MOLDOVA – INFILTRATA DEJA DE “OMULETI VERZI” GATA SA O “RUPA IN BUCATI” conform unor oficiali/ Ungaria si Bulgaria – aliate cu Rusia/ INSEMNE NAZISTE pe castile unor batalioane ucrainiene

10-09-2014 8 minute Sublinieri

moldovenisti

Moldova ar putea fi următoarea victimă a Kremlinului, însă Uniunea Europeană nu se arată gata de a-i sări în apărare, încep analiştii Institutului Legatum un amplu raport despre Republica Moldova, preluat într-un articol de publicaţia americană „Foreign Policy”.

Încercând să afle care sunt motivele pentru care, în ciuda entuziasmului de acum câţiva ani, „Republica Moldova şi UE nu au trăit fericite împreună până la adânci bătrâneţe”, analiştii străini ajung la concluzia că moldovenii şi-au pierdut încrederea în Uniunea Europeană din cauza eşecului clasei politice interne de a promova cu adevărat valorile comunitare ci, în schimb, urmărindu-şi în continuare propriile interese. „Cea mai evidentă şi cea mai folositoare concluzie care se poate trage este că liderii moldoveni nu mai cred cu adevărat în valorile europene, în ciuda imaginii de loialitate afişată”, scriu analiştii.

Printre principalele motive care stau acum în calea integrării europene şi care astfel lasă Moldova vulnerabilă în faţa Federaţiei Ruse se regăseşte corupţia. Sfera politică, juridicul şi presa din Moldova sunt monopolizate de un grup restrâns de persoane care folosesc puterea politică pentru a-şi atinge propriile interese. Această ambiguitate este doar unul dintre motivele pentru care ideea integrării europene a devenit din ce în ce mai puţin populară. „Moldovenii aşteaptă un angajament imediat şi vizibil faţă de Europa, însă în schimb văd aceiaşi oameni care deţin controlul şi care-şi urmăresc propriile interese”, se arată în raport. […]/ integral pe adevarul.ro

„Omuleţii verzi” ai Moscovei au ajuns în Republica Moldova, spune purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru Securitate Naţională din Ucraina.

Andrei Lîsenko a declarat că Rusia a început destabilizarea Republicii Moldova, cu ajutorul soldaţilor fără însemne, la fel cum s-a întâmplat înainte de anexarea Crimeei. Aceştia ar fi racolat deja 500 de persoane în sudul ţării vecine şi i-ar fi antrenat în tehnici de dezinformare, de acţiune în situaţii excepţionale şi în utilizarea de arme de calibru mic.

Oficialul ucrainean a făcut referire la o declaraţie a fostului ministru adjunct de Interne moldovean Ghenadie Cosovan, potrivit căruia instructajul s-ar fi făcut în Rusia, la Rostov şi Moscova, dar şi în Transnistria şi Republica Moldova, la Bălţi. […]/ integral pe digi24.ro

Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) din R.Moldova a realizat o hartă a riscurilor şi ameninţărilor la adresa securităţii statului, incluzând peste 100 de organizaţii care “sunt gata să rupă în bucăţi ţara”, a declarat directorul SIS, Mihai Bălan, într-un interviu pentru Europa Liberă, informază MEDIAFAX.

Directorul SIS a afirmat că tensiunile din regiune “se răsfrâng negativ” asupra situaţiei din Republica Moldova, iar autorităţile de la Chişinău analizează periodic riscurile şi ameninţările la adresa securităţii statului. “Este important să fim vigilenţi, să nu răspundem provocărilor din partea acelor forţe care nu doresc binele ţării noastre”, a declarat oficialul.

El a adăugat că, în acest context, a fost realizată o hartă a riscurilor şi ameninţărilor la adresa securităţii statului. “Aş menţiona că peste 100 de ONG-uri, servicii şi organizaţii, partide, mass-media sunt gata să sfâşie acest pamânt, să rupă în bucăţi ţara”, a avertizat Mihai Bălan, menţionând că SIS “cunoaşte şi monitorizează în limitele legislaţiei aceste structuri şi persoane”.

Directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate a mai declarat că problema transnistreană este cea mai mare ameninţare la adresa securităţii Reublicii Moldova. “Ce pericol poate fi mai mare decât atunci când 10% din teritoriul Republicii Moldova este ocupat de formaţiuni separatiste, staţionează ilegal trupe străine, sunt organizate anumite grupări care se ocupă cu contrabandă, crime organizate”, a notat Mihai Bălan.

El a adăugat că factorii majori de risc de origine economică sunt generaţi de dependenţa faţă de sistemul energetic, precum şi de alte ramuri ale economiei. Embargoul impus asupra importurilor de legume şi fructe, vin şi struguri este, de asemenea, un pericol pentru securitatea statului. […]/ integral pe antena3.ro

[…] Analist american: Rusia exercita asupra Romaniei cea mai mare amenintare de la incheierea razboiului rece

La randul sau, Wess Mitchell, presedintele think tank-lui american Center for European Policy Analysis, a atras atentia asupra amenintarii pe care Rusia o exercita asupra Romaniei, mai ales in contextul influentei sale asupra statelor din jurul tarii nostre.

Riscurile sunt mai mari ca niciodata de la incheierea razboiului rece. Riscurile sunt asupra regiunii generale in care Romania se afla, prin activitatea subversiva ruseasca din tarile din jurul Romaniei – Balcanii de Vest, Ucraina, zona Marii Negre. Dar este si o amenintare directa asupra Romaniei, in ceea ce priveste teritoriul“, a declarat, pentru HotNews.ro, seful CEPA.

El a subliniat ca dupa anexarea ilegala a Crimeei de catre Rusia statele europene nu mai pot lua de bune garantiile rusesti asupra frontierelor.

De asemenea, strategul american avertizeaza asupra efectului “banilor murdari” rusesti asupra Bulgariei si Ungariei.

Un motiv al comportamentului unor tari ca Ungaria sau Bulgaria il reprezinta subversivitatile interne, banii murdari, intelegerile energetice – ceea ce ar insemna ca pierzi prea mult, daca esti politician bulgar, sa iesi in fata si sa te opui conductei South Stream. Cred ca extensiile Rusiei au intrat foarte adanc in unele dintre acest tari“, a mai spus Mitchell.

Presedintele think tank-ului american CEPA a prezentat un tablou ingrijorator al situatiei vecinilor Romaniei, din UE si din afara Uniunii:

“In orice directie in jurul Romaniei, democratia bate in retragere. In est, teritoriul unei tari vecine a fost invadat (Ucraina – n.r.), cetatenii sai au fost ucisi, iar teritoriul a fost ocupat de un alt stat.

In vest, liderul ales democratic al unei tari UE (Ungaria – n.r.) a declarat ca democratia liberala de tip vestic a murit in aceasta tara si imita in mod deschis autoritarismul hibrid din China si Rusia.

In sudul vostru, un alt stat membru UE (Bulgaria – n.r.) a fost neutralizat in mod eficient ca membru al UE si NATO, printr-o combinatie de bani rusesti si coruptie interna”.

Astfel, Romania nu mai poate miza pe un mediu de securitate linistit alaturi de vecinii sai, in conditiile in care Rusia se dovedeste un “pradator” bine inarmat, crede Wess Mitchell.

Nu mai puteti miza pe un mediu de securitate linistit cu vecinii vostri. Invazia ruseasca din Ucraina este o provocare foarte directa si violenta asupra constructului european de siguranta a granitelor din ultimii 25 de ani. Rusia a iesit la iveala ca pradator in ecosistemul sau, un pradator perseverent, bine inarmat si hotarat sa rastoarne ordinea perioadei post-razboi rece si sistemul bazat pe regulile vestice care a permis Romaniei si vecinilor sai sa evolueze economic si politic“, a sustinut analistul american.

Referitor la deciziile luate la Summitul NATO din Tara Galilor, Wess Mitchell a apreciat ca importanta crearea fortei de reactie rapida in estul Europei, insa a criticat mecanismul greoi de activare a acesteia, precum si ratarea unei decizii de a deschide baze NATO permanente, cu echipament aferent, in tarile est-europene.

Ceea ce nu a fost impresionant la Summitul NATO a fost ca in continuare nu a raspuns celei mai importante nevoi strategice a aliantei, care este stabilirea bazelor si infrastructurii NATO in tarile din Europa Centrala si de Est: Polonia, statele baltice, Romania. In al doilea rand, nivelul acestei forte- varf de lance necesita aprobarea Consilului NATO in eventualitatea unui conflict. Deci Organzarea NATO va fi prea inceata in raspuns in cazul unui eveniment de genul anexarii Crimeei, impotriva unuia dintre statele membre NATO, a spus analistul american.

Mitchell considera ca interesele statelor NATO vest-europene de a-si mentine relatiile actuale cu Rusia aiu impiedicat deschiderea de baze NATO in Romania.

Motivul pentru care NATO nu a deschis baze in Europa de Est cred ca este legat de ingrijorarile persistente ale marilor state vest-europene, dar si a unora dintre statele central-europene privind impactul pe teremen lung pe care l-ar avea acesti pasi asupra relatiilor cu Rusia. Unele dintre acestea sunt legitime, altele nu. Multe sunt legate de legaturile apropiate economice si energetice dintre Rusia si statele vest-europene“, a aratat Mitchell.

“Dar sunt si statele din Europa Centrala care nu sunt ingrijorate de ameintarea ruseasca, state ca Slovacia sau Cehia, ai caror lideri au transmis mesaje foarte puternice ca baze si infrastructuri NATO permanente in est nu sunt necesare”, a adaugat el.

Presedintele CEPA a criticat astfel structura neuniforma a NATO.

“Dar problema mai adanca este pacatul originar de la largirea NATO, din anii ’90 si 2000, prin care am creat o alianta neuniforma. Este o clasa a doua in alianta, care nu a primit aceleasi drepturi la baze si infrastructuri ca oricare alt membru al aliantei. Si nu stiu daca vreo alianta militara din istoria omenirii a supravietuit unei astfel de distributii inegale a riscului”, a mai declarat presedintele think tank-ului american CEPA, Wess Mitchell. / integral pe hotnews.ro

Ministrul Agriculturii din Ungaria Sandor Fazekas şi cel rus Nikolai Fiodorov au decis în urma unei întâlniri la Moscova că este în interesul comun al celor două ţări să continue cooperarea în domeniul agriculturii, a declarat Fazekas pentru agenţia de ştiri maghiară de stat MTI. Miniştrii Agriculturii şi-au exprimat dorinţa comună de a intensifica comerţul cu produse agricole dintre Ungaria şi Rusia şi să facă progrese în toate ariile cooperării bilaterale, a spus Fazekas. Ca răspuns la sancţiunile UE impuse la sfârşitul lunii iulie, Rusia a impus sancţiuni asupra importurilor de produse agricole din UE.

Aceste sancţiuni costă Ungaria aproximativ 70 de milioane de forinţi pe zi, potrivit unor evaluări anterioare. […]/ integral pe zf.ro

Primul raport privind prăbuşirea cursei MH17 în estul Ucrainei, la 17 iulie, arată că avionul malaysian a fost lovit de “numeroase obiecte” care “au străpuns avionul cu mare viteză”, relatează BBC News Online. Potrivit raportului intermediar întocmit de experţii olandezi şi dat publicităţii marţi, Boeingul companiei Malaysia Airlines, care asigura cursa MH17 pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur, s-a dezmembrat în aer, după ce a fost lovit de “numeroase obiecte” care “au străpuns avionul cu mare viteză”.

Raportul, întocmit de Biroul olandez de Anchetă pentru Securitate (OVV), adaugă că nu există “dovezi privind o eroare tehnică sau umană”. Anchetatorii olandezi s-au bazat pe informaţiile înregistrate de cutiile negre, cele primite de la controlorii de trafic aerian, pe imagini din satelit şi fotografii de la locul prăbuşirii, pentru a redacta acest raport preliminar.

Experţii au precizat că avionul “s-a dezmembrat în aer probabil ca urmare a daunelor structurale cauzate de un număr mare de obiecte cu mare viteză care au străpuns aeronava din exterior”. Înregistrările cutiilor negre nu au prezentat nici un indiciu privind existenţa unei erori tehnice sau a unei situaţii de urgenţă, potrivit experţilor. Raportul intermediar nu atribuie vreo vină sau responsabilitate pentru catastrofă, însă o anchetă penală separată este efectuată de procurorii din Haga. Biroul de anchetă a precizat că se aşteaptă ca raportul final să fie publicat în termen de un an.

Boeingul 777 s-a prăbuşit între Krasni Luci, în regiunea Lugansk, şi Şahtarsk, în regiunea Doneţk, la 17 iulie. Toate cele 298 de persoane aflate la bord, între care 193 de cetăţeni olandezi, au murit în urma prăbuşirii avionului malaysian. Ucraina şi Occidentul i-au acuzat pe separatiştii proruşi că au doborât avionul cu un sistem antiaerian de tip Buk, iar Moscova şi insurgenţii acuză Kievul.

Experţi din Marea Britanie, Germania, Australia, Malaysia, Statele Unite, Ucraina şi Rusia colaborează la acest caz.

Separatiştii din Ucraina susţin că nu deţin arme de genul celor care au doborât zborul MH17 […]/ integral pe gandul.info

Uniunea Europeană a adoptat, formal, noi sancţiuni împotriva Rusiei, dar a amânat aplicarea lor pentru a se vedea dacă încetarea focului din Ucraina este respectată.

Ambele părţi se acuză reciproc de încălcarea armistiţiului. Într-o vizită la Mariupol, unul din obiectivele separatiştilor, preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a promis că va mobiliza noi trupe pentru apărarea oraşului.

Însă, un ajutor nesperat a venit pentru Vladimir Putin din partea Angelei Merkel. Cancelarul german, Angela Merkel, a apreciat luni că Uniunea Europeană (UE) şi Rusia ar putea evita o mai mare tensionare a relaţiilor bilaterale, în pofida divergenţelor cu privire la conflictul din Ucraina, relatează agenţia Itar-Tass.

“Rusia poate redeveni oricând un prieten bun. Uşa pentru discuţii rămâne deschisă“, a declarat Merkel, pentru postul de televiziune german Sat1. Ea a reiterat că intenţionează să menţină o legătură strânsă cu preşedintele rus Vladimir Putin, pentru a “păstra (dialogul) prin toate mijloacele”.

Aflat în marele port strategic Mariupol, preşedintele ucrainean a anunţat că separatiştii au eliberat aproximativ 1.200 de prizonieri capturaţi în timpul luptelor din Doneţk şi Luhansk. Totodată, liderul de la Kiev a promis că va respecta acordul de încetare a focului, dar va face totul pentru apărarea oraşului ameninţat de rebelii susţinuţi de Rusia.

Poroşenko a discutat, prin telefon, şi cu preşedintele rus Vladimir Putin dar nu s-au dat amănunte despre conţinutul convorbirii. Deocamdată, armistiţiul semnat vineri la Minsk nu a adus pacea în Ucraina. Locuitorii din zona de conflict spun că duelurile de artilerie continuă: “Spun că e “pentru ultima dată”, dar asta se întâmplă în fiecare zi. Se trage şi iar se trage, nu se opresc niciodată”.

Atât forţele guvernamentale cât şi separatiştii se acuză reciproc că au continuat atacurile. […]/ integral pe antena3.ro

Noul traseu al conductei gaziere South Stream ocoleşte platformele continentale şi zonele de exploatare economică exclusive ale României şi Ucrainei din Marea Neagră. Iniţial, proiectul avea un traseu care travarsa Marea Neagra de la Anapa – Rusia la Varna – Bulgaria şi prin zonele de exploatare economică maritime ale Ucrainei şi României.

Ultima variantă oficială păstrează punctele de plecare şi sosire din Rusia şi Bulgaria, dar conducta este poziţionată în Marea Neagră doar prin zona de exploatare economică a Turciei. Acest traseu este mai lung cu aproape o sută de kilometri, ceea ce măreşte corespunzator costurile investiţiei.

Într-o relatare pentru radioul public din România, corespondentul din Sofia, Petio Petkov, a informat  că în portul Burgas a sosit o navă specializată pentru montarea conductelor pe trasee maritime. În zona portului bulgăresc de la Marea Neagră sunt depozitate 18.000 de tuburi ,fiecare cu o lungime de 12 metri, care asigura materialul pentru 50 de kilometri de gazoduct. Proiectul prevede un mănunchi de patru conducte paralele montate pe fundul mării.

Lucrările la South Stream va începe doar după obţinerea tuturor avizelor de la Uniunea Europeană. În 29 august, comisarul european pentru energie, Gunther Oettinger a avut discuţii pe această tema la Moscova cu ministrul rus al Energiei, Alexandr Novak.

Guvernul Bulgariei a anunţat că, în vederea înlăturării obstacolelor care provin din pachetul energetic 3, zona maritimă a gazoductului va putea fi definită drept productivă, la fel ca în cazul magistralei gaziere Nord Stream care uneşte direct Rusia de Germania prin Marea Baltică. În acest aranjament juridic este implicat şi OMV. […]/ integral pe jurnalul.ro

Televiziunea puvblică germană ZDF a difuzat o înregistrare video cu militari ucraineni care purtau pe căști simboluri naziste, relatează NBC News.

Într-o relatare despre fragilul armistiţiu din estul Ucrainei, corespondentul la Moscova al postului de televiziune, Bernhard Lichte, a folosit imaginea unui soldat care poartă o cască având însemnele SS ale corpului de elită al lui Hitler. Un al doilea militar a fost văzut purtând o cască având ca însemn o svastică.

Înregistrarea video a fost realizată săptămâna trecută în Ucraina de o echipă a televiziunii norvegiene TV2.

“Filmam despre batalionul AZOV din Ucraina, în oraşul estic Urzuf, când am dat peste aceşti soldaţi“, a declarat Oysten Bogen, corespondent al postului de televiziune.

Cu câteva minute înainte ca imaginile să fie înregistrate, Bogen susţine că îl întrebase pe un purtător de cuvânt dacă batalionul are tendinţe fasciste. “Răspunsul a fost: absolut nu, suntem doar naţionalişti ucraineni”, a povestit Bogen. […]/ integral pe b1.ro


Categorii

1. DIVERSE, Basarabia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Ungaria

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “MOLDOVA – INFILTRATA DEJA DE “OMULETI VERZI” GATA SA O “RUPA IN BUCATI” conform unor oficiali/ Ungaria si Bulgaria – aliate cu Rusia/ INSEMNE NAZISTE pe castile unor batalioane ucrainiene

  1. Desi nu am fost vreun fan al doamnei Merkel, de cand cu tarasenia din Ucraina, pare-se ca ea e singura care are diplomatia de a lasa loc de “buna ziua” cu Putin! E ca un fel de “Mutti” ( “mami”, germ.) care apare exact cand se formeaza un nucleu dur si, zambind in dreapta si stanga,bland, calmeaza “combatantii”. Cel putin asa apare in imaginile de la summit-uri si de pe unde se mai intalnesc ei!Fara sa fiu acum ironica, mai ca ar fi nevoie de niste prajituri facute in casa si date la nervosii lumii, p mangaiere pe cap si o bataie pe umar. Evident, multi au acolo nevoie doar de niste complimente sau laude pentru ca e evident ca sunt mari probleme de orgoliu personal.Uneori ma gandesc ca mapamondul fierbe si sfaraie acum doar pentru ca unii liderii lumii n-au fost pupati inainte de culcare de mamicile lor, cand erau ei mici si speriati…

  2. Uneori ma gandesc ca mapamondul fierbe si sfaraie acum doar pentru ca unii liderii lumii n-au fost pupati inainte de culcare de mamicile lor, cand erau ei mici si speriati…

    🙂

  3. O analiza de pe 4 septembrie, greu de crezut ca lucrurile ar sta asa de rau pentru ucrainieni, si implicit pentru cei din barca NATO:

    http://vineyardsaker.blogspot.ro/2014/09/september-4th-2353-utczulu-ukraine.html

  4. Pingback: ROMANIA – “TAMPON” AMERICAN? Amenintarea “omuletilor verzi” – posibil pretext pentru o “VANATOARE DE VRAJITOARE”/ Pana unde va merge Putin?/ Oficial rus: BAZA NATO din Romania e o PROVOCARE GRAVA pentru Rusi
  5. Pingback: Analiza CESI: RUSIA PREGATESTE RAZBOIUL HIBRID PE FRONTUL MOLDOVEI. Comandantul fortelor NATO vrea CADRU LEGAL pentru protejarea ALIATILOR NON-MEMBRI. Ne apropie acest lucru de un RAZBOI NUCLEAR? - Recomandari
  6. Pingback: SCOTIA INDEPENDENTA? Ziua decisiva a unui REFERENDUM crucial. Contagiunea SECESIUNILOR, calul troian-unguresc al Rusiei si chestiunea TRANSILVANA/ Reactie AGRESIV-DISPROPORTIONATA a Rusiei fata de declaratiile electoral-unioniste ale premierului PONTA - R
  7. Pingback: MOLDOVA MARE? Sinodul Bisericii Ucrainene il introduce pe SFANTUL STEFAN CEL MARE in calendarul sfintilor/ Arhiepiscopia Iasilor despre asa-zisa “BANCA” a BISERICII/ Parintii Iustin si Pantelimon de la Oasa – IN VIZORUL PS SOFRONIE? - Re
  8. Pingback: RUSIA se pregateste de RAZBOIUL TOTAL cu SUA: interdictia mass-mediei straine, VOSTOK 2014, cel mai mare EXERCITIU MILITAR din istoria Rusiei, si DIVIZIA “FELIX DZERJINSKI”/ Moscova ameninta cu intreruperea LIVRARII GAZELOR catre Europa, UNGAR
  9. Pingback: REVOLUTIE ANTI-”VIKTATURA” LA BUDAPESTA [video]. CESI: Rusia ar incepe destabilizarea Europei prin Ungaria/ DAN DUNGACIU despre tensionarea relatiilor dintre SUA si UNGARIA. Este regimul Orban un ”EXPERIMENT TOLERAT” care va lua sfarsit din ratiun
  10. Pingback: ALEGERI IN MOLDOVA. INTRE RUSIA SI EUROPA. Un partid pro-rus, EXCLUS din cursa electorala/ Putin i-ar fi cerut lui Porosenko RECUNOASTEREA REGIMURILOR SEPARATISTE - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare