenta a scris de curand la tabla intr-o facultate din NY “both genders” si profesorul a taiat si a scris “all genders”
    Adica:
    -barbat
    -femeie
    -transgender
    -transsexual si ce alte aberatii or mai fi.
    Din pacate deviatiile de comportament nu sunt corectate din copilarie.
    Exista si cazuri mai rare (care se intampla din pricina pacatelor noaste ale tuturor) cand unii baieti de nasc cu uter sau alte anomalii genetice. Care dintre noi face rugaciune pt ei? Cati dintre noi facem rugaciune si spunem:
    “Doamne milueste pe toti copii care cresc in casele cuplurilor homosexuale sau intr-un mediu desfranat”? Sau “Doamne Iisuse Hristoase miluieste-i pe toti care nu au auzit de Preasfant numele Tau?
    Stiu un baiat care acum are 18 ani si a fost plasat intr-un foster home.
    Si a fost luat de proba de mai multe FAMILII care l-au adus inapoi. Si un cuplu homo l-a infiat. Are doi tati cu personalitati oribile. Dumnezeu sa-l miluiasca si pe el si pe noi toti!

  19. Cine merge la referendum nu crede in Dumnezeu care este Iubire. Nu.L cunoaste si nu se teme de el. Si se face judecator al fratilor in locul Lui.
    Dumnezeu este in TOTI. In FIECARE om.
    “Tot ce ati facut unuia dintre acestia preamici – MIE Mi-ati facut” Toata oprimarea si ura pe care le indrepti impotriva oricarui om fie el si homosexual – le indrepti impotriva lui Christos.
    ” va veni vremea cand oricine va va ucide va crede ca aduce inchinare lui Dumnezeu”.

  20. @ Cristiana Pricop:

    Care este oprimarea si ura din partea noastra, unde le vedeti, va rog? Pe cine ucidem, pe cine constrangem in vreun fel? Ca ne aparam copiii de corupere si Biserica de spurcare este o vina? Ca ne aparam propria libertate de constiinta este o vina? Cine la face ceva rau? Ati citit articolul la care comentati, l-ati inteles? Aveti vreo idee de ce anume toate bisericile sustin acest referendum, ati citit/ascultat catusi de putin argumentele? Incercati si cu postarile mai recente de pe acest site, daca tot se intampla sa fi ajuns aici. Si incercati sa nu va faceti singura propriul crestinism (fals), dandu-va propriile interpretari.

  21. În general, tactica manipulării la acest referendum a fost de a induce confuzia între miza lui strict morală și cea politică. Asta arată, de fapt, că scopul politicii este de a invada și spațiul moral, cultural și chiar religios. Adică viața și valorile umane autentice, care țin de credință, morală și civilizație ar trebui tratate la un nivel de eficientizare, capitalist, rupt de trăirile cele mai profunde și autentice ale fiecăruia, la un nivel politic (așa cum este înțeleasă politica astăzi), impus cu bocancul de cei ce dețin forța. Aceste acțiuni de opoziție față de referendum, care sfidează chiar legile statului, nu doar ale bunului simț, dau pe față un dușman mult mai nemilos și mai fioros decât își pot imagina cei naivi. Ba chiar, nu în ultimul rând, arată cât de oportun este acest referendum și că este vital să fie trezite astfel de preocupări în societatea noastră pentru a ne reechilibra sufletește.

    Interesant este, însă, că apare și comentarii ca cel de mai sus (nr. 22) cu „argumente” strict creștine, scoase din Biblie, cam în tonul unui articol recent al „distinsului” ideolog Andrei Pleșu. Dincolo de penibilul pledoariei, care induce o confunzie între credința celor mici și simpli și josnicia celor pătimași și, eventual, rău-voitori, pare un fel de reinventare a Evangheliei. Deja primim lecții ce vrea să ne învețe Hristos. Se ajunge să fim reeducați chiar și în privința valorilor duhovnicești.

    Chiar trebuie să ducem o lupta cea bună cu potrivnicul vieții pentru a ne apăra normalitatea și a nu ne trezi prea târziu într-o lume alienată.

  22. Pingback: Bianca Brad despre Referendum: 'Neprezentarea la vot, este o lipsă de respect nu numai față de România care, draga și săraca de ea, nu are nicio vină că e condusă prost, ci în primul rând față de tine însuți. Măcar acum să facem ce t
  23. Pingback: Bianca Brad despre Referendum: "Neprezentarea la vot este o lipsă de respect nu numai față de România care, draga și săraca de ea, nu are nicio vină că e condusă prost, ci în primul rând față de tine însuți. Măcar acum să facem ce tr
  24. Pingback: Bianca Brad despre Referendum: Mergi la vot pentru tine și România. Măcar acum să facem ce trebuie... Eu nu vreau să-L dezamăgesc pe Dumnezeu - Ziaristi OnlineZiaristi Online
  25. Va rog frumos sa puneti “edit” si “later edit” la inceputul articolului, pentru a reflecta corect cronologia informatiilor. Cei care nu citesc pana la capat vor ramane doar cu titlul care poate fi incorrect in lumina “later edit” si e pacat ca transmit mai departe o informatie incomplete.
    Am mai observat ca din articol lipsesc doua informati care ar pune intr-o lumina usor diferita contextul din Danemarca fata de cel din Romania. Vi le transmit si las la latitudinea dvs. daca/cum le veti folosi:
    1) Legea privind casatoria religioasa in cadrul bisericii luterane a fost propusa cu sprijinul unei parti din episcopi si lasa libertatea preotilor sa nu oficieze acest tip de ceremonii. Deci nu e vorba de o ingerinta a statului in religie, ci de o complicitate/asociere intre politicienii si un grup din interiorul bisericii luterane. Improbabil sa se repete la noi acest context, ca ortodocsi.
    2) Un sondaj din 2011 arata ca 62% din 1167 pastori ai lor ar fi fost de acord sa oficieze o astfel de “casatorie”. Din nou, o diferenta imensa fata de contextul romanesc.
    Sura: https://en.wikipedia.org/wiki/Church_of_Denmark

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare