UDMR isi bate joc in stil mare de tara care ii tine la guvernare: PREFECTUL MAGHIAR DE HARGHITA, proaspat numit de premierul Ponta si MILITANT SECESIONIST DECLARAT, sustine ca NU TREBUIE SA ARBOREZE STEAGUL ROMÂNIEI! Dan Tanasa: “România, singura țară din lume guvernată de un ONG!”

29-08-2014 4 minute Sublinieri

UDMR nu este obligat să arboreze drapelul României pe sediul său din Miercurea Ciuc.

Este răspunsul pe care prefectul de Harghita, Petres Sandor, l-a dat bloggerului Dan Tănasă, explicând că UDMR nu este partid politic, ci un ONG.

Asta deşi fostul perfect Adrian Jean Andrei a somat organizaţia teritorială UDMR Ciuc şi Muzeul Secuiesc din Miercurea Ciuc să arboreze drapelul României pe sediile în care funcţionează, după cum prevede legea.

  • Dan Tanasa:

Avocatul Lucian Bolcaș: ”Prefectul de Harghita nu e sluga UDMR, e reprezentantul Guvernului României. Demis imediat!” VIDEO

Avocatul Lucian Bolcaș este de părere că se impune demiterea imediată a prefectului județului Harghita după ce acesta a emis un document oficial în care afirmă că UDMR nu este obligată de lege să arboreze drapelul României pe sediile sale.

Afirmația lui Bolcaș vine după ce prefectul județului Harghita, Petres Sandor, a emis un document oficial în care afirmă că UDMR nu este obligată de lege să arboreze drapelul României pe sediile sale. întrucât UDMR nu este un partid politic ci un ONG (detalii aici).

EXCLUSIV. Reprezentantul Guvernului Victor Ponta în Harghita: UDMR nu e obligată să arboreze DRAPELUL ROMÂNIEI pe sediul său. UDMR nu e partid politic, ci ONG DOCUMENT

Reprezentantul Guvernului Victor Ponta în județul Harghita, prefectul Petres Sandor, mi-a comunicat faptul că UDMR nu este obligată de lege să arboreze drapelul României pe sediul său din Miercurea Ciuc întrucât UDMR nu este un partid politic, ci un ONG.

În luna octombrie 2013 prefectul județului Harghita de la acea dată, actualul subprefect Adrian Jean Andrei, a somat Organizaţia Teritorială UDMR Ciuc şi Muzeul Secuiesc al Ciucului din Miercurea Ciuc să arboreze drapelul României pe sediile în care funcţionează, aşa după cum prevede legea. Situația în cazul UDMR Ciuc nu era una nouă, formațiunea maghiară refuzând de ani de zile să arboreze drapelul României pe sediul său din Miercurea Ciuc (și pe sediile sale din țară în general).
Vezi și DISPREȚ LA ADRESA SIMBOLURILOR NAȚIONALE. UDMR REFUZĂ să arboreze drapelul României pe sediul său din Miercurea Ciuc. DE PATRU ANI. FOTO

Fostul prefect a răspuns unei sesizări a subsemnatului în data de 21 octombrie 2013, comunicându-mi faptul că a solicitat UDMR Ciuc să pună în aplicare prevederile Legii nr. 75/1994. Ulterior, tot Jean-Adrian Andrei mi-a comunicat faptul că până în data de 7 aprilie a.c. doar Muzeul Secuiesc al Ciucului s-a conformat cererii acestuia, UDMR refuzând să arboreze drapelul României pe sediul său din Miercurea Ciuc.

În cursul lunii iulie a.c. am revenit cu o nouă solicitare la Prefectura Harghita prin care să-mi se comunice dacă UDMR a arborat drapelul României pe sediul său din Miercurea Ciuc. Răspunsul prefectului Petres Sandor, numit prefect la propunerea UDMR, este unul cât se poate de stupefiant și dovedește odată în plus disprețul cu care UDMR tratează un simbol național, în speță drapelul României.

Potrivit reprezentantului Guvernului Victor Ponta în județul Harghita, UDMR nu se supune prevederilor Legii nr. 75/1994 întrucât UDMR nu este un partid politic, ci un ONG.

[…] / integral la Dan Tanasa

EXTREMISM. UDMR încasează MILIOANE DE EURO anual din FONDURI PUBLICE dar REFUZĂ să arboreze DRAPELUL ROMÂNIEI pe sediile sale

România, singura țară din lume guvernată de un ONG

România este guvernată de o organizație non-guvernamentală (ONG). Și nu de ieri, de azi, ci de aproape 25 de ani. 

Am auzit de țări guvernate de partide politice sau de dictatori, dar nu am auzit de țări guvernate de asociații non-guvernamentale. Ceea ce nu au reușit mari democrații occidentale ca Franța, Germania, Austria sau SUA, ca să dau doar câteva exemple, a reușit România: să încredințeze guvernarea țării unui ONG.Dacă până acum lucrurile erau într-o ceață care convenea mai marilor zilei, acum totul este cât se poate de clar, scris într-un document oficial al Prefecturii Harghita, sub semnătura reprezentantului Guvernului Victor Ponta, prefectul Petres Sandor.

Răspunzând unei solicitări a subsemnatului, prefectul Petres Sandor mi-a comunicat faptul că Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) este scutită de la obligativitatea arborării drapelului României pe sediile sale pentru că UDMR nu este un partid politic ci un ONG (detalii aici). Un ONG care încasează anual milioane de euro de la Guvernul României (detalii aici). Un ONG care controlează politic consilii județene, zeci de primării din România și are reprezentanți, numiți politic, în toate structurile de stat de la nivel central. Un ONG care este și parte a societății civile și partid politic în același timp.

Dacă câteva zeci de români se asociază și fac un ONG ei nu pot participa la alegeri pentru că la alegeri participă partidele politice. În schimb, dacă câteva zeci de cetățeni români de etnie maghiară fac un ONG, ei pot participa la alegeri pentru că sunt maghiari și minoritari în România. O dublă măsură aplicată de 25 de ani în România în dauna majorității cetățenilor României. O dublă măsură toxică pentru democrația românească.

Este evident că lucrurile nu mai pot continua așa. Situația UDMR nu mai poate fi tolerată la nesfârșit. UDMR trebuie ajutată să își asume până la capăt statutul ei și scoasă din politica românească, pe care o otrăvește constant cu politica sa revizionistă și antiromânească. UDMR trebuie ajutată să activeze conform propriului ei statut, adică în sfera civilă, nu la guvernarea României.

EXCLUSIV. Noul prefect de Harghita e membru în prezidiul unui consiliu din ”Ținutul Secuiesc” FOTO

Potrivit Agerpres, prefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei, a fost înlocuit din funcţie, printr-o hotărâre a Guvernului, de subprefectul susţinut de Uniunea Democrată Maghiară din România, Petres Sandor, schimbarea având loc în momentul în care prefectul se afla în concediu.

Potrivit hotărârii de Guvern publicată în Monitorul Oficial, Adrian Jean Andrei a fost detaşat în condiţiile legii în funcţia de subprefect al judeţului Harghita, în vreme ce subprefectul Petres Sandor a fost numit în funcţia de prefect (detalii aici).

Noul prefect al județului Harghita, numit de premierul Victor Ponta, este însă un militand activ al propagandei UDMR în favoarea autonomiei teritoriale pe criterii etnice a maghiarilor din Covasna, Harghita și Mureș. Potrivit paginii oficiale a UDMR, Petres Sandor este membru al prezidiului Consiliului Regional al Primăriilor și Consilierilor Uniunii din Ținutul Secuiesc.

În aceste condiții se ridică două întrebări simple și legitime: cum poate premierul Victor Ponta să numească un reprezentant al Guvernului României un personaj care militează activ la secesionism față de România? Cum va aplica Petres prevederile Constituției României de vreme ce al militează împotriva ei? […]

alprefektus-beavatas-vn-004_or_b

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Destramare teritoriala? (Regionalizare, autonomie), Razboiul impotriva Romaniei, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “UDMR isi bate joc in stil mare de tara care ii tine la guvernare: PREFECTUL MAGHIAR DE HARGHITA, proaspat numit de premierul Ponta si MILITANT SECESIONIST DECLARAT, sustine ca NU TREBUIE SA ARBOREZE STEAGUL ROMÂNIEI! Dan Tanasa: “România, singura țară din lume guvernată de un ONG!”

  1. asteptam o luare de pozitie publica din partea Domnului Presedinte sau din partea Domnului Prim-Ministru ai Romaniei fata de atitudinea acestui cetatean cu functie publica

  2. elena, care atitudine?!, ai vazut tu vreo atitudine luata de catre clasa politica aciuata de dupa 89 ?!, iar daca sa luat chipurile vreo atitudine, aceasta a fost luata asa de fatada, adica la misto, adica ce pretentie sa mai avem de la acestia! Niste lingai si niste hoti care au distrus totul iar acum acestia merg pe premisa DUPA NOI POTOPUL

  3. Este evident ca politicienii care conduc azi Romania vor ceda asa cum au cedat cei ce au condus Romania in timpul Diktatului de la Viena in 1940. Inca odata romanii vor fi pusi de aceasta categorie de politicieni in situatia de a redobindi prin razboi ce au pierdut prin cedare in fata unui Diktat(acum de la (S)UE ori SUA).

  4. Asteptam aceasta demisie in regim de urgenta.Suntem in Romania, nu in Ungaria!Asteptam legea, iar, daca nimeni nu il demite pe acest roman-ungur, atunci insemana ca cineva trebuie sa arboreze acel steag alRomaniei acolo unde ii este locul si sa de-a jos steagul Tinutului Secuiesc din acel loc!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare