Dezmintire: interzicerea accesului femeilor in MUNTELE ATHOS NU a fost retrasa/ Emotii in Kefalonia: APARITIE TARZIE A UNUI SINGUR SARPE LA ICOANA MAICII DOMNULUI

9-09-2014 1 minut Sublinieri

varful_athonului

  • Mystagogy:

Un raspuns la o falsa stire referitor la suprimarea Avatonului in Muntele Athos

Urmatoroarea declaratie este raspunsul la un zvon fals care a fost publicat in “Jurnalul Ortodox”:

Intr-o declaratie catre Amen.gr, Mitropolitul Chrisostomos al Mesiniei numeste informatiile referitoare la cea de a zecea Adunare Generala a Consiliului Mondial al Bisericii care a avut loc in Busan, Coreea de Sud, in Octombrie anul trecut, conform carora s-ar fi decis, printre altele, si retragerea avatonului (regula care interzice femeilor sa patrunda in Sfantul Munte) si ingaduirea impreuna liturghisirii intre Bisericile Crestine, un fapt fals si o nascocire a anumitor cercuri. Mitropolitul Mesiniei, care a condus delegatia Bisericii Grecesti la Busan, a vorbit de anumite cercuri care “distorsioneaza adevarul” si care “incurajeaza desfraul ortodox psihopatilogic al unor oameni” si clarifica ca “nu au existat nici un fel de compromisuri din partea delegatiei Ortodoxe in Busan”.

Raspunzand la acuzatia unei presupuse suprimarii a avatonului, Mitropolitul Mesiniei, Presedintele Facultatii de Teologie din Atena, a subliniat ca “motivul care se afla in spatele acestei acuzatii se bazeaza pe o proasta traducere a textelor.”

Conform surselor de stiri din Kefallonia, primul si deocamdata singurul sarpe si-a facut aparitia in Biserica Adormirii Maicii Domnului din satul Arginia pe la ora 1:00 in dimineata zilei de luni, 11 august, fapt urmat de tragerea cu bucurie a clopotelor pentru minunatul si mult asteptatul eveniment.

Datorita faptului ca serpii binecuvantati nu si-au facut aparitia in Arginia si Markopoulo pe 6 august, asa cum o fac in fiecare an, multi dintre locuitorii din Kefallonia au fost loviti de panica, deoarece doua alte ocazii in care serpii nu si-au facut aparitia au fost legate aparent de unele dezastre care au amenintat insula. Acum ca unul dintre serpi si-a facut aparitia, oamenii se simt usurati ca rugaciunile le-au fost ascultate.

KEFALONIA1 KEFALONIA2 KEFALONIA3


Categorii

1. DIVERSE, Ecumenism, Ierarhi greci, Minuni, Sfanta Chinotita (Muntele Athos), Traduceri

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “Dezmintire: interzicerea accesului femeilor in MUNTELE ATHOS NU a fost retrasa/ Emotii in Kefalonia: APARITIE TARZIE A UNUI SINGUR SARPE LA ICOANA MAICII DOMNULUI

  1. Faptul ca a aparut un singur sarpe ,dupa 5 zile, nu-i un motiv de ingrijorare?DOAMNE AJUTA!

  2. Pingback: Ce este AVATONUL si cine vrea desfiintarea sa? Cand a fost incalcata INTERDICTIA FEMEILOR de a intra in MUNTELE ATHOS si cu ce consecinte? - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare